Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#261 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 10:11

Dzień dobry :)

Sterta prania mnie czeka,ale to dopiero od 13 stej,bo mam ustawioną taryfę na prąd.

Po za tym zaliczyłam dziś fryzjera i zakupy w sklepie.

Po południu jeszcze raz zawitam u pani fryzjerki tylko ,ze z działu męskiego.Zapisałam syna na strzyżenie,by wyglądał jak fajny facet :)

Jeszcze myślami jestem w Zakopanem.Oj,wszystko co dobre,szybko sie kończy.

Miłego dnia :)

zlałam tylko kilka butelek wina i nastawiłam 3 litry wina z rodzynek.

sporo tego :)

Jeju właśnie doczytałam, że to już 5 lat mi stuknęło z Wami :-) jak ten czas leci

leci jak szalony :)

#262 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 10:38

Dzień dobry :D

Witam poniedziałkowo...

Ostatni tydzień laby, właściwie się cieszę, bo ileż można wakacjować?

Tym bardziej, że tak naprawdę nie byłam nigdzie...jakoś tak słabszy okres finansowy i były ważniejsze wydatki, więc wiadomo :/

Ogarnę chatę i śmignę na jakiś spacerek...

Miłego poniedziałku Forumki :)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#263 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 11:26

ze z działu męskiego
przeczytałam z działu mięsnego <umieraam>

Ostatni tydzień laby, właściwie się cieszę, bo ileż można wakacjować?
ale pewnie jakas konferencja bedzie w tym tygoniu albo była w poprzednim ;-)

Tym bardziej, że tak naprawdę nie byłam nigdzie...jakoś tak słabszy okres finansowy i były ważniejsze wydatki, więc wiadomo
w ferie pojedziesz we francuskie Alpy :P

skierowanie na badanie krwi i EKG mam ;-) ale te babki to mnie bawia zawsze w w kolejce do lekarza <biglol> ma numerek 14 i ma pretenje , ze wchodza przed nia , a jak maja numerki mniejsze to chybamaja  prawo :P

ja spokojnie czekam i sie nie wyrywam, ze przyszłam wczesniej etc , mam swój numerek i czekam , a czasem la swietego spokoju przepuszczam ;-)

jednak jade do krynicy zdroju ;-) rezerwacja poczyniona, pani mi mówi , ze pokój  na parterze i bez balkonu , a ja ze mnie wszystko jedno , mam nadzieje ze pogoda pozwoli mi tylko schodzic do pensjonatu na posiłki i sen ;-)

rano sie oczywiscie ubrałam cieplo , potem sie upociłam a u lekarza trzeba sie było rozebrac :roll: tego cwaniaka kto wymyslił taka pogode i te skoki temperatur , to chyba powiesze .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#264 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 12:51

ale pewnie jakas konferencja bedzie w tym tygoniu albo była w poprzednim ;-)
rada pedagogiczna w okolicy czwartku, piątku... ;)

w ferie pojedziesz we francuskie Alpy
planuję weekend w Paryżu, tylko dla mnie samej...marzenie, może w tym roku mi sie uda :)

#265 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 13:05

jednak jade do krynicy zdroju ;-) rezerwacja poczyniona, pani mi mówi , ze pokój na parterze i bez balkonu , a ja ze mnie wszystko jedno , mam nadzieje ze pogoda pozwoli mi tylko schodzic do pensjonatu na posiłki i sen

Super,życzę Ci dobrej pogody i wypoczynku ;*

planuję weekend w Paryżu, tylko dla mnie samej...marzenie, może w tym roku mi sie uda :-)

wow,troszkę zazdroszczę :-P

Adi juz po fryzjerze.Ja zas popijam kawusię.Pralka pierze,poważnych planów na dziś -brak. :-)

#266 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 13:14

wow,troszkę zazdroszczę
Kochana, zawsze możemy wybrać sie razem :-P

Marzy mi sie taki weekend, tylko dla mnie - bez męża, dzieci i tyle...może to trochę egoistyczne, ale...uczę się być egoistka ;)

#267 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 13:58

Hej!

Dzisiaj nie kontaktuje...

W sobote wesele, w domu bylam po 6, a w niedziele poprawiny po 3 byłam w domu, a o 8 mały się obudził i trzeba było się nim zajmować, bo mąż musiał iść do pracy... tak więc padam. Do tego boli mnie gardło i mam katar.

No ale nie wiem kiedy nastepne takie wesele, i czy jeszcze będzie, na pewno nie z tym zespolem... Jak  dla niektórych wóda ważniejsza od grania, to nic z tego nie będzie... :roll:

Obiadu też nie zrobiłam, zamówiliśmy sobie i czekamy... :-P  tzn wysłałam męża jeszcze do sklepu, bo lodówka pusta prawie :-P

Spać, spać, spać....

Miłego dnia! ;*

iv09i09kftvt0mdm.png

#268 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 18:34

Spać, spać, spać....

Mi się po dzisiejszym dniu też strasznie chce spać :roll:

Ostatni tydzień laby

Ło matko, to już tak szybko zleciały te 2 miesiące. Ja już od 3,5 mam wolne a jeszcze mi mało. Jak sobie pomyślę, że już za tydzień bym szła do szkoły to <olaboga>

Dzisiaj byłam na "wycieczce" w Warszawie z tatą i dziadkiem, bo byli załatwiać jakieś swoje sprawy. Zabrałam ze sobą tablet K z GPS-em i jakoś wpisałam chyba zły adres, bo nas wywiozło na drugi koniec miasta <umieraam> I musieliśmy się wracać :lol:

Potem wstąpiliśmy na Okęcie, żeby pójść na taras widokowy, ale okazało się, że coś remontują i niestety jest zamknięty.

Jutro koniecznie muszę odespać wczorajszy ostatni dzień w pracy i dzisiejsze wojaże ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#269 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 sierpnia 2014 - 22:02

planuję weekend w Paryżu, tylko dla mnie samej...marzenie, może w tym roku mi sie uda
super sprawa, nalezy ci sie ;-)

może to trochę egoistyczne, ale...uczę się być egoistka
to zdrowe , powinno sie miec jakies zycie oprócz męża i dzieci ;-)

na pewno nie z tym zespolem
szkoda ze sie nie udalo :roll:

szefowa wrocila z urlopu , jutro wyjezdza znów , myslałam ze bardziej bedzie marudzic , ze to i tamto zamówione :P

mykam spac, jutro z rana do labolatorium.  

#270 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 10:18

planuję weekend w Paryżu, tylko dla mnie samej...marzenie, może w tym roku mi sie uda
ooo ale bym wróciła do Pari  <dreams> ale weekend to mało, przynajmniej dla mnie 5 dni bylo mało :lol:

Ja już od 3,5 mam wolne a jeszcze mi mało. Jak sobie pomyślę, że już za tydzień bym szła do szkoły to
jeszcze chwila a szkoła będzie :P Ja tam tęsknię za szkołą :(

Bry <hellooo1>

Witam kofeinowo. 

I deszczowo przy okazji  <deszcz> , ech.... mój plan na polezienie na kradzież mirabelem na dżemy chyba sięodbędzie przy jakiejś innej okazji, wiec na dzisiaj przewidziane sa jedynie planszówkii filmy <H> Uwielbiam Scrabble, swoją drogą. I pomyśleć, że nigdy wczesniej w to nie grałam :D 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#271 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 10:50

mirabelem na dżemy
dobry pomysl, aby zrobic to w innym terminie , bo owoce po deszczu w przetworach lubią plesnieć.

zimno i nie mam co ze soba zrobic , o 8 bylam w domu i tak zaleglam przed kompem ,za godzinie z hakiem do pracy , choc w taka pogode to i tak sie wynudze.

#272 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 10:55

dobry pomysl, aby zrobic to w innym terminie , bo owoce po deszczu w przetworach lubią plesnieć.
oo to nie wiedziałam ;) to tym bardziej kiedy indziej poleę na polowanie :D 
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#273 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:01

Witam :)

U mnie dziś słoneczko i bardzo sie z tego cieszę ;)

Jeszcze tydzień i znowu szkoła sie zacznie i ranne wstawanie dzieciaków :/

zimno i nie mam co ze soba zrobic

u mnie w pracy tez zimno a za oknem sloneczko :D

Uwielbiam Scrabble

Moje leżą w domu i tez jeszcze w nie nie grałam :D

Miłego dnia kobietki ;)

#274 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:12

Kochana, zawsze możemy wybrać sie razem :-P

Pewnie,zawsze można :)

jeszcze chwila a szkoła będzie :-P Ja tam tęsknię za szkołą :cry:

Pamiętam i ja kiedyś tęskniłam,chociaż wielkim orłem w nauce, nie byłam.Tak średnio.:) <bing1>

Jeszcze tydzień i znowu szkoła sie zacznie i ranne wstawanie dzieciaków :-/

O tak,najgorsze to ranne wstawanie :-D

Witam.

Tęsknię za jesienią.I ta pora roku ma swój urok.Pomalutku będę sortować ubrania w szafie i wyciągać cieplejsze sweterki.

Barszcz czerwony ugotowałam i jeszcze raz nastawię pranie.

Miłego dnia,babeczki.:)

#275 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 11:27

Cześć. :)

Szaro, buro i ponuro... Czuć już jesienią, szczególnie wieczorami. A w nocy miałam tak zimne stopy, że musiałam ubrać skarpety. :shock:
Dziś kicham i smarkam. Oby nie złapało mnie jakieś przeziębienie.

W przyszłym tygodniu zaczynam praktyki. Muszę jeszcze tam przedzwonić dziś albo jutro i się przypomnieć. ;) Cieszę się, ale trochę mi smutno, że koniec wakacji. :P

W nocy jakoś spać nie mogę, a rano ciężko mi wstać i potem jestem nie do życia cały dzień.

Na youtubie znalazłam rodzinkę i przeglądam ich vlogi do późna, bo tak mnie wciągnęły. :P

Kawka już wypita, na obiad dziś spaghetti.

Planów konkretnych brak. Chcę jedynie zafarbować sobie włosy.

Miłego dnia. :*

Uwielbiam Scrabble, swoją drogą. I pomyśleć, że nigdy wczesniej w to nie grałam

W takie planszowe nie grałam nigdy (albo może w podstawówce na świetlicy?), ale często gram na kurniku. :D

Do tego boli mnie gardło i mam katar.

Zdrówka! :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#276 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 12:11

Heeej!

Pada, pada i pada... okropna ta pogoda.

A wczoraj było tak fajnie słonecznie, ale w miarę ciepło. Dobrze, że tą wczorajszą pogodę wykorzystaliśmy jednak na ZOO, a potem grilla z rodzeństwem Połówka. Przynajmniej dzień miło minął.

A nie to co dzisiaj... wróciłam od kosmetyczki, po drodze zmokłam przeokropnie teraz leżę z laptopem i oglądam TV.

Dalej jakieś powtórki na Polsacie 2, ale już się nie mogę doczekać następnego tygodnia, bo wszystko w TV się zacznie przynajmniej. :lol:

Mi się w sumie trochę już tęskni za studiami, bo zawsze to jednak co tydzień te dwa dni mimo, że na wykładach to jednak ze znajomymi. :mrgreen:

Chociaż w tym roku to powinnam się spiąć i szybko ogarnąć się z tym licencjatem :roll:

Dobra, ponadrabiam i wracam do TV, a potem czekam na Połówka. :mrgreen:

Miłego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#277 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:22

Dobry ;-)

Leje non stop od samego rana :roll: zimno, szaro i jesiennie <placze>

Witam sie z domu z ciachem i kubasem zielonej herbaty :-P

Dziś kicham i smarkam. Oby nie złapało mnie jakieś przeziębienie.
Grzaniec przed snem :-P

na obiad dziś spaghetti.
Tak mysle, ze moze i ja zrobie w sobote <hmm> dawno nie robilam :-P

U mnie dziś słoneczko
Oddawaj 8-)

Wieczorkiem trening i musze skoczyc pozalatwiac pare spraw.

Pozdrawiam! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#278 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 17:19

Leje non stop od samego rana
Ja mam aktualnie mala przerwe :lol:  :evil:

Wieczorkiem trening
Jak i u mnie  ;-) 

Tęsknię za jesienią

Nie bluzni <deszcz> 

Hej!

Eeeee, od 10min nudze sie  :lol: 

Prace ogarnelam, dom tez, maz mi zabral Okruszka do tesciow i klapa :-P 

Pobuszuje troche po necie w poszukiwaniu fajnych dywanow do lazienki (po remoncie ich jeszcze brak :-P ), potem kolacja, kapanie Malego, lulu, a ja trening do meza i spac :-P . 

Oby jutro nie padalo, bo Okruszek juz tak tesknym wzrokiem patrzy na podworko ;-) 

Milego! 

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#279 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 19:33

Nie bluzni

no co Ty ,lubię jesień :-P

Milutko spędziłam popołudnie.Ze znajomą,zamiast piwa wypiłyśmy całe wino.Pogawędziłyśmy i niedawno zawitałam w domku.

Już po kolacji.Spokojnej nocy! ;-)

#280 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 19:47

Bry wieczór ;-)

dzisiaj chwilkę przed 14:00 wpadła przyjaciółka z córką i coś półtora godziny temu dopiero wyszły :shock:

nasze kurduple miały tak wspaniałą zabawę, że pokój w pewnym momencie był nie do poznania :lol: 

Ale za to podrzuciła mnie samochodem do kafejki, żebym sobie mogła potrzebne dokumenty podrukować i zeskanować, i podjechałyśmy do H&Mu to kupiłam mamie prezent na jutrzejsze urodziny.

Tak to bym nie wyszła z domu dzisiaj a jutro kombinowała jak to wszystko z pracy ogarnąć :P

Teraz szukam chętnego, który podejmie się zmywania naczyń w mojej kuchni :lol: matka pod naszą nieobecność gotowała zupę gulaszową i zostawiła niezłą stertę w zlewie, po czym oznajmiła "ja nie wiem jak ty to zrobisz, ale ja mam jutro gości" <lol> i kutva, nie wiem jak to zrobię, ogarnąć trzeba, ale nie chce mi się w **uj :P

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”