Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#461 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 20:32

incepcja - o czym jest , no własnie <hmm></span> , o facecie , którzy grzebie w snach .

też oglądałam, w kinie.... i jestem złaaaaaaaaa :evil: o co chodzi nie wiem do końca w dalszym ciągu :-/ a jest bardzo długi bo ponad 2 godziny. Jest grupka osób które wchodzą w sny i tam dzieją się różne akcje..
szczęście ma smak truskawek :D :D

#462 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 08:13

Jest grupka osób które wchodzą w sny i tam dzieją się różne akcje..

aż musiałam przeczytać, o czy jest Incepcja bo mnie zaciekawilo <umieraam></span> <umieraam></span>

Światowej sławy filmowiec Christopher Nolan wyreżyserował film z gwiazdorską obsadą, który zabiera widzów w podróż dookoła ziemskiego globu oraz wgłąb intymnego i nieskończonego świata snów. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) jest niezwykle sprawnym złodziejem, mistrzem w wydobywaniu wartościowych sekretów ukrytych głęboko w świadomości podczas fazy snu, kiedy umysł jest najbardziej wrażliwy. Wyjątkowe umiejętności Cobba uczyniły z niego ważnego gracza w świecie szpiegostwa przemysłowego, ale i
...
najbardziej poszukiwanego zbiega, a za swoją pozycję zapłacił utratą wszystkiego, co kocha. Teraz Cobb otrzymuje szansę na odkupienie. Za sprawą jednego, ostatniego zadania może odzyskać stracone życie. Musi tylko wraz ze swym zespołem dokonać rzeczy niemożliwej: zamiast skraść myśl, zaszczepić ją w śpiącym umyśle. Jeśli im się to uda, dokonają zbrodni doskonałej. Jednak nawet najbardziej precyzyjne planowanie nie jest w stanie przygotować ich na spotkanie z niezwykłym przeciwnikiem, który potrafi przewidzieć każdy ich ruch. Wróg, którego tylko Cobb mógł się spodziewać.

źródlo; filmweb

Załączone miniatury

• incepcja.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#463 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 11:05

o co chodzi nie wiem do końca w dalszym ciągu

mam podobne odczucia , nie wiem poco facet chciłą znisczyc to imperium tego umierajacego dziadka i wogóle było to wybitnie pogmatwane <bezradny></span> ale miłych akcentem była postac artura , aktor , który go grał powinien byc znany osoba , które widziłay film zakochana złosnica tylko tam miła 20 lat i grał jeszcze mlodszego gowniarza , no teraz taki dorosły to az miło popatrzec :mrgreen: :mrgreen:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#464 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 12:20

Oby w tym temacie pojawiało się więcej postów takie jak wrzuciła m.in Lady i młoda.

Jeśli ktoś chce zacząć dyskusje lub opisać wrażenia po wizycie w kinie niech najpierw zaprezentuje reszcie forumowiczów zwięźle fabułę (miłym dodatkiem jest plakat) jeśli film nie był wcześniej tu omówiony.

Temat brzmi "co w kinach" więc warto,żebyśmy z tego wątku dowiadywały się jakie obecnie filmy są na dużym ekranie i na co warto pójść,a nie czytały jedynie ogólniki gdzie czasem nie pada nawet tytuł filmu.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#465 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:47

Jeśli ktoś chce zacząć dyskusje lub opisać wrażenia po wizycie w kinie niech najpierw zaprezentuje reszcie forumowiczów zwięźle fabułę (miłym dodatkiem jest plakat) jeśli film nie był wcześniej tu omówiony.

Temat brzmi "co w kinach" więc warto,żebyśmy z tego wątku dowiadywały się jakie obecnie filmy są na dużym ekranie i na co warto pójść,a nie czytały jedynie ogólniki gdzie czasem nie pada nawet tytuł filmu.

LadyNefretete wrzuciła opis filmu Incepcja i dodała zdięcie.

magdaaaaa na drugi dzień po powrocie z kina obczajałam tego aktora w necie :mrgreen: :mrgreen: bo mi się spodobał :mrgreen: :mrgreen: fajnie tą brew unosi :mrgreen: :oops: :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#466 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 sierpnia 2010 - 16:12

Salt
Agentka CIA Evelyn Salt (Jolie) zostaje oskarżona o bycie rosyjskim uśpionym agentem, który chce dokonać zamachu na prezydencie USA. Od teraz musi uciekać przed służbami specjalnymi i antyterrorystami oraz uratować męża. Jej celem jest udowodnienie swojej niewinności podczas próby zamachu na prezydenta.

Film oglądałam wczoraj i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Dużo strzelania, dużo pościgów, dużo akrobacji w wykonaniu Angeliny i dużo zwrotów akcji (momentami miałam wrażenie, że aż za dużo). Nie podobało mi się.

Załączone miniatury

• salt-angelina-jolie-689x10241.jpg

#467 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 sierpnia 2010 - 19:37

A my byliśmy ostatnio z P. na filmie "Uczeń czarnoksiężnika"

Nowy film twórców "Piratów z Karaibów", "Skarbu Narodów" i "Księcia Persji" Nicolas Cage, Monica Bellucci i Alfred Molina w ekscytującym, pełnym zaskakujących zwrotów akcji, brawurowo zagranym filmie action fantasy. Nicolas Cage wciela się w postać współczesnego mistrza magii Balthazara Blake'a, który ze swoim nieopierzonym uczniem ma pokonać swojego odwiecznego wroga Maxima Horvath'a (Alfred Molina). Horvath zostaje nieopatrznie uwolniony z... magicznej matrioszki i rozpoczyna się walka
...
dobra ze złem. Czarnoksiężnik i jego gamoniowaty uczeń kontra złe moce w oprawie odjazdowych efektów specjalnych demolują Nowy Jork! Czy dobrzy chłopcy wygrają ze złem tego świata? Czy władza nad mocą jest cool?

filmweb.pl

Fabuła filmu jest prosta i przewidywalna, ale tego się domyślałam jeszcze przed pójściem na seans ;-) Za to bardzo podobały mi się efekty specjalne, wartka akcja i spora dawka humoru pojawiająca się dzięki ciapowatej postaci tytułowego ucznia :mrgreen: Generalnie lekkie kino dla całej rodziny- zresztą to specjalność wytwórni Disneya ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#468 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 21:48

Byłam dziś na "Niezniszczalnych". Film moim zdaniem w podobie Rambo i wszystkich takich strzelanin z udziałem super umięśnionych facetów.
Aktorzy naprawdę dobrzy, mogę powiedzieć że sama śmietanka :-)
Oto recenzja z filmweb.pl:

Najnowszy film Sylvestra Stallone opowiada o grupie najemników. Ich dowódcą jest Barney Ross (Sylvester Stallone) - najstarszy i najbardziej doświadczony ze wszystkich. Reszta ekipy to Lee Christmas (Jason Statham) - specjalista od walki na noże i Bao Thao (Jet Li) - chiński mistrz sztuk walki. Zostają oni wynajęci do obalenia despotycznego dyktatora. W tym właśnie celu wyruszają do Ameryki Południowej.

Oczywiście pełno trupów, szybka akcja walk i wiele broni.

Załączone miniatury

• 7333640.2.jpg

#469 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 10:41

Byłam wczoraj na "Incepcji" - filmie o którym strone wcześniej pisała Lady i magdaaaa.

Film mi się bardzo podobał, chociaż na początku siedziałam i drapałam się po glowie, bo nie wiedziałam o co w nim chodzi. Bałam się, że przez te dwie godziny zanudze sie na smierć... ale po pół godzince zaczął mnie wciągać, zaczęłam rozumieć ;-)

Polecam, bo film jest inny niż cała reszta. Lubie Leonardo DiCaprio i tą młodą Ellen Page ("Juno").
Chociaż nie powiem, że film bym musiała jeszcze raz obejrzeć - zwłaszcza początek :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#470 kkiiniiaczekk

kkiiniiaczekk
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:05

Ostatnio w kinie byłam na:
:arrow: Shrek Forever 3D - dla fanów Shreka, oczywiście nie zdołał przebić 1. części, ale jest się z czego pośmiać
:arrow: Zaćmienie - lepsze niż 2. cz., gorsze niż 1. cz.
:arrow: Predators - trochę nudnawy, ale z braku laku można obejrzeć
:arrow: Koszmar z ulicy Wiązów - dość ciekawy i ma dużo śmiesznych momentów
:arrow: Zejście 2 - nudny, jeżeli chcecie jechać, jedźcie z przyjaciółmi, przynajmniej będzie z kim pogadać :)
:arrow: Duże Dzieci - polecam i to bardzo, śmiałam się przez cały film, dwa razy się popłakałam ze śmiechu of course :)

#471 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 15:11

ok ok:) tu jest trochę o filmie:
Nowy film twórców "Piratów z Karaibów", "Skarbu Narodów" i "Księcia Persji" Nicolas Cage, Monica Bellucci i Alfred Molina w ekscytującym, pełnym zaskakujących zwrotów akcji, brawurowo zagranym filmie action fantasy. Nicolas Cage wciela się w postać współczesnego mistrza magii Balthazara Blake'a, który ze swoim nieopierzonym uczniem ma pokonać swojego odwiecznego wroga Maxima Horvath'a (Alfred Molina). Horvath zostaje nieopatrznie uwolniony z... magicznej matrioszki i rozpoczyna się walka
...
dobra ze złem. Czarnoksiężnik i jego gamoniowaty uczeń kontra złe moce w oprawie odjazdowych efektów specjalnych demolują Nowy Jork! Czy dobrzy chłopcy wygrają ze złem tego świata? Czy władza nad mocą jest cool?
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#472 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 15:34

ewelina344, jeśli cytujesz jakąś stronkę należy podać źródło ;-)

#473 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 września 2010 - 17:08

„Amalia" to film biograficzny opowiadający losy najsłynniejszej portugalskiej śpiewaczki fado, Amalii Rodrigues. Nazywano ją Królową Fado, a porównywano do Edith Piaf i Billy Holiday. Dzięki swojemu talentowi rozsławiła kulturę portugalską, dzięki czemu wielu uważało ją za ambasadora Portugalii. Jej niezwykły magnetyzm, naturalny czar, brak wszelkiej sztuczności, zachwycają też również wiele lat po jej śmierci. Amalia swoim głosem zachwycała publiczność na całym świecie począwszy od pierwszych występów w Retiro da Severa po apogeum jej kariery, gdy miała u swych stóp paryską Olimpię, londyński Savoy czy nowojorskie Lincoln Center. Reżyser Carlos Coelho da Silva przedstawia losy Amalii od trudnych początków jej kariery po szczyt międzynarodowej kariery. Opowiada o jej wielkiej pasji, smutkach, walce z ubóstwem, miłościach i nietuzinkowej karierze.
film mi sie bardzo podobał , ten klimat, te stroje < wiele ciuszków nie jedna kobieta by dzis ubrała :D > i ta muzyka. super film . polecam. dwie godziny fajnego nieamerykanskiego kina. zgrabnie opowiedziane z retrospekcjami , poprostu super.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#474 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 września 2010 - 20:16

Heartbreaker-Licencja na uwodzenie,
Świetna komedia, dawno się tak nie uśmiałam:D
jeszcze po francusku, lubię ten język.Świetnie dobrani aktorzy, a muzyka, aż chce się tańczyć!!!

Kobiety w związkach można podzielić na trzy kategorie: szczęśliwe, świadomie nieszczęśliwe oraz te, które za nic nie przyznają, że są nieszczęśliwe. Przystojny uwodziciel Alex zajmuje się zawodowo ostatnią z nich. Świadczy płatne usługi polegające na rozbijaniu nieudanych par. Na zlecenie pomaga w ten sposób wszystkim rodzajom kobiet: matkom, siostrom, córkom, przyjaciółkom, koleżankom z pracy. Jego cel to otwarcie ich oczu. Jego metoda to uwodzenie. Pewnego dnia czarujący "heartbreaker" zostaje wynajęty przez bogatego mężczyznę, który nie chce dopuścić do ślubu córki. Kłopot w tym, że Alex będzie miał tylko tydzień, aby odwieść od zamążpójścia zakochaną dziewczynę...
źródło:Stopklatka.pl

Dołączona grafika

#475 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:32

ide jutro na to, ale czytałam, że film jest świetny i warto by go zobaczyć.

Matka Teresa od kotów
Wstrząsający zapis zbrodni jakiej dokonali dwaj młodzi chłopcy (12 i 22 lat), dopuszczając się zabójstwa własnej matki. Film pokazuje okres 12 m-cy przed ich aresztowaniem, zwłaszcza kilka ostatnich dni i czas śledztwa aż do zatrzymania przez Policję. Autor nie skupia się na wątku sensacyjnym, lecz stara się skoncentrować na warstwie psychologicznej, odtwarzając atmosferę domu rodzinnego, portrety psychologiczne braci i ich matki- przyszłej ofiary... W tle widzimy środowisko, w którym
...
żyła ta na wskroś zwyczajna, skromna rodzina. Nic nie wskazywało, że dojdzie do tragedii. Nie będzie w tym filmie epatowania okrucieństwem, ani brutalnej dosłowności, mimo to autor nie rezygnuje ze środków artystycznych, jakimi posługuje się kino sensacyjno- kryminalne. Scenariusz filmu oparty jest na faktach.

Dołączona grafika
żródło:filmweb
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#476 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 21 września 2010 - 21:22

Jeżeli chodzi o film "Duże dzieci" to uważam, że jak w obsadzie jest Adam Sandler to warto obejrzeć ten film. Ja poczekam, aż będą puszczać go na Hbo.

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-09-21, 22:38 ]
Usunęłam fragment postu, który był nie na temat.

#477 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 22 września 2010 - 12:16

ok, dawno mnie tu nie było i zapomniałam zasad :oops:
A co polecacie dla dziecka 2 -letnigo. Chce się wybrać z moją Kasią do kina, ale na co...?

#478 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 23 września 2010 - 05:26

Chce się wybrać z moją Kasią do kina

A wysiedzi Ci grzecznie? Ja bym mojej trzylatki do kina nie wzięła,bo ma chyba owsiki w pupie i nie potrafi wysiedzieć tyle czasu w miejscu :-P

A wracając do tematu to chyba jedyna bajka, która nadaje się dla takich maluchów grana teraz w kinach to "Dzwoneczek i uczynne wróżki"

Pewnego letniego dnia mała dziewczynka zauważyła Dzwoneczek. To nie powinno się wydarzyć i dlatego pozostałe wróżki wyruszają jej na ratunek. Jednak zanim odnajdą swoją przyjaciółkę, Dzwoneczek zaprzyjaźnia się z samotną dziewczynką i postanawia pomoc jej rozwiązać rodzinny problem. Sprawa jest na tyle ważna, że wróżka decyduje się narazić własne bezpieczeństwo, aby doprowadzić do pomyślnego zakończenia.

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#479 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 października 2010 - 09:53

Jedz, módl się , kochaj
Film dziś wchodzi na ekrany kin.
Elizabeth Gilbert to trzydziestokilkuletnia, nowoczesna kobieta. Ma męża, wspaniały dom oraz dobrą pracę. Mimo to pewnej nocy leży nieszczęśliwa na podłodze w łazience i płacze ponieważ stwierdza, że życie, które wiedzie nie jest tym, którego tak naprawdę pragnie i nie wie co powinna z nim zrobić. W końcu decyduje się na rozwód, który jest bardzo bolesny i przez który popada w depresję. Jej kolejnym krokiem jest podróż do trzech państw zaczynających się na literę "I", a mianowicie Italii, Indii
...
oraz Indonezji. Jest to podróż w głąb siebie, aby przemyśleć swoje dotychczasowe życie, lepiej zrozumieć samą siebie i zdecydować co zrobić dalej aby zmienić swoje życie na lepsze

żrodło:filmweb

p.s. (Ksiązke czytałam i jest świetna.
Wciągajaca, barwna, fajnie się czyta.)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#480 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 października 2010 - 16:00

Pirania 3D

Akcja filmu rozgrywa się nad jeziorem Havasu, gdzie swoje wiosenne wakacje spędza wielu spragnionych zabawy amerykańskich studentów. Pewnego dnia w okolicy ma miejsce trzęsienie ziemi, a z pękniętego dna jeziora uwolnione zostają prehistoryczne krwiożercze piranie, których pojawienie się wywołuje kompletny chaos.
Dołączona grafika

Wall Street: Pieniądz nie śpi

Gdy światowa ekonomia staje w obliczu katastrofalnego kryzysu, młody makler z Wall Street pozyskuje do współpracy skompromitowanego Gekko, prosząc go o pomoc w podwójnej misji: chce zapobiec nadciągającemu kryzysowi i odnaleźć tych, którzy doprowadzili do śmierci jego mentora.

Dołączona grafika

Śluby panieńskie

Adaptacja klasycznej komedii autorstwa Aleksandra Fredry. Historia dwóch panien Anieli i Klary, które założyły, że nigdy nie wyjdą za mąż, za to będą dręczyć mężczyzn swą obojętnością. Klara nie daje żadnych szans Albinowi, Aniela czyni to samo z Gustawem. Wreszcie ten ostatni wpada na plan, jak zdobyć kobietę swego serca, a przy okazji pomóc zrozpaczonemu Albinowi.

Dołączona grafika

źródło:Stopklatka.pl
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych