Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Homoseksualizm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
225 odpowiedzi w tym temacie

#101 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 11 października 2008 - 18:55

Dzieci nie powinni adoptować. Nie traktuję ich jako nienormalnych, ale... No jest jakieś ale... Coś, co nie pozwala mi ich w pełni zaakceptować. Nie jestem osobą, która się z nich wyśmiewa, czy wrzeszczy na ulicy "ty geju", jednak uważam, że coś takiego jak małżeństwo nie powinno mieć miejsca. Pytacie czemu? Nie potrafię powiedzieć. Poprostu czuję, że jest coś nie tak... Ale nie traktuję ich jako istoty niższego rzędu. Są, to są, nie ma ich, to nie ma. Jest mi to obojętne.

#102 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 12 października 2008 - 17:45

nie jestem homofobem.. absolutnie nie.. uwazam ich za normalnych ludzi ktorym nalezy sie szacunek i godziwe traktowanie... nie ma dla mnie znaczenia czy ktos jest heteroselsualny czy homseksualny... to nie choroba.. to uwarunkowanie genetyczne.. ci ludzie tacy sie rodza.. nie mozna miec o to do nich pretensji... to tak jakby miec pretensje do wiekszej liczy populacji ze jest heteroseksualna.... jesli chodzi o zawiera malzenstw... jestem za ... dlaczego osoby zyjace nie zadko w takich ziwazkach przez wiele lat nie moga po sobei dizedziczyc.. miec wspolnego konta.. majatku... to niesprawiedliwe... natomiast jesli chodzi o adopcje dzieci to w tej kwestii jestem nie ugieta i uwazam ze takie osoby nie powinny adpotowac dzieci... wiem ze homoseksualizm jest wrodzony i albo sie jest albo nie homesekusalista... ale jednka nasza spolecznosc jest taka a nie inna i wydaje mi sie ze te dizeic bylyby syzkanowane przezywane... itp... z drugiej storny domy dizecka tez nie sa dobrym rozwiazaniem i moze czasem lepiej miec dwie mamy niz zadnej
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#103 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2008 - 19:45

ja bym im dała wszelkie prawa , nawet pozwolila na adopcje , tylko nasze społeczeństwo jest za mało tolerancyjne i by zniszczyło te dzieci , tym dogryzaniem i dyskryminacja , ze są dziećmi "takich" ludzi.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#104 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 października 2008 - 12:23

Dziecko potrzebuję matki i ojca by rozwijac się prawidłowo (udowodnione naukowo), więc w przypadku, gdyby wychowywały je dwie mamy lub dwóch tatusiów ta równowaga byłaby w jakiś sposób zachwiana. Z tego samego powodu osoby samotne nie adoptują dzieci <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#105 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:13

Dziś juz osoby samotne podobno mogą sie starac o adopcje , na pewno rodzine zastepcza może utworzyc rodzina samotna. A co w sytuacji gdy para homoseksualna ma dziecko z poprzedniego związku - zabrac im bo sa homoseksualistami. W dzisiejszych czasach wiel dzieci wychoeuje sie w rozbitych rodzinach :cry:

#106 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:25

Dziecko potrzebuję matki i ojca by rozwijac się prawidłowo (udowodnione naukowo), więc w przypadku, gdyby wychowywały je dwie mamy lub dwóch tatusiów ta równowaga byłaby w jakiś sposób zachwiana. Z tego samego powodu osoby samotne nie adoptują dzieci

to lepiej żeby nie miały wogóle matki ani ojca, tylko jedną wychowawczyni na 40 dzieci? Jak dla mnie bez sensu, osoby samotne jak najbardziej powinny móc adoptować. A homo ? no cóż jestem przeciwny, jak dla mnie mogłoby wypaczyć psychikę normalnego dziecka i przestawić je na geja lub lesbijkę
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#107 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:28

no cóż jestem przeciwny, jak dla mnie mogłoby wypaczyć psychikę normalnego dziecka i przestawić je na geja lub lesbijkę

nie da sie nauczyć kogos albo zarazić homoseksualizmem. Z tym sie rodzi albo nie , nie mówie tu oczywiscie o eksperymentach , które czasem sie ludziom zdarzają. ;-)

#108 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:31

przestawić je na geja lub lesbijkę

to tak jakbyś powiedział, że osoby hetero przestawiały na hetero, aprzecież w rodzinach których rodzice są heteroseksulani też są geje lub lesbijki. Głupia teoria nie mająca żadnych podstaw naukowych :/

Sąd patrzy na prawidłowy rozwój dziecka. Dziecko musi miec opieke zarówno ojaca jak i matki wtedy będzie się prawidłowo rozwijało. Nie mówię o samotnych rodzicach których los zmusił do tego by samemu dziecko wychowywac. Mówię o tym, że jeżeli mamy możliwości by dziecko rozwijało się w domu z matką i ojcem powinnśmy z niej korzystac.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#109 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 13 października 2008 - 13:41

Też nie podoba mi się pomysł adopcji, i jestem tego przeciwniczką, ale co do małżeństw, popieram je, głowni chodzi mi o kwestię dziedziczenia, ale w Polsce zanim dojdzie do zalegalizowania to już nam zęby zdążą powypadać.

<ookk>

#110 __Lara

__Lara
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 22:44

Problem tkwi w określeniu czy homoseksualizm jest wrodzony czy jest chorobą. To jest punkt centralny. Jedni uważają to za chorobę, inni nie. Nigdy nie wgłębiałam się w ten temat. Jedno mnie tylko martwi....niedawno wyczytałam, że grupy homoseksualne, które walczą o swoje prawa na Zachodzie, zaczynają domagać się legalizacji seksualnego wykorzystywania dzieci....i problem jest mianowicie taki: gdzie jest granica normalności? można coś tolerować, tzn, szanować kogoś, ale uznawać to już inna rzecz. Co jeśli za 100 lat seksualne wykorzystywanie dzieci będzie traktowane jako normalne? gdzie jest granica???

[ Dodano: 2008-11-28, 22:45 ]
Dodam, że te pary nie widzą w seksualnym wykorzystywaniu dzieci nic złego, wręcz odwrotnie.

[ Dodano: 2008-11-28, 22:45 ]
Te pary z grupy, o której pisałam.

#111 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 23:12

W kazdej grupie znajda sie jakies oszołomy. Szkoda, ze pewne grupy ludzi hetero, oceniaja wszystkich gejów wlasnie za tych, którzy pragna legalizacji seksu z osoba młodsza niz lat 15 - pedofili.

Co do adopcji jestem przeciw, ale nie trafia do mnie argument "dziecko wychowane w rodzinie homor" wyrosnie na geja/les.
Jesli tak jest, to w rodzinach hetero dzieci nie mialyby prawa byc osoba homo, a są, prawda?

#112 __Lara

__Lara
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 23:16

Asiulek, tylko, że to są te same środowiska, które jako pierwsze zaczęły domagać się legalizacji związków homoseksualnych....

#113 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 00:09

nie no ludzie, ja ich nie trawię, ale to znaczy że trzeba im przypisywać od razu wszystko co najgorsze.

Dodam, że te pary nie widzą w seksualnym wykorzystywaniu dzieci nic złego, wręcz odwrotnie.

gdzieś to kobieto wyczytała?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#114 __Lara

__Lara
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 00:12

Tuptunio, nie do mnie takim tonem proszę....

Szczerze, to nie pamiętam gdzie...możliwe, że internet, nie chcę kłamać.

#115 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 00:17

możliwe, że internet

wierzysz we wszystko co piszą w internecie?
a ja dużo czytałam o księdzach pedofilach i złodziejach, wszędzie trafiają się przypadki złych ludzi, ale nie można tak uogólniać, bo krzywdzimy tym wiele dobrych ludzi
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#116 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 09:50

Nie słyszałam o tym zjawisku, owszem o adopcjji i legalizacji związków homoseksualnych głośno się mówi, ale to do mnie nie doszło....hm... <bezradny></span> jeśli to prawda, to rzeczywiście przesada....

<ookk>

#117 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 11:15

Asiulek, tylko, że to są te same środowiska, które jako pierwsze zaczęły domagać się legalizacji związków homoseksualnych....

No dobrze, ale nawet jesli to nie swiadczy o tym, ze wszyscy homo na swiecie chca legalizacji seksu z nieletnimi. O to mi chodzi.

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:44

Co do adopcji jestem przeciw, ale nie trafia do mnie argument "dziecko wychowane w rodzinie homor" wyrosnie na geja/les.

dlaczego jestes przeciw ? Przez to jak oceni to społeczeństwo ja osobiscie tu bym widziała najwiekszy problem , niestety u nas słabo z tolerancją) czy jakies inne powody. bo wiekszośc wysuwa taki argument , który jak to okresliłas nie trafia do ciebie ? :-) :lol: :->

#119 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:50

niestety u nas słabo z tolerancją

tu nie chodzi o tolerancję
ludziom się w głowach pieprzy, nie zauważyłaś?
Coraz to nowsze kombinacje!
Rozumiesz? niedługo będzie można brać ślub z kanapą albo zyrafą, a bo czemu nie? Uczucie to uczucie! A wtedy ślub, no i dzieci... małe mebelki...

To jest juz chore
Niech sobie kochają tak jak kochają, nie mam nic przeciwko. Ale cholera nie te sluby, nie adopcje! Normalna rodzina to mama, tata i dzieci. Nie mówię, że taka rodzina będzie jakaś patologiczna. Chodzi mi o rozumum dziecka. Od małego będzie wprowadzane w świat, na który nie jest tak na prawdę gotowe... :!:
nie ma mnie tu i nie będzie.

#120 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:54

niedługo będzie można brać ślub z kanapą albo zyrafą,

mysle , ze porównanie jest tu nie na miejscu :-/

Od małego będzie wprowadzane w świat, na który nie jest tak na prawdę gotowe

a co z ludzmi którzy o swoim homoseksualizmie zaczynaja mówić jak juz maja dzieci to co trzeba je im zabrac , aby sie nie wychowywało w Takiej rodzinie :shock:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych