Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#141 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 15:57

a ja polecam na wypadanie wlosow belisse, zawsze mi wypadaly, jak mylam glowe bylo ich cale mnostwo w wannie, a jak zaczelam lykac te tabletki to od razu zauwazylam poprawe, a poza tym szybciej urosly

Ja się z tym zgadzam i dodam że dodatkowo poprawiła mi się płytka paznokcia.
A.

#142 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 12:23

Wypadanie włosów może być powodem stresu i wtedy żadne witaminki czy maseczki nie pomogą :(

#143 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 17:45

ehh mi też te kudełki moje wypadają..jadłam te różne specyfiki, piłam nawet siemię lniane, które niesamowicie nabłyszczyło mi włosy, ale nie przestało hamować wypadania, nie pomagają mi jak dotąd żadne specyfiki naturalne, nie mówiąc już o beznadziejnych kosmetykach (szampony, balsamy itd.) na które dałam się nabierać :-|
Trzeba próbować nadal szukać czegoś odpowiedniego, nie poddam się bez walki :-P

#144 mariettka

mariettka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 08 września 2009 - 09:42

Heh wypadanie włosów to mega problem. Mi po diecie pół włosów ubyło. Zgadzam się że te wszystkie reklamowane cud szampony i odżywki nic nie dają. Trzeba działać na wszystkie możliwe sposoby. Dlatego proponuje:
- mniej stresu (lekarz mówił że to także bardzo odbija się na włosach)
- zbilansowana i urozmaicona dieta
- jesień przed nami, więc łykamy jakieś witaminki (belissa albo vitapil polecę)
- konieczne są też dobry szampon i maseczki : jajko + nafta + kilka kropli cytryny (metoda mojej babci) i . Dla bardziej wygodnych proponuję szampon twardy do włosów (można kupić w ), nie wiem jak Wy ale ja wracam do korzeni i zaczęłam rezygnować z tych wszystkich super szamponów, które wciskają nam na prawo i lewo. Jak tak patrzę na zdjęcia mojej babci to zazdroszczę jej że miała taką burzę włosów, a przecież nie stosowała żadnych wymyślnych, super skutecznych szamponów. Dlatego od teraz przerzucam się na naturalne kosmetyki ;-)

#145 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 19 września 2009 - 12:38

Mi wypadają włosy zawsze jak się zbliża jesień na wzmocnienie babcia mi robiła płukanki z octu, po prostu spłukujesz umyte włosy letnią wodą z odrobiną octu, ale ostrzegam ze taka płukanka to tylko wtedy jak nie macie zamiaru wychodzić z domu bo trochę "waniajet" ;-)
Włosy są mocniejsze, mniej łupieżu i zdrowiej wyglądają, dla mnie bomba :-)nie ma jak babcine sposoby....

#146 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 20 września 2009 - 12:59

Dla mnie problem wypadania wlosow nie jest obcy wlosy wypadaja mi juz ladnych pare lat :-x jak bylam mala mialam ladne geste wlosy potem zaczely mi strasznie wypadac wydedukowalam ze zaczely mi wypadac po pierwszym farbowaniu wlosow kiedy pierwszy raz pofarbowalam wlosy na czarno :-| poza tym mam wlosy strasznie zniszczone i przesuszone :cry: oczywiscie stosuje odzywki do wlosow po kazdym myciu ale efekty marne jak mialam wlosy zniszczone tak dalej mam jakos efektow nie widze. Podobnie z wypadaniem. Ostatnio kupilam sobie szampon do wlosow ze schwarzkop'a dr hostinga dalam za niego 26zl szok :shock: najdrozszy szampon jaki kiedykolwiek w zyciu stosowalam stosuje go i jak na razie bez efektow. Moze ktoras ten szampon stosowala i moze sie o nim wypowiedziec?

201407101662.png

#147 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 września 2009 - 13:11

Temat o szamponach i odżywkach do włosów znajdziesz tutaj
szampony-i-odzywki-do-wlosow-vt750.htm
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#148 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:20

Dziewczyny, jestem załamana...
Przeczytałam cały ten dział i zaraz siadam i szukam po aptekach ile co kosztuje, na co mnie stać i inwestuje...
Wlosy od około 3 - 4 myć wychodzą mi garściami... chcę je rozczesać po myciu a tu za każdym przejechaniem garść włosów...
Niedługo łysa będę bo mam ogólnie mało włosów :roll:

Farbuję włosy od kilku lat więc nie sądzę żeby to z tego...

Ostatnio leci u mnie woda... no cóż na pewno nie pierwszej czystości bo czyszczą rury w gminie całej może dlatego?

#149 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:26

ja sobie kupilam ostatnio Skrzypowite 40 tabletek za 20 zl
zobaczymy czy pomoze ;-)

#150 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:28

Farbuję włosy od kilku lat więc nie sądzę żeby to z tego...

No tu bym polemizowala, czy to kilkuletnie farbowanie, na prawde nie ma wplywu na wypadanie wlosow ;-) a co jesli wlasnie dopiero teraz sie tym objawia?

Pisalam tu gdzies o chrzanie, niestety nie wiem czy to dziala ale wyczytalam jako babcina domowa rada.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#151 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:32

madzia, czytałam o chrzanie ale szczerze to trochę się boja chrzan wcierać w głowę bo mam skórę strasznie delikatna i zaraz może mnie wysypać itd...
No może i farbowanie ma wpływ ale dlaczego dopiero teraz???

#152 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:53

Fryzjerka nie jestem ale wiadomo, ze farbowanie wplywa na oslabienie cebulek, wiec zwieksza wypadanie wlosow. Z tego co pamietam, farbujesz sie palette, te farby to samobojstwo ;-) zadbaj o wlosy, poki jeszcze a moze juz, zaczely ci niszczec. Oszczedz im farb, najlepiej wroc do swojego koloru, wtedy odrosty nie beda ci straszne, a co do masek czy suplementow, to szukaj cos dobrego, bo na kazdego dziala co innego, no i niestety ale na efekty trzeba czekac.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#153 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:56

teraz farbowałam palette wcześniej wellaton <bezradny></span>
No właśnie dziś kupię pewnie coś bo idę po tabsy do apteki...
Tylko nie wyobrażam sobie nie farbować włosów... swoje mam jasny brąz a jak z czarnego na brąz bardzo jasny zejść... masakra :roll: :evil:

#154 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 17:43

Wweronika mialam ten sam problem co ty. Wlosy tak samo wylatywaly mi garsciami zarowno przy myciu jak i pozniej przy czesaniu. Nie bylam tym faktem zachwycona. Takze rozumiem twoje obawy. Ja stosuje odzywke do wlosow seboradin pisalam juz o niej zreszta w dziale szampomy i odzywki godne polenia. Mi ta odzywka duzo dala wlosy staly sie po niej mocniejsze i juz mi tak nie wylatuja. To jest 14 dniowa kuracja w ampulkach. Kosztuje w aptece ponad 30zl ale uwazam, ze warto. Mi bardzo pomogla

Dołączona grafika

201407101662.png

#155 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 20:14

w najnowszej 'Urodzie' jest cały artykuł na temat problemu wypadania włosów :) polecam przeczytać :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#156 rruuddaa_90

rruuddaa_90
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 21:51

Mi tez wypadaja wlosy. Moj P. powiedzial, zebym wrocila do swojego naturalnego koloru i juz nie farbowala.

Tylko nie wyobrażam sobie nie farbować włosów...

Własnie ... :roll: Od kilku lat mam blond pasemka, i obawiam sie wrocic do swojego naturalnego. Nie wiem czy bede sie dobrze w nich czula, bo moj naturaalny kolor to ciemny braz, wiec roznica jest. Chyba skorzystam z propozycji moni66 i zafunduje sobie takie ampulki ;-) Oby cos daly.

#157 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 08:30

Mój W też "krzyczy" żebym nie farbowała ale na razie spróbuje je ratować BELISSA. Wczoraj kupiłam ;)

#158 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 10:54

ale dlaczego dopiero teraz???

też tak mam ;-)
znaczy miałam blond i farbnełam sie na braz. poczatkowo włosy były zniszczone, ale nie wypadały aż tak :shock:
od roku nie farbuje, wróciłam do naturalnego (brąz) i od niedawna zaczeły mi masowo wypadac :evil:
też muszę sobie coś zakupic :roll:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#159 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 11:36

mi też strasznie wypadaja, mimo, ze juz nie farbuje... podejrzewam ze to sprawka prostowania <bezradny></span> kupilam sobie juz szampon na wypadające wlosy, moze troche pomoże <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#160 Lacrymosa

Lacrymosa
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 14:17

Czy ktoś z was używał toniku Neril? zapobiega on wypadaniu włosó. Wciera się go codziennie w skórę głowy. Pobudza on komórki włosów, co powoduje wypadnięcie tych co miały wypaść w najbliższym czasie, czyli na początku powoduje zwiększone wypadanie włosów.
Używam go od 3 tygodnie. Na efekty trzeba podobno czekać, na opakowaniu pisze że pojawiają się w 8-12 tygodniu stosowania.
Czy ktoś z was stosował ten preparat?? Jakie były wyniki??
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki,
pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw