Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#361 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 19:03

oglądała któraś z was "Księzyc w nowiu"?

oglądalam wczoraj :P
I baaaaardzo mi sie podobał. Chyba nawet bardziej niz "Zmierzch" :mrgreen: :mrgreen:

:shock:
no to jestem w szoku bo jak dla mnie film to klapa. totalne dno i wodorosty, zero akcji, zero logiki, zero gry aktorskiej... nie wiem jak u was ale u mnie publika ryczała ze śmiechu i bynajmniej nie dlatego, że ktoś sypnął inteligentnym dowcipem, ale z poziomu żenady który ten film zdecydowanie przekroczył... nie wiem co tam się mogło podobac chyba tylko sceny z wilkami. Wtedy się budziłam bo rzeczywiście fajnie zrobione sceny, ale nic poza tym. No ale co kto woli :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#362 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 19:11

u mnie publika ryczała ze śmiechu

I u mnie tez zdarzały sie momenty że wszyscy wybuchali smiechem. Ale ogolnie film mi sie podobał jeszcze z takiego powodu ze zdecydowanie mniej w nim Pattinsona, za ktorym nie przepada :roll: :roll:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#363 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 21:03

Ja byłam ostatnio ze znajomymi na Rec 2 - pierwsza część chyba bardziej mi się podobała ale ta też niczego sobie - były ostre momenty w których mało nie wyskoczyłam z fotela:)

Dobry jest też "Paranormal Activity" - obgryzłam sobie skórki ze strachu i napięcia :mrgreen:

#364 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 21:08

"Paranormal Activity"

słyszałam ostatnio o tym filmie, że jest świetny, ale nie wiem czy ufać tym opiniom ;)
mogłabyś coś więcej napisać o nim? jak go oceniasz? o czym jest? czy jest horrorem typu 'im więcej krwi tym lepiej' czy to raczej psychologiczny horror? ;>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#365 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 21:30

Film przedstawia parę, która nękana dziwnymi zdarzeniami w domu postanawia zainstalować kamerę w sypialni która nagrywa wszystko co się dzieje w nocy.
Na początku jest dość spokojnie, ale później sytuacja się drastycznie pogarsza z nocy na noc, najlepsze są momenty napięcia jak oni sobie śpią i nagle jak coś nie huknie i walnie :shock: :shock:
Może nie opisałam tego zbyt profesjonalnie, ale jeśli ktoś lubi taki dreszczyk to na prawdę polecam bo niektóre momenty są przerażające!
Zakończenie mnie w ogóle powaliło :shock: najlepiej oglądać to na cały regulator - zawału można dostać :!:

Krwi jest tyci tyci tyci -dobry motyw z nią jest ;>

#366 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 21:33

Może nie opisałam tego zbyt profesjonalnie

i bardzo dobrze, bo chciałam opinii osoby oglądającej a nie krytyka filmowego :D

jeśli ktoś lubi taki dreszczyk to na prawdę polecam bo niektóre momenty są przerażające!

o o o to coś dla mnie :D lubię takie horrory ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#367 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 22:10

a ja ostatnio oglądałam "Antychrysta"...

słyszałam, że się 'nieźle' zaczyna.. :-?

Ten film jest filmem psychologicznym jednak nie wytrwałam do końca.

Najbardziej zrobiło mi się smutno na samym początku gdy rodzice się kochali, a dziecko około 2 letnie wyszło samo z łóżeczko, weszło na stół i wypadł przez otwarte okno z około 4 pietra!
Serce mi pękło! :cry:

[ Dodano: 2009-11-26, 22:13 ]

Dobry jest też "Paranormal Activity" - obgryzłam sobie skórki ze strachu i napięcia :mrgreen:

Widziałam reklamę tego filmu w kinie gdy byłam na REC2.

Fajnie się zapowiada!
Z chęcią na niego pójdę :mrgreen:
Dołączona grafika

#368 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 22:22

Ja dziś oglądałam "2012" i powiem wam, że wywarł na mnie ogromne wrażenie. Jednocześnie uważam, że spodoba się jedynie fanom tego typu kina (do których należe). Film od pierwszej do ostatniej sekundy trzyma w napięciu, nie ma zbędnego przymulania, żeby zatkać czymś dziurę (jak w "Księżycu w nowiu" sorry :P). Warto wybrać się na ten film chociażby z racji genialnych efektów specjalnych i genialnego Johna Cusacka (którego prywatnie uwielbiam :mrgreen: ) ja nie żałuję i do tej pory mam dreszcze po tym filmie polecam gorąco!!

#369 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 10:59

malenka, to mamy podobne odczucia bo ja też

genialnego Johna Cusacka (którego prywatnie uwielbiam :mrgreen:

i nie zgodze się z opiniami , że nie ma fabuły bo jest tam naprawde kilka świetnych wątkowow nie wspominając juz efektach specjalnych , kilka razy miala łzy w oczach ale nie bede wiecej zdradzac jak ktos chce niech sam obejrzy ja osobiscie polecam
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#370 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 11:05

kilka razy miala łzy w oczach

ja powiem Ci szczerze również miałam łzy w oczach... aż chciałabym napisać w których momentach, ale wtedy bym zdradziła niepotrzebnie zupełnie parę faktów. Najlepiej pójśc do kina i samemu zobaczyć ;-) dla mnie świetny film ;-)

#371 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 17:48

My z Ł. mamy zamiar wybrac się na "Dom zły". Widziała już któraś? Warto? ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#372 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 21:40

oglądałam "2012" i

byłam wczoraj i jakoś za bardzo mi sie nie podobał <bezradny></span>
szczerze to momentami było nudno :-P
fakt efekty były ale parę scen było niepotrzebnych :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#373 Karen

Karen
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 09:20

no efekty ostro przesadzone ale w kinie mozna to wybaczyc :D Ja bylam 1,5 tyg temu i mi sie bardzo podobal. O wiele bardziej niz "Pojutrze"
I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you.

#374 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 10:22

A ja byłam na "Dom zły"... Powiem Wam, ze jak na polską produkcję to jestem mile zaskoczona ;-) Troche drastyczny, ale ja takie wstrząsy lubię :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#375 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 10:56

ja mam ochotę iść na "Księżyc w nowiu" i 2012, ale z czasem kiepsko i nie mam kiedy. może zrobię sobie i M. niespodziankę na mikołajki i kupie bilety, bo inaczej nigdy się nie wybierzemy.

#376 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 00:48

troche czasu mineło odkąd napisałas swojego posta,ale ja powiem ci że teraz polecam ci obejrzenie dystrykt 9,super film:)

#377 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 23:10

obejrzałam pare min temu film "paranormal activity" po prostu... gorsze od horroru najgorsze to że film oparty na faktach :/ gdybym wiedziała że tak wpływa na psychikę to bym nie oglądała...

#378 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 11:29

"paranormal activity"

ja to oglądałam i dla mnie nic mocnego tam nie było <bezradny></span>
momentami strasznie nudny-niby co tam miało być strasznego? te drzwi co się w nocy ruszały? eee a zakończenie to już wogóle do kitu <bezradny></span>

#379 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 16:41

mloda, no każdy odbiera to inaczej.... te drzwi zamykające się to drobnostka... ale za to pod koniec i końcówka... przerażające

#380 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 16:48

Byłam ostatnio na Avatarze i polecam, wspaniała grafika i muzyka, naprawdę warto.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych