Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Facet kontra przyjaciółki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

#101 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 19:16

kobiety sa czasem perfidne jak żmije taka prawda ...tu koleżanka a tu pokazuje prawdziwa twarz :-/
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....

#102 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 20:16

Dlatego wolę się przyjaźnić z facetami :D A już najlepiej, jak chłopak jest najlepszym przyjacielem :)

#103 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 20:21

To wszystko zależy od człowieka, jaki on jest, podajścia do życia i wogóle.... i z kobieta i z facetem można się przyjaźnić, to tylko zależy od nas samych :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#104 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 20:24

Tak ale z facetami nie ma problemu, że ukradną nam chłopaka. No chyba, że są homo...

#105 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:34

Hmm miałam kiedyś "przyjaciółkę", przeszłyśmy przez gimnazjum, potem liceum, ale wszystko się rozpadło, bo nie byłam taka "dojrzała psychicznie" jak ona. Jej chłopak był starszy on nas o 3 lata i sodówka jej uderzyła. W sumie dziś już nie żałuję. Wyszło szydło z worka, a wielu innych ludzi potraktowała w ten sam sposób.
"Świat należy do ludzi, którzy maja odwagę marzyć i ryzykować, aby spełnić swe marzenia. I starają się robić to najlepiej."

#106 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:06

U mnie sytuacja podobna. Przez szkołę podstawową , liceum brnęłyśmy razem. Gdy poznałam swojego obecnego męża , coś zaczęło sie psuć :/Ona nie miała szczęścia w miłości i to tak przynajmniej ja uważam, było przyczyną jej złośliwości. Teraz kontaktu nie utrzymujemy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#107 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 18:24

Jeśli chodzi o mnie to nie mam już przyjaciołek...ja spotkalam na swojej drodze osobe z ktora chce spedzic reszte zycia a one tego nie rozumialy.. mialy ciagle pretensje ze sie nie widujemy juz tak czesto... mowily ze sie zmienilam ze sie nie mozna ze mna dogadac. a ja po prostu troche dojrzalam:) pewnie kiedys to zrozumieja ... mam nadzieje:) a teraz nie utrzymujemy wogole kontaktu.bo okazalo sie ze to nie przyjaciolki bo caly czas mnie obgadywaly wsrod znajomych i mowily na mnie niestworzone rzeczy... hmm:/ czy to z zazdrosci?? nie wiem nie obchodza mnie one...

#108 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 19:42

Ona nie miała szczęścia w miłości i to tak przynajmniej ja uważam, było przyczyną jej złośliwości. Teraz kontaktu nie utrzymujemy.

No właśnie... skąd to się bierze ze kiedy pojawia się mężczyzna pojawia się zawiści zazdrość nawet w przyjaciółkach... jedna drugiej zazdrości .. próbuje źle doradzić ;/ <bezradny></span>
Ja mogę powiedzieć że też tego doświadczyłam, i nie wiem może nie było mi porostu dane mieć i przyjaciółkę i chłopaka.. ale ona zachowując sie podle zepsuła to :evil: a ja jestem teraz szczęśliwa z moim chłopakiem... :mrgreen:

#109 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 19:45

Wiesz co tu chodzi nie tylko o zazdrość tylko zwykle niszczy przyjaźń złe rozplanowanie czasu i to, że chłopak dla przyjaciółki staje się całym światem, którego nagle dla Ciebie zabrakło. I przyjaźń się rozpada, bo nie jest podtrzymywana z obu stron tylko z jednej.

#110 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 20:10

a jedyny wniosek jaki przychodzi mi do głowy to taki , że tak naprawdę nigdy nie była moją " przyjaciółką" :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#111 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 20:38

Alisekai zgadzam sie z tym .. i wychodzi na to ze jak sie ma faceta to sie nie ma przyjaciolki .. no bo kurcze ja rozumiem ze ta "przyjaciolka" moze sie zle czuc z tym ze nie jestesmy tylko dla niej i musimy czas dzielic na dwoje i takie tam ale czemu pojawia sie zawiść... czy to jest jakas proba walki o przyjazn ??

#112 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 12:31

Z pewnością jest. Nauczona przygodą z kuzynką robię wszystko, by nie być taką, jak ona i zawsze mam czas dla przyjaciół. Nie obściskuję się też z chłopakiem jak jesteśmy w towarzystwie, bo wiem, że to może przeszkadzać innym.
Co do zawiści, to myślę, że jeśli chłopak jest atrakcyjny, to zawiść zawsze będzie. Będzie maskowana uśmiechem, jednak będzie i zawsze ta druga będzie miała żal.

#113 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 12:34

ja nigdy nie miałam takich problemó o jakich tutaj piszecie, jak poznałam D. to wiadomo trochę zaniedbałam swoje koleżanki...ale one to w pełni rozumiały, nie gniewały się, nie musiałam im sie tłumaczyć, no jedynie czasem mi troszkę dokuczł mówiąc że nie mam już dla nich czasu, że wpadłam jak śliwka w kompot itp.

<ookk>

#114 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 17:07

Gdy zaczełam byc z Darkiem wszystko się między mną a moją przyjaciółką zmieniło..Wpierw moja przyjaciółka miała byc z nim,ale Darkowi ona się nie spodobała.

Moja przyjaciółka tak się zmieniła,że masakra..jest nie do poznania.Słyszałam od mojej kumpeli,że gada na mnie że się chwalę Darkiem,cały czas tylko o nim mówię itp..Hmm,może to zazdrośc ? :roll:

Już jej nie traktuję jak przyjaciółki,nie chcę miec fałszywych przyjaciół ! Już się kilka razy przejechałam i mam dośc ! Nigdy już między mną a nią nie będzie tak samo.W sumie to nie żałuję..Mi nie są przyjaciółki/kumpele do szczęścia potrzebne.Ważne,że mam mojego ukochanego to się liczy.
Ona też sobie kogoś znalazła,ale ponoc go nie kocha znów jej się inny podoba..co za ludzie :roll: <bezradny></span>

#115 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 20:48

No ja miałam podobną sytuacje. Tez się pozmieniało miedzy mną a moja przyjaciółką odkąd zaczęłam być z moim. Teraz też nie żałuje.. ale uważam ze kontakty z innymi tez są ważne... nie chciałabym zostać sama jak palec.
Owszem spędzam więcej czasu z nim niż z innymi ale czasem potrzeba tez wyjść do innych ludzi :) bynajmniej ja tak mam :)

#116 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 08:30

Hmm a ja wczoraj szok przeżyłam ;/moj facet dostawał smsy od jakiejs patrycji ,pokazał mi je ,ona mu pisała natrętnie że niby przypadkiem natrafiła na ten numer itd ...zaczeło mnie to irytować bo dosc często tak sie zdarzało że ktos do niego pisał i zawsze ten sam tekst "wybrałam twoj numer przypadkowo lub "pomyliłam numery ale jak juz to moze popiszemy" .....i jakie było moje zdziwienie gdy wczoraj byłam u koleżąnki "{od serca"......gdy ta wyszła zrobic herbatke zobaczyłąm ze ma nowy telefon drugi ,zaczełam sie nim bawic nagle weszłam na połączenia przypadkowo i o zgrozo zobaczyłam numer swojego A. zaczełam sie zastanawiac o co biega wiec weszłam na smsy na skrzynke nadawcza i zobaczyłam wszystkie smy które dostawał A.
tak mnie zamurowało że nie widziałam co powieiec okazało sie że patrycja to moja kolezanka .... :-/
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....

#117 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 08:35

sweet camilla, o jeny..
Jak ona mogła tak zrobic..
To jest świństwo.. :roll:

#118 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:16

Auć. Cios poniżej pasa.sweet camilla co masz zamiar teraz z tym zrobić? Bo chyba tak tego nie zostawisz?
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#119 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:19

Ja bym jej tak przywaliła,żeby raz na zawsze się odwaliła dziewucha :roll:

#120 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:29

I do końca życia zastanawiałabyś się dlaczego?

Ja chciałabym wiedzieć, dlaczego ktoś niby mi bliski zrobił mi takie świństwo.
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika