Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#621 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 10:29

Ostatnio od tygodnia używam szamponu nawilżającego.Nie wysusza włosów,ani skóry głowy.Mogą go także stosować dzieci.Jednak mało sie pieni,bezzapachowy.

#622 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 13:37

Jednak mało sie pieni,bezzapachowy

to juz mi sie nie podoba <umieraam></span> ja uwielbiam jak mi sie pieni szampon , mam wtdy wrazenie , ze lepiej myje :D i lubie tez jak fajnie owocowo pachnie . w sumie ostatnio jakiego szamponu bym nie uzyła , to włosy sa takie same , wiec wybieram teraz po zapachu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#623 Guest_Milagros_*

Guest_Milagros_*
  • Gość

Napisano 31 stycznia 2011 - 19:45

Polecam szampon GlissKur
Jestem bardzo zadowolona z niego,
pięknie pachnie, włosy po nim gładkie, lśniące.

#624 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:17

Ostatnio od tygodnia używam szamponu nawilżającego.Nie wysusza włosów,ani skóry głowy.Mogą go także stosować dzieci.Jednak mało sie pieni,bezzapachowy.

Ale podobno dobra jakosc ;) Przynajmniej z tego co siostra mi mowila. Ostatnio jak na jakims szkoleniu byla, bo studiuje poloznictwo, to dostala wlasnie probki kosmetykow tej firmy, ktore sa polecane do pielegnacji maluszków ;)

#625 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 08:00

Szampon Ziajka,dla dzieci ,taki ze słonikiem,rewelacyjny.Czasami także po niego siegam.Bardzo delikatny,rumiankowy. ;-)

#626 monia620

monia620
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 10:00

Ja uwielbiam tą odżywkę Syossa

http://www.splendore...b5d52095949e305

jest boska !! :) :mrgreen: mam po niej błyszczące włoski i pięknie pachnie :) do niej jest cała seria szampon, maseczka.. mam cały komplet:) i kocham to ze sa wszystkiego takie duze opaowania :)) starcza na bardzo dlugo :))

link zamieniono na zdjęcie

#627 patrycja-ha

patrycja-ha
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 08:33

Ale jeśli ma się naprawdę zniszczone włosy (zwłaszcza farbowaniem włosów albo innymi podobnymi zabiegami) to może warto spróbować bardziej profesjonalnych kosmetyków, które dostępne są choćby w salonach fryzjerskich (nie wszystkie są super drogie :)) - na szczęście -> no i można kupić je także w innych miejscach (nie tylko w salonach) - A chodzi mi np. o Repair Conditioner - Ta odżywka akurat nadaje włosom miękkość i puszystość a przy zniszczonych włosach też i o to chodzi ;)

#628 MuszkaCzyKrawat

MuszkaCzyKrawat
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 12:36

viola, Emolium jest świetne, to jest jedyny szampon, po którym skóra mnie nie szczypie, a włosy nie wyglądają jak stóg siana. Niestety, po każdym myciu muszę je modelować, żeby jako tako wyglądały (jestem na etapie zapuszczania z różnych długości, ukrywam wygolenie z boku, bo już znudził mi się "dziki look"), więc dodatkowo używam jedwabiu w płynie, ale chyba najlepiej na moje włosy działa Urt-oil - taki ziołowy środek, który odkryłam w sklepie zielarskim. Ma w składzie naftę i pokrzywę - i to jest jakieś magiczne połączenie, bo do tej pory nic tak nie pomogło mi w pielęgnacji :)

#629 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 marca 2011 - 13:29

Do spłukiwania używam Dołączona grafika
Do rozczesywania, przyjemny zapach arbuza i kiwi z Avonu
http://193.17.41.93/...01f82ec49c7b95c
i na koniec odżywka advance też z Avonu.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#630 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 03 marca 2011 - 14:00

Dostałam jakiś czas temu szampon mandarynkowy"Alberto Balsam". Szampon ma pojemność 400 ml jest bardzo wydajny, gesty i przepięknie pachnie <loove></span>
Włosy po nim są puszyste, gładkie, lśniące ja jestem nim zachwycona.

Odżywka "Herbal essences" mandarynkowa to kolejny produkt, którym jestem zachwycona.
Cudownie pachnie i ma bardzo fajny kolor :-P
W połączeniu z szamponem "Alberto balsam" daje rewelacyjny efekt :-P

Z odżywek jakiś czas temu już kupiłam Schaume - jedwabiste rozczesywanie w sprayu.
Spray ten ma ułatwiać rozczesywanie i zapobiegać plątaniu się włosów. Uważam, że spełnia swoją rolę tylko nie można pryskać go dużo, włosy stają się "ciężkie" i dają uczucie lepkości. Wystarczy troszkę i jest ok.

Załączone miniatury

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 2 (2).jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#631 ewa_86

ewa_86
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 marca 2011 - 15:08

ja używam z Loreala profesional seri vitamino color (na allegro kupuje bo sa tansze) i po odzywce wlosy sa lsniace i mieciutkie, naprawde polecam

#632 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 09 marca 2011 - 15:56

Ja kupiłam ostatnio nowy szampon i odżywkę Welli - Pro series. Szampon mam Volume, a odżywkę Shine. Myłam głowę dopiero raz, na razie jestem zadowolona: skóra głowy nie swędzi (a to u mnie częsty problem), włosy nie przetłuszczają się szybciej niż zwykle, szampon się dobrze pieni, ładnie pachnie, a po odżywce włosy są mięciutkie i łatwo się rozczesują. Zobaczymy jak będzie później, ale póki co bardzo mi te produkty podpasowały. Zapłaciłam w Rossmannie w promocji 11,99zł na 0,5 l butlę szamponu i tyle samo za 0,5 l odżywki.

Załączone miniatury

• wella_pro_series_pflege.jpg

#633 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09 marca 2011 - 22:33

ostatnio kupiłam syoss i osobiście polecam
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#634 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 marca 2011 - 14:57

ostatnio kupiłam syoss i osobiście polecam

Jak już polecasz, to zawsze możesz napisać dlaczego uważasz, że jest fajny.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#635 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 10 marca 2011 - 19:37

A wracajac do tych lecznicznych szamponów to mam pytanie,czy którys z nich pomógł Wam na problem z wypadajacymi włosami ?
Czy tu zamiast szamponu lepiej wybrac mezoterapie ?

#636 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 18 marca 2011 - 14:52

stokrotka, Mi żaden szampon nie pomógł , a próbowałam naprawdę chyba wszystkie możliwe jakie były na rynku. Dopiero tabletki. <bezradny></span>
A.

#637 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 marca 2011 - 15:07

Ja ostatnio stosuję Pantene Aqua Light, bo mam strasznie cienkie włosy.
I po tym szamponie mam miękkie włosy i puszyste, a nie takie przyklapnięte.
Fajnie się rozczesują i bardzo ładnie pachną - a to lubię jeśli chodzi o szampony.

;-) ;-)

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#638 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 marca 2011 - 18:31

Pantene Aqua Light

swietne sa, znaczy szampon tylko i sobie chwale. Włosy sie błyszcza, sa miekkie w dotyku. Ale odzywki nie miałam.
Co zas do tego lotionu ?? w sprayu nie taki tani - bo ponad 18 zł. Kupiłabym gdybym wiedziała że bedzie super.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#639 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 marca 2011 - 21:31

swietne sa, znaczy szampon tylko i sobie chwale.

Ja mam szampon i odżywkę ;-) U mnie sie sprawdza. Fajne mam po nim włoski ;-)
Ale ostatnio w neci naczytałam się dużo złego i tej serii. Że niby mają dużo silikony, sama sztucznizna etc. Jakaś dziewczyna pisała, że jej się jakieś strupy na głowie porobiły od niego :shock: :shock:

U mnie sie sprawdza ;-)

#640 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 marca 2011 - 21:36

Jakaś dziewczyna pisała, że jej się jakieś strupy na głowie porobiły od niego :shock: :shock:

pewnie głowa ją swędziała,drapała i porobiły sie strupy.
Czyli wniosek,to co odpowiada jednej osobie,innej może nie służyć.
Ja mam teraz profesjonalną odżywkę Joanny i mnie służy.Włsy fajnie sie układaja i są gładziutkie jak aksamit,ooooo.