Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#201 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 września 2014 - 09:44

Cześć!

Słoneczko wychodzi, a przede mną leniwa niedziela. Posiedzę w dresie przed TV i laptopem, a co! Ostatnio jakoś mniej czasu na to było i dzień w dzień chodziłam niewyspana. ;)

Wczoraj był Połówek, pospacerowaliśmy, do późna siedzieliśmy w parku. Uwielbiam. Właśnie w takich okolicznościach mamy okazję porozmawiać ze sobą szczerze i o wszystkim, bo w domu wszystko nas rozprasza.

Jutro ostatni dzień praktyk. Chlip, chlip. Muszę pomyśleć o wolontariacie tam. Wszystko jednak zależy od planu zajęć - liczę, że będzie luźny. :mrgreen:

Miłej niedzieli. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#202 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 września 2014 - 10:19

Bry! :mrgreen: 

Ostatnio znów cierpię na niedobór czasu, a dodatkowo Air France zadbał o to, żebym z pracy wychodziła odpowiednio zmęczona... Niech żyją strajki. Kończy się na tym, że w taki dzień jak dziś nie do końca pamiętam jak korzystać z klawiatury <lol> . Szkoda, że już niedziela, bo jeszcze z jeszcze z jeden wolny dzień by się przydał. 

Mecz wczoraj oglądałam. Dziś podobno rozkodowany ma być. Polsat się szarpnął :lol: . Nie ma jak sobie zrobić aż taką antyreklamę. Żeby człowiek własnej reprezentacji nie mógł oglądać legalnie... Piękny strzał w stopę Panie Solorz! :lol:

A jutro znów do roboty... I znów 4 razy po 9:15 i dopiero wolność... Żebym ja wiedziała w lipcu, że tak będę męczyć ten wrzesień, to za nic bym nie brała redukcji czasu pracy :lol: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#203 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2014 - 10:22

Dziś podobno rozkodowany ma być. Polsat się szarpnął
Powtórka wczorajszego? Na zwykłym Polsacie? ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#204 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 września 2014 - 10:30

Finał z Brazylią :) Chba na zwykłym. Mnie to i tak nie ustawia, bo nie mam telewizora. Mam nadzieję, że ipla da radę :) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#205 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 21 września 2014 - 11:30

Dziś na zwykłym Polsacie jest. Już nawet telegazeta zmieniła ramówkę programu. ;D

Cieszę się, że będzie w TV, bo się napaliłam na ten mecz... a po wczorajszym kibicowaniu dzisiaj trochę zaniemówiłam, więc nie wiem czy kolejny wypad pod Spodek to będzie dobra opcja dla mojego gardła. Bezpieczniej w domu. :D

Dzisiaj mam dzień na rozmyślanie. Jutro się zestarzeję, to mnie dzisiaj na rożne rozmyślenie od rana zebrało. :roll:

Pogoda jakaś nijaka, niby ciepło, ale tak jakby się na deszcz jednak miało...

Miłego! :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#206 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 września 2014 - 12:04

Witam i ja:)

Wczoraj Hanka dała nam popalić i zaliczyliśmy 1 gorączkę. Jednym słowem masakra ale daliśmy radę i całą rodzinką usnęliśmy ok 24

Za to dzisiaj od rana ja sobie szaleję :D upiekłam szarlotkę, którą to już zdążyłam zjeść z lodami i rozpuszczoną czekoladą a do tego swojsko zrobione cappuccino :D 

Mieliśmy zaliczyć spacerek ale na dworze zimno i mokro. Więc zostaje nam domek.

Teraz G. zmywa tornado, które zostawiłam w  kuchni, Hanka śpi, obok niej uszata i zaraz zabieramy się za Godzillę w 3D. Jedyny minus to taki, że przez okulary nie mogę sobie nic wcinać podczas oglądania :/

Miłego dnia!!

#207 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 września 2014 - 14:42

Dziś podobno rozkodowany ma być.

HA! Podobno na prośbę ... prezydenta Komorowskiego :lol:

Mi wsio rybka, bo wykupuję zawsze Weeba, a tam zadbali o kanał siatkarski :D :mrgreen:

Co do samego meczu, to mocno zaciskam kciuki za naszych. Kiedyś chyba była podobna sytuacja. Polska pokonała Brazylię, spotkali się w finale, a tam już nam nie poszło... Oby było odwrotnie ;-)

Witam się,

leniwa niedziela, leniwa sobota, tak jakoś weekend mija ;-)

Kawkuję się i czekam aż torcik mi się rozmrozi na osłodzenie :)

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#208 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 21 września 2014 - 17:27

Witam :-)

Mam małego doła, ale nie smucę .

Miałam gości z Gdyni dopiero pojechali .

leniwa niedziela, leniwa sobota, tak jakoś weekend mija

Czyli weekend leniwy :-)

Wczoraj Hanka dała nam popalić i zaliczyliśmy 1 gorączkę

Ale wszystko ok?

Dzisiaj mam dzień na rozmyślanie. Jutro się zestarzeję, to mnie dzisiaj na rożne rozmyślenie od rana zebrało.

Chyba jakis dziwny ten dzisiejszy dzien :-/

@nie(d)oceniona już bliżej do końca miesiąca niz dalej :-)

@Findmysky. u mnie dzis popadało, pirwszy raz od kilku miesięcy :-D

@amoramor a ty z której części GD ?

Miłego dnia :-)

Użytkownik Lady Di edytował ten post 21 września 2014 - 17:28

#209 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2014 - 17:43

Miałam gości z Gdyni dopiero pojechali
Ja właśnie stąd :P

u mnie dzis popadało
Pada nadal  <deszcz> do tego burza przyszła  <chumrka1>

Mam małego doła, ale nie smucę
Bo niedziela to najgłupszy dzień tygodnia! Przymulony, melancholijny i taki do niczego <zleee>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#210 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 21 września 2014 - 18:01

Ja właśnie stąd

No tak myślałam ;)

Pada nadal   do tego burza przyszła 

A u mnie przez 20 min i spokoj a przydało by sie z 2-3 dni bo susza na polu :/

#211 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 września 2014 - 20:31

Hmm no ale ja wiem, że o sałatę. Chyba nie do końca rozumiem

tłumaczyłam dlaczego o to pytałam ;-)

Ciąg dalszy urlopu

byłam 4 dni w zwardoniu , niemalze granica państwa. takie nic nie robienie było ;-)

A rydze zawsze i wszędzie są al dente

nie da sie rozgorowac ??? ja zawsze tylko lekko podsmazam .

muszę kupić i wreszcie spróbować bo wstyd cholerny

e tam , wstyd to kraść :-P

Tak samo z pokrzywą

pokrzywa jest pyszna ;-) kiedyś nie lubiłam ziolowych herbatek a teraz uwielbiam ;-)

Świetny mecz. Do ostatniej sekundy. Dosłownie.

jak wczoraj ;-)

Jak ten czas zasuwa

zapierdziela strasznie :roll:

Hrabia mnie do szału doprowadza z tą grą swoją - gra do 7 rano, a potem zalega w tym wyrze do 16

on jest miliarderem i zyje z odsetek i do pracy nie chodzi ???

zgadzam się, ostatnio właśnie myślałam, że trzeba zacząć myśleć nad prezentami bożonarodzeniowymi

a ja nad pelnymi butami do pracy

to mnie dzisiaj na rożne rozmyślenie od rana zebrało.

nie tak od 2 dni.....wszedzie smierc widze :roll:

@AgnieszkaT w ekspresie ???

u nas lekko popadało.

kilka dni temu na <sun> nosek i policzki lekko zrumieniła.

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 21 września 2014 - 18:36

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#212 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 22 września 2014 - 04:26

@Lady Di, wszystko w porządku. Chociaż teraz mi odbija i co chwila mierzę jej temperaturę :/

pokrzywa jest pyszna kiedyś nie lubiłam ziolowych herbatek a teraz uwielbiam

ale mówisz o herbacie a nie o wcinaniu krzaka w jakiejś sałatce??

w ekspresie

kawa? kawę robię w kawiarce a oddzielnie podgrzewam mleko. Potem do filiżanki wlewam troszkę mleka (tu zależy co kto woli, ja wole więcej mleka a G. więcej kawy), potem z reszty ciepłego mleka ubijam pianę i  "wlewam" a na końcu samą kawę. I wiadomo dodatki, cukier, cynamon itp. 

Witam, 

Jak jeszcze gdzieś poczytam o siatkówce to  <bleee> całe fb w komentarzach dot. siatki... oki fajnie ale ile można??

Nie śpię od 2 :/ masakra jakaś ale zaliczyłam spacer z uszatą (tu okazało się że w nocy padało bo mokro) i prysznic. O 6 śmigam po pieczywko a potem ogarniam mieszkanie czyli pranie, odkurzanie, gotowanie. Jednym słowem dzień szybko zleci a wieczorem z robaczkiem na USG.

Miłego dnia!!

#213 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 22 września 2014 - 08:08

Witam! <hello>

Jeszcze tkwią we mnie emocje wczorajszego finału siatkarskiego...jestem pobudzona,przeszczęśliwa i dumna...

Zastanawiam się tylko dlaczego takie wydarzenia przeżywamy raz na 40 lat?Następne złoto zdobędziemy,gdy będę miała 85lat...czy ja tego dożyję? :lol:

Wczorajsze popołudnie i wieczór spędziłam w Opolu na dorocznym Jarmarku Franciszkańskim,już XV !

Jadłam pajdę chleba z franciszkańskim smalcem i ogórkiem kiszonym,wcinałam krówki franciszkańskie...jedne z wielu cegiełek na remont klasztoru i kościoła.Zakupiłam zioła i nalewki ziołowe,obejrzałam występy artystów operetkowych,zespołów dziecięcych.Kupiłam też ręcznie robione praliny...poza tym zwiedziłam klasztor,kościół i krypty Piastów...było wesoło,smacznie i cudnie!Za rok znowu będę na jarmarku.Oczywiście oprócz franciszkańskich przysmaków było mnóstwo straganów właściwie ze wszystkim... :mrgreen: do wyboru do koloru... <ookk>

Potem zaczęło padać i wylądowałam z synem, prawie synową i córką w centrum handlowym Solaris...no i tym razem zaopatrzyłam w buty jesienne córkę.Ona wybrała czerwone trzewiki sznurowane...poszła w nich do szkoły rano ...zdjęcie zamieszczę jutro,w miejscu do tego przeznaczonym ;-)

A co dziś?

Porządki domowe już zrobione,teraz klikam sobie z kawką i jedzonkiem.W południe wybieram się na wizytę do ginekologa...badania mam do zrobienia profilaktyczne :mrgreen:

No i od dziś mam urlop do 29.09...HURAAAAAA!

Spokojnego,miłego i radosnego dnia! <byebye>

Użytkownik gogi edytował ten post 22 września 2014 - 08:09

#214 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 września 2014 - 08:55

Wczorajsze popołudnie i wieczór spędziłam w Opolu na dorocznym Jarmarku Franciszkańskim
W Gdańsku co roku jest taki tylko Dominikański - uuuuwielbiam go <ookk>

wcinałam krówki franciszkańskie
Też się w nie zaopatrzyłam na tegorocznym jarmarku :P

nalewki ziołowe
Jakieś lecznice? Czy tylko w celach smakowych? :D

teraz klikam sobie z kawką i jedzonkiem
Też wcinam śniadanie <mniami2> i zerkam na jakieś powtórki Desperatek  :mrgreen:

Korzystaj, korzystaj <ookk> Jakieś plany wyjazdowe są czy raczej odpoczynek w domu? ;-)

Zjem i zmykam z Luną na spacer  <pieso1>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#215 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2014 - 09:17

wcinaniu krzaka w jakiejś sałatce??
wiem, ze ludzie tak jedza ale ja podziekuje ;-) choc pewnie lepsza od rukoli <umieraam>

@AgnieszkaT w tej twojej cappucino za duzo kawy wiec nie dla mnie :P choc raz kupilam gdzies takie robione cappucino i smak kawy nie była bardzo dominujacy.

oki fajnie ale ile można??
duzo :P niech sie pilkarzom noznym glupio zrobi, ze sie tyle kasy w nich pakuje a oni nawet eliminacj nie przechodza.

#216 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 22 września 2014 - 09:29

Jak jeszcze gdzieś poczytam o siatkówce to całe fb w komentarzach dot. siatki... oki fajnie ale ile można??

Zdecydowanie można długo :mrgreen: :mrgreen:

Mnie się to osobiście podoba, przynajmniej mamy powód do dumy z siatkarzy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witam poniedziałkowo.

Emocje opadły, mogę funkcjonować, bo wczoraj prawie zawału dostawałam w niektórych momentach.

A czuję, że jak bym wylądowała pod Spodkiem to już w ogóle by był szał. :-)

Dzisiaj na spokojnie - najpierw świętowanie z rodzicami, a potem z Połówkiem do naszej ulubionej restauracji. :-)

Pogoda nijaka, niby się przejaśnia, może się coś ładnego wyklaruje z tego. :-P

Miłego!

Użytkownik palomka edytował ten post 22 września 2014 - 09:29

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#217 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2014 - 09:33

@gogi a myslisz ze twojewnuczatko dozyje tego ze Polska w pilce noznej bedzie w finale <umieraam>

bilans strat mojego wyjazu:jedne perfumy , 2 lakiery do pazurków, stary aparat cyfrowy i jedne koraliki.

za 2i pol godziny trzeba isc do pracy  c`est la vie :roll:

cała noc lało .... teraz przerwa  w deszczu.

#218 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 września 2014 - 09:44

niech sie pilkarzom noznym glupio zrobi, ze sie tyle kasy w nich pakuje a oni nawet eliminacj nie przechodza.
Fajnie się ogląda jak Polska wygrywa i to jeszcze w mistrzostwach organizowanych w naszym kraju <ookk> a nie jak na Euro - Polska gospodarzem a te 'maśloki' nawet do grupy nie weszły...

Moment na spacer wybrałam świetny - ledwo wyszłam na zewnątrz i deszcz zaczął lać  :lol:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#219 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 22 września 2014 - 11:48

Witam :)

Chociaż teraz mi odbija i co chwila mierzę jej temperaturę

No my mamy tak mamy ;)

No ja tez miałam do wczoraj, jak sie okazało,że musze isc do pracy  <umieraam>

Zjem i zmykam z Luną na spacer 

Miłego spacerku ;)

Dzisiaj na spokojnie - najpierw świętowanie z rodzicami, a potem z Połówkiem do naszej ulubionej restauracji.

Na spokojnie  :mrgreen:

Miłego świetowania  <ookk>

Dla pozostałych miłego dnia ;)

#220 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 22 września 2014 - 12:07

Fajnie się ogląda jak Polska wygrywa i to jeszcze w mistrzostwach organizowanych w naszym kraju

Zgadzam się, pokazaliśmy wszystkim kto tu rządzi ! :lol: Ja to się tak spłakałam ze szczęścia jak wczoraj wygrali a potem na hymnie narodowym, dobrze, że zdążyłam już makijaż zmyć :mrgreen:

No to z mniej ciekawych rzeczy u mnie - wczorajsza noc spędzona została głównie na pogotowiu.

W pracy, koło godziny 24 oparzyłam rękę racą do tortu. Po prostu cały ogień buchnął mi na palec i zahaczył jeszcze o śródręcze. Ani zimna woda, ani pantenol nic nie pomogły. Zadzwoniłam po tatę i K i razem pojechaliśmy na pogotowie.

I tam się właśnie przekonałam na własnej skórze jaka cudowna jest u nas służba zdrowia :roll:

Nie dość, że lekarze nie zrozumieli o co mi chodzi ( pomyśleli, że owa raca to nie była raca tortowa tylko petarda :roll: mimo, że wyraźnie mówiłam, że to ta tortowa) , zrobili mi niepotrzebnie rentgen to jeszcze potem o mnie zapomnieli i sama musiałam przypomnieć, że siedzę jeszcze w korytarzu i czekam :roll: I na zwykły opatrunek czekałam prawie 3 godziny :roll:

Także z niedzielnego pracowania wyszły nici, pojechałam odebrać tylko swój skuter i wróciłam do domu, zakupiłam opatrunki i maść i już na szczęście nie boli ;-)

Korzystając z ostatnich dni wolnych dzisiaj sobie dłużej pospałam. Zaraz przejdę się jeszcze do babci. ;-)

miłego laseczki ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>