Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#181 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 17:51

asia21_87, mogę ci go szczerze polecić !! nie będziesz zawiedziona mówię ci :) trzeba go brać 3 miesiące po 3 miesiącach widać super efekty :) paznokcie i wlosy mocne są bardzo . ja kiedys budzilam sie i na poduszce mialam tyle wlosow ze masakra... a teraz? może jeden raz na jakis czas, nawet jak się czesze to mi nie wypadaja :) kosztuje 50 zl... ale polecam bardzo

#182 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 16:37

Ja uzywałam po prostu tego białego szamponu Dove i jakos mi przeszło. Włosy nie wypadaja.

#183 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 10:46

Mnie wlosy wypadaja przez stres.A ze mam stresujaca prace to wyciagalam wlosy garsciami.Od jakiegos czasu uzywam drozdzy piwnych(tabletki)Wlosy dostaly polysku,nie wypadaja i na dodatek wzmocnily mi sie paznokcie.Polecam!
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#184 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 18:42

ja też borykam sie z probleme wypadania włosów, widze juz swoim gołym okiem że mi sie przerzedziły. Czy ten capivit piękne włosy działa? próbowała tego któraś z Was. Już dawno przestałam farbować włosy prostuje tylko grzywkę, nie susze ich ale nada wypadają <bezradny></span>

#185 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 12:55

jak mi kiedyś wypadały włosy, to używałam belissy ze skrzypem polnym

http://www.aptekajuv...kind=2&gallery=
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#186 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 16:42

Roxi, brałam capivit i niestety nie pomógł mi <bezradny></span> teraz od dłuższego już czasu używam belissy (zdjęcie miminki) i jest naprawde świetny. daje efekty i jest stosunkowo niedrogi
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#187 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 16:52

tuptunio, dzięki za informacje, już miałam kupowac ten capivit ale zrezygnuje i kupię belissę. <dziekujee></span>

#188 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 16:00

capivit ma rózne opinie.Mnie nie pomagal,ale moja przyjaciólka bardzo go sobie chwali.
Dołączona grafika

#189 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 09:53

Mój tata na wypadające włosy stosuje preparat, który przywożą mu z Niemiec i włosy nie wypadają już tak szybko, poszukam nazwy i wrzucę na forum ;-)

#190 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 10:40

Mój tata na wypadające włosy stosuje preparat, który przywożą mu z Niemiec i włosy nie wypadają już tak szybko, poszukam nazwy i wrzucę na forum

Mieszkam w nimczech wiec chetnie dowiem sie co to za specyfik :->
Dołączona grafika

#191 albatrosik

albatrosik
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 20:14

Najlepsze są te naturalne środki, może jest przy nich sporo pracy, ale efekt jest naprawdę widoczny- polecam maseczkę do włosów z 10 dkg drożdży, 2 żółtek , 2-3 łyżek olejku rycynowego i kilku kropel nafty kosmetycznej! Taką masę należy nałożyć na włosy, owinąć głowę folią - im dłużej tym lepiej- nawet z godzinkę:) Taka maseczka 1-2 razy w tygodniu naprawdę czyni cuda!! ja także ją stosowałam gdy kilka lat temu zapuszczałam włosy!

#192 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 08:24

Ja mam bardzo dlugie wlosy,pewnie musialabym uzyc tego duzo wecej!To wciera sie tylko w skóre glowy,czy w wlosy tez?Do samego farbowania potrzebuje 3 farby :roll:
Dołączona grafika

#193 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 14:19

ja piłam kiedyś skrzyp polny i zażywałam go w tabletkach nie powiem coś tam pomógł,
poźniej miałam do czynienia z http://www.domzdrowi...ct/39508/kind/2 bardzo fajne, mi pomogło (teraz znów by się przydało je kupić)
słyszałam o ampułkach z vichy, są drogie ale podobno rewelka, miała któraś?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#194 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 13:47

co do silica to kolezanka kiedys rozmawiła z kolega , który pracuje w aptece i powiedział ze na wypadanie wlosów ten preparat jest bardzo dobry, jeden z lepszych .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#195 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 08:42

Przypomnialo mi sie jak" 120 lat temu" moja babcia zbierala pokrzywy i robila z nich jakis wywar.Nie wiem juz jak to gotowala.Potem plukala tym glowe.Moja babcia miala piekne,gestei blyszczace wlosy
Dołączona grafika

#196 ziemka

ziemka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 09:31

Prolab-szampon, ampułki i lotion-powinny Ci pomóc bo mi pomogły,niedrogie, dostępne w aptece, ja akurat kupowałam w sieci taki pomarańczowe logo mają.

#197 madziara

madziara
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:06

Mam ten sam problem co Wy- już wszyscy dookoła narzekają na moje wszędobylskie włosy :cry: Ostatnio jednak znalazłam u mojej mamy baaardzo stary przepis na kurację pt. "Jak ratować włosy". Zastanawiam się się nad jej przeprowadzeniem, może któraś z Was będzie miała ochotę i czas jej spróbować. A oto przepis: " Potrzeba do niej 3 jajek i mieszankę ziół. Dla włosów suchych proponuję przed myciem kompres z rycyny. Nacieramy skórę głowy rycyną i pozostawiamy tak przynajmniej na 3 godziny. Najpraktyczniej zrobić to na noc, ale wtedy trzeba na włosy włożyć czepek płócienny, nie nylonowy, żeby włosy nie zabrudziły poduszki. Jeśli włosy zbyt często się przetłuszczają proponuję co drugi dzień nacierać skórę głowy wywarem z liści pokrzywy. Parzymy tylko pół łyżki stołowej ziół w pół szklance wody przez 30 min. na średnio ciepłej płycie. Po odcedzeniu ciepłym jeszcze wywarem nawilżamy lekko skórę głowy, wklepując płyn palcami, a także wcieramy wywar we włosy zarówno u nasady jak i na końcach. Przed samym myciem przygotowujemy wywar z ziół. Proszę kupić: 2 paczki szyszki chmielu, 1 paczkę kłącza tataraku, 1 paczkę koszyczka rumianku, 1 korzenia pokrzywy i 1 liścia pokrzywy. Zawartość paczek mieszamy ze sobą. Wziąć 2 łyżki stołowe ziół, zalać dwoma szklankami wody i parzyć przez 30 min. nie dopuszczając do zagotowania. Odcedzić. Rozbić 3 jajka oddzielając białko, z białek ubić pianę i nałożyć na suche, brudne włosy na 2, 3 min. Potem zanikającą pianę spłukać i włosy umyć żółtkami. Spłukać dobrze ciepłą, ale nie gorącą wodą, a potem włosy spłukiwać wywarem z ziół, wklepując płyn w skórę i włosy. po spłukaniu, a nawet kilkuminutowym moczeniu w wywarze, włosów nie wycierać, ale nałożyć na włosy ręcznik i chodzić z takim turbanem ok. 10 min. Włosy można wzmocnić i wysuszyć dodatkowo płynem odżywczym L-102, MAG, płynem żeńszeniowym, wodą brzozową i pokrzywową, stosując tylko 1 z nich rano i wieczorem przez wklepywanie płynu w skórę głowy. Wyniku można oczekiwać dopiero po 3 miesiącach systematycznego stosowania."
Co do ostatnich płynów to nie wiem czy takie są jeszcze na rynku. Co do systematyczności to też nie wiem co ta pani miała na myśli, ale ja chyba to będę robiła 2 razy w tygodniu... Na razie to muszę iść do fryzjera i obciąć moje nieszczęsne, rozdwojone końcówki i w ogóle obciąć je troche, żeby nadać im lekkości, bo siostra stwierdziła, że może są za długie i cebulki nie są w stanie ich utrzymać... A tych ziółek to chyba w jakmś zielarskim trzeba będzie poszukać....

#198 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 15:30

amoramor i co kupiłas cos ??? ty szkolona i bedziesz brac suplementy , zamiast w pokarmie dostarczac witamin :-) no ale wiem ze czasem sie nie da .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#199 stok24

stok24
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 18:15

Na wypadanie włosów bardzo dobry jest szamponik z czarną rzepą z potrójnej siły ziół. Wzmacnia włosy i sprawia że przestają mniej wypadać.

#200 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 18:53

magdaaaaa, kupiłam sobie szampon i mgiełkę Radical firmy Farmona :D
szampon do farbowanych bo obecny bardzo mi wypłukuje kolor, więc zdecydowałam się na taki - może dzięki niemu i kolor będzie ładniejszy :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

ty szkolona i bedziesz brac suplementy , zamiast w pokarmie dostarczac witamin no ale wiem ze czasem sie nie da .

nie kupiłam żadnego suplementu bo ja na większość z nich jestem uczulona <bezradny></span>
staram się z pożywienia dostarczać niezbędnych składników - ale same wiecie, że to nie jest taka prosta sprawa <jezorek11></span>
dopiero pierwszy rok tych studiów za mną i jak do tej pory konkretnej wiedzy nam niewiele przekazali niestety :roll: a do tego dochodzi jeszcze moja alergia - i weź tu człowieku bądź mądry :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>