Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poród

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
648 odpowiedzi w tym temacie

#81 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 17 maja 2008 - 20:05

Jestem przerazona tym co tu przeczytalam, chociaz juz wczesniej wslyszalam o takich przypadkach. Moja kolezanka rodzila w styczniu swoje pierwsze dziecko. Meczyla sie bardzo dlugo, jedynie maz byl przy niej. W koncu zdecydowali sie zrobic cesarke. Po porodzie rowniez zostala pozostawiona sama sobie. Opowiedziala mi, ze przyniesli jej dziecko i przestali sie interesowac. Po operacji siezko jej bylo sie poruszyc, a musiala sama przewijac dziecko bo jej meza nie chcieli wposcic do niej poza godzinami odwiedzin. Pielegniarka kiedy w koncu przyszla do sali powiedziala jej ze musi czesciej dziecko przewijac bo gowno zaschniete jest, a ona po prostu nie dala rady. Smutne sa takie historie a przeciez te pierwsze momenty z malcem powinny byc najszczcesliwsze ... :cry:
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#82 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 17 maja 2008 - 20:08

milli, naszej służbie zdrowia to przydałby się niezły kop bo normalnie pozostaje tyle do życzenia że szok... gdzie tu troska o pacjenta , nie mówiąc już o zwykłej trosce o drugiego człowieka, o zwykłym człowieczeństwie... :evil:
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#83 psychophazuś:*

psychophazuś:*
  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 18 maja 2008 - 12:11

Ej dziewczyny ...
bo mi sie odniechciewa mieć dzieci ;(
"W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami... ...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."

#84 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 18 maja 2008 - 15:32

i nie ma co się dziwić, że kobiety w trudnych sytuacjach często mówią : urodziłam dziecko, mogę wszystko! ..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#85 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 00:24

ale sie wnerwiłam dziś na praktykach jedna dziewczyna urodziła przedwczoraj córeczke ,gdy dzis byłam u niej sprawdzić jak sie czuje zastałam ją płaczącą , spytałam cos się stało ,powiedziała mi że maż poiedział do niej iż jej kroczę wyglądało obrzydliwie i że nie wie czy będzie mógł z nią uprawiac sex bo będzie miał przed oczami ten obraz.zaczełam ją pocieszać ze pewnie zle go zro0zumiała że on też był szoku wkoncu to poród rodzinny był itd, ale ona poiedziała że jak była w ciązy to ciągle jej powtarzał żeby nie przesadzała z jedzeniem bo będzie grubą maciorą i potem nie zrzuci ..zamiast ja wspierac to on .... :-/
podczas przerwy spotkałysmy w barku jej męża zaczał z nami rozmawiac mówic ze teraz takie ładne siostrzyczki i takie tam kawałki a potem zapoponował nam kawe ...oczywiscie poszłysmy od niego jak najdalej miałam ochote mu walnąc za to że ta biedna kobietka tak mocno przeżywała jego uwagi :-|
Dołączona grafika

#86 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 07:55

Czasem tak jest, że poród rodzinny powoduje u faceta barierę...tylko, że z tego co piszesz sweet Shanti, to po prostu jest zwykły pajac i kobieta nie będzie miała z nim lekko...
Mój mąż był przy drugim porodzie i mówił, że jedyne co mu przeszkadzało to to, że widział, że cierpię i był bezradny...
Poza tym powiedział, że to było piękne przeżycie - poród, przecinanie pępowiny i bycie przy dzidzi kiedy mnie szyli...

[ Dodano: 2008-06-05, 09:03 ]
Zresztą mi też było lepiej, bo darłam się jak dzika i położne nic nie mówiły, a czasem różnie bywa.. ;-)
No ale ja już 2 razy rodziłam i mam coś takiego, że do późna nie czuję bólu, tylko same skurcze. Pierwszy poród trwał 2 godz, drugi 30 minut.
Ja wiem, że napiszecie, że mam ekstra i w ogóle, ale to nie do końca tak jest...
Po pierwsze, skurcze co 2 minuty i nic nie boli, a ja zamiast się cieszyć, to się zastanawiam czy wszystko ok, bo to dziwne...
Po drugie, zaczynało mnie boleć, gdy zaczynały się skurcze parte...
Powiem Wam, że to było straszne. Jak boli od początku, to organizm się powoli przyzwyczaja do bólu i jest chyba łatwiej...
Mnie nie bolało nic i nagle po sekundzie zaczęły się parte i ten największy ból bez żadnych wstępów...Szok!
Dlatego się darłam strasznie przy drugim, z kolei przy pierwszym nie odezwałam się słowem :-P

#87 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 10:41

ale męzunio Cię wspierał i dobrze łatwiej przez to przejsc zresztą jestem za porodami rodzinymi jeszcze dlatego że facet powinien zobaczyc ile się kobieta musi namęczyc rodząc dziecko......
są tatusiowie co wsruszaja sie na widok malenstwa i wogóle a sa tacy i czasem niestety takich widze którzy nie chcą nawet pójsc z kobitką na ten poród rodziny bo boja się krwi ,
Dołączona grafika

#88 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 11:37

sweet Shanti, straszne to co napisalas o tym facecie!!! :evil: Biedna ta kobita,tyle sie nacierpiala przy porodzie,a on taki frajer :-/

My rozmawialismy z Lukaszem o porodzie rodzinnym i on przyznal mi,ze nie chcialby widziec "wszystkiego" i ja tez nie chcialabym zeby on stal na wprost i patrzyl,bo nawet dla mnie jako dla kobiety nie jest to najprzyjemniejszy widok na swiecie (nigdy nie widzialam porodu na zywo,ale mowie o tym co widzialam w tv),chcialabym zeby byl przy mnie,zeby stal obok i mnie wspieral i zeby przecinal pepowine i L tez tak chce.

Moze dla niektorych kobiet i mezczyzna jest to zupelnie normalne i w pelni uczesticza w porodzie,ale my oboje mamy wlasnie takie podejscie.

sweet Shanti,czy partner obecny przy porodzie zawsze musi widziec "wszystko"?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#89 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 12:05

partner może stac obok trzymac za ręke nie musi stac wprost przed kroczem i patrczec
Dołączona grafika

#90 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 12:14

tak tez myslalam :) i tak bedzie u nas,chyba ze L zemdleje z wrazenia :shock: i go wyniosa :mrgreen:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#91 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 14:58

ja tez nie chcialabym zeby on stal na wprost i patrzyl

czuję tak samo. wiem, że Marcinowi by to nie przeszkadzało, nie odrzuciło by go ode mnie ani nic z tych rzeczy, ale sama dla siebie bym tego nie chciała. nie lubię wyglądać przy nim bardzo źle. stać obok może jak najbardziej, trzymać za rękę i takie tam ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#92 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 15:50

Madzia81 moze lepiej byloby zeby on stal przy twojej glowie i cie wspieral i zeby byl blisko ciebie ja bym tak chciala bo to taka chwila w ktorej nie chcialabym byc sama...
on nie musia na to patrzec ale byc przy tobie na pewno tez by chcial :)

#93 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 18:46

Madzia81 moze lepiej byloby zeby on stal przy twojej glowie i cie wspieral i zeby byl blisko

no to właśnie o to mniej więcej mi chodziło :)
nie chciałabym na pewno, żeby stał na wprost moich rozkraczonych nóg i patrzył jak dziecko wychodzi z tej perspektywy.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#94 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 18:59

A mój Marcin nasłuchał sie od swojego brata, którego żona rodziła,ze to straszne, że prawie nie zemdlał,że wszystko widział, że nie poleca itd. I obecnie wiem,ze raczej by bardzo nie chcial,ja w sumie mam mieszane uczucia, nie chce aby nawet tak bliska mi osoba musiała patrzec jak sie męczę i w ogóle. Na szczęście jeszcze się nie zdecydowaliśmy na bajbusa, dopiero po studiach i może nam sie wszystko zmienic.
Dołączona grafika

#95 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 19:18

jak dziecko wychodzi z tej perspektywy.

to się narząd rozrodczy zowie :P

a tak ogólnie to ja wiem, że mam jeszcze dużo czasu do takich spraw ;-)
ale też raczej chciałabym żeby BYŁ ale obok ;-)
a nie na wprost "perspektywy" :P

#96 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 20:00

Dziewczyny, mój też nie był na wprost "perspektywy" :-P jakby się tam znalazł, to chyba by mi się nóżka wyprostowała na fotelu i by go zdzieliła...
Był obok i to było ok. :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#97 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 20:05

akby się tam znalazł, to chyba by mi się nóżka wyprostowała na fotelu i by go zdzieliła...

oj chyba nie miałabyś siły :P

a co z kręceniem filmu z porodu?
co o tym myślicie?

#98 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 20:11

No nie bardzo...kobita wygląda fatalnie, drze się, krew, różne płyny...co tu kręcić - daj spokój!
A co do tego kopnięcia, to tyle siły bym znalazła :-P
Ja mu przed wejściem na porodówkę powiedziałam : Pamiętaj, że jak już będzie ostro, będą bóle parte i ja będę przeć i się drzeć i jeśli usłyszę od ciebie kochanie, spokojnie, to przysięgam - zabiję!!!
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#99 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 20:20

a co z kręceniem filmu z porodu?
co o tym myślicie?

absolutnie i zdecydowanie NIE :!:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#100 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 22:49

film,tak ale od momentu jak sie dzidzia już pojawi bez mojego sapania,krzyków i dyszenia.po co to...
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!