hmmm a co maja zrobic osoby, ktore marzą o wspaniałym weselu a je na to nie stac ?A ile planujesz wydać ??a mnie ta kwota 15 tys odstrasza
Jeśli nie masz tyle pieniędzy to przecież możesz wziąć ślub cywilny.
Wesele - koszty
Napisano 08 listopad 2007 - 13:30
Napisano 08 listopad 2007 - 21:18
albo wziąć kościelny ale bez wesela.Jeśli nie masz tyle pieniędzy to przecież możesz wziąć ślub cywilny.
hmmmm......odczekać, odłożyć? tak nasi znajomi zrobili. czekali tyle do ślubu, żeby odłożyć sobie pieniążki na weselicho, bo o tym marzyli. ślub 16 sierpnia 2008 Marcin będzie świadkowała co maja zrobic osoby, ktore marzą o wspaniałym weselu a je na to nie stac ?
Napisano 08 listopad 2007 - 22:17
Napisano 09 listopad 2007 - 12:38
no, innego wyjścia nie ma zdaje się , nie ma sie co zaporzyczac w mafiihmmmm......odczekać, odłożyć? tak nasi znajomi zrobili. czekali tyle do ślubu, żeby odłożyć sobie pieniążki na weselicho, bo o tym marzyli. ślub 16 sierpnia 2008 Marcin będzie świadkował
Napisano 11 listopad 2007 - 15:51
Hahano, innego wyjścia nie ma zdaje się , nie ma sie co zaporzyczac w mafiihmmmm......odczekać, odłożyć? tak nasi znajomi zrobili. czekali tyle do ślubu, żeby odłożyć sobie pieniążki na weselicho, bo o tym marzyli. ślub 16 sierpnia 2008 Marcin będzie świadkował
Moja koleżanka, której siostra wychodziła za mąż, mówiła mi, że liczyli tak po 100zł/osobę. Ale wesele zrobione u nich w domu, tzn. w namiocie, sami wszystko robili. Piekli ciasta, robili wędlinę z własnych świnek itp. No kucharkę zatrdnili, bo wiadomo.
Chyba w lokalu to więcej wychodzi, prawda bo wiadomo za lokal swoja drogą a jeszcze alkohol ciasta i co tam jeszcze.
Ech mi się wcale nie chce wesela, takiego z orkiestra, wydaje mi się, że zamiast się dobrze bawić, będę wymęczona i słabo się czuję na parkiecie, więc nie wyobrażam sobie siebie jak tańczę z każdym wójkiem itp.
Napisano 11 listopad 2007 - 16:45
wydaje mi się, że zamiast się dobrze bawić, będę wymęczona
Jeśli sama będziesz wszystkiego doglądać do ostatniej chwili, to masz to jak w banku
Napisano 11 listopad 2007 - 17:22
Sama jakbym miała wybierać lokal, to musiałby być naprawdę polecony przez kogoś.
A swoje wesele zrobiłabym wesele w takie remizie, w pobliskiej miejscowości, która jest juz przeremontowana pod organizację wesel. Nie chciałabym w domu, tzn. w namiocie. No ale trzeba by wszystko robic samemu, tak czy siak.
A z tym zmęczeniem to chodziło mi o to tańczenie i całe zamieszanie związane z weselem. Znajoma robiła takie bardziej przyjęcie tylko dla rodziny, w lokalu, po weselu mówiła że najbardziej denerwowały ją te przygotowania, załatwienia
Napisano 11 listopad 2007 - 17:42
Co do tego alkoholu, to jeśli miałabym obsługę podejrzewać o jakieś kradzieże, czy coś w tym rodzaju, to pewnie też zdecydowałabym się na remizę. Nie chciałabym całe wesele się zastanawiać, czy przypadkiem mi wódki nie kradną
I wcale nie jest tak, że im lokal droższy, tym lepszy. My nie płacimy dużo, a menu jest super i jest bardzo bogate (i nie ma w tym typowo wiejsko-weselnych dań ).
Zapomniałam dodać, że w cenie wesela mamy jeszcze opłacony apartament dla nowożeńców
Ale najlepiej będzie, jak wrócę do tego tematu w styczniu, jak już będzie po i wtedy Wam opiszę. Jedno jest pewne, trzeba troszkę poszperać w ofertach, żeby znaleźć coś wartościowego. Nie ma co się rzucać na pierwszy lepszy lokal.
Napisano 06 luty 2008 - 16:06
Naszym drugim pomysłem jest zawiadomienie wszytskich o zaslubinach, przed kościołem poczęstować tortem weselnym a wieczorem wsiąść do samolotu i poleciec w podróż
Napisano 06 luty 2008 - 20:49
jak będzie skromnie i z głową, to może Wam się uda zmieścić w takiej kwocieJeżeli zrobimy wesele to mam nadzieje ze sie w mieścimy w 15tys.
a tu staje mi przed oczami moja kuzynka i jej wymarzony ślub taki pomysł mi się nie podoba.Naszym drugim pomysłem jest zawiadomienie wszytskich o zaslubinach, przed kościołem poczęstować tortem weselnym a wieczorem wsiąść do samolotu i poleciec w podróż
Napisano 08 luty 2008 - 10:10
izi1 napisał/a:
Naszym drugim pomysłem jest zawiadomienie wszytskich o zaslubinach, przed kościołem poczęstować tortem weselnym a wieczorem wsiąść do samolotu i poleciec w podróż
a tu staje mi przed oczami moja kuzynka i jej wymarzony ślub taki pomysł mi się nie podoba.
no wlasnie ja tez zawsze marzylam o slubie dlatego jest mi ciezko sie przekonac do takiej ucieczki, glupio byloby mi z powodu gości i obawiam sie ze żalowalabym ze nie spełniłam swojego marzenia, które było tak blisko. Sądze że to koszty mnie przerażają, ale jakoś to będzie (wkońcu kredytu na ślub nie muszę brać więc tak źle nie jest), stasznie sie ciesze ze jet to forum - motywuje mnie do oragnizacji wesela
Napisano 12 luty 2008 - 14:51
Kasiu, na ile osób robicie wesele, że aż tak duże koszty?
Czy sa duze hmm wiesz zalezy jak na to sie patrzy. Za osobe jest 180zl, gosci bedzie okolo 150-160, kamerzysta+fotograf 3000zl, orkiestra 3500, alkohol- tu nie mam pojecia bo jeszcze nie kupilismy ale wydaje mi sie ze 3000zl tak jakos wydzie, samochod(nie wiem ile) i jeszcze inne rzeczy. Jestem pewna ze warto wydac tyle kasy aby bylo wszystko ok. To jest tylko jeden taki dzien w zyciu.
Napisano 12 luty 2008 - 17:43
Napisano 12 luty 2008 - 21:47
Napisano 12 luty 2008 - 22:06
Napisano 14 luty 2008 - 04:00
Napisano 14 luty 2008 - 09:03
Napisano 14 luty 2008 - 10:37
Gdybym miała sie szykowac do wesela na dzien dzisiejszy to jakiekolwiek by ono nie było musiałabym pozyczyc ale na szczęscie na razie wesele mam tylko w planach jako gośc