Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#561 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 13:12

teraz czekam na drugiego Holmesa :-P

ja też i jestem strasznie ciekawa :mrgreen: bilety zarezerwowane :lol:
Zwiastun całkiem w szyku, ciekawe jak film :-)

No i ciekawi mnie ten polski film o którym dość głośno ostatnio 'W ciemności'. Ktoś się wybiera? ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=bMTJrgegGtg
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#562 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:38

Ja bym chciała na to iść i jeszcze na "dziewczynę z tatuażem" 3 filmy do obskoczenia w tym miesiącu :D

#563 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 07:53

Na Sherlocka czekam bo uwielbiam głownego aktora Roberta Downey jr (czy jak się tam go pisze) ale z tego co słyszałam i czytałam w sieci to podobno bardzo kiepska jest ta część. Nie dorównuje pierwszej. Jak ktoś obejrzy to czekam na opinie. :->

#564 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 12:14

Na Sherlocka czekam bo uwielbiam głownego aktora Roberta Downey jr (czy jak się tam go pisze) ale z tego co słyszałam i czytałam w sieci to podobno bardzo kiepska jest ta część. Nie dorównuje pierwszej. Jak ktoś obejrzy to czekam na opinie. :->

To nie dobrze, bo mi już pierwsza nie za bardzo pasowała i miałam nadzieję, że druga będzie lepsza, choć to byłoby wyjątkowe, bo zwykle drugie części są gorsze :/

#565 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 16:28

Czytaliscie może te ksiażkę "Igrzyska śmierci"? Ja kilka razy... musze sie przyznac ... :)
Super historia :) a teraz ma powstać film :) Czytałam, w necie że jest wiecej osób, które nie moga sie na niego doczekać:

Według wyników głosowania zorganizowanego przez serwis NextMovie.com "Igrzyska śmierci" są najbardziej oczekiwanym filmem 2012 roku. Adaptacji bestsellerowej książki Suzanne Collins o tym samym tytule niecierpliwie wypatruje aż 51% głosujących. Drugą pozycję zajęła kolejna część "Sagi Zmierzch: Przed świtem", a następne filmy w rankingu to "Hobbit", "The Avengers" i "Mroczny Rycerz powstaje".

Czy ktos poza mna też sie niecierpliwi?
:)

#566 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 16:51

loulou, podaj źródło cytatu ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#567 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:20

Byłam w weekend na Sherlocku. Pierwsza część bardziej mi sie podobala. Bardzo długo nie mogłam sie wciągnąć w historię, momentami było nawet trochę nudno, a humor był na siłe. Kiedy jednak watki zaczynaja sie splatać, akcja nabiera tempa i powraca lekkość. Fajne kino

#568 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 14:50

Jeszcze nie w kinach ale czekam niecierpliwie na:

Występują: Alexander Skarsgård :mrgreen: i Rihanna :shock:

#569 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 17:08

Czy któraś z Was była może na filmie Musimy porozmawiać o Kevinie?
Wydaje mi się interesujący i chciałabym się na niego wybrać.

Tytułowy Kevin to demoniczny nastolatek, który świadomie manipuluje swoim otoczeniem, nie uznaje żadnych zasad i z prowokującym uśmiechem mówi: "Wstajesz rano i oglądasz telewizję, jedziesz samochodem i słuchasz radia. Chodzisz do swojej nudnej pracy albo nudnej szkoły, ale o tym nie mówią w głównym wydaniu wiadomości. Doszło do tego, że nawet ludzie z telewizji często oglądają telewizję. Na co oni wszyscy tak patrzą? Właśnie na takich jak ja...". Magnetyczna Tilda Swinton i demoniczny Ezra Miller w thrillerze obnażającym najmroczniejsze zakamarki ludzkiej duszy, który prowokuje, pociąga i nie daje o sobie zapomnieć.

źródło: filmweb

Dołączona grafika

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#570 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 08:18

Ja byłam na "dziewczynie z tatuażem" Super!

Na Igrzyska też strasznie chcę iść. Loulou podaj źródło bo nas ACTA ścignie :P

#571 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 13:38

Wydaje mi się interesujący i chciałabym się na niego wybrać.

Koleżanka oglądała.
Stwierdziła, że nudny. Nie oglądała ostatnich 10 minut i mówi, że nawet jej nie ciekawi jak się skończył, bo był dziwny.

PS. Jest do ściągnięcia ten film w dobrej wersji ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#572 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 13:49

A ja właśnie słyszałam same pozytywne opinie ;-) Mam go już na dysku, więc jeśli obejrzę w najbliższych dniach, podzielę się opinią ;-)

#573 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 10:07

Olenka, to jak możesz, to daj mi znać na pw gdzie mogę go ściagnąc w dobrej wersji ;-)
Dzięki dziewczyny za opinie :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#574 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 21:23

Człowiek na krawędzi - jak zobaczyłam trajler, wcale nie czułam sie zachęcona. Ale mój facet mnie namówił i nie żałuję. Pierwszoplanową postać gra pan z Avatara. Bardzo podobała mi się ta rola. Film dynamiczny, trzymający w napięciu, sprawnie zrobiony. Dobry scenariusz - własciwie niewiele mozna powiedziec o fabule nie zdradzając zagadki - ale jeśli macie ochote na dobry film akcji - polecam

#575 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 15:34

,,Moj tydzień z Marylin'',zamierzam wybrać sie do kina na ten film.Bardzo jestem ciekawa. ;-)

#576 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 17:46

Zaciekawił mnie ten film co Eli wrzuciła. Wiec pewnie go sobie sciagne

Ja dzis ogladałam Tylko razem z córka
Betty poślubiła Moodiego - lekarza irańskiego pochodzenia i przez pierwsze lata związku była z nim bardzo szczęśliwa. Wkrótce urodziła córeczkę - Mahtob. Betty kochała męża i ufała mu. Gdy ten po kilku latach zaproponował wizytę u jego rodziny w Iranie, po krótkim namyśle kobieta zgodziła się. Jednak w Iranie, Moody z opiekuńczego i dobrego męża przeistoczył się w tyrana, stała za nim cała jego rodzina, a prawo i obyczaje irańskie stawiały kobietę o wiele niżej niż mężczyznę. Betty mogłaby legalnie odejść od męża i wrócić do domu, lecz bez córki - prawo do opieki w Iranie zawsze jest w takich przypadkach przyznawane ojcu. Betty próbuje być dobrą i posłuszną żoną - łudzi się, że w ten sposób uda jej się zmienić męża. Jednak, gdy nie może już nawet rozmawiać z rodzicami przez telefon i jest coraz bardziej izolowana od jej dawnego życia, podejmuje decyzję aby razem z córeczką podjąć ryzykowną ucieczkę z Iranu. Film został oparty na faktach( zrodło : filmweb)

Jesli ktos lubi taka tematyke -powinien sie spodobac. Ja polecam. Choc ten ich fanatyzm -przeraza.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#577 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 15:58

"BIG LOVE"

Gdy Emilia ma 16 lat poznaje 24 letniego Maćka, który otwiera przed nią świat namiętności oraz młodzieńczego buntu. Pod wpływem Maćka opuszcza dom, w którym mieszka z rodzicami aby wprowadzić się do niego. Rozpoczyna wymarzoną karierę piosenkarki. Wraz z zespołem zaczyna odnosić pierwsze poważne sukcesy. Wraz z falą popularności zakochani zaczynają się oddalać od siebie. Emilia przeobraziła się w kobietę wampa i odstawia Maćka na boczny tor. Chłopak jest zakochany w Emilii do szaleństwa, natomiast dziewczyna zaczyna prowadzić rozwiązły styl życia. Jednakże łączące ich uczucie jest tak silne, że nie mogą zakończyć tego toksycznego związku co w konsekwencji może doprowadzić do tragicznego zakończenia.

Dołączona grafika

Film jak dla mnie świetny. Z początku bylo słychac na sali śmiechy (kilka zabawnych momentow), jednak na końcowce panowała taka cisza...
Kilka wątków średnio wyjasnionych do końca, ale chyba o to chodziło aby każdy zrozumial je na swój sposób i sam wymyślił sobie zakończenie.
POLECAM ! :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#578 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 17:36

A czy ktoś już widział "I, że Cię nie opuszczę"?

On kocha, lubi, a ona ... zapomina. Młode małżeństwo bierze udział w zdarzeniu, które na zawsze odmieni ich życie. W jego wyniku śliczna Paige traci pamięć, a mąż staje się dla niej obcym mężczyzną. Leo musi sprawić, by żona po raz drugi zakochała się w nim bez pamięci. Czeka ich druga pierwsza randka i drugi pierwszy pocałunek, więc nie obędzie się bez śmiechu i wzruszeń. Czy przysięga "i że cię nie opuszczę" odzyska swoją moc?
filmweb

Czekam na wersję, która będzie w miarę OK, bo do kina pewnie nie damy rady iść <bezradny></span> Mam nadzieję, że fajne to to będzie, bo dawno nie widziałam komedii romantycznej wartej polecenia ;-)

Załączone miniatury

• 7420711.3.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#579 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 17:44

Właśnie chciałabym zobaczyć te dwa filmy, "Big love" i "Że Cię nie opuszczę" brzmią świetnie :mrgreen: Czekam kiedy mnie Michu na nie zaprosi <biglol></span>

Chciałabym jeszcze zobaczyć "Sponsoring"

Anna (Juliette Binoche), dziennikarka luksusowego magazynu dla kobiet, przygotowuje artykuł na temat sponsoringu. W trakcie pracy nad materiałem poznaje dwie call girls – Charlotte (Anais Demoustier) oraz Alicję (Joanna Kulig). Dziewczyny wprowadzają ją w świat płatnej miłości, ku zaskoczeniu Anny - wyjątkowo pociągający i odkrywający przed nią oblicze jej własnego związku. Seks, pieniądze, mężczyźni i miłość już nigdy nie będą dla niej tym samym...

źródło: filmweb

Zapowiada się świetnie ! :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#580 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 17:46

Zapowiada się świetnie ! :-D

Też się na ten film czaję ;-)

A czy ktoś już widział "I, że Cię nie opuszczę"?

Siostra była w kinie ostatnio. Nastawiała się na baaaardzo wzruszający film, z czego jej facet nie pałał radością, ale oboje wyszli bardzo zadowoleni. Powiedzieli, że film bardzo fajny :)
Też na pewno obejrzę jak juz bedzie w dobrej wersji ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych