Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#541 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26 października 2011 - 14:05

ZuziaDD, no właśnie ja sobie na szybko czytam, bo zawsze sobie obiecuję, ze najpierw książka a potem film i często tego nie dotrzymuję a potem się na siebie złoszczę :P

Książka rewelacja, o mało dziś bym na swoim przystanku nie wysiadła. Mam nadzieję, ze film też taki będzie :mrgreen:

#542 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 26 października 2011 - 18:18

świetna rekomendacja, mnie przekonuje... :mrgreen:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#543 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 12:23

Dziewczyny film świetny, w ogóle książki nie popsuli. Ten cały klimat, kostiumy. Można się naprawdę uśmiać, ale i w sumie daje do myślenia. Przerażają mnie te podziały ról, biały mężczyzna zarabia na rodzinę, prawie go nie ma i z nikim nie rozmawia, biała kobieta ogranicza się do rodzenia dzieci, a czarni wykonują najgorszą robotę i jeszcze wylewają się na nich frustracje białych pań. Jednak teraz to mamy dobrze :P
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#544 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 12:58

No na pewno, zwłaszcza jesli jesteśmy Czarni:)
taki zarcik ;P

Ale film zachęca faktycznie... 8-)
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#545 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 16:21

Dziewczyny film świetny, w ogóle książki nie popsuli. Ten cały klimat, kostiumy. Można się naprawdę uśmiać, ale i w sumie daje do myślenia. Przerażają mnie te podziały ról, biały mężczyzna zarabia na rodzinę, prawie go nie ma i z nikim nie rozmawia, biała kobieta ogranicza się do rodzenia dzieci, a czarni wykonują najgorszą robotę i jeszcze wylewają się na nich frustracje białych pań. Jednak teraz to mamy dobrze :P

Zgadzam się, choć ja i tak miałam wrażenie, że ten film jest bardzo wyważony. W sumie o bardzo trudnych sprawach, ale nie dołuje. Daje do myślenia, ale nie przygnębia. Dla mnie rewelacja!

#546 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 09:48

Zgadzam się, choć ja i tak miałam wrażenie, że ten film jest bardzo wyważony. W sumie o bardzo trudnych sprawach, ale nie dołuje. Daje do myślenia, ale nie przygnębia. Dla mnie rewelacja!

Masz rację, w sumie nie było jakiś bardzo szokujących scen, myślę, że po prostu twórcy nie chcieli obrazić żadnej grupy społecznej.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#547 Colca

Colca
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:40

Listy do M.
Byłam w kinie.
oglądałam :
1)w skupieniu, :shock:
2)cała we łzach :roll:
3)z uśmiechem na twarzy :-D
4) z radością w oczach 8-)
5) z niecierpliwością <bezradny></span> :-P
6) jakkolwiek jeszcze można oglądać komedię..... z satysfakcją :mrgreen: - Ooo! to jest odpowiednie określenie :lol:

#548 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:45

A ja (chciał nie chciał - bardzo nie chciał) idę w piątek z siostrą na "Przed świtem"

#549 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:19

"Przed świtem"

że tak powiem ...nuda... i bardziej to z tego komedie zrobili...

#550 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:29

że tak powiem ...nuda... i bardziej to z tego komedie zrobili...

Byłaś? Czy słyszałaś od kogoś?

Bo u mnie koleżanka mówiła, że chyba najlepsza część, że nawet się wzruszyła, gdzie nie wyobrażała sobie, że będzie płakać na "Zmierzchu".
Ja do kina raczej się nie wybiorę już na to, ale jak będzie do ściągnięcia dobra wersja, to na pewno obejrze :-D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#551 Alkakot

Alkakot
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:54

A ja ostatnio ogladałam i przed świtem i Listy do M. Na listach ryczałąm ze smiechu i wzruszenia , naprawde fantastyczna komedia a przed świtem ok.

#552 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 20:38

Olenka bylam i widzialam :) i bez rewelacji nie było tam żadnych wzruszających momentów więc chyba bardzo wrażliwa koleżanka :)

#553 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 07:46

Ja idę bo G. w pracy ma bilety a moja siostra jest wielką fanką :-> no a sama nie pójdzie jak powiedziała. G. się cieszy bo będzie miał chatę dla siebie przez ponad 2 godziny!!

Sama książka to mi się podobała no ale film.... zdam relację :->

#554 sune

sune
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 11:56

A ktoś widział "jak ona to robi"? Jak wrażenia?

[ Dodano: 2011-12-14, 11:56 ]
A ktoś widział "jak ona to robi"? Jak wrażenia?

#555 meryll

meryll
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 19:11

właśnie jestem po "jeden dzień", rewelacja!

#556 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 19:18

ja ostatnio oglądałam "zamiana ciał" całkiem fajna komedia :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#557 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 21:47

Widziałam wczoraj Moneyball z Bradem Pitem. Bardzo mi się podobał - dobrze zagrany, dowcipny. Historia oparta na faktach, co dodatkowo uatrakcyjnia całość :-)

#558 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 11:01

Też oglądałam w weekend :D

Mitch (Reynolds) i Dave (Bateman) dorastali razem, byli najlepszymi przyjaciółmi, ale z biegiem lat więzi osłabły. Dave jest szanowanym prawnikiem, kochąjacym ojcem rodziny; Mitch pozostał dużym chłopcem, nie lubiącym odpowiedzialności. Jak wielkie jest ich zdziwienie kiedy po pewnej szalonej nocy Mitch i Dave budzą się, ale nie w swoich ciałach. Po początkowym zauroczeniu nową sytuacja odkrywają , że życie każdego z nich nie było tak różowe, jak się wydawało. Jak najszybciej muszą odkryć sposób, aby z powrotem odzyskać swoje wcielenie, zanim ta zamiana spowoduje katastrofę.
filmweb.pl

Fajna, lekka i z humorem :P Chociaż momentami ten humor taki głupkowaty, że aż nie śmieszny ;-)
Ale ogólnie dosyć pozytywna :D

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#559 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 16:52

Premiera polska: 2012-02-10

„BIG LOVE” to antyromantyczna opowieść o wielkiej miłości. Dramatyczna historia pary zakochanych, rozgrywająca się na przestrzeni kilku lat. Emilka ma 16 lat, kiedy poznaje Maćka, starszego od niej o kilka lat. To jej pierwszy chłopak, który nie tylko wprowadza ją w świat namiętności i buntu wobec konserwatywnych zasad, ale stanowi dla niej – wychowywanej tylko przez matkę – figurę ojca. Pod jego wpływem wyprowadza się z domu, zamieszkuje z ukochanym. Początkowo wszystko wydaje się idealne – to miłość na całe życie. Ale z czasem dziewczyna dojrzewa, emancypuje się, dostrzega świat, który na jakiś czas przysłonił jej Maciek, zostaje piosenkarką, co zawsze było jej marzeniem. To z kolei oddala ją od Maćka.

Zrodlo: kino dlastudenta. pl

#560 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 10:25

Też oglądałam w weekend :D

Mitch (Reynolds) i Dave (Bateman) dorastali razem, byli najlepszymi przyjaciółmi, ale z biegiem lat więzi osłabły. Dave jest szanowanym prawnikiem, kochąjacym ojcem rodziny; Mitch pozostał dużym chłopcem, nie lubiącym odpowiedzialności. Jak wielkie jest ich zdziwienie kiedy po pewnej szalonej nocy Mitch i Dave budzą się, ale nie w swoich ciałach. Po początkowym zauroczeniu nową sytuacja odkrywają , że życie każdego z nich nie było tak różowe, jak się wydawało. Jak najszybciej muszą odkryć sposób, aby z powrotem odzyskać swoje wcielenie, zanim ta zamiana spowoduje katastrofę.
filmweb.pl

Fajna, lekka i z humorem :P Chociaż momentami ten humor taki głupkowaty, że aż nie śmieszny ;-)
Ale ogólnie dosyć pozytywna :D

Obrazek

Czasami się zastanawiam ile jeszcze powstanie filmów z cyklu "zamiana ciał"...

teraz czekam na drugiego Holmesa :-P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych