Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#501 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 09:10

magdaaaaa,
the switch ;-)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#502 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 08:29

W kinach będzie od 21 stycznia, ale warto iść (albo oejrzeć w domu ;-) )

Czarny łabędź
Nina (Natalie Portman) jest baleriną w jednym z najlepszych zepołów baletowych w Nowym Jorku. Panuje tam zimne wyrachowanie. Baletnice zrobią wszystko, by zepchnąć w dół dziewczynę, która tylko stanie o stopień wyżej niż one. Zbliża się kres kariery Beth i rozpoczyna się polowanie na jej miejsce w "Jeziorze Łabędzim". Główną rolą jest postać Odett, królowej łabędzi. Rola ta jest trudna, bo balerina będzie musiała grać zarówno słodkiego "Białego Łabędzia", jak i mrocznego "Czarnego Łabędzia". Oczywiście Nina pretenduje do roli tego pierwszego, ale czy będzie umiała pokazać pazurki i zostać "Czarnym Łabędziem"? Czas płynie, a Nina desperacko próbuje odnaleźć swoją ciemną stronę. Wtedy zauważa w zespole dziewczynę wyglądającą jak ona. Za każdym razem, kiedy próbuje do niej podejść, dziewczyna odwraca się. W końcu spotyka ją po próbie. Ma na imię Lilly (Mila Kunis) i wygląda jak Nina. Nie jest jednak jej wierną kopią.
źródło: filmweb

Fantastycznie zrobiony, i trzymający w napięciu. Absoluitnie hjeden z ajlepszych filmów jakie widziałam ostatnio ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#503 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 08:58

LadyNefretete, akurat ostatnio jak szukałam filmów do ściągnięcia to ten mnie zainteresował ;-)

#504 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 09:23

to ten mnie zainteresował

naprawdę warto ;-) daj znać jak wrażenia później :mrgreen:

#505 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 18:45

Och, Karol 2

Karol (Piotr Adamczyk) ma wszystko. Świetnie zarabia, jest najlepszym pracownikiem dużej firmy, jeździ sportowym samochodem i posiada piękny dom, gdzie codziennie czeka na niego jeszcze piękniejsza narzeczona Maria (Małgorzata Socha). Jest czarujący, uwielbia seks, a kobiety zniewala w mgnieniu oka. Doskonale zdaje sobie sprawę, że podoba się kobietom i z rozkoszą korzysta z tego dobrodziejstwa. Oprócz narzeczonej ma trzy kochanki. Ognistą Wandę (Małgorzata Foremniak), dla której pejcz i kajdanki to dopiero początek dobrej zabawy, infantylną i słodką jak landrynka Paulinę (Marta Żmuda Trzebiatowska) i nieco zachowawczą, ale namiętną Irenę (Katarzyna Zielińska). Każda z jego kobiet jest inna, lecz dla niego to żaden problem. Karol świetnie sobie radzi, skacząc z łóżka do łóżka i realizując ich kolejne zachcianki. Takie życie to marzenie niejednego faceta. Każda bajka jednak kiedyś się kończy. Jego narzeczona Maria w końcu dowie się prawdy i zaplanuje zemstę. Pewnego dnia Karol wróci do domu i będzie przekonany, że śni. W progu przywita go narzeczona i kochanki - wszystkie gotowe spędzić z nim każdą wolną chwilę w łóżku. Karol przekona się, czym jest życie seksualne na wysokich obrotach.

W kinach od 21 Stycznia

Zrodlo:
www.ochkarol2.pl

#506 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 19:27

daj znać jak wrażenia później :mrgreen:

więc daje znać :lol:

No cóż, miałam nadzieję, na coś bardziej w gatunku thriller, a początkowo film po prostu mnie nudził <bezradny></span> potem owszem, akcja nieco się rozkręca, jednakże całość jest na pograniczu realności a jakichś wyimaginowanych lęków-co nie do końca mi się podobało, za bardzo zagmatwane. Chyba po prostu nie gustuje w tego typu filmach ;-)

#507 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 07:51

Jak zostać królem
ascynująca opowieść o człowieku, który uratował królestwo i w przełomowym momencie historii mężnie poprowadził Anglików w walce przeciwko najeźdźcy. Po szokującej abdykacji Edwarda VIII książę Albert musi, mimo wielkich oporów, zasiąść na tronie Anglii jako Jerzy VI. Ogromną przeszkodą w wypełnianiu monarszych obowiązków jest dla niego... problem z wysławianiem się. Jedyną osobą, która może pomóc Jerzemu w odnalezieniu własnego głosu i stawieniu czoła groźbie inwazji hitlerowskiej, okazuje się australijski specjalista o wielce nieortodoksyjnych metodach pracy nad wymową. Wkrótce rodzi się przyjaźń, która odmieni życie dwóch niezwykłych ludzi i zadecyduje o losach największej z wojen.

Dołączona grafika

źródło: filmweb

#508 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 14:36

Czarny łabędź

Absoluitnie hjeden z ajlepszych filmów jakie widziałam ostatnio

zgadzam sie ;-) fajne to , ze bylo tak wiele niedomowien. zastanawiałam sie ile lat ma ta matka , skoro urodzila ja niby jak miala 28 lat , a ta dziewczyna miala po 20 , ta baba wygladala jak jej babcia.
scena kiedy wyrywała piora , ja mysłam ,z eona ma urojenia, ze robaczki ma pod skora i dlatego tak ciagle drapie te plecy.
scena kiedy rano odrabiała prace domowa i nagle zauwazyła ze mama spi na fotelu
w pewnym momencie myslałam, ze ten rezyser kazał tej drugiej balerinie ja "rozgrzac " i dlatego ta impreza itp, a to byla jej psychika

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#509 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 14:39

ja mysłam ,z eona ma urojenia, ze robaczki ma pod skora i dlatego tak ciagle drapie te plecy

to chyba o ten dualizm chodziło, że ta zla część jej chciała "wyjść" z niej ;-)

moim zdaniem naprawdę świetny film, choć wiele moich znajomych uważa, że najsłabszy Arnofsky'ego i niepotrzebnie aż tak obrzydliwy (bo momenty, kiedy odrywa sobie skórę są faktycznie straszne)

#510 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 15:04

moim zdaniem naprawdę świetny film, choć wiele moich znajomych uważa, że najsłabszy Arnofsky'ego i niepotrzebnie aż tak obrzydliwy (bo momenty, kiedy odrywa sobie skórę są faktycznie straszne)

nie znaja sie <jezorek11></span>
faktycznie czasem musialam ogladac sufit w kinie :) ale nie bylo tego , az tak duzo :) i scena z pilniczkiem no , ja myslałam , zeten pilniczek w druga strone poleci :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#511 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 19:35

Lemuel Guliwer, pracuje jako roznosiciel poczty w nowojorskim piśmie. Pewnego dnia dostaje wielką szansę – ma napisać artykuł o Trójkącie Bermudzkim. Udaje się w podróż i trafia do nieznanej Krainy Liliputów. Jej mieszkańcy są dużo mniejsi od ludzi i Guliwer jest dla nich wielki wzrostem, a wmawia im, że również charakterem.
Dołączona grafika
zródło: Stopklatka.pl

[ Dodano: 2011-02-07, 18:28 ]
Dwie przyjaciółki - Ewa i Maja - poznają w ekskluzywnym SPA piękną masażystkę Kornelię, która wciąga je w wir szalonych przygód. W trakcie tych przeżyć dziewczyny połączy głęboka przyjaźń, której fundamentem jest prosta prawda życiowa: natrętny facet bywa gorszy od cellulitu i jeszcze trudniej się go pozbyć.

słyszałam,ze ten film jest tak beznadziejny jak weekend reżyserii Cezarego Pazury.

Podczas wycieczki po Europie mającej na celu wyleczenia złamanego serca, Frank zawiera niespodziewaną znajomość z niezwykłą kobietą, Elise, która nie przypadkowo pojawia się na jego drodze. Ich romans gwałtownie rozwija się pod dachami Paryża i Wenecji, a oni bezwiednie zostają zmuszeni do wzięcia udziału w śmiertelnej zabawie w kotka i myszkę.
Dołączona grafika

OGLĄDAŁAM.polecam ;-)

[ Dodano: 2011-02-07, 18:30 ]
zapomniałam podać tytuł, filmu u góry a już posta nie moge zmienić-Jak się pozbyć cellulitu
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#512 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 marca 2011 - 15:35

Byłam wczoraj w kinie na filmie Rango .... powiem po prostu że nie opłaca się wydawać pieniędzy na bilet żeby obejrzeć ten film...Jest nudny! okropnie nudny , może 2 razy się przez chwilę zaśmiałam ale resztę to prawie przespałam.

Załączone miniatury

• Rango-film-Affiche-poster-02-675x1000.jpg

#513 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:01

krowka17, dzieki za ostrzezenie, bo wlasnie chcieslismy sie z mezem na niego wybrac :roll: Przyjaciele polecali tez "Czarny Labedz", wiec moze na to sie wybierzemy. Nie wiem.

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#514 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:31

nikus, ja uważam że wydałam z K. pieniądze na marne... mogliśmy za to iść na inny film ...

#515 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 marca 2011 - 17:06

A była któraś z was już na "Sali samobójców"? Z opisu film wydaje się ciekawy

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#516 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 07 marca 2011 - 09:46

Nie byłam, ale koniecznie muszę go zobaczyć. Może 13.03. po zajęciach zaciągnę T. to się podzielę wrażeniami :D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#517 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 marca 2011 - 20:50

A ja mam pytanie:

Czy byłyście w kinie na filmie "Sala samobójców" albo "Jeż Jerzy :?:
Albo ktoś z Waszych znajomych był i polecał, albo też nie polecał?

Planuję się wybrać na któryś z tych filmów i chciałabym znać opinie ;-) ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#518 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 17 marca 2011 - 22:41

"Sala samobójców" mój brat był ostatnio i poleca go, niestety nie umiem powiedzieć dokładnie czemu bo tylko przelotnie gadaliśmy, ale wiem, że byli zadowoleni.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#519 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 marca 2011 - 20:15

Teraz w kinie jest film "Oczy Julii" Oglądał już ktoś?

#520 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 19 marca 2011 - 20:23

Przyjaciele polecali tez "Czarny Labedz", wiec moze na to sie wybierzemy. Nie wiem.

Zalezy kto co lubi, film podobno dobry aczkolwiek wiele scen, jak dla mnie, zbyt niesmacznych. Typu zdzieranie skory, głebokie lamanie paznocki...

Ja mam ochote wybrac sie na Jan Paweł II.Szukałem Was... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych