Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#221 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 września 2014 - 12:33

całe fb w komentarzach dot. siatki... oki fajnie ale ile można??

U mnie to samo. Ale tak jak irytują mnie posty o pierwszym śniegu, o nadchodzącej burzy czy innych bzdetach, tak zdobycie Mistrza Świata jakoś mnie nie kłuje ;-)

Nie śpię od 2

<lol> Zasypiałam jakieś pół godziny przed Twoją pobudką :lol:

@palomka udanego świętowania :) <dmuchamy>

Pogoda nijaka

U mnie strasznie w kratkę. Zobaczyłam ogromną chmurę za oknem, więc szybko zaliczyłam spacer z Księżniczką. Po 2 minutach na dworze wyszło słońce <hmm> Jak tu nie chorować jak pogoda taka zdradliwa...

@inqaa weź Ty się kobieto trzymaj jak najdalej od wszystkiego co ma temperaturę wyższą niż 50 stopni. Przyciągasz do siebie jakoś oparzenia.

Niech się szybko wszystko goi. <przytul>

Witam <jezorek11>

Ćwiczenia już zaliczone, zaraz po najzdrowszym śniadaniu <hoho2>

Zaraz kawka z ciachem i serial, a następnie nauka ;-)

@amoramor, u mnie z kawą tak samo jak u Ciebie. Kawa to taki relaksik i odpoczynek. Poza tym, kawa średnio na mnie działa. Pijam ją bardziej ze względu na to, że mi smakuje. Zwłaszcza z syropem kokosowym lub truskawkowym <kawka1> <lovfl1>

Miłego dzionka <jamp11>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#222 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 22 września 2014 - 13:23

@magdaaaaa, u mnie w  kawie jest zawsze więcej mleka :)

@Lady Di, ufff....całe szczęście że to norma :)

@inqaa, sierotko, czy Ci jakiś lekarz w oko wpadł, że tak co chwilę jesteś poparzona?? :D

U mnie to samo. Ale tak jak irytują mnie posty o pierwszym śniegu, o nadchodzącej burzy czy innych bzdetach, tak zdobycie Mistrza Świata jakoś mnie nie kłuje

Oki ale wiesz, śmieszy mnie to, ze nagle wszyscy są wielkimi fanami siatkówki i co chwilę komentowali co się dzieje...

Zwłaszcza z syropem kokosowym lub truskawkowym

Oooo takiej nie piłam. Kokos jeszcze tak ale truskawka??

#223 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 września 2014 - 19:39

<hellooo1>

Weekend minął przecudownie :mrgreen: W piątek w swoje urodziny niespodziewanie przyjechała z Niemiec koleżanka, więc wypadła też niespodziewana impreza, w trakcie której stopniowo pozbywałyśmy się wszystkich chłopów po to, żeby zrobić sobie fajną, babską posiadówę. I tak się zasiedziałyśmy, że do domu wróciłam po 6 rano. O 11 w pociąg, na grilla i oglądanie meczu, a ponieważ Polsat odkodował finał i w pracy mogliśmy puścić go już legalnie, zostałam pozbawiona wolnej niedzieli, ale nie szkodzi, warto było :mrgreen: Szampan lał się strumieniem, a gardła się zdzierały :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dzisiaj za to zaliczyłam śniadanie i długi spacer z koleżankami, potem późny obiad, a teraz wreszcie w ciszy i spokoju mogę posiedzieć sama z kawą, kompem i książką. Fajnie jest :mrgreen:

#224 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:04

@karatetyka ło kutva, ale Ty masz intensywność zycia, jaj, zazdroszczę ;) 

w ciszy i spokoju mogę posiedzieć sama z kawą, kompem i książką. Fajnie jest
ddałabym Hrabiego na 2 dni komuś, żeby tak posiedzieć :P 

Bry <hellooo1>

Witam z kofeiną numer 2 :D 

Szukając pomysłu na idealną zupę brokułowa, bo dostałam od mamy takiego last minute i muszę przetworzyć czym prędzej :lol: 

A później czeka mnie wyprawa po jakieś butki jesienne, bo nie mam żadnych oprócz trampek, a tu nieubłaganie sezon się zbliża deszczowo ch*****wy <hepi1> 

śmieszy mnie to, ze nagle wszyscy są wielkimi fanami siatkówki i co chwilę komentowali co się dzieje.
to nie chodzi o bycie wielkim fanem, tylko chyba o cieszenie się że w końcu się Polakom sportowcom coś udało ;) Ja fanem siatki nie jestem, kilka meczy zmuszona byłam zobaczyć, i się ekscytowałam a po finale prawie poryczałam (: 

A mówić można długo, bo chłopcy sobie zasłużyli ;) 

Zwłaszcza z syropem kokosowym lub truskawkowym
kutva smaka mi narobiłyście <ciah> ale widziałam ostatnio w Almie kawę orzech laskowy i wanilia, może się na jakąś szarpnę dziś:P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#225 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:43

Weekend minął przecudownie
No to super ;) Oby każdy taki był :lol:

nieubłaganie sezon się zbliża deszczowo ch*****wy
Też go nie lubię. Dzisiaj nawet jakiś dołujący nastrój mam :(

Objadam się czekoladkami zamiast ruszyć tyłek i iść do sklepu...

nixqp2.png

#226 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:27

kawę orzech laskowy i wanilia
Może z Douwe egberts? Jeśli tak to miałam orzechową, waniliową i karmelową - szału nie robią, dupy nie urywają  <bezradny> Jeszcze ta wanilia chyba najlepsza - najmniej chemiczny smak :P

Witam z kofeiną numer 2
Osz kobieto, ja dopiero szklankę wody wypiłam a Ty już tyle kawy w siebie wlałaś :D Tak z ciekawości - jaką kawkę pijasz?

Dzień dobry tak w ogóle <flow1>

Ciężko mi się wyspać ostatnio. Próbuję przestawić sobie zegar biologiczny i wcześniej chodzić spać ale średnio mi to wychodzi. 

Za oknem ładne słoneczko  <sun_>

zupę brokułowa,

Lubię lubię, mogę się wprosić?  :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#227 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:42

Kokos jeszcze tak ale truskawka??

Mniamoszna jest :P Zresztą chyba każdy syrop mi do kawy pasuje ;-) No może z wyjątkiem mohito :lol:

Witam z kofeiną numer 2 :-D

Już? Masz prędkość :P

Dzisiaj nawet jakiś dołujący nastrój mam

Jesienne deprechy. Zakopuj doła szybko :)

ehh. Dzień znów się zaczął od nieprzyjemnych informacji :roll: Kumpela o której ostatnio pisałam, że miała mega problemy rodzinne, jechała w nocy do Warszawy na studia i ... miała wypadek autobusu. Ostatnio jakieś fatum nad moimi znajomymi, więc może lepiej się ze mną nie zadawać.

Na szczęście koleżanka wyszła cało, ale mega poobijana. A jak sytuacje mi opowiadała, to ... płakałam ze śmiechu. <bing1>  "Wyszłam tym szyberdachem..." (a ja sie pytam czy był wybity czy jak) "Nie był wybity, musiałam kierowce wołać żeby wybił". "Wychodzę, patrzę nie mam butów. I moja pierwsza myśl: czy ja żyję, bo ludzie jak umierają to wyskakują z butów" <bing1> <bing1>

No nic. Słońce świeci, parę planów na zorganizowanie dnia mam, więc nudzić się nie będę <swistak1>

EDIT: za szybko pochwaliłam, że kumpela wyszła cało. Wymiotowała i wylądowała w szpitalu :roll: :roll: Do tego boli ją stopa i będzie miała prześwietlenie :/

Pechowa ze mnie kumpela :/

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#228 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:00

Witam w deszczowy dzień...

Nie mogę patrzeć za okno, bo mnie jakiś dołek ogarnia.

Dobrze, że z wczorajszej okazji dostałam też dużo słodyczy to będzie idealne na jesienne, dłuuuugie wieczory...

Dzisiaj zumba z koleżanką wieczorem, mam nadzieję, że w końcu wypali beż żadnych problemów.

Póki co TV, książka, albo internet. Opcji dużo to jakoś dzień minie....

Miłego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#229 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:01

Jesienne deprechy. Zakopuj doła szybko
Dlatego nie znoszę jesieni. Postaram się zakopać ;)

Pechowa ze mnie kumpela
Nie mów tak. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu <bezradny>

nixqp2.png

#230 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:29

Może z Douwe egberts? Jeśli tak to miałam orzechową, waniliową i karmelową - szału nie robią, dupy nie urywają   Jeszcze ta wanilia chyba najlepsza - najmniej chemiczny smak
przez Ciebie nie kupilam <lol> 

Tak z ciekawości - jaką kawkę pijasz?
zwykłą, czarną nierozpuszczalną ;) 

Ale ja piję w małej fancyfiliżance,to 2 to może z 300 ml mają :lol; 

@Olenka o matko,ale jazda :/ ja u moich znajomych o żadnych wypadkach na szczęście nie słyszę. Mam nadzieję, że z kumpelą wszystko ok będzie <przytul> 

dostałam też dużo słodyczy to będzie idealne na jesienne, dłuuuugie wieczory...

hehehe, ja mam zapas czekolady bo krew niedawno oddawałam <lol> W sumei nei taki zapas,bo dostałam 8 a już 3  zeżarlam :P 

#231 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:34

@Olenka przykro mi z powodu koleżanki ;* Oby się okazało, że jest wszystko ok ;-)

@inqaa weź Ty się kobieto trzymaj jak najdalej od wszystkiego co ma temperaturę wyższą niż 50 stopni. Przyciągasz do siebie jakoś oparzenia.

To racja. Musi nade mną jakieś fatum wisieć, że zawsze jak mam styczność z czymś strasznie gorącym to nie ma bata, żebym wyszła z tego cało :lol:

Ale na szczęście goi się dobrze, tylko trochę jeszcze ciągnie.

@inqaa, sierotko, czy Ci jakiś lekarz w oko wpadł, że tak co chwilę jesteś poparzona?? :-D

zapewniam, że nie :lol:

Jutro widzę się z takim koleżką ode mnie z uniwersytetu. Kupiłam od niego 2 książki i jadę po odbiór. I nie powiem, jest niezły <ookk>

Ale biorę książki i idę, za długo nie będę mu się przyglądać :lol:

A tymczasem - śniadanko ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#232 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:51

ale Ty masz intensywność zycia

Codziennie tak nie jest. I całe szczęście :lol:

nieubłaganie sezon się zbliża deszczowo ch*****wy

U mnie jeszcze do niedzieli trwało prawdziwe lato. Zaczął się nowy tydzień i zaczęła się chyba jesień. Średnio mi się to podoba :/

Może z Douwe egberts? Jeśli tak to miałam orzechową, waniliową i karmelową - szału nie robią, dupy nie urywają

W ogóle mi nie smakowały. Tak, jak piszesz - mają strasznie sztuczny, chemiczny smak. Wypiłam kiedyś kilka razy z konieczności, bo w pracy nie było niczego innego, a ja bez kofeiny długo nie pożyję, ale nie kupiłabym jej z własnej woli.

Próbuję przestawić sobie zegar biologiczny i wcześniej chodzić spać

Ja z kolei chcę przestawić się znów na wcześniejsze wstawanie. Dziś udało mi się o 7.30 być już na nogach. Czuję postępy :mrgreen:

@Olenka, mam nadzieję, że z koleżanką będzie wszystko dobrze.

dostałam też dużo słodyczy

Zdecydowałam, że przestaję już przyjmować wszelkie słodycze od kogokolwiek! W ciągu ostatniego miesiąca - dwóch tak naprawdę może ze 2 razy kupiłam sobie coś słodkiego, za to nie zliczę nawet, ile razy jadłam. Bo a to dostałam czekoladę, a to ptasie mleczko, a to znowu coś i znowu i tak uśpiłam swoją czujność, że cholera jasna, przytyłam. Niedużo, ale czuję i źle mi z tym. Od dzisiaj ćwiczenia welcome back :P

#233 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:58

Pechowa ze mnie kumpela
Weź tu nie siej takiego fermentu! Może spójrz na to z drugiej strony - koleżanka żyje, więc może jesteś jakimś aniołkiem stróżem ;-)

przez Ciebie nie kupilam
Ja Cię uchroniłam przed niepotrzebnie wydanym pieniążkiem  :mrgreen:

zwykłą, czarną nierozpuszczalną
Tak myślałam - mała czarna najlepsza <ookk> Tylko ja taką z ekspresu. 

mam zapas czekolady bo krew niedawno oddawałam
Czyżby nieśmiertelne kokosowe?  :lol:  :mrgreen:

I nie powiem, jest niezły
Autograf na książce weź <lol>

A tymczasem - śniadanko
smacznego ;-)

nie kupiłabym jej z własnej woli.
Tym bardziej, ze do najtańszych nie należą.

Ja z kolei chcę przestawić się znów na wcześniejsze wstawanie.
Właśnie ja też - wcześniej chodzić spać, by móc wcześniej wstawać. :D

Od dzisiaj ćwiczenia welcome back
Jakiś konkretny zestaw? Możesz coś polecić? ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#234 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:07

Jakiś konkretny zestaw?

Banalnie - Chodakowska :mrgreen: :lol: Kiedyś pomogła mi bardzo bardzo, teraz na youtube widziałam mnóstwo nowych treningów i zaraz skorzystam z pierwszego. Tylko kawa czeka na dopicie ;-)

No i jeśli faktycznie uda mi się wstawać wcześniej - bieganie, czyli to, co zawsze lubiłam najbardziej :mrgreen:

#235 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:10

Ja Cię uchroniłam przed niepotrzebnie wydanym pieniążkiem 

dziękować :-D :-D :-D

Czyżby nieśmiertelne kokosowe?   

w Krk tylko białe, mleczne i deserowe  8-)  8-)

bieganie, czyli to, co zawsze lubiłam najbardziej

aa kurwa, a ja dalej nie mgę przez to kolano :-/

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 23 września 2014 - 11:10

#236 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:12

nagle wszyscy są wielkimi fanami siatkówki i co chwilę komentowali co się dzieje...

Wiesz,jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma.Poza tym uważam,że krzywdzimy siatkarzy,piłkarzy ręcznych i koszykarzy,nie zauważamy ich,nie żyjemy ich meczami...a szkoda,bo mają dużo energii,chęci i są nieźli w porównaniu z piłkarzami z ,,bożej łaski" a opłacanych tak,jakby zdobyli wszystkie możliwe tytuły.Chociaż od lat są do..d...y!

Witam! <hello>

Pada deszcz,wieje wiatr i jest dość chłodno...no ale jak ma być skoro mamy jesień?Nadeszła jak co roku i trzeba to przyjąć na klatę,sory...taki mamy klimat <umieraam>

A ja lubię jesień,nawet tę pochmurną,zimną i deszczową...taka odmiana od gorącego lata i mroźnej zimy.No i można poszaleć z nowymi ,jesiennymi stylizacjami <ookk>

A dziś rano oglądałam powtórki-migawki z meczy naszych siatkarzy w myśl zasady:,,przeżyjmy to jeszcze raz". <sun>

Wczorajsza wizyta u ginekologa przebiegła bardziej niż pomyślnie...jestem zdrowa i niekoniecznie uderzenia gorąca to premenopauza...muszę sprawdzić tarczycę,zrobić też muszę badanie w kierunku raka jajnika...tak czysto profilaktycznie ,bo wszystko co posiadam w środku mam zupełnie zdrowiutkie i czyste,niepowiększone i w ogóle rzec można ...modelowe,idealne i książkowe... <bananowy1>  <bravoo> No ale mam ,,swoje lata" i stąd te badania.A powiedział mi to pan ordynator w naszym szpitalu,zmieniłam gina,żeby mieć opinię więcej niż jednego...2 na 3 wykluczyło na razie meno <tancze>

Mamy z Panem mężem oboje urlop.Nie wybieramy się nigdzie...On wykorzystuje urlop zaległy,do końca września jest termin.Ja ,,nadgryzam"wreszcie tegoroczny,żeby zwyczajnie odpocząć,zwolnić tempo i pożyć  wolnym,zwyczajnym ,monotonnym ale jakże cudownym życiem.A ,żeby nie było sielanki to ,,pożarliśmy się" już dziś z rana <co>  i pogodzili <hoho2> .Mówiłam...zwyczajne życie.

Miłego dnia <kwiatek2>  <byebye>

Użytkownik gogi edytował ten post 23 września 2014 - 11:14

#237 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:34

Chodakowska Kiedyś pomogła mi bardzo bardzo
Mnie wręcz odwrotnie - ćwiczyłam 2 miesiące i tkanka tłuszczowa nawet nie drgnęła, natomiast mięśnie mi napuchły  <bezradny>

Dałam jej po pewnym czasie drugą szanse i efekt ten sam. Zniechęciłam się <zleee> Poza tym miałam ból kolan i lędźwi podczas ćwiczeń.

bieganie, czyli to, co zawsze lubiłam najbardziej
Też lubiłam <ookk> Od kiedy mam kostkę do operacji nie mogę  <chlipaj12> Dlatego uskuteczniam hula-hop ;-)

w Krk tylko białe, mleczne i deserowe
Deserowa najlepsiejsza <mniami2>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#238 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:38

Weź tu nie siej takiego fermentu!

W przeciągu dwóch tygodni, to już trzecia szokująca wiadomość.

Kumpela pojechała na mistrzostwa świata w kayak polo. I za tydzień ma egzamin na aplikacje prawniczą, czy jak to się tam nazywa. Mam nadzieję, że zła passa mini do czasu i w końcu jakieś dobre informacje zaczną docierać.

Od dzisiaj ćwiczenia welcome back :-P

U mnie już sie buferują. Ale Chodakowska mnie lekko irytuję, więc ćwiczenia Mel B i Rebecca. Chyba, że 6 minutowki z Chodakowską, bo tam nie gada <lol>

W ogóle mi nie smakowały. Tak, jak piszesz - mają strasznie sztuczny, chemiczny smak

I ja miałam chyba kiedyś Carmel, ale chyba nie podpasowała mi do końca.

Z syropem to moge sobie poszaleć i doprawić do smaku tyle ile chcę <jezorek11>

#239 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 23 września 2014 - 14:36

Nie dość, że lekarze nie zrozumieli o co mi chodzi ( pomyśleli, że owa raca to nie była raca tortowa tylko petarda :roll: mimo, że wyraźnie mówiłam, że to ta tortowa) , zrobili mi niepotrzebnie rentgen to jeszcze potem o mnie zapomnieli i sama musiałam przypomnieć, że siedzę jeszcze w korytarzu i czekam :roll: I na zwykły opatrunek czekałam prawie 3 godziny :roll:

:|

Porażka. Gdy mój połówek rozciął sobie palec dość poważnie i gdyby na pogotowiu nie upominał się o swoje to chyba wykrwawiłby się na śmierć.

śmieszy mnie to, ze nagle wszyscy są wielkimi fanami siatkówki i co chwilę komentowali co się dzieje...

Nie oglądałam meczu, a weszłam na Facebooka i od razu cała tablica zaspamowana. :D

Dlatego nie znoszę jesieni.

Ja też. Też mnie zawsze bierze chandra...

Cześć!

No i po praktykach. Myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia... Byłam tam kilka tygodni, a czułam się jakbym odchodziła z długoletniej pracy. Tęsknię już! Babeczki mnie wyściskały, wszyscy mówili, że mnie pokochali, oferowali swoją pomoc w razie czego, mówili, że mam przychodzić jak najczęściej, dostałam nawet upominki. Bardzo miło, a na początku się tak nie zapowiadało. :)

W nocy musiałam źle spać, bo dziś boli mnie cała lewa strona szyi, ledwo nią przekręcam. :/

Zachciało mi się barszczu, więc się już gotuje zupka, mniam, mniam! :)

Pada, zimno, nijak... więc pocieszam się herbatą z cytryną i czekoladą.

W sobotę z rana może na grzyby pojadę. Zależy jak połówkowi się w pracy poukłada.

A i czekam na plan zajęć, a ciągle nic. Zawsze o wszystkim na ostatnią chwilę informują na moim wydziale.

Miłego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#240 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 września 2014 - 14:44

W nocy musiałam źle spać, bo dziś boli mnie cała lewa strona szyi, ledwo nią przekręcam.

Mam dokładnie to samo po dzisiejszej nocce. Lewa strona szyi sparaliżowana. Masażysta by się przydał :lol:

W sobotę z rana może na grzyby pojadę.

Też wybrałam się w sobotę.

Nie lubię tego ale dałam się namówić. Niestety, poza 3 kaniami, 2 podgrzybkami Księżniczka upolowała kleszcza na środku pyska :/

Ale była wczoraj bardzo dzielna podczas "zabiegu" , więc otrzymała nagrodę w postaci nowego, ogromniastego posłania. Teraz wygląda na tym tronie jak prawdziwa księżniczka <lol>

Tak mnie serial wciągnął, że pochłaniam jeden odcinek za drugim. Dobiłam do ostatniego sezonu i powoli muszę się za czymś nowym rozejrzeć.

Albo pogodzić z książką, bo dawno do niej nie zaglądałam ;-)