Dziewczyny zdawałyście może jakoś niedawno prawko? Bo ja jestem jeszcze przed rozpoczęciem kursu w ogóle i nie wiem co i jak. Znajoma mówiła, że w ciągu ostatnich kilku lat coś tam się pozmieniało, że teraz jest inaczej niż jak ona zdawała kilka lat temu. Coś wspominała o jakimś wyrabianiu numeru itp. A tak przy okazji - jest ktoś z Krakowa? Bo może by jakaś Krakuska mi powiedziała gdzie mogłabym się zapisać na kurs, żebym była zadowolona?
Zawsze lepiej zapytać niż się sparzyć ![]()
Prawo jazdy
Napisano 17 lipca 2017 - 15:57
Napisano 20 grudnia 2017 - 12:00
widze ze troche po czasie ale jesli komus sie przyda to polecam szkole z Warszawy Autojar, ja chodzilam tam jakis czas temu i zdalam bez problemu, to super szkola z profesjonalnymi instruktorami z duzymi pokladami cierpliwosci i cennymi radami
Napisano 31 grudnia 2017 - 01:06
Mam prawko już jakiś czas i szczerze mówiąc sądzę, że teraz bym sobie nie poradziła tak łatwo jak kiedyś. Jak słyszę czasem jakie są pytania na teorii... masakra...
Napisano 16 sierpnia 2018 - 11:10
Nie jest tak źle. Profil Kandydata na Kierowcę się wyrabia. W wydziale komunikacji. Ale - najpierw idziesz do lekarza uprawnionego do badania kierowców, on daje zaświadczenie, że się nadajesz i masz jego zgodę, żeby jeździć. Z tym zaświadczeniem i z jednym zdjeciem idziesz do wydziału komunikacji. W ciągu kilku minut dostajesz nr PKK i gotowe. Idziesz do wybranej przez siebie szkoły i się zapisujesz i uczysz się, jeździsz, a potem na egzamin idziesz się zapisać tylko z dowodem osobistym i tym nr pkk. Dzięki niemu nie trzeba brać ze szkoły jazdy papierów i ganiać, wszystko idzie elektronicznie. Duża wygoda. Pytasz o Kraków. Mnie na kursie uczył jeździć Sławek Kwiecień z OESu. Genialny instruktor, doskonale mnie przygotował i nie boję się jeździć. Przed egzaminem jak dokupowałam jazdy, żeby to i owo sobie przypomnieć i nabrać pewności siebie, jeździłam z Markiem Gancarzem, też świetny instruktor, z czystym sumieniem mogę polecić i Sławka i Marka.
Napisano 26 marca 2024 - 11:21
Ja zdawałam tzw. nową teorię i nie było źle. Oczywiście jest tam kilka absurdalnych pytań w puli, ale to nie znaczy, że akurat się na nie trafi. Jeśli czujesz się niepewnie, to zawsze możesz poczytać takie artykuły jak ten https://unistop.pl/b...zenia-predkosci. Dla mnie jest to przystępniejszy sposób zdobywania wiedzy, niż kucie na pamięć kodeksu drogowego. Życzę powodzenia!