Książka rewelacja, o mało dziś bym na swoim przystanku nie wysiadła. Mam nadzieję, ze film też taki będzie
co w kinach?
Napisano 26 października 2011 - 14:05
Książka rewelacja, o mało dziś bym na swoim przystanku nie wysiadła. Mam nadzieję, ze film też taki będzie
Napisano 26 października 2011 - 18:18
Napisano 07 listopada 2011 - 12:23
Napisano 07 listopada 2011 - 12:58
taki zarcik
Ale film zachęca faktycznie...
Napisano 08 listopada 2011 - 16:21
Dziewczyny film świetny, w ogóle książki nie popsuli. Ten cały klimat, kostiumy. Można się naprawdę uśmiać, ale i w sumie daje do myślenia. Przerażają mnie te podziały ról, biały mężczyzna zarabia na rodzinę, prawie go nie ma i z nikim nie rozmawia, biała kobieta ogranicza się do rodzenia dzieci, a czarni wykonują najgorszą robotę i jeszcze wylewają się na nich frustracje białych pań. Jednak teraz to mamy dobrze
Zgadzam się, choć ja i tak miałam wrażenie, że ten film jest bardzo wyważony. W sumie o bardzo trudnych sprawach, ale nie dołuje. Daje do myślenia, ale nie przygnębia. Dla mnie rewelacja!
Napisano 16 listopada 2011 - 09:48
Zgadzam się, choć ja i tak miałam wrażenie, że ten film jest bardzo wyważony. W sumie o bardzo trudnych sprawach, ale nie dołuje. Daje do myślenia, ale nie przygnębia. Dla mnie rewelacja!
Masz rację, w sumie nie było jakiś bardzo szokujących scen, myślę, że po prostu twórcy nie chcieli obrazić żadnej grupy społecznej.
Napisano 13 grudnia 2011 - 17:40
Byłam w kinie.
oglądałam :
1)w skupieniu,
2)cała we łzach
3)z uśmiechem na twarzy
4) z radością w oczach
5) z niecierpliwością
6) jakkolwiek jeszcze można oglądać komedię..... z satysfakcją
Napisano 13 grudnia 2011 - 17:45
Napisano 13 grudnia 2011 - 18:19
że tak powiem ...nuda... i bardziej to z tego komedie zrobili..."Przed świtem"
Napisano 13 grudnia 2011 - 18:29
Byłaś? Czy słyszałaś od kogoś?że tak powiem ...nuda... i bardziej to z tego komedie zrobili...
Bo u mnie koleżanka mówiła, że chyba najlepsza część, że nawet się wzruszyła, gdzie nie wyobrażała sobie, że będzie płakać na "Zmierzchu".
Ja do kina raczej się nie wybiorę już na to, ale jak będzie do ściągnięcia dobra wersja, to na pewno obejrze
Napisano 13 grudnia 2011 - 18:54
Napisano 13 grudnia 2011 - 20:38
Napisano 14 grudnia 2011 - 07:46
Sama książka to mi się podobała no ale film.... zdam relację :->
Napisano 14 grudnia 2011 - 11:56
[ Dodano: 2011-12-14, 11:56 ]
A ktoś widział "jak ona to robi"? Jak wrażenia?
Napisano 18 grudnia 2011 - 19:11
Napisano 18 grudnia 2011 - 19:18
Napisano 18 grudnia 2011 - 21:47
Napisano 19 grudnia 2011 - 11:01
Też oglądałam w weekendja ostatnio oglądałam "zamiana ciał" całkiem fajna komedia
Mitch (Reynolds) i Dave (Bateman) dorastali razem, byli najlepszymi przyjaciółmi, ale z biegiem lat więzi osłabły. Dave jest szanowanym prawnikiem, kochąjacym ojcem rodziny; Mitch pozostał dużym chłopcem, nie lubiącym odpowiedzialności. Jak wielkie jest ich zdziwienie kiedy po pewnej szalonej nocy Mitch i Dave budzą się, ale nie w swoich ciałach. Po początkowym zauroczeniu nową sytuacja odkrywają , że życie każdego z nich nie było tak różowe, jak się wydawało. Jak najszybciej muszą odkryć sposób, aby z powrotem odzyskać swoje wcielenie, zanim ta zamiana spowoduje katastrofę.
filmweb.pl
Fajna, lekka i z humorem
Ale ogólnie dosyć pozytywna
Napisano 25 grudnia 2011 - 16:52
„BIG LOVE” to antyromantyczna opowieść o wielkiej miłości. Dramatyczna historia pary zakochanych, rozgrywająca się na przestrzeni kilku lat. Emilka ma 16 lat, kiedy poznaje Maćka, starszego od niej o kilka lat. To jej pierwszy chłopak, który nie tylko wprowadza ją w świat namiętności i buntu wobec konserwatywnych zasad, ale stanowi dla niej – wychowywanej tylko przez matkę – figurę ojca. Pod jego wpływem wyprowadza się z domu, zamieszkuje z ukochanym. Początkowo wszystko wydaje się idealne – to miłość na całe życie. Ale z czasem dziewczyna dojrzewa, emancypuje się, dostrzega świat, który na jakiś czas przysłonił jej Maciek, zostaje piosenkarką, co zawsze było jej marzeniem. To z kolei oddala ją od Maćka.
Zrodlo: kino dlastudenta. pl
Napisano 27 grudnia 2011 - 10:25
Też oglądałam w weekendja ostatnio oglądałam "zamiana ciał" całkiem fajna komedia
![]()
Mitch (Reynolds) i Dave (Bateman) dorastali razem, byli najlepszymi przyjaciółmi, ale z biegiem lat więzi osłabły. Dave jest szanowanym prawnikiem, kochąjacym ojcem rodziny; Mitch pozostał dużym chłopcem, nie lubiącym odpowiedzialności. Jak wielkie jest ich zdziwienie kiedy po pewnej szalonej nocy Mitch i Dave budzą się, ale nie w swoich ciałach. Po początkowym zauroczeniu nową sytuacja odkrywają , że życie każdego z nich nie było tak różowe, jak się wydawało. Jak najszybciej muszą odkryć sposób, aby z powrotem odzyskać swoje wcielenie, zanim ta zamiana spowoduje katastrofę.
filmweb.pl
Fajna, lekka i z humoremChociaż momentami ten humor taki głupkowaty, że aż nie śmieszny
![]()
Ale ogólnie dosyć pozytywna
Obrazek
Czasami się zastanawiam ile jeszcze powstanie filmów z cyklu "zamiana ciał"...
teraz czekam na drugiego Holmesa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych