Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#661 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 12:56

Zakupiłam dziś odżywkę z firmy Marion. I zobaczymy jakie będą efekty, ale włoski ślicznie pachną i mają fajny połysk. Unoszą sie swietnie, fryzurka nie jest oklapnięta. Poza tym odzywke mozna stosowac zarowno na mokre jak i suche wlosy.

daj znać jak się sprawuje, gdyż od x czasu też chciała kupić produkty tej firmy lecz boje się, że $ wywalona w błoto będzie
Dołączona grafika

#662 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 17:03

Ja własnie tez jakoś kiepsko widze te odzywki,albo nie trafiłam na ta własciwa.Kolezanka była na mezoterapii na Pereca i widze ze włosy wygladaja jak z TV-świeca sie i jakies sa takie zdrowe.A po odżywkach to u mnie nie ma połysku.

#663 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 15:40

Wszędzie czytam o tej mezoterapii na włosy. To jakaś nowość?

Ja stosuje tylko jedwab na końcówki na co dzień oraz od czasu do czasu nakłądam piankę Panthenol na końcówki i zawijam ręcznik. Końcówki mam wyjątkowo suche, bo często kręcę sobie fale prostownicą, a to wykańcza włosy.
Mruczę więc jestem :)

#664 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 12:32

Wszędzie czytam o tej mezoterapii na włosy. To jakaś nowość?

pierwszy raz słyszę o takim czymś

Ja stosuje tylko jedwab na końcówki na co dzień

a co do jedwabiu to moja fryzjera mówiła, że nie można codziennie sotować, gdyż włosy przyzwyczają się do tego
Dołączona grafika

#665 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 10 maja 2011 - 07:32

O kurde, ja codziennie stosuje... włosy faktycznie są inne niż kiedyś jak go stosowałam mniej intensywnie ;/
Końcówki mam wyjątkowo suche, gdyż często kręcę sobie fale na prostownice ;/

W weekend chyba zrobię sobie znów terapie nawilżającą.

#666 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 10 maja 2011 - 15:50

Moją ulubioną odżywką, jest odżywka mineralna DANIELLE LAROCHE. Z minerałami z Morza Martwego i ekstraktami roślin. W necie płacę za nią niewiele ponad 20 złotych. Polecam również intensywnie regenerujący szampon BIOVAX. Ten akurat do włosów przetłuszczających, czyli takich jak moje ;/

#667 stickyicky

stickyicky
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 13 maja 2011 - 10:01

hmm zaciekawilyscie mnie ta mezoterapia :) uwielbiam szampony i odzywki dove, a to dlatego, ze maja konkretna konsystencje, ale mi przy moich ciezkich i grubych wlosach odpowiadaja :) byla ktoras jeszcze na tej mezoterapii??:)

#668 madame

madame
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13 maja 2011 - 11:22

dziewczyny ja wybieram produkty ekologiczne i z takiej serii mogę wam polecić szampony i odżywki Lavery, są świetne

Załączone miniatury

• Lavera_Mango_Shampoo.jpg

#669 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 14 maja 2011 - 12:32

Mnie dove zbyt obciążają włosy, poza tym koncern, który je produkuje testuje produkty na zwierzętach ;/ i wcale się z tym nie kryje.

#670 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 maja 2011 - 18:46

Mnie dove zbyt obciążają włosy, poza tym koncern, który je produkuje testuje produkty na zwierzętach ;/ i wcale się z tym nie kryje .

nie wiedziałam, ani nawet nie przyglądałam się temu czy testuje na zwierzątkach czy nie ..i jestem w szoku :shock: aż taką fanatyczką zwierząt nie jestem ale jak pomyślę o tym, żę testuje to niedobrze mi się robi, bo jak tak można,
Dołączona grafika

#671 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 15 maja 2011 - 07:20

Używam Pantene Pro-V Większa objętość Szampon 2w1

Dołączona grafika

i jestem bardzo zadowolona! To jeden z najlepszych szamponów, a już wiele ich używałam i w końcu trafiłam na ten 'mój' :mrgreen:

#672 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 maja 2011 - 08:36

i jestem bardzo zadowolona! To jeden z najlepszych szamponów, a już wiele ich używałam i w końcu trafiłam na ten 'mój' :mrgreen:

podzielam Twoje zdanie, jest dobry (włosy puszyste, idealnie rozczesują się) generalnie wszystkie szampony (oprócze tego zielonego jest do bani) są dobre ale czy poprawiająkondycję tego nie wiem, dlatego jest dobry ale nie powala na nogi
Dołączona grafika

#673 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 20 maja 2011 - 14:21

Ja kupiłam w aptece Pirolam na walkę z łupieżem. Ponoć coraz częściej lekarze go zapisują, ma jakiś unikalny składnik, którego nie zawierają inne tego typu szampony.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#674 mała_mi

mała_mi
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 26 maja 2011 - 15:29

Jak ktoś ma suche i zniszczone wlosy tak jak ja////to polecam kupić coś z keratyną. ja mam polecany od fryzjerki szampon firmy Cece, nei wiem czy jest w sklepach, ja zamawialam na /reklama/. Jest fajnie nawilzajacy...no i jak na profesjonalne kosmetyki to jest tani ;P

Załączone miniatury

• szamp.jpg

#675 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 20:55

Od dłuższego czasu 'testuję' Elseve volume collagene (takie fioletowe to to). Rzekomo ma to nadawać objętości włosom. I tak reklamowany produkt rozumiem, że kiedy użyję rano, to fryzura cały dzień nie klapnie w dół. Tymczasem, pomimo używania całej serii (szampon+odżywka+spray) włosy po całym dniu mam w tak samo przyklapniętym stanie, jak miałam po innych szamponach. Na dodatek rano muszę walczyć z miotłą na głowie (o ile to w ogóle możliwe - większą niż zazwyczaj :P ). Co mi się podoba w serii, to zapach. I kolor opakowania <umieraam></span>

Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#676 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 09:27

Tymczasem, pomimo używania całej serii (szampon+odżywka+spray) włosy po całym dniu mam w tak samo przyklapniętym stanie, jak miałam po innych szamponach.

Ja nie znalazłam jeszcze szamponu, dzięki któremu po całym dniu włosy byłyby nie klapnięte. Za to mam inny sposób, od spodu troszkę tapiruję :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#677 a_gatka

a_gatka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 09:19

@pueria

Cyklopiroks ma :) Naczytałam się o nim ostatnio sporo, bo prowadzę małą wojnę z problemem. I jak efekty? Zadowolona jesteś?

#678 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 17:51

Ja nie znalazłam jeszcze szamponu, dzięki któremu po całym dniu włosy byłyby nie klapnięte

ja też nie <lol></span> Ale w sumie liczyłam przynajmniej na brak efektu ulizania. W końcu niby szampon bez silikonu <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#679 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 20:31

W końcu niby szampon bez silikonu

Wole Garniera bez silikonu :-P

Co mi się podoba w serii, to zapach. I kolor opakowania <umieraam></span>

Mi to samo :lol:

Miałam szampon z tej serii i jakoś bez rewelacji. Szału nie ma :lol:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#680 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 19:12

ja miałam z Yves rocher przywracajacy blas i był taki sobie, do zniszczonych tez w miare ok. naj;epzy był pokrzywowy , ale tez nie rzuca na kolana. kiedsy miałam zel z szamponem 2w 1 i był fajny delikatny, włsoy po nim były miekkie i lekkie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko