Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wanna czy prysznic?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
296 odpowiedzi w tym temacie

#281 visienka

visienka
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 18 października 2015 - 10:58

Najchętniej miałabym oba rozwiązania i prysznic i wannę. Jednak w ziemie i jesieni lubię wygrzać się w wannie.

#282 KatCa371

KatCa371
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 13:09

Chyba też postawiłabym na wannę :)

#283 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 01 grudnia 2015 - 16:59

Ja mam teraz w mieszkaniu prysznic tylko. Tęsknie za wanną. :( 

#284 rachela

rachela
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 15:16

Oba rozwiązania są mile widziane :) Prysznic przydałby się na szybkie mycie, natomiast wanna na relaks, szczególnie taka wanna z hydromasażem. W domu mojej siostry jest wanna z hydromasażem Silla i jak jestem u niej, to z przyjemnością z niej korzystam. Trzeba przyznać, że 18 dysz zapewnia naprawdę cudowny masaż, a światłą led`owe dodatkowe efekty wizualne. Też zastanawiam się nad wanną Silla i jak będę zmieniać u siebie, to najprawdopodobniej zdecyduję się na taką.

... link ...

#285 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 19:24

Teraz u nas w mieszkaniu postawiliśmy na prysznic. ;) Zobaczymy jak szybko się do niego przyzwyczaję. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#286 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 21:01

U nas na dole prysznic, u góry w ogólnej wanna i prysznic, a w mojej (no dobra..w małżeńskiej :-P ) tylko wanna. Taka z bajerami będzie.  <wanna>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#287 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 21:09

wanna i prysznic,
aktualnie moje marzenie :P problem natomiast lezy w wielkosci tutejszych lazienek... sa tak mikroskopijne, ze nawet posiadanie pralki w lazience to luksus :lol: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#288 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 21:15

aktualnie moje marzenie

I co masz? Ja tak się przyzwyczaiłam do wanny i prysznica, że nie umiałabym teraz wybrać. 

W sumie odkąd jest młoda to sama w wannie się nie kąpię (jedynie z nią), bo nie ma czasu. Sama to jedynie szybki prysznic.  :lol: Chyba prysznic praktyczniej..

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#289 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 21:23

@Aspirynkaaa  prysznic. Poki co siedzimy na wynajmowanym, wiec wiekszego wyboru nie mialam. Ale z tego co rozgladamy sie po mieszkaniach pod katem kupna, bedzie dramat... wszystkie domy w rozsadnych cenach sa waskie i wysokie... choc tyle, ze w wiekszosci jest wygospodarowane miejsce na osobna toalete, bo bez ego byloby jeszcze weselej ;-) jedyny kompromis, o ile uda nam sie znalezc mieszkanie z lazienka do ktorej mozna wstawic wanne to zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny <bezradny> , ale to juz ani wanna ani prysznic 100% nie bedzie :P 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#290 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 21:27

wstawic wanne to zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny

Jak rozglądaliśmy się za mieszkaniem to też tak kombinowałam. Jak jest fajnie zrobione to czemu nie? Zawsze jakaś opcja. :)

#291 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 13 lutego 2017 - 06:37

zabudowanie jej czyms na ksztalt kabiny

mi tam podoba się takie rozwiązanie, Miśka siostra ma i super wygląda i funkcjonalne też bardzo ;)

My na swoim mamy łazienkę w stanie po remoncie jakiś czas temu, kasy większej brak, więc rozsądnie na razie zostać przy tym co jest, tym bardziej, że nie jest brzydko. ZAWSZE chciałam wannę, Misiek też a tam jest prysznic, ale najśmieszniejsze jest to, że ja się cieszę :lol: teraz mam taki problem, żeby podnieść się z wanny, że marzę o prysznicu :P jego plus jest też taki, że ma spory brodzik, więc dzieć będzie się tam mógł chlapać :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#292 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 13 lutego 2017 - 15:45

My nawet nie myśleliśmy o prysznicu, od początku w grę wchodziła tylko wanna i to możliwie jak największa mimo, ze łazienka do gigantycznych nie należy ;) i tak kupiliśmy wannę 180x60 cm, a do tego szklany parawan, który wcale noe rzuca się w oczy, a który umozliwia normalne wzięcie prysznica, bo jednak z tego i tak korzystam najczęściej.
Wyglada mniej więcej tak jak tu

Załączone miniatury

• Parawan_nawannowy_Omnires_Kenton_chrom-504033-249091.jpeg

#293 gruby3

gruby3
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27 marca 2017 - 20:00

Jedno i drugie jest fajne. Na szczęście w domu mam to i to, korzystam z nich w zależności od sytuacji i czy mi się chce czy nie, czy mam ochotę czy nie.

#294 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 13 maja 2017 - 18:05

A ja wolę prysznic. Mniej wody się marnuje :)

#295 Kobejto_100

Kobejto_100
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 15:03

Prysznic jest bardziej praktyczny.

#296 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 29 kwietnia 2020 - 07:41

U mnie jest kabina prysznicowa. Zrezygnowałam z wanny na rzecz kabiny i była to dobra decyzja

kabina jest wygodniejsza przy porannym prysznicu

mniej z nią czyszczenia

nie zajmuje tyle miejsca w łazience

wyglada nowocześnie

jak również dzieki temu zmieściła mi sie w łazience pralka (wcześniej miałam w kuchni co niekoniecznie mi sie podobało)

Kabinę zamawiałam w Deante: https://deante.pl/Kabiny-prysznicowe

Taką:

3529_0.jpg

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#297 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 19 sierpnia 2020 - 13:49

Takie kabiny ma w ofercie również firma Rea, warto zajrzeć sobie rownież do ich katalogu

https://lazienka-rea...-slide-100.html

Takie drzwi przesuwne sprawdzą się szczególnie w mniejszych łazienkach, gdzie trzeba liczyć sie z koniecznością oszczedności miejsca. 

Jestem daleka od oceniania czy lepszy jest prysznic czy wanna. Sama mam obecnie zarówno prysznic jak i wannę.Prysznic faktycznie jest bardziej komfortowy do codziennego mycia się. Szczególnie z rana, jak czasu nie ma zbyt duzo.

Wanna jednak również bardzo się przydaje. Do relaksu po ciężkim dniu pracy, w sytuacji w której chcemy coś przeprać. Do kąpania dziecka, do mycia psa. Jesli jest miejsce na wannę i prysznic, polecam montowac sobie dwie opcje!!! 

3441539dd618426e207c91eabd342eee.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.