Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poród

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
648 odpowiedzi w tym temacie

#101 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 07:07

film,tak ale od momentu jak sie dzidzia już pojawi bez mojego sapania,krzyków i dyszenia.po co to...

Ja tez tak sadze jak juz dzidzius sie pojawi to mozna cos nakrecic jak juz bedzie z nami ale krwi i krzykow swoich nie chcialabym pozniej ogladac to faktycznie niepotrzebne

#102 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 13:03

A ja Was zadziwie żona brata mojego chłopaka ( wczesniej pisałam) nagrała sobie sama film podczeas porodu , w którym brał udział jej mąż,bo on nie był w stanie! ja tam bym nie chciała czegos takiego oglądac!!!!!
Dołączona grafika

#103 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 13:33

oj,ja tez nie.

Tak jak Olenka pisala - pierwszy krzyk dzidzi i cala reszta od tego momentu,ale nie sam porod jak krzycze i sapie
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#104 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2008 - 13:42

nie chciałabym sama oglądac takiego filmu, a co dopiero, żeby ktoś dorwał moją kasetę. trochę mi żal , że jeśli bym zaszła w ciążę to będę mieć cesarkę i nie doświadczę zastanawiania się nad" perspektywą"

#105 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 16:10

filmik kręcić wtedy jak jest dzidzia umyta i czyściutka to tak :-) ...ale wczesniej to nie...
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#106 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 13:23

macie link na filmik z porodu w miare łagodny

http://www.planujemy... ... y_z_porodu
Dołączona grafika

#107 Sabina583

Sabina583
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 29 czerwca 2008 - 20:45

Ja mam poród za sobą i nie chce nikogo straszyć:( ale było to najgorsze przeżycie w moim życiu.. więc polecam znieczulenie...

#108 karolinamaga

karolinamaga
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09 lipca 2008 - 08:34

hej.nic sie nie bój.ja rodzilam jak mialam 19 lat i powiem ci ze tez sie balam ale nie bylo az tak źle.wiadomo ze strasznie boli ale da sie przezyc.:)

#109 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:14

Poród- on mnie tez sam przeraża :) ale widze po moich cięzarnych koleżankach że w raz z tym jak się zbliża i jak już się grubaski robią, jest im ciezko dlonie i stopy puchna brzuszek przeszkadza to już poprostu chcą jak najszybciej urodzić i mieć to za sobą. Dlatego to moze i u mnie się zmieni :)

Moja kuzynka mieszka w Niemczech i tam też rodziła- opieka rewelacyjna. Kobiety po porodzie naturalnym leżą w szpitalu około tygodienia (dla niektórych to długo ) ale lekarz dopiero wypuści pacjentke ze szpitala wraz z dzieciątkiem jak będzie widział że sobie z nim radzi czyli bez problemu już je nosi, przewija, karmi i się dobrze czuje. U nas jak nie ma przeciwskazań od razu rzucają do domu :shock: :shock: a wiadomo że w domu jak w domu- nie zawsze ma kto kobiecie pomóc przy dziecku bo sytuacje są różne.
Już nie panna a żona :*

#110 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 16:24

Ja miałam bardzo ciężki poród , męczyłam się od 8 do 22 i straciłam bardzo dużo krwi. Bardzo bolało, ale siły dodawała mi myśl ,że niedługo zobacze i przytule swoje dziecko i że to taki cud .....Warto było się pomęczyć ;-)
Quad me nutrit me destruid....

#111 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 19:33

Poród- on mnie tez sam przeraża :)

też mnie tak perspektywa niedawno przerażała, teraz z każdym dniem jestem coraz bardziej spokojna.

jak już się grubaski robią, jest im ciezko dlonie i stopy puchna brzuszek przeszkadza to już poprostu chcą jak najszybciej urodzić i mieć to za sobą

i myślę, że jak już będzie tuż tuż do porodu, to jeszcze ten czynnik też dojdzie i będę myśleć podobnie, oby jak najszybciej to się już stało :!:

Kobiety po porodzie naturalnym leżą w szpitalu około tygodienia

całe szczęście, że u nas tak nie ma :!: tydzień w szpitalu - chyba bym oszalała!! 2, 3 dni i do domku :) a od pomagania są dwie mamy :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#112 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 02 września 2008 - 18:35

a od pomagania są dwie mamy

no tak tyle że nie każda Mamusia swieża ma troskliwe Babcie które jej pomogą
:)
Już nie panna a żona :*

#113 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 02 września 2008 - 21:57

Ja też bałam się porodu, ale jak już leży się na sali, to się o tym nie myśli. Chce się tylko zobaczyć dieciątko! Miałam cesarke, ale i tak się nacierpiałam, ale warto było :-D Prawdą jest, że jak zobaczy się dziecko, to o wszystkim się zapomina :-D
Jestem w Peru...

#114 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 03 września 2008 - 14:46

no tak tyle że nie każda Mamusia swieża ma troskliwe Babcie które jej pomogą

pisałam raczej o sobie ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#115 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 03 września 2008 - 19:23

Moja mama jak mi opowiadała jak rodziła mojego brata to dramat. W sensie to były zupełnie inne czasy, miała łóżko na korytarzu i naprawdę musiała się trochę nacierpiec zanim jakiś lekarz łaskawie do niej przyszedł i zauwazył że rodzi :-/
w ogóle musiała sta i czekac aż się zwolni miejsca na sali porodowej bo akurat inna kobieta rodziła i nie było miejsca... ech dobrze, że teraz są inne czasy i urodzenie dziecka jest w cudzysłowiu łatwiejsze.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#116 gusia300

gusia300
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:57

Ja również na początku bałam się porodu ale powiem wam że nie było aż tak strasznie w moim przypadku.Ból oczywiście był ale szło go wytrzymać i nawet szybko urodziłam po 5 godzinach miałam już maleństwo:)

#117 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 14 września 2008 - 15:57

Hehe a ja sie ostatnio smialam, bo mojha siostra wypalila z tekstem ze po maturze (w tym roku) idzie na poloznictwo (studia).... no i kto wie moze przy niej bede rodzila, bo zanim skonczy to moze juz bede miala mezusia i dzidzi w drodze :D

#118 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 14 września 2008 - 16:41

ja dziekuje , obejrzalam maly fragment i normalnie wszystko mnie boli teraz,
ale jest znieczulenie ktory calkowicie znieczula od pasa w dol i podawane jest przez kregoslup, na pewno sie na to zdecyduje albo cesarke. moja przyjaciolka chce rodzic naturalnie az sie boje pomyslec

#119 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 14 września 2008 - 16:54

ale jest znieczulenie ktory calkowicie znieczula od pasa w dol i podawane jest przez kregoslup, na pewno sie na to zdecyduje albo cesarke.

Zona kuzyna jest pielegniarka i jak moja kuzynka rodzila, to mowila jej ze nie powinna brac...bo czasami jedno zle uklucie , omylka lekarza i mozna do konca zycia czucia w nogach nie miec...
btw jesli chodzi o cesarke, to niby podczas porodu lzej ale pozniej duzo kobitek ma problemy z pozbieraniem sie... ja bym np. nie chciala zeby przez pierwsze dni moim dzidziusiem sie tesciowa czy moja mama opiekowala, bo ja bym lezala 24 na dobe :P

#120 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 15 września 2008 - 11:17

moja przyjaciolka chce rodzic naturalnie az sie boje pomyslec

eee tam. wszystko się zmienia jak kobieta w ciążę zachodzi ;-) wcześniej myśl o porodzie naturalnym mnie paraliżowała, też mówiłam w kółko o cesarce. a teraz.....mam ogromną nadzieję, że urodzę naturalnie (strach przed zabiegiem, no i gorsze samopoczucie po) i w zasadzie przestaję się go nawet bać. trochę skurczy, trochę krzyku, trochę parcia i dzidzia będzie na świecie ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png