Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy pazdziernikowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
255 odpowiedzi w tym temacie

#1 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2014 - 06:34

Witam sie!

No i mamy juz pazdziernik. Coraz blizej do konca roku...
Ja dzis wstalam w masakrycznym samopoczuciu i w ogole jakos kiepsko mi, mam nadzieje ze sie poprawi bo mialam takie fajne plany na ten dzien....

Poki co chyba poczytam ksiazke, albo znowu jakies powtorki w tv...

Slonecznego pazdziernika zycze! :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#2 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 października 2014 - 11:51

No i mamy juz pazdziernik.

A niedawno wakacje się zaczynały :shock:

Witam się w październiku, miesiącu, który mam nadzieję trochę namiesza.

W sumie to już się zaczęło, bo wczoraj pokomplikowały mi się sprawy... Jak nie ma żadnego faceta na horyzoncie, to nic się nie dzieje. Ale jak już się jakiś przypałęta to i pozostali sobie o mnie przypominają <co> <bing1>

Pogoda fajna, spacerek zaliczony, zabieram się za ćwiczenia.

Tylko coś mnie łamie w kościach, więc może potem zakotwiczę się pod kocykiem.

Miłego dnia <czirl1> <czirl1>

hello-october-1.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#3 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 01 października 2014 - 13:57

Hej Ho! <flow1>

Wrzesień dosłownie przeciekł mi przez palce <zleee> Nawet nie wiem kiedy miął  <bezradny>

W powietrzu już czuć jesień  <zimnoo>  <deszcz> Będę marudzić dopóki z powrotem nie wróci wiosna.

Wczoraj w Kauflandzie widziałam ...... tadam tadam tadam ...... czekoladowe mikołaje  <wow>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#4 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 01 października 2014 - 15:13

W sumie to już się zaczęło, bo wczoraj pokomplikowały mi się sprawy... Jak nie ma żadnego faceta na horyzoncie, to nic się nie dzieje. Ale jak już się jakiś przypałęta to i pozostali sobie o mnie przypominają

skąd ja to znam .... :-P

Witam się - od wczoraj oficjalnie jako pani magister  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: Obrona poszła wyjątkowo gładko i przyjemnie  :mrgreen: Komisja więcej sama między sobą zaczęła jakieś śmieszne gadki także ja mówiłam 5 min oni z 15  :lol:  :lol:  Jestem szczęśliwa że jedno już z głowy  :mrgreen: Wczoraj trzeba było po świętować więc dzisiaj kac  :-P  Leże pod kocem i zaraz zrobię sobie maraton filmowy o ile nie usne  :-P chociaż pogoda do snu idealna bo szaro buro i ponuro i pada  :roll:  

W poniedziałek ide na rozmowe o prace, musze szukać czegoś na 1/2 etatu bo mam zajęcia w poniedziałki cały dzień i dwie godziny we wtorek rano i reszta tyg wolna. Trochę do bani bo nawet jak chcą na pół etatu to codziennie ale po 4-5 godzin... Zobaczymy. 

Ogólnie mamy super mieszkanie, super lokalizacja i całkiem w przyzwoitej cenie. Ale jeszcze się dobrze nie rozpakowałyśmy także na razie siedzimy na pudłach  :-P  teraz mieszkam z koleżanką ze studiów więc mam nadzieje że będzie dobrze  ;-)  Bo po moich ostaniach współlokatorkach mam lekką traume  :-P

idę się pobyczyć 

Całusy ;*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#5 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 października 2014 - 15:22

Witam w październiku!

Na wstępie dodam, że jesieni nie lubię. Dzisiaj oczywiście mżawka i ponurość :(

Ja dzis wstalam w masakrycznym samopoczuciu i w ogole jakos kiepsko mi, mam nadzieje ze sie poprawi bo mialam takie fajne plany na ten dzien....
Polepszyło Ci się?

W sumie to już się zaczęło, bo wczoraj pokomplikowały mi się sprawy... Jak nie ma żadnego faceta na horyzoncie, to nic się nie dzieje. Ale jak już się jakiś przypałęta to i pozostali sobie o mnie przypominają
Adoratorów masz ;)

Wczoraj w Kauflandzie widziałam ...... tadam tadam tadam ...... czekoladowe mikołaje

Ja znicze w Biedronce :P

od wczoraj oficjalnie jako pani magister
Moje gratulacje!

W poniedziałek ide na rozmowe o prace, musze szukać czegoś na 1/2 etatu bo mam zajęcia w poniedziałki cały dzień i dwie godziny we wtorek rano i reszta tyg wolna.
Drugi kierunek studiujesz?

nixqp2.png

#6 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2014 - 15:38

@Kala1702 gratulacjee!
@Blondynka88 dzieki, ze pytasz. Srednio sie polepszylo, leze pod koldra, pije herbatke moze minie do jutra :)
@Olenka ale to normalne, ze jak nic sie nie dzieje to potem nagle wszystko na raz :D
@amoramor aaa w Careffurze tez sa mikolaje juz :D

Bo znicze to nic dziwnego w koncu za miesiac Wszystkich Swietych.
Dzien dalej leniwie. Zrobilam tylko paznokcie w optymistycznych kolorach tak na przekor tej ponurej, szarej jesieni. :)

No nic wracam dalej do Miodowych Lat.... :P

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#7 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 października 2014 - 16:44

skąd ja to znam ....

normalne, ze jak nic sie nie dzieje to potem nagle wszystko na raz

Adoratorów masz :-)

Nie żebym narzekała czy coś. Ale ... za stara jestem na zabawy w kotka i myszę <lol>

od wczoraj oficjalnie jako pani magister

Gratulację Pani MGR <flow1> <jupi>

Dzien dalej leniwie.

U mnie również. Chociaż wyleguje się z książkami i czas do nich zerka. Więc trochę nauki pouwskuteczniałam również <jezorek11>

Plany na weekend ciekawie się zapowiadają, ale jeszcze nie wiem czy na 100% wypalą. Za to w poniedziałek mam randkę <bananowy1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#8 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2014 - 18:37

Jak nie ma żadnego faceta na horyzoncie, to nic się nie dzieje. Ale jak już się jakiś przypałęta to i pozostali sobie o mnie przypominają
przebieraj ,wybieraj ;-)

Będę marudzić dopóki z powrotem nie wróci wiosna.
me too :*

czekoladowe mikołaje
ja w aldi czekoladowe choineczki :roll: zazwyczj wierzdzały po zniczach :P ale lidl wiem ze zawsze był pierwszy , w Niemczecz oni dość wczesniej czuja :coraz blizej swieta ;P

@Kala1702 gratuluje ;-)

Za to w poniedziałek mam randkę
zycze milej zabawy :-)

zmeczon jestem, w pracyszukałam zajecia na sile :roll:

potem spcerek 10km i glowa mi poprostu leci.

teraz ogladam dokumentalny film :jestem owłosiona kobieta  na fokus tv.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#9 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 01 października 2014 - 19:43

oficjalnie jako pani magister

Wielkie gratulacje!!!Z całego serca!!!Brawo!!!

Będę marudzić dopóki z powrotem nie wróci wiosna.

Już niedługo...tylko 5 miesięcy... :-D

spcerek 10km

Coooo???Ależ ,,wypasiony" spacer.

Witam ! <hello>

No i październik.Nie czuję żalu ani przygnębienia.Nie miotam się z rozpaczy po zakończonym lecie...jest to nieuniknione,normalne i żadnego wpływu na ten stan rzeczy nie mam.Uznałam,że nie warto tracić sił ani tym bardziej wpadać w depresję czy złość.Nic to nie da i niczego nie zmieni...jesień nadal będzie.Po co więc tracić tak potrzebną energię?Nastał czas na innego rodzaju zajęcia,na wyciszenie emocji,na leniwie płynące wieczory z książką i gorącym kakao.Czas na częstsze przebywanie w domu.Cieszy mnie to.Szukam inspiracji dziewiarskich,odkrywam nowych autorów,smakuję każdą jesienną chwilkę...jesień jest piękna...korzystam z tego co jest.To jest życie,to jest szczęście.

A teraz rozkoszuję się wieczorkiem z tv...po dwóch dniach w pracy jutro wolne.

I doczekał się Pan mąż na konsultacje okulistyczne...to już jutro okaże się kiedy zoperują mu ,,zaćmione" oko ;-)

Spokojnej nocy! <byebye>

#10 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 01 października 2014 - 19:44

Wczoraj w Kauflandzie widziałam ...... tadam tadam tadam ...... czekoladowe mikołaje  <wow>

U mnie zawsze październik to miesiąc zastanawiania się nad prezentami bożonarodzeniowymi więc mikołaje w sklepach mnie nie dziwią. :D

Witam się - od wczoraj oficjalnie jako pani magister

Gratulacje. :)

Za to w poniedziałek mam randkę <bananowy1>

Super. :) Teraz tylko trzeba odliczać do poniedziałku. :D

@AgnieszkaT w pięknym mieście mieszkasz, bardzo mi się Puławy spodobały i stwierdziliśmy oboje z małżem, że jakbyśmy mieli mieszkać w tym regionie to jak najbardziej w Puławach, takie nowoczesne miasto z historią w tle. :)

@palomka wrzucę na fb zdjęcia tylko muszę je ogarnąć bo po wstępnej selekcji zostało ich prawie 800 szt.

@magdaaaaa pies od pięciu lat z nami jeździ na wakacje i uwielbia to. :-)  Był już w tylu miejscach, że niejeden człowiek by mu mógł pozazdrościć, my się bez niej po prostu nie ruszamy z domu.  :-)

A tak wracając do października to on na prawdę jest cudny: te tajemnicze mgły unoszące się nad ranem, szybko nadchodzące dżdżyste wieczory, miasta oświetlone tysiącem świateł. Można wyciągnąć płaszczyk, lekki szaliczek i z uśmiechem kroczyć przez świat.  :mrgreen: A jak pada włożyć kalosze, kurtkę z kapturem i iść na spacer nie zwracając uwagi na kałuże a jeszcze nawet w nie wchodząc tak żeby się rozchlapały.  :-D

Także witam się w tym moim ukochanym październiku.  <ookk>

Jestem tak zabiegana, że dziś dopiero zdałam sobie sprawę, że jest środa już.  :shock:

W poniedziałek mój małż zrobił sobie wolne i dobrze bo musieliśmy jechać na zakupy, żeby bony żywnościowe wydać bo by przepadły.

We wtorek zbierałam aronie, a nawet nie mam czasu ich zrobić. Nic, będą musiały postać do jutra co najmniej.

A dziś byłam w Open Finance wynegocjować z moim kochanym bankiem, z którym związaliśmy się na całe 30 lat umową kredytową żeby nam pozwolili zrezygnować z ich drogiego ubezpieczenia domu. Mam nadzieję, że uda się to załatwić bo to suma przerażająca jest. 

A poza tym jakby tego było mało to zgodziłam się wyszyć obrazek na 1 urodziny chłopczyka. Mam na to 9 dni, a to oznacza, że będę siedzieć całymi godzinami aby zdążyć. Nie wiem gdzie się podziała wtedy moja asertywność.  <hmm>

Życzę Wam kochane spokojnych dni i musicie mi jeszcze raz wybaczyć, że tak rzadko się tu będę pojawiać.  <buzki>

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2014 - 19:59

Coooo???Ależ ,,wypasiony" spacer
spacer na cmentarz do miasta obok.

We wtorek zbierałam aronie
ja w poniedzialek poszlam po jarzebinea krzaki puste :roll:

ogladam na dobre i na zle potem reality show na tvn i lulu ;-)

#12 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 października 2014 - 20:00

Hejka ;-)

No i mamy juz pazdziernik
Ech, strasznie szybko czas leci

Ale jak już się jakiś przypałęta to i pozostali sobie o mnie przypominają
Nie patrz w przeszlosc bo potkniesz sie o terazniejszosc i sp***** przyszlosc :-P

W powietrzu już czuć jesień
U mnie (odpukac) sloneczna, ciepla jesien :mrgreen: oby jak najdluzej :-D

od wczoraj oficjalnie jako pani magister :mrgreen:
Gratuluje ;-)

te tajemnicze mgły unoszące się nad ranem
Ograniczona widocznosc na drodze <bryka2>  szaro i zimno z rana ..... bleee :lol: wole sloneczko :-D

Ja juz po kapieli i w pizamie :lol: zaraz ide spac :-P Dzien leci za dniem... praca, zycie i tako ;-) :lol:

Kolorowych snow zycze wszystkim ;-) Pozdrawiam.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#13 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 października 2014 - 05:48

@Kala1702, gratulacje!! :)

w pięknym mieście mieszkasz, bardzo mi się Puławy spodobały i stwierdziliśmy oboje z małżem, że jakbyśmy mieli mieszkać w tym regionie to jak najbardziej w Puławach, takie nowoczesne miasto z historią w tle.

Nie no nie przesadzajmy ale dziękuję :)

Witam, 

Kurde nie ma mnie 3 dni w Wy szalejecie z pisaniem:) minie zanim to nadrobię.

Wczoraj wróciłyśmy ze szpitala. Mam nadzieję, że więcej tam nie trafimy bo mam dość.

No a dzisiaj szara rzeczywistość. Pranie, sprzątanie, gotować nie muszę (uff) ale zaraz zabieram się za Top model a w trakcie karmienie robaczka:) 

Miłego dnia!!

#14 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 02 października 2014 - 08:30

Witam! <hello>

Za oknem jeszcze sennie,szaro,buro i ponuro...jak na razie widać tę ciemną stronę jesieni...też fajnie.Można włożyć płaszczyk,kurteczkę albo gruby,mięciutki i cieplutki sweter oversize.Otulić się szalem,paradować w botkach...

Jesienią gorąca kawa ma zupełnie inny smak a bigos dostaje swoje drugie życie. <hoho2>  <jesc>

Dziś zamierzam zwolnić tempo życia.Zatrzymać się na chwilę.Wyhamować emocje...czyli...poza zwykłymi ,codziennymi obowiązkami  wybieram się na długi(co prawda nie 10-cio kilometrowy <H> )spacer do lasu.Wizyta w bibliotece też jest w planach.Do tego jakieś porządki na działce o ile nie zacznie padać deszcz.

A teraz kawa z cynamonem i chwile z internetem.

Miłego,radosnego dnia. <byebye>

wróciłyśmy ze szpitala.

Pozdrawiam i życzę zdrowia dla Was obu! <flow1>

Użytkownik gogi edytował ten post 02 października 2014 - 08:29

#15 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 października 2014 - 08:37

Bry :mrgreen: 

W końcu wrzesień się skończył, pomału wszystko wraca do normy. Na chwilę. Za kilka tygodni mam zamiar przewrócić swoje życie do góry nogami. Znowu :mrgreen: I znów jaram się jak stonka wykopkami. Jakiegoś cykora też tam mam, ale pozytywnego póki co :mrgreen: Ach, jak mi genialnie :mrgreen: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#16 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 października 2014 - 09:34

mam zamiar przewrócić swoje życie do góry nogami. Znowu I znów jaram się jak stonka wykopkami.
to ja się jaram z Toba :D:D :D 

bo u mnie też się szykuje zapierdziel i parę nowości i się też jaram :D 

Za oknem jeszcze sennie,szaro,buro i ponuro
nie inaczej, ale ... to też sezon na ciepłe owsianki z rana, i herbatki i kocyki :D jak nie pada, to dla mnie jest w porządku ;) 

Bry <hellooo1>

Witam się po kawach już I po śniadanku - ambitny plan zmiany tego NIE jedzenia z rana rozpoczęty. 

I zaraz do szkoły, oł jeeee, stęskniłam się za nią :D 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#17 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 października 2014 - 10:33

Można włożyć płaszczyk
moj plaszczyk w kolorze  kobaltowym wczorj został naznaczony przez ptaka i szybko to zaprałam ale tak tarlam, ze sie odbrwiło i jest jasniejsza plama :roll:

co prawda nie 10-cio kilometrowy
<cfany1>

Za kilka tygodni mam zamiar przewrócić swoje życie do góry nogami. Znowu I znów jaram się jak stonka wykopkami
tylko nie pisz ze znów zmina pracy albo mieszkania <jezorek11>

jak nie pada, to dla mnie jest w porządku

jak nie pada toleruje pogode ;-)

po kawach już I po śniadanku
a ja jeszcze sniadania nie zjadlam ;-)

maluje pazurki , tv ogladam i czekam na 13 i do pracy , obym sie tak nie nudzila tam jak wczoraj.

#18 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 października 2014 - 12:38

Nie patrz w przeszlosc bo potkniesz sie o terazniejszosc i sp***** przyszlosc :-P

Hahaha. Powtarzałam to sobie wczoraj kilka razy <lol>

Ale ... co innego w teorii, a co innego w praktyce.

Za kilka tygodni mam zamiar przewrócić swoje życie do góry nogami.

u mnie też się szykuje zapierdziel i parę nowości i się też jaram

Widzę, że sama nie jestem w tych zmianach październikowych <swistak1>

Witam się z pod koca, z herbata z miorem i z mlekiem i z mega bolem w kościach. <chlipaj12> Już nawet kanapki z czosnkiem próbowałam, ale nic.

Długi weekend chyba spędzę w łóżku. Bo i plany jednak nie wypaliły.

Póki co troche seriali, troche gierek na FB i nauka ;-)

<czirl1> <czirl1> <czirl1>

#19 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 października 2014 - 12:42

@Olenka ale randka poniedziałkowa wypali? ;)

Witam się również z pod koca. Z kubkiem herbaty.

Zimno u mnie okropnie, a ogrzewania jeszcze nie włączyli, więc się grzeję sama jak mogę.

Popołudniu wpada Połówek - może jakiś film razem uda nam się obejrzeć ;)

Póki co chyba oddalę się do książki, bo ileż można patrzeć w tv, albo przegląda neta. <umieraam>

Miłego!

#20 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 października 2014 - 13:15

@gogi, dziękujemy:D

Za kilka tygodni mam zamiar przewrócić swoje życie do góry nogami

A może coś więcej??:D bo przychodzą mi do głowy różne rzeczy :D

i parę nowości i się też jaram  

następna tajemnicza ze zmianami :D coś więcej??:)

moj plaszczyk w kolorze  kobaltowym wczorj został naznaczony przez ptaka

to podobno szczęście przynosi :D

Widzę, że sama nie jestem w tych zmianach październikowych

no i następna :D co Wy takie zmiany macie?? a coś poważnego ??:D

A u nas słoneczko wyszło. Pranie sobie wisi i jest szansa, że do wieczora wyschnie. Mała śpi ale pewnie jeszcze dochodzi do siebie, bo w końcu nikt jej nie macał i pacał od rana.

Przejrzałam sobie ubrania i kurde nie we wszystko się jeszcze mieszczę :/  Lipa bo ćwiczyć się chce a nie można...

Śmigam zaraz do książki i gorącej herbatki + kocyk :D