Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#581 Iskierka

Iskierka
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 29 marca 2010 - 14:46

ja myję włosy co drugi dzień bo mi się przetłuszczają .Również nie mogę dobrać do swoich włosów szamponu bo mam przesuszone kilka razy farbowane masakra . <bezradny></span>

#582 elle_87

elle_87
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 30 marca 2010 - 14:51

Polecam serię Glisskur. Naprawdę regeneruje włosy, ja widzę dużą poprawę:)

#583 slimcamelia

slimcamelia
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30 marca 2010 - 21:40

ostatnio kupiłam odżywkę hegron z naftą kosmetyczną bez spłukiwania i jestem zadowolona ,włosy mi wypadały po farbowaniu i były osłabione i wiadomo zniszczone i kończe butle i kupie następna bo mi przypadła ,włosy są mocniejsze nie wypadają i nie trzeba jedwabiu dobrze sie rozczesują sa super :lol:

#584 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:07

Jedwab do włosów jest to środek do pielęgnacji i stylizacji włosów. Pomaga on w regeneracji włosów, dodatkowo nadaje włosom niesamowitej miękkości i niepowtarzalnego połysku. Doskonale ułatwia modelowanie bez niepotrzebnego obciążania włosów. Ponadto produkt ten utrzymuje włosy w optymalnym stanie nawilżenia, likwiduje problem rozdwojonych końcówek włosów, regeneruje i nawilża włosy oraz działa wygładzająco. Chroni włosy przed szkodliwym działaniem gorącego powietrza z suszarek oraz lokówek. Doskonale sprawdza się podczas prostowania włosów. Zapobiega elektryzowaniu się włosów.

Źródło:internet

Używacie?
Co sądzicie o jedwabiu?
Pomaga?
Ja kupiłam w sumie to mamie bo strasznie się jej puszą włosy.
Może i ja użyję przed prostowaniem włosków.
Ten mi polecono ;-)

#585 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:32

każdy włos inaczej reaguje, ja przetestowałam wszystkie możliwe reklamowane szampony, i wg mnie najlepsze to " DOVE WŁOSY FARBOWANE" oraz "PANTENE PRO V DO WŁOSÓW SUCHYCH" nie trzeba nawet używać odżywki,
Dołączona grafika

#586 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:37

"PANTENE PRO V DO WŁOSÓW SUCHYCH"

obecnie go używam, nawet dziś kupiłam w rossmanie 400 ml za 9.99 ;) mam też odżywkę z tego, łupież się nie robi, włosy są nawilżone i ładnie pachną ;)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#587 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 21:40

a ja uzywam takiej odzywki do wlosow z schwarzkopf i jestem z nie baardzo zadowolona

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-04-15, 23:17 ]
Jeśli piszesz o jakimś szamponie/odżywce to napisz dlaczego uważasz, że jest on dobry/niedobry, bo post o treści "a ja używam..." nic nie wnosi do tematu

Załączone miniatury

• jj.jpg

201407101662.png

#588 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 12:01

też używam Schwarzkopfa, mam tą regenerująca dla włosów długich i rozdwajających się. Odpowiada mi , bo : jest bez spłukiwania, bardzo ładnie pachnie, często jest w promocyjnej cenie i nie obciąza włosów.
Dołączona grafika

#589 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 22:42

Ja kupilam ostatnio szampon i taka sama odzywke z Garniera. Jestem zadowolona. Wlosy sa miekkie, mile w dotyku, blyszczace. Szampon jest bardzo wydajny i pieknie pachnie.

Wczesniej uzywalam Garniera Fructis, ale tego bez silikonu. Rowniez jestem z niego zadowolona i napewno jeszcze do niego powroce.

Silikony, mimo że ich działanie nawet na bardzo zniszczone włosy jest spektakularne, na dłuższą metę mają tendencję do gromadzenia się na włosach (w większości są nierozpuszczalne w wodzie), powodując przede wszystkim problemy natury estetycznej, czyli szybsze przetłuszczanie, ciężkość i problemy z układaniem. Kosmetyki nie zawierające tych związków można znaleźć nawet wśród popularnych marek.Silikon powoduje również problemy z farbowaniem włosów, zamiast oczekiwanego koloru otrzymujemy efekt zupełnie inny.
Jeżeli silikon nie zostanie usunięty z włosa, stają się one przyklapniete oraz trudne do ułożenia.

Załączone miniatury

• u.jpg
  • 8.jpg
  • 4.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#590 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 09:37

katti, teraz uzywam szamponu właśnie z Garniera Awokado i średnio jestem zadowolona
mam też z tej firmy : kwiat lipy - zobaczmy jak bedzie działać

Najlepiej jak narazie sprawdzaja sie PANTENE szampony i odzywki

Swietna jest odzywka PANTENE Restorantives
trzymam ją długo bo nawet do godziny choć pisze 5 minut.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#591 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 10:51

średnio jestem zadowolona

No coz, nie kazde wlosy sa takie same.

PANTENE

Ja po szamponach z tej firmy mialam wlosy jak papier :evil:
Okropny byl dla mnie.

odzywka PANTENE

Odzywka jakos spoko, a dziwne, ze szampon wogole mi nie pasowal, a odzywka spox <hmm></span>

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#592 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 10:59

katti, posiadam obecnie taki szampon z fructisa :lol:
żałuje że go kupiłam bo choć ładnie pachnie to nie wiedzieć czemu po każdym fructisie mam łupież <bezradny></span> chyba są za mocne dla mnie :roll:

#593 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 12:05

Odzywka jakos spoko, a dziwne, ze szampon wogole mi nie pasowal, a odzywka spox

aaa ja mam podobnie
wogole z szamponem trudno mi trafić :roll:

#594 mozilla

mozilla
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 10:19

Od jakiegoś czasu używam l'oreal'a i w sumie mi służy. Wcześniej miałam garnier fructis i miałam wrażenie jakbym myła włosy zwykłym mydłem...

#595 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:34

Wcześniej miałam Pantene, ale wysuszał mi końcówki i miałam po nim łupież więc zmieniłam na Palmolive Naturals Przeciwłupieżowy i tak... łupież zniknął, ale końcówki nadal mam strasznie suche. Kupiłam na nie teraz odżywkę z Avonu, może coś da. Znajoma używa i mówi, ze jest świetna, włosy po niej naprawdę odżywają - Advance Techniques niebieska, taka w sumie maseczka na włosy, a nie odżywka. Sprawdzę ją i napiszę Wam czy warto w nią te 20 zł zainwestować.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#596 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 11:22

Bardzo dobry jest GArnier ( te w środku)
. Do tej pory miałam włosy przesuszone, ciężko się rozczesywały.
Od paru dni włosy są super. Mieciutkie, łatwo się rozczesuja. Dla mnie to zbawienie bo od wielu miesiecy sie z nimi męczyłam.
Do tego jak pisałam dwa razy tygodniu odzywka i trzymam do godziny

Załączone miniatury

• Garnier-PACKSHOTS-1.jpg

#597 Cesarzowa_A

Cesarzowa_A
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 15:45

Bardzo długo używałam tylko Head&Shoulders, bo po innych miałam łupież, ale ostatnio kupiłam Pantene, też w wersji przeciwłupieżowej i o dziwo nie dostałam łupieżu. Oba szampony są tak samo wydajne, gęste i dobrze się pienią. W zasadzie różnią się tylko ceną, ale niewiele. W sumie je lubie, tyle, że mogły by mieć bardziej owocowe zapachy.

#598 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:41

Co do odżywek to mogę polecić wam maskę do włosów z BIOETIKA natural, jest to preparat odbudowujący na bazie mleka. Dzięki niemu włosy są gładkie i podatne na czesanie.
Odzywka polecana przez moją fryzjerkę. Można kupić ją w hurtowaniach fryzjerskich.
Używam jej od roku i jestem bardzo zadowolona z niej, co prawda włosy szybciej się przetłuszczają jeżeli za dużo się jej założy ale jest godna uwagi dla osób mających problemy z rozczesywaniem włosów.

Załączone miniatury

• 1130881451.jpeg

#599 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 sierpnia 2010 - 08:25

Można kupić ją w hurtowaniach fryzjerskich.

heh ... to pewnie i cena bardzo "przystępna"? Jak wydajne jest takie opakowanie? I czy do spłukania czy bez?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#600 amarella

amarella
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06 sierpnia 2010 - 08:46

zawsze używam szamponów i odżywek Garniera, oraz tzw. jedwab