Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

problemy z pęcherzem i nerkami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#181 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 02 maja 2011 - 14:01

Nie, szczepionka nie zastępuje klasycznego leczenia, jest tylko jego uzupełnieniem , więc chyba można.

#182 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 03 maja 2011 - 11:29

No ale jak jest ze szczepionką np.przeciw grypie,tutaj trzeba przeciez byc zdrowym aby móc sie zaszczepic.Mysle ze z kazda szczepionką jest wlasnie tak samo.

#183 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 maja 2011 - 15:25

Ja chyba juz tez wolałabym cos zrobic z ta dolegliwoscia niz tak czekać,kiedy znowu mnie coś zaboli.Lepiej wyleczyc sie raz a porzadnie.

#184 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 07 maja 2011 - 20:31

Tydzien temu dopadlo mnie zapalenie cewki moczowej.Byl weekend,w domu zero leków i kuzynka przyszla mi z pomoca.Przyniosla taka elektryczna poduszke,która prawie tylek mi zjarala.Siedzialam na niej przy kazdej mozliwej okazji i dolegliwosci zniknely.Wlasciwie nie zniknely,ale nie dokuczal ból i nie musialam biegac na kibelek z kilkoma kropelkami co 5 min.W poniedzialek lekarz powiedzial,ze przez nagrzewanie,zatrzymalam rozwój choroby,ale leki i tak musze lykac.Kazda z nas wie jakie nieprzyjemne jest zapalenie pecherza,czy cewki moczowej,wiec jak co,siadajcie na termofor,albo co kolwiek cieplego ;-)
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#185 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 08 maja 2011 - 12:00

Dobrze, ze szybko zareagowałaś i w porę poszłaś do lekarza. Zakażenie nie miało szans się rozwinąć, a pęcherz lubi ciepło :)

#186 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2011 - 21:40

ja już nie mogę wytrzymać tego bólu...od 3 dni boli mnie pęcherz a najgorzej przy załatwianiu się to jest nie do zniesienia :/ znacie jakieś domowe sposoby? bo łykam tabletki specjalne i nie wele daja

#187 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 maja 2011 - 21:48

jak masz to 3 dni i tabsy nie pomagają to do lekarza :!: :!: :!:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#188 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 maja 2011 - 21:53

znacie jakieś domowe sposoby?

Termoforek nagrzany i grzej sobie pęcherz. Mi to pomagało, ale to takie chwilowe ukojenie.
Bez antybiotyku się nie obejdzie.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#189 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 23 maja 2011 - 21:56

Bez antybiotyku się nie obejdzie

Dokładnie. Ja tam od razu lecę po antybiotyk jak tylko zaczyna boleć, bo pamiętam jak bolało mnie gdy zwlekałam z wizytą. A tak to płace grosze za antybiotyk i na drugi dzień nic nie boli:-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#190 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:01

bo łykam tabletki

a co łykasz?

Chwilowe ukojenie da Ci kąpiel, wyżej wymieniony termofor, pij dużo wody.

W momencie pojawienia się zapalenia pęcherza moczowego, mocz należy rozcieńczyć i zakwasić. Bardzo dobrym sposobem jest wypijanie przegotowanej wody (nie mineralnej) mocno zakwaszonej sokiem z cytryny lub kwasem askorbinowym w proszku (witamina C). Napój należy wypić w ilości ok. litra, do momentu aż organizm nie będzie w stanie go więcej przyjąć, potem, co pół godziny/godzinę wypijać po 1 szklance. Po dwóch dniach widać poprawę, mocz robi się czysty i klarowny a ból ustępuje. Innym sposobem jest wypijanie soku z czarnej porzeczki lub żurawin, co również zapobiega dalszym rozwojom bakterii atakujących cewkę moczową.
kafeteria.pl

#191 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:04

ja biorę urosal i jakieś tabletki z żurawiną , przed chwilą wyszłam z wanny (gorąca woda)
Jutro planuję sie jakoś dostać do ginekologa i przycisnę ją żeby mi pomogła z tym bo to mi się nawraca ciągle :/

#192 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:06

dostać do ginekologa

Ale po co do ginekologa?

Idz do rodzinnego. On pewnie Ci da jeszcze skierowanie na badanie moczu.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#193 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:08

bo to mi się nawraca ciągle :/

niestety, jak już raz to złapiesz, to będziesz to łapać. Być może to zapalenie ma jakieś głębsze podłoże. Powiedz ginekologowi albo innemu urologowi, że łapiesz to dość często, bo znowu za często mieć zapalenie to też nie do końca normalne.

#194 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:10

pójdę do rodzinnego po skierowanie bo muszę zrobić badanie moczu i tak i tak...
Ja się wykończę z tymi bólami nie dość że kręgosłup to jeszcze pęcherz którego bole uwielbiaja sie nawracac...

#195 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:11

krowka17, a wcześniej leczyłaś się antybiotykami? Czy tylko tak sama tymi "Uroseptami" i innymi ?

#196 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:16

nie bralam nigdy anty biotykow na to bo nie przepisala mi zadna lekarka ...jutro pojde i powiem ze ma mi dac cos konkretnego bo juz mam dosc

#197 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:18

bo nie przepisala mi zadna lekarka

:shock: To nie wiem... Ja jak miałam dwa razy, to dwa razy dostałam antybiotyk (Furagina) i po tym od razu mi przechodziło.

Może dlatego masz ta często nawroty.

#198 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:21

ja furagine też brałam i od razu przechodzilo ale nie wiedzialam że to antybiotyk... jutro po niego ide

#199 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:24

jutro po niego ide

Tylko musisz mieć receptę. Bo o ile się nie mylę, to ona jest właśnie na receptę ;-)

#200 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:26

Tylko musisz mieć receptę.

a no. Inaczej nie da rady ;)

Tylko jak już zaczniesz brać, to nie tylko do momentu aż przestanie boleć ;) Zapobiegawczo potem się je po tabletce dziennie i chyba do wykończenia opakowania. Bo nie ma nic gorszego niż przerwanie kuracji.