Przeprawy z teściami
Napisano 18 kwietnia 2011 - 11:03
Napisano 18 kwietnia 2011 - 11:07

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 18 kwietnia 2011 - 15:34
ja uwazam ze jesli bedziesz szczery to polowa sukcesu
takze powodzenia
a ile Kamila ma lat?
Napisano 18 kwietnia 2011 - 19:16
Kamila w październiku skończy 20 lata ile Kamila ma lat?
To już jutro...

Napisano 18 kwietnia 2011 - 20:12
Napisano 19 kwietnia 2011 - 08:44
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:40
Rozpoczęliśmy od kawy i kiedy usiedliśmy już wszyscy zaczęła się seria pytań ze strony taty Kamili. Najpierw ogólnikowo później przechodził do szczegółów. Zaraz widać, że ten facet jest prawnikiem
Oczywiście jedno z pierwszych pytań: "To czym pan się w życiu zajmuje?" Ja na to grzecznie opowiedziałem o mojej pracy i po początkowym zdumieniu (szczególnie brata Kamili, który akurat przechodził), przyjęli wszystko ze spokojem, z którym związane były kolejne pytania dotyczące mojej pracy. Później opowiedziałem trochę o mojej rodzinie, planach na najbliższą przyszłość, o tym, że mieszkam sam itd itp... Generalnie powiedziałem o wszystkim bo co biedny miałem zrobić w ogniu tak różnych pytań. No niestety nie ukrywali, że są świadomi tego, że mam swoje lata i pewnie inne priorytety niż Kamila, ale tak jak już poprzednio tata Kamili stwierdził, liczy na moją odpowiedzialność i dojrzałość.
Kolacja była pyszna więc tutaj problemów nie miałem
Tata Kamili stwierdził, że jest w stanie dać mi kredyt zaufania i ma nadzieję, że nam się uda. (SZOK!!!) Stwierdził, że on mnie pamięta sprzed ponad pół roku jak kiedyś odwiozłem Kamilę z imprezy, więc śmiał się, że jego córka to widać nie tak łatwo daje się poderwać i gratuluje mi wytrwałości
Jej mama sprawiała wrażenie, zachwyconej, wypytywała o moje studia i pracę, interesowała się bardzo
Myślę, że wypadło wszystko dobrze i teraz może już być tylko lepiej
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki i słowa otuchy, miałyście rację, nie taki diabeł straszny

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:05
I współczuję trochę, bo szczerze mówiąc ja nie wyobrażam sobie takiej rozmowy z moimi, czy z M. rodzicami
Napisano 19 kwietnia 2011 - 21:07
Ciesze sie, ze spotkanie sie udalo
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 19 kwietnia 2011 - 21:15
też tak będziesz reagował, jak Twoja córka przedstawi Ci swojego chłopakaJak skrzywdzisz Kamile to masz prze*****
Napisano 20 kwietnia 2011 - 06:35
Napisano 20 kwietnia 2011 - 10:01
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 20 kwietnia 2011 - 11:29
Zapewne tak...też tak będziesz reagował, jak Twoja córka przedstawi Ci swojego chłopaka
SzczęściarzMójD. na szczęście nie musiał czegoś takiego przeżywać

Napisano 23 kwietnia 2011 - 15:16
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 maja 2011 - 17:24
Kiedy wyszliśmy sami na taras, powiedziałem mu wszystko co miałem do powiedzenia i stwierdził, że fakt faktem zawiódł się na mnie, na nas... ale doskonale wie, że dla dobra Kamili im szybciej się z tym pogodzi tym lepiej. I bardzo zaskoczyło mnie to, że dalej pokłada we mnie wielką nadzieję bo "zapewne zostanę jego zięciem" a on nie chce się kłócić. Nawet pokusił się na żart, że dziękuje mi bardzo, że tak szybko uczyniłem mu zaszczyt zostania "dziadkiem" i ze teraz to już z górki...
Rozmawialiśmy także o ewentualnym ślubie i wspólnie stwierdziliśmy, że nie ma się co spieszyć i jak zadecydujemy z Kamilą tak będzie, ale mają nadzieję, że poczekamy bo w styczniu brat Kamili bierze ślub i trochę by się nawarstwiło.
Reasumując do szczęścia im daleko, ale myślę, że czas zrobi swoje.
Później poruszyliśmy temat przeprowadzki Kamili do mnie i cóż... chyba nie mają nic przeciwko, jak stwierdzili "kiedyś musiało to nastąpić" a zabronić jej nie mogą, mama Kamili przyznała nawet, że im szybciej się dotrzemy tym lepiej.
Wiele rozmów jeszcze przed nami, ale myślę, że będzie dobrze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych