Najchętniej miałabym oba rozwiązania i prysznic i wannę. Jednak w ziemie i jesieni lubię wygrzać się w wannie.
wanna czy prysznic?
Napisano 18 października 2015 - 10:58
Napisano 13 listopada 2015 - 13:09
Chyba też postawiłabym na wannę ![]()
Napisano 01 grudnia 2015 - 16:59
Ja mam teraz w mieszkaniu prysznic tylko. Tęsknie za wanną.
Napisano 28 lipca 2016 - 15:16
Oba rozwiązania są mile widziane
Prysznic przydałby się na szybkie mycie, natomiast wanna na relaks, szczególnie taka wanna z hydromasażem. W domu mojej siostry jest wanna z hydromasażem Silla i jak jestem u niej, to z przyjemnością z niej korzystam. Trzeba przyznać, że 18 dysz zapewnia naprawdę cudowny masaż, a światłą led`owe dodatkowe efekty wizualne. Też zastanawiam się nad wanną Silla i jak będę zmieniać u siebie, to najprawdopodobniej zdecyduję się na taką.
... link ...
Napisano 12 lutego 2017 - 19:24
Teraz u nas w mieszkaniu postawiliśmy na prysznic.
Zobaczymy jak szybko się do niego przyzwyczaję.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 12 lutego 2017 - 21:01
U nas na dole prysznic, u góry w ogólnej wanna i prysznic, a w mojej (no dobra..w małżeńskiej
) tylko wanna. Taka z bajerami będzie. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 12 lutego 2017 - 21:09
aktualnie moje marzenie
wanna i prysznic,
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 12 lutego 2017 - 21:15
aktualnie moje marzenie
I co masz? Ja tak się przyzwyczaiłam do wanny i prysznica, że nie umiałabym teraz wybrać.
W sumie odkąd jest młoda to sama w wannie się nie kąpię (jedynie z nią), bo nie ma czasu. Sama to jedynie szybki prysznic.
Chyba prysznic praktyczniej..
Napisano 12 lutego 2017 - 21:23
@Aspirynkaaa prysznic. Poki co siedzimy na wynajmowanym, wiec wiekszego wyboru nie mialam. Ale z tego co rozgladamy sie po mieszkaniach pod katem kupna, bedzie dramat... wszystkie domy w rozsadnych cenach sa waskie i wysokie... choc tyle, ze w wiekszosci jest wygospodarowane miejsce na osobna toalete, bo bez ego byloby jeszcze weselej
jedyny kompromis, o ile uda nam sie znalezc mieszkanie z lazienka do ktorej mozna wstawic wanne to zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny
, ale to juz ani wanna ani prysznic 100% nie bedzie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 12 lutego 2017 - 21:27
wstawic wanne to zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny
Jak rozglądaliśmy się za mieszkaniem to też tak kombinowałam. Jak jest fajnie zrobione to czemu nie? Zawsze jakaś opcja. ![]()
Napisano 13 lutego 2017 - 06:37
zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny
mi tam podoba się takie rozwiązanie, Miśka siostra ma i super wygląda i funkcjonalne też bardzo ![]()
My na swoim mamy łazienkę w stanie po remoncie jakiś czas temu, kasy większej brak, więc rozsądnie na razie zostać przy tym co jest, tym bardziej, że nie jest brzydko. ZAWSZE chciałam wannę, Misiek też a tam jest prysznic, ale najśmieszniejsze jest to, że ja się cieszę
teraz mam taki problem, żeby podnieść się z wanny, że marzę o prysznicu
jego plus jest też taki, że ma spory brodzik, więc dzieć będzie się tam mógł chlapać ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 13 lutego 2017 - 15:45
Wyglada mniej więcej tak jak tu
Napisano 27 marca 2017 - 20:00
Jedno i drugie jest fajne. Na szczęście w domu mam to i to, korzystam z nich w zależności od sytuacji i czy mi się chce czy nie, czy mam ochotę czy nie.
Napisano 13 maja 2017 - 18:05
A ja wolę prysznic. Mniej wody się marnuje ![]()
Napisano 21 grudnia 2017 - 15:03
Prysznic jest bardziej praktyczny.
Napisano 29 kwietnia 2020 - 07:41
U mnie jest kabina prysznicowa. Zrezygnowałam z wanny na rzecz kabiny i była to dobra decyzja
kabina jest wygodniejsza przy porannym prysznicu
mniej z nią czyszczenia
nie zajmuje tyle miejsca w łazience
wyglada nowocześnie
jak również dzieki temu zmieściła mi sie w łazience pralka (wcześniej miałam w kuchni co niekoniecznie mi sie podobało)
Kabinę zamawiałam w Deante: https://deante.pl/Kabiny-prysznicowe
Taką:

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 19 sierpnia 2020 - 13:49
Takie kabiny ma w ofercie również firma Rea, warto zajrzeć sobie rownież do ich katalogu
https://lazienka-rea...-slide-100.html
Takie drzwi przesuwne sprawdzą się szczególnie w mniejszych łazienkach, gdzie trzeba liczyć sie z koniecznością oszczedności miejsca.
Jestem daleka od oceniania czy lepszy jest prysznic czy wanna. Sama mam obecnie zarówno prysznic jak i wannę.Prysznic faktycznie jest bardziej komfortowy do codziennego mycia się. Szczególnie z rana, jak czasu nie ma zbyt duzo.
Wanna jednak również bardzo się przydaje. Do relaksu po ciężkim dniu pracy, w sytuacji w której chcemy coś przeprać. Do kąpania dziecka, do mycia psa. Jesli jest miejsce na wannę i prysznic, polecam montowac sobie dwie opcje!!!

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.