Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#281 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 20:13

Witam :mrgreen:

Dzisiaj byliśmy ze znajomymi w termach na Uniejowie. Ale się wypluskałam - starczy mi na długi czas :mrgreen:

Teraz naszło mnie na sałatkę warzywną, także warzywka obrane już, gotują się i będziemy z K dzisiaj robić :-P

Jutro ważny dzień - proszę o kciuki :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#282 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 22:02

pogoda paskudna, dniowka sie dluzyła, ale plus taki, ze troche ruchu bylo.

jutro  na EKG, dzis jeszcze wieczorem mnie szefowa zdraznila :roll: a miala siedziec na działce do nd a nie nas wkr kurwa

butki troszke podziabały nogi <bezradny>

ide zmyc tusz i lulu ide :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#283 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 07:16

@magdaaaaa kontrolnie czy cos sie dzieje??

Witam

Ja sie ciesze z naszej jesieni. Bosko sie czuje :lol:

U nas ok  tylko dziecko domaga sie uwagi do 6 rano , jeszcze 2 tyg. temu umiala sie pobawic sama - teraz tylko mama :)

Milego dnia 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#284 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 09:39

@magdaaaaa kontrolnie czy cos sie dzieje??
czuje klucie i nacis na klatke piersiowa, wczoraj były badania krwi a dzis EKG . szefowa miała jechac na działke , ale jest jedzie dopiero jutro i chodzi i nas gnebi , to nie zrobione, to przypilnujcie , tamto zrobcie, tego nie plaćcie , poco to zamówiłyscie etc :roll: i smieje sie o kolezanki, ze jesli zle mi wyjdzie EKG to podam ja do sądu bo bedzie to jej wina kurwa

#285 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 10:29

Fatalnie się czuje. Jakieś choróbsko się we mnie panoszy i nie dociera do niego, że ja się muszę szkrabem zająć. Ten stara się za to zabawić sam, ale szybko się nudzi tym co ma. Czekamy na ojca, niech poratuje

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#286 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 11:54

Dzień Doberek <flow1>

Sierpień mi jakoś zlatuje jak z bicza strzelił, zaaa szyyybkoooo! <zleee>

Dużo się działo, dużo odwiedzin rodzinki i znajomych - było śmiesznie, miło, sympatycznie <ookk>

Z pracą nadal kiepsko, brak sensownych ofert  <bezradny>

Pogoda się momentami iście jesienna robi  <cryyy>

Zarobiłam właśnie ciasto na bułeczki i myślę czy by nie poodkurzać (znowu! 2 dni temu to robiłam), bo na podłodze pełno sierści. Kochany psie przyhamuj trochę to gubienie futerka pliiiis  :lol:

@LadyNefretete zoo w Krk jest dość fajne, choć na mnie lepsze wrażenie zrobiło do we Wrocławiu ;-)

Z miesiąc temu byłam w Gdańskim zoo i było super, najlepsze były pingwiny - wszędzie poruszały się całą grupą (na oko z 50 ich tam było haha  :mrgreen: )

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#287 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 15:35

<hellooo1>

Piszecie tak o tym zoo i narobiłyście mi strasznej ochoty :mrgreen: Nie pamiętam już nawet, kiedy ostatnio byłam, ale raczej nie w ciągu ostatnich 10 lat. W sumie do Berlina mam całkiem blisko...

Obiadu gotować mi się dzisiaj nie chce. Będą kanapki :P Zresztą najedzona jestem chyba jeszcze po wczorajszym obżarstwie - lody, chipsy, wielki kawał lazanii - baaardzo udany debiut M., który starczył nam jeszcze na śniadanie :mrgreen: Ale dzisiaj nie ma zmiłuj - wieczorem odpalam Chodakowską i pocę się ostro :lol:

Ostatnio chciałam zrobić sobie nawet miesiąc bez słodyczy. Wyczyn jak na mnie ciężki, ale jednak możliwy, bo kilka dłuższych przerw mam już za sobą, a zważywszy na to, jak ostatnio przesadzałam, tym razem naprawdę by się przydał. I co? Jak na złość pierwszego dnia znalazłam na ulicy telefon. Przez rodzinę skontaktowałam się z tym człowiekiem, oddałam, a w zamian dostałam pudełko ptasiego mleczka. No nie mogłam sobie odmówić :lol:

Dzisiaj nie wychodzę już nigdzie. Mam koc, kawę i książkę, na później mam serial. Takie popołudnia lubię :mrgreen:

#288 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 21:57

ekg ok

jak jutro sie uda pojde do lekarza

pazurki pomalowane

ide lulu ....

#289 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 06:09

Cześć ;)

Zaraz koniec sierpnia <hmm>

Z jednej strony fajnie, bo blisko do rocznicy ślubu  <zakochany>  i urodzin a z drugiej coraz bliżej do jesieni, szarych, ponurych dni. :-?

Weekend mam wolny, ale nie mamy jeszcze żadnych planów ;)

Może gdzieś się w plener wybierzemy- Biskupin, Zoo w Poznaniu? :)

Miłego dnia!

nixqp2.png

#290 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 10:39

Witam i ja :)

Cały czas nadrabiam forum :D 

Kurde mała jak zasnęła wczoraj po 19 to obudziła się o 3:30. Dostała jedzenie, czystą pieluchę i poszła dalej spać. Mam nadzieję, że to się jej nie zmieni.:D

Teraz siedzę i czekam na położną, bo zapowiedziała się między 11 a 12 a G. pojechał zrobić zakupy i odebrać małej pesel. 

Nie mam weny co tu gotować na obiadek :/  nawet nie wiem na co mam ochotę. Może pogrzebię w moich mrożonkach i coś wygrzebię...

Pranie wstawiłam bo słoneczko ładnie świeci to może i na spacer się z małą wygrzebiemy :) 

No nic, biorę się dalej za ogarnianie wszystkiego :)

Miłego dnia!!

#291 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 13:16

to obudziła się o 3:30

Dobrze, że taka łaskawa i budzi mamę "nad ranem" <lol>

Dalej od 5 jesteś już na nogach? ;-)

Piszecie tak o tym zoo i narobiłyście mi strasznej ochoty :mrgreen: Nie pamiętam już nawet, kiedy ostatnio byłam, ale raczej nie w ciągu ostatnich 10 lat. W sumie do Berlina mam całkiem blisko...

Zoo w Poznaniu? :-)

Zoo są faaaajne !! <ookk> <ookk>

Witam się.

U mnie jakoś leci. Od rana zabieram się za naukę, ale jakoś znalazły się ciekawsze rzeczy :P Ale za chwile siądę chociaż na godzinkę.

Siorka wczoraj musiała na jeden dzień skoczyć do PL. Właśnie wraca i napisała mi, że wiezie coś dla mnie ..... jajka od ex-teścia :lol: :lol: :lol: <ojejkuu>  W sensie jajka od kury, ale od niego.  <hepi1> 

Jutro już piątek. Ja nie wiem jak ten czas leci. Masakra....

Pogoda ładna, spacer z księżniczką zaliczony. Na naszym zielonym polu trawa już żółta zamiast zielona <chlipaj12> wrrr

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#292 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 13:29

zabieram się za naukę

I pomyśleć, że od października to będzie najczęstsze wypowiadane przeze mnie zdanie <cryyy>

W sensie jajka od kury, ale od niego.

Ja w podobnych momentach zawsze się cieszyłam, że jednak o mnie pamiętają ;-)

Z łóżka dzisiaj zebrałam się coś koło 12 :lol: W planach miałam robienie szarlotki, bo mam pyszne prażone jabłka od babuni, ale że nie mam dwóch składników to chyba zabiorę się za to jutro.

Dzisiaj jeszcze czeka mnie kawka z dawno niewidzianym kumplem ;-)

#293 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 15:14

. Mam nadzieję, że to się jej nie zmieni.
czego Ci zycze:) Dzieci sa rozne. Jedne spokojne - pojedza, pospia, pobawia sie w piaskownicy grzecznie:) a moja to energia:) Dopiero teraz odsypiamy :) 

Co do zoo w Krakowie jest super,w Chorzowie juz mniej troche, w Poznaniu nie bylam

@magdaaaaa a moze te bole i ucisk to od nerwow? moja mama tak miala.

#294 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 15:49

@Olenka, co do mojego wstawania to nic się nie zmieniło. Jak mała obudzi w takich porach to już się nie kładę. 

jajka od ex-teścia

<umieraam>  rozbroił mnie ten tekst

I pomyśleć, że od października to będzie najczęstsze wypowiadane przeze mnie zdanie

nie narzekaj, jeszcze masz miesiąc wakacji!!

W planach miałam robienie szarlotki,

kurde ale bym zjadła takiej domowej szarlotki :) (tu drobna sugestia) :D

G. siedzi z małą a ja mam dosłownie czas dla siebie :D w trakcie obiadek się partoli i jest cudnie :D 

#295 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 15:57

coraz bliżej do jesieni, szarych, ponurych dni.
oj tam oj tam :P jesien jest boska :P no chyba ze to deszczowy listopad to juz mniej :P

Ide zaliczac odc. Klamczuch. tatus przejal paleczke nad mała  to mama ma chwilke dla siebie wkoncu :P

#296 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 15:57

I pomyśleć, że od października to będzie najczęstsze wypowiadane przeze mnie zdanie <cryyy>

Nie marudź, bo masz jeszcze caaaały wrzesień ;-) Swoją drogą Ty z niechęcią a ja się zastanawiam czyby nie pójść sobie na jakieś nowe studia czy choćby studium/kurs coby się doszkolić lub zmienić branżę :D

Pogoda taka ładna dzisiaj, że za godzinkę zabieram psa i idziemy na spacer po lesie  <pieso1> a do tego czasu może pokrzątam się trochę po mieszkaniu i coś posprzątam  :mrgreen:

a ja mam dosłownie czas dla siebie
To korzystaj ile wlezie :mrgreen: Jakaś kawka, ciasteczko, książka i pełen relaksik <ookk>

jajka od ex-teścia
Ja mam wujka, od którego często biorą moi rodzice jaja i też jest zawsze śmiech jak się mówi 'jadę po Jackowe jaja' <lol> To jest tak zwany przez nas 'jego osobisty harem'  :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#297 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 16:17

@AgnieszkaT fajnie, że mąż tak pomaga przy Hani i masz czas dla siebie :)

@amoramor a masz już jakiś konkretny kierunek studiów? Albo pomysł na kurs? Czy na razie to takie wstępne rozmyślenia? ;)

Witam się! :D

Pogoda dzisiaj wyjątkowo fajna.

Byłam z mamą rano na zakupach, udanych. Kupiłam sobie szary kardigan i fajną bluzeczkę - w sam raz na praktyki, w szkole jakoś trzeba się prezentować. :lol:

Później poczytałam książkę, zrobiłam racuchy na obiad, wypiłam kawkę z mamą i tak dzień zleciał.

Jutro chyba wybiorę się na koncert IRY <serduszka> O ile Połówkowi się będzie chciało. :D

Miłego popołudnia!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#298 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 16:24

Hej babeczki,

Z racji choroby, mały z tatą pojechał na grzyby a mama miała labę. Udało mi się nadrobić fotki i nic więcej. Teraz zamiast spać to szaleje, chyba za dużo wrażeń. A mieszkanie wygląda jakby tajfun przeszedł jakiś. @amoramor możesz wpaść do mnie z tym sprzątaniem. A tak w ogóle miło cię widzieć z powrotem.

@AgnieszkaT wykorzystuj ślubnego ile się da, odpoczynek Ci się należy.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#299 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 17:10

Cześć!

Słońce dziś wyszło i humor jakby lepszy. :-)

Ostatecznie załatwianie praktyk zakończone i zaczynam od wtorku. Stresuję się, ale mam nadzieje że będzie dobrze. Znów sama siebie będę mogła sprawdzić. :-)

Dziś na obiad zrobiłam roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i fetą. Mniam!

Jutro może moje ukochane ciotki przyjadą i w domu zrobi się wesoło. :-)

Uciekam myć górę naczyń. :-)

Miłego. :-*
''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#300 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 18:16

kurde ale bym zjadła takiej domowej szarlotki :-) (tu drobna sugestia) :-D

Aga, z racji, że ze spotkania wyszły nici to ciasto na szarlotkę chłodzi się już w lodówce :mrgreen:

Za jakieś 2 godzinki powinnam mieć już szarlotkę zrobioną także prześlę jutro kurierem :mrgreen:  ( o ile mi dobra wyjdzie -robię ją pierwszy raz )