Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#441 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 marca 2010 - 22:27

zatem słów o Alicji w krakinie czarów kilka.
Byłam, zobaczyłam, ale nie oszalałam. To nie jest Alicja w Krainie Czarów, ale Alicja po drugiej sronie lustra. Film jest przepiękny pod względem graficznym, kolorowy i takie oszałamiający :-D I postacie Królowej Kier (Helena Bohnam Carter) i Kapelusznika (Depp) są świetnie i zagrane i wystylizowane.
ALE brakuje mi w tym filmie takiego bardzo Burtonowego stylu (a uwielbiam tego reżysera), film jest bardziej bajką Disney'a niz jego filmem. Wiem, że trudno do adaptacji tak znanej książki przemycić coś od siebie, niemniej jestem trochę zawiedziona. Tylko postać grana przez Deppa jest takich typowym Burtonowym charakterem, trochę odludkiem, trochę niezrozumianym szaleńcem.
Bardzo mi się natomiast podobało, że postacie używają języka Lewisa Carrolla i jego neologizmów, czasem aż trudno było nadążyć z czytaniem :-P

Generalnie szału nie ma, ale oglądnąć warto.

specjalnie dla Cienbie Olenka :-P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#442 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:24

Avatar hit kinowy ale oczywiście w 3D. Dla mnie efekty specjalne i grafika bardzo dobra naprawdę warto chodź raz wybrać się na taki filmik. Temat filmu i akcja też godna polecenia, jak dla mnie to film pierwsza klasa, tylko bardzo długi prawie 3 godz, aż tyłek już bolał w kinie ale czego się nie robi dla sztuki

#443 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:26

Avatar hit kinowy ale oczywiście w 3D.

bylam ogladnelam avatar i rzeczywiscie swietny film :-D
Zaluje tylko, ze nie ogladalam go w 3D niektore rzeczy nawet nalezalo
ogladnac w 3D. Film rewelka ;-)

201407101662.png

#444 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:29

ja byłam w Heliosie na tym filmie na specjalnej sali w 3D i oczywiście rozdawali specjalne okularki, więc sądzę, że zdecydowanie w okularach bardziej by ci się podobało

#445 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 marca 2010 - 19:28

Byłam wczoraj na Nostalgii anioła
I powiem, że myślałam, że film będzie o niebo lepszy. Słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat książki, ale sama nie czytałam.
Film jest lekko nudnawy. Już od samego początku wiadomo kto ją zabił, więc nie bardzo ma co trzymać w napięciu <bezradny></span>
Średniawka jak dla mnie...

Susie Salmon zostaje brutalnie zgwałcona i zamordowana przez swojego sąsiada. To, co się dzieje po jej śmierci, obserwuje z nieba. Spoglądając w dół, snuje głosem czternastolatki powieść koszmarną, ale też pełną nadziei. Przez długie tygodnie po swojej śmierci Susie obserwuje życie, które toczy się już bez niej – przysłuchuje się pogłoskom na temat swojego zniknięcia, współczuje rodzicom, którzy ciągle wierzą, że córka się odnajdzie, obserwuje, jak ten, który ją zamordował, zaciera ślady zbrodni, widzi jak małżeństwo jej rodziców rozpada się, ojciec obsesyjnie pragnie zemsty, a siostra staję się osobą zupełnie obcą.
filweb.pl

Dołączona grafika

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#446 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 marca 2010 - 22:21

Byłam wczoraj na Nostalgii anioła

ja ogladalam kiedys z chlopakiem ten film, ale nie w kinie tylko na necie.
Mnie sie osobiscie ten film bardzo podobal. Smutny niestety bo mloda 14-letnia
dziewczyna zostaje zabita przez sasiada pedofila, ale tak poza tym to bardzo mi sie
podobal. Daje momentami do myslenia, mnostwo refleksji sie nie raz przy nim nasuwa.
Fajnie sa pokazane w tym filmie zaswiaty. Ten swiat poza ziemski w ktorym przebywa po smierci. Mnie sie tam podobal :-P :-D

201407101662.png

#447 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 marca 2010 - 09:16

Już od samego początku wiadomo kto ją zabił, więc nie bardzo ma co trzymać w napięciu <bezradny></span>

Ale to nie był sensacyjny film.Według mnie nie oto chodziło by szukać w nim sensacji.Moim zdaniem trzeba było się nieco wgłębić w fabułę.Zastanowić,a dawał dużo do myślenia i refleksji. :-)Kto ma dzieci i oglądał ten film,na pewno wie o czym mówię. ;-)

#448 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 19 marca 2010 - 16:26

Kto ma dzieci i oglądał ten film,na pewno wie o czym mówię.

moze i nie mam dzieci ale rozumiem co viola ma na mysli. Poprostu mamy ten sam poglad na ten sam film ;-) Ja rowniez nie podchodzilam do niego w ten sposob, ze to jakas sensacja bedzie. bardzo mi sie podobal film

201407101662.png

#449 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 marca 2010 - 22:47

Obejrzałam dzis Agore . film historyczny ale bardzo interesujacy , pokazujacy fanatyzm religijny ;-)
dobrze zagrany ;-) muzyka tez fajnie dopelniała całosc.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#450 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 16:51

Wakacje 2010 w kinie: będzie gorąco?

Wakacyjny repertuar rzeczywiście będzie obfitował w produkcje o kobietach i dla kobiet. Temat długo wyczekiwanego macierzyństwa, a także odpowiedzialności związanej z rodzicielstwem ugryźli w podobny sposób twórcy dwóch komedii romantycznych – Alan Poul oraz duet reżyserów Josh Gordon i Will Speck. Jennifer Lopez, zaniepokojona coraz głośniejszym tykaniem swojego zegara biologicznego, zdecyduje się na "Plan B" (premiera 11 czerwca) – sztuczne zapłodnienie. Wkrótce potem spotka wymarzonego mężczyznę. Czy powie mu o ciąży zanim pojawi się brzuszek? Nie mniej kłopotów z in vitro będzie miała Jennifer Aniston w "The Switch" (premiera 20 sierpnia). Jej najlepszy przyjaciel (Jason Bateman) – oczywiście po pijaku – zastąpi nasienie dawcy własnym, a potem nic nie będzie z tego pamiętał. Do czasu aż odkryje, że synek Jennifer… jest do niego zadziwiający podobny.
Pod koniec maja (28 maja) powróciły Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda – czyli kwartet przebojowych przyjaciółek z Nowego Jorku, których słodko-gorzkie perypetie wciąż z ogromnym zainteresowaniem śledzą miliony widzów (mimo że realizacja popularnego serialu HBO została zakończona już sześć lat temu). A wraz z nimi na ekranach pojawią się modne ciuchy, buty od Blahnika, ploteczki, dosadne obgadywanie facetów, wspieranie się w trudnych chwilach itd.
Podczas gdy wyzwolone i atrakcyjne bohaterki "Seksu w wielkim mieście 2" będą przemierzały Bliski Wschód, dwie inne Amerykanki zawędrują do romantycznych Włoch. Amanda Seyfried jako zaniedbywana przez chłopaka Sophie odpowie na jeden z "Listów do Julii" (premiera 11 czerwca). Pomagając jego autorce odszukać utraconą przed laty miłość, sama odnajdzie przeznaczenie pośród malowniczych krajobrazów Toskanii. Kristen Bell przeżyje swoją przygodę "Pewnego razu w Rzymie" (premiera 23 lipca). Rozczarowana miłością i mężczyznami po kolejnym nieudanym związku, wkrótce… nie będzie się mogła od nich opędzić. Wyjęte z fontanny monety sprawią, że pod jej drzwiami ustawi się ogonek absztyfikantów. Natomiast Stephen Frears zabierze widzów do Paryża z początku XX wieku, opowiadając o romansie pięknej kurtyzany Michelle Pfeiffer z młodszym od niej chłopakiem, tytułowym "Chéri" (premiera 25 czerwca).

źródło: onet

#451 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 20:37

dziś w Polsce premiera trzeciej części sagi Zmierzch-"Zaćmienie",ciekawa jestem czy któras z Was się załapie bo jestem ciekawa opinii na temat filmu :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#452 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 07 lipca 2010 - 21:40

Oj ja na to do kina nie pójdę, aż taką fanką nie jestem. Ale ciekawość nie powiem, wzrasta. I również czekam na wasze opinie. Ja lada dzień wybieram się z młodym na Shreka, zobaczymy. :)
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#453 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 lipca 2010 - 22:50

Ja lada dzień wybieram się z młodym na Shreka

widziałam już w necie ... i jest ... no poniżej oczekiwań ... poprzednie części były takie shrekowe, coś się działo ... a tu ... nuuudaaaa :/ Nie wiem jak będzie wyglądać polski dubbing, bo z ang oglądałam, ale do kina na pewno się nie wybiorę, a szkoda :/

liczyłam na coś podobnego przynajmniej do poprzedniej części, tymczasem film wygląda na nakręcony na siłę. i zamiast uczyć przez humor, jak to było z wcześniejszymi częściami, wprowadzili dramatyzm, co w połączeniu z osłem i spasionym kotem w butach bez butów wypadło kiepsko. Ja jestem rozczarowana filmem.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#454 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 15:46

Na dniach wchodzi do kin komedia polska pt: "Projekt dziecko"

Ania (Dominika Ostałowska) i Piotr (Zbigniew Zamachowski) wpadają na szalony pomysł, dzięki któremu będą mogli cieszyć się wymarzonym dzieckiem. Rozpoczynają poszukiwania idealnego… zastępcy ;-) Tylko gdzie go znaleźć?

Może wśród najbliższych znajomych, bo w końcu od czego są przyjaciele.

W castingu na idealnego ojca udział biorą: Robert (Tomasz Karolak) – gej w zwariowanym związku ze swoim parterem – Kubusiem (Michał Koterski), Marek (Marcin Sztabiński) – wiecznie zdołowany z powodu kolejnych porażek miłosnych oraz Marian (Cezary Kosiński) – żołnierz, który lada moment ma wyjechać na misję do Afganistanu i koniecznie chce coś po sobie zostawić…

Kto faktycznie zostanie ojcem? Odpowiedź nie jest taka prosta, nikt nie spodziewa się bowiem, że bardzo przedsiębiorcza teściowa ma własny sposób na upragnionego wnuka!

„Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz” to przebojowa komedia omyłek, w której rozbawią nas znakomici aktorzy: Dominika Ostałowska, Zbigniew Zamachowski, Cezary Kosiński, Paweł Królikowski. A wyjątkowy duet Tomasz Karolak i Michał Koterski przejdzie do historii polskiej komedii.

stopklatka

Nie spodziewam się rewelacji, niestety polskie kino komediowe od dawna nie zaskakuje jakością... <bezradny></span>

Załączone miniatury

• 8dff6d09fc50e4b.jpg

#455 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 15:52

Ostałowska według mnie średnio nadaje się do komedii. Obejrzę chyba tylko ze względu na to, żeby sprawdzić, jak sobie poradziła.

#456 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 16:24

ale przynajmniej (oprócz Karolaka :lol: ) zmienili obsadę <ookk></span> tę wciąż powtarzającą się do znudzenia <zleee></span>
pytanie tylko czy ci aktorzy się sprawdzą ... <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#457 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 21:42

obejrzałam ten film z dicaprio i musze przyznac ze mnie wynudził <bezradny></span> ale recenzje ma dobre wiec moze Wam by sie podbał, pomysł niby ciekawe ale za długi i tyle.
i o dziwo nie było scen łozkowych , co jak na amerykanskie kino to mało spotykane. <umieraam></span>

#458 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 23:26

magdaaaaa, jeden z Twoich postów na temat tego filmu został usunięty. Pisząc w tym temacie podajemy tytuł i jakąś krótką wzmiankę o czym jest film,bo inaczej post nie ma najmniejszego sensu chyba,że ktoś śledzi repertuar kinowy non stop :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#459 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 19:05

incepcja - o czym jest , no własnie <hmm></span> , o facecie , którzy grzebie w snach .

#460 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 sierpnia 2010 - 12:54

Ja ostatnio byłam na Kwiat pustyni i nie zawiodłam się.
Bardzo wzruszający film :-(
, fajna muzyka, scenariusz.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych