Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#301 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 18:17

a masz już jakiś konkretny kierunek studiów? Albo pomysł na kurs? Czy na razie to takie wstępne rozmyślenia?
Albo jakieś studia pokrewne do skończonego już kierunku albo coś w kierunku języków obcych myślałam żeby uderzyć :D Obserwuję od jakiegoś czasu co się dzieje na rynku pracy w 3mieście i może jak wyciągnę za jakiś czas wnioski to zrobię coś w kierunku, na który będzie zapotrzebowanie :)

możesz wpaść do mnie z tym sprzątaniem.
Odkurzanie sierści z podłogi mam ostatnio opanowane do perfekcji  :lol: i pozmywać też mogę jak mnie w zamian dobrze nakarmisz  :mrgreen:

A tak w ogóle miło cię widzieć z powrotem.
Aa dziękuję :* stęskniłam się trochę za Wami tak mówiąc szczerze :)

Noooo to spacer przejdzie do historii... pies mi się na pół godziny zgubił w lesie  <wow> Na szczęście sytuacja opanowana, wróciła się po prostu do miejsca gdzie spotkaliśmy znajomych z bloku wraz z ich psami. Stracha mi napędziła wielkiego, nigdy więcej nie chcę takiej sytuacji! Już miałam wizję, że albo ktoś ją porwał albo leży gdzieś uwięziona  <chlipaj12>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#302 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 18:18

Dzisiaj miły dzień, bo nieplanowane zakupy były :P

Kupiłam torebkę i kardigan ;)

G. siedzi z małą a ja mam dosłownie czas dla siebie
No to fajnie :)

nixqp2.png

#303 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 18:50

jajka od ex-teścia W sensie jajka od kury, ale od niego.

jajka o jego ptaka <umieraam>

@magdaaaaa a moze te bole i ucisk to od nerwow?
wyniki w normie, wiec to na bank nerwy.

zakupy były
u mnie tez , kredka do oczu, buty i naczynie do zapiekania.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#304 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 19:00

jajka o jego ptaka

Wygrałaś !! <hepi1> <hepi1>

Ja w podobnych momentach zawsze się cieszyłam, że jednak o mnie pamiętają ;-)

Tak. Tylko najlepsze, że my się nawet nie znamy <lol> <lol>

Jak powiedziałam o tym K. to powiedział, że jego tata pewnie nie wie o naszym rozstaniu, więc jajka mam mu odesłać pocztą <ojejkuu>

pies mi się na pół godziny zgubił w lesie

Ja jako panikara pewnie już bym zapłakana biegała po okolicy! Najważniejsze, że się znalazł.

Kolacja zjedzona, słowka troche opanowane. Czas na leniuchowanie ;-)

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#305 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 19:12

to ciasto na szarlotkę chłodzi się już w lodówce
bylas w sklepie po brakujace skladniki  ???

zjadlam troche chipsów i boli mnie zoladek :roll: te nerwy to mi chyba caly organizm zniszcza <bezradny>

Wygrałaś
:*

#306 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 09:21

piersi z kurczaka
aa przypomniał mi się dialog z Hrabią  - byłam w mojej ukofanej Biedrze, i wyjątkowo nie dostałam wytycznych od Hrabiego co mu kupić. 

- Chciałam Ci kupć cycki do tej chińszczyzny, ale paczyłam i szukałam i tam same jakieś kurczaki po wypadku i uda były. to stwierdziłam, że nie. 

- Heh... cycki, uda i wypadki. Kanibalizm i morderstwo. Przesz kur nie człowiek, ma pierś jedną  a nie cycki dwie. 

- Sprawa nomenklatury. 

- Wolę chińskie bez cycków :mrgreen: 

pyszne prażone jabłka od babuni

ja albo na grandę muszę pójśc, albo nabyć sakrzynke, bo mam zamiar cydr pędzić w tym roku <hepi1> 

swoją drogą @magdaaaaa , nie masz jakiegoś przeisu na cydr ? i na wino z czarnego/dzikiego bzu ? Bo mi takie też chodzi po głowie :-)

o ile mi dobra wyjdzie -robię ją pierwszy raz )
też niedawno robilam pierwszy raz i wyszła bardzo pyszna (: 

Jak powiedziałam o tym K. to powiedział, że jego tata pewnie nie wie o naszym rozstaniu, więc jajka mam mu odesłać pocztą
<hepi1>  jajcarz :lol:

Bryy <hellooo1>

Witam piateczkowo kofeinowo :-D
i od rana <sun> u mnie, wspaniale :-D Wreszcie pranie wyschnie na balkonie :lol: mnóstwo nowych podglupiastych pomysłów, jak hodowanie szpinaku wdoniczce :lol: 

A tak serio, to muszę babeczki jakieś zrobić, bo mamusia ma jutro urodziny, więc pojadę do niej z jakimś ciastkiem :-) bo na inny prezent nie bardzo mam wenę teraz :-)

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 29 sierpnia 2014 - 09:22

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#307 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 09:38

wyniki w normie, wiec to na bank nerwy.
To teraz trzeba szukać sposobu na relaksowanie się codziennie :)

bym zapłakana biegała po okolicy!
Ja po lesie biegałam ją opętana. Może dla niektórych to 'tylko pies' ale w takich sytuacjach człowiek przekonuje się jak bardzo jest do zwierzęcia przywiązany emocjonalnie i jak mu na nim zależy 

mam zamiar cydr pędzić w tym roku
Wpraszam się na niego :mrgreen: Bo te sklepowe chyba są coraz mocniej dosładzane, przestały mi smakować <zleee>

i od rana <sun> u mnie, wspaniale :-D

U mnie też słoneczko piękne <ookk> Zapowiada się fajny dzień, w końcu piątunio dziś :D

Muszę się przejść na pocztę, więc może przy okazji zahaczę o bazarek i coś dobrego kupię do jedzonka :D

A tak serio, to muszę babeczki jakieś zrobić, bo mamusia ma jutro urodziny, więc pojadę do niej z jakimś ciastkiem bo na inny prezent nie bardzo mam wenę teraz

Babeczki i bukiet kwiatów zawsze są fajnym prezentem :D Obie rzeczy cieszą oko, babki cieszą podniebienie a kwiat nozdrza <lol>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#308 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 11:45

Hejka.

Wyprawka syna do szkoły(ksiazki ,zeszyty,przybory), wraz z uzupełnieniem ubrań typu buty sportowe,koszulki na w-f i kilka nowych ciuchów ,wyszła mnie ok.1000 zł.I dodam,że żadne jakieś tam markowe wymyślne ubrania.Ot,zwyczajne.A co,by było jakby sie miało troje i wiecej dzieci ;> ?

Także do szkoły jesteśmy przygotowani.

Za oknem słonecznie i ciepło.

Ogarnę trochę mieszkanko i zabieram sie za czytanie.Książka wciągnęła mnie na maksa.Ciężko sie oderwać.

Miłego!

Może dla niektórych to 'tylko pies' ale w takich sytuacjach człowiek przekonuje się jak bardzo jest do zwierzęcia przywiązany emocjonalnie i jak mu na nim zależy

Dla mnie zwierzę,to tak jak członek rodziny:)

Użytkownik viola edytował ten post 29 sierpnia 2014 - 11:49

#309 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 11:48

Piątek, piąteczek... u nas dzisiaj IRA nie wypali, bo ja auta popołudniu nie mam, a dojechać tam to graniczy z cudem. No trudno.

Idziemy do nas w mieście na muzyczne zakonczenie wakacji, wczesniej może jeszcze jakiś kebab, albo coś.

Pogoda cudna. Słonko.

Byłam w szkole. W środę o 10:30 zaczynam z dzieciakami przygodę. :lol:

Mam nadzieję, że dam im radę. :D

Miłego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#310 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 21:31

swoją drogą @magdaaaaa , nie masz jakiegoś przeisu na cydr ? i na wino z czarnego/dzikiego bzu ? Bo mi takie też chodzi po głowie
cyru nie robiłam , je sie ciezko przetwarza, ,zaleca sie dodania preparatu który uwolni z nich soki , i slabo sie klaruje .

co do czarnego bzu robiłam raz i nie smakowało mi , a poza tym sa teorie , ze  owoce sa trujace , ze lepsze jest z kwiatów.

A tak serio, to muszę babeczki jakieś zrobić, bo mamusia ma jutro urodziny, więc pojadę do niej z jakimś ciastkiem bo na inny prezent nie bardzo mam wenę teraz
ja wczoraj robiłam znów, ekspres przepis , bo na jedna miske ;-) dodatki dowolne ;-)

teraz trzeba szukać sposobu na relaksowanie się codziennie
ale to było zabawne <umieraam>

nawet fajna  temperaturka jest , ale ta rano to było przegiecie :roll:

doslodziłam wina i chyba jakis spacer sobie zrobie ;-)

@Kahela a ty co dostojewskiwgo czytasz ??? <hmm>

znów ten nastrój którego nie lubie, a raczej hustawka nastrojów :roll: plakac , spac , smiac sie i byc podenerwowana.

spróbuje zasnac.... jutro tez jest dzień :P

#311 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 22:35

@Kahela a ty co dostojewskiwgo czytasz ???

skad ten wniosek? Z zacytowanego fragmentu?
Nie, w tej chwili czytam Wisniewskiego "Milosc oraz inne dysonanse" ;)

Pozna pora, a my z dziewczynami siedzimy i chichrotamy...az chrypy od smiechu dostalam...ale co tam, wakacje jeszcze :)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#312 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 08:15

zacytowanego fragmentu
tak ;-)

spokojna nocka, dobrze sie spało.zaraz musze zrobic pazurki i pomknąć do biblioteki.

#313 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 09:02

co do czarnego bzu robiłam raz i nie smakowało mi , a poza tym sa teorie , ze  owoce sa trujace , ze lepsze jest z kwiatów.
no trzeba owoce pogotować, bo mają tam jakąs trującą substancję ;) ale nie przeszkodziło mi to wczoraj w narwaniu reklamówki i robieni kilku słoików dżemu z jablek i czarnego bzu i soku <jezorek11> Swoją drogą dżem był taki,  że nie zdążył ostygnąć a Hrabia zeżarł pół słoika poprawiając nutellą.

- Kot,zrób mi nleśniki jutro. Proooooooooooooooooooszę. Bo naleśik z tym dżemem to 8/10, z nutellą to te 8/10 ale jak sobie zrobię z oboma i z bitą śmietaną to mogę umierać . Zrobisz, prawda ? 

<umieraam> 

Obie rzeczy cieszą oko, babki cieszą podniebienie a kwiat nozdrza
łooo, jaka sentencja :lol:

Bry <hellooo1>

Witam kofeinowo ;) 

Dalej ładnie u mniete  i slonecznie, helll yeah :D

Zaraz się za ciastka biorę [ bo wczoraj mnie bzy pochłonęły za bardzo] i zrobię obiecane naleśniki :lol: 

a popołudniem do mamusi ;) 

udanej soboty <bananowy1>

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#314 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 09:24

- Kot

Też tak mówię do K czasem <umieraam>

Wczorajszy wieczór zaliczam do udanych <ookk> Spotkaliśmy się z naszą klasową paczką w pizzerii pierwszy raz od czasu matur <ookk> Fajnie tak pogadać, pośmiać się i powspominać stres przedmaturalny :lol:

Na dzisiaj umówiliśmy się na imprezę, wódka z wesela jeszcze stoi także : JEDZIEM TAM :mrgreen:

Nasze piękne plany wakacyjne z K ( Grecja ) prysnęły jak bańka mydlana. Niedawno oznajmili mu, że "rozważają jego zwolnienie", więc głupotą byłoby teraz wydawać ostatnie zaoszczędzone pieniądze na wakacje skoro nie wiadomo czy nie zostanie na lodzie :roll: Dlatego jedziemy tylko do mojego dziadka na Mazury pod koniec przyszłego tygodnia. Lepsze to niż nic... Ale i tak jestem wściekła.

W ogóle jeszcze jestem wściekła z innego powodu, ale mam nadzieję, że sytuacja wyklaruje się w przyszłym tygodniu.....

miłego dnia wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#315 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 11:51

@inqaa przykromi :* ale mam nadzieje, ze z ta praca to tak zle nie bedzie i najwyzej w zime cieple kraje, wszyscy biali a ty mulatka wrócisz ;-)

ale ten dzien przymulony :roll: glowa mnie coś ćmi , duszno mi i ryczrec mi sie chce bez powodu <bezradny>

zjem obiad i zbieram sie do pracy ....

#316 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 15:58

Cześć! :)

Pogoda w kratkę, ale ma być jeszcze gorąco :)

Dzisiaj poszaleliśmy z zakupami- kupiliśmy nowy odkurzacz i farbę fasadową do pomalowania domu ;)

Mąż od poniedziałku ma dwa tygodnie urlopu to będzie malował :P

nixqp2.png

#317 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 21:11

u mnie, wspaniale :-D Wreszcie pranie wyschnie na balkonie :lol:

Ja powiesiłam bo rano było ładnie, a potem jak lunęło to wyprało się drugi raz :-)

Byłam w szkole. W środę o 10:30 zaczynam z dzieciakami przygodę. :lol:

To gratki! I powodzenia! :-D

Nasze piękne plany wakacyjne z K ( Grecja ) prysnęły jak bańka mydlana. Niedawno oznajmili mu, że "rozważają jego zwolnienie",

Przykro :cry: Oby jednak się poukładało i przestali rozważać w ogóle takie rzeczy.

ale ten dzien przymulony :roll:

pocieszę cię bo u mnie to samo, a jeszcze mały wymagający dziś był i nie mogłam się po prostu zaszyć pod kołdrą. M. też jakiś dziwny, więc chyba coś wisiało po prostu w powietrzu. Oby jutro było lepiej.

Kupiłam dziś lakier antyalergiczny do pomalowania łóżeczka i musiałabym się w końcu zmobilizować i zrobić to sama, bo na połówka już przestałam w tej kwestii liczyć. Zrobiłam ciasto ze śliwkami, ale kompletnie nie wyszło, do kosza się nadaje. Jakoś tak zamulam, ale nie chce mi się spać. Gadam sobie z kumpelą nie widzianą kilka lat i podczytuje BS. Jutro jakieś dożynki gminne, może się wybiorę zobaczyć, bo w przeciwnym razie chyba przyrosnę do łóżka.

Użytkownik halynka edytował ten post 30 sierpnia 2014 - 21:12

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#318 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 21:29

być jeszcze gorąco
oby to była prawa.

Zrobiłam ciasto ze śliwkami, ale kompletnie nie wyszło, do kosza się nadaje
one sa zdradliwe, nie kiedys tez nie wyszlo bo za duzo soku puscily.

w pracy fajny ruch wiec zleciało.

#319 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 31 sierpnia 2014 - 06:12

Witajcie już w sumie pourlopowo ;)

wyjazd się udał, mimo iż nie było super ekstra pogody na smazing.

Ale poopalaliśmy się, pokąpalismy i nałaziliśmy :)

Teraz kończyy remont w domu i kilka rzeczy przy okazji robimy ;D

#320 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 31 sierpnia 2014 - 08:56

Ciągle pada <nuci5> Tylko pośpiewać sobie możńa w taką pogodę. A mnie smarkanie do szału doprowadza. Cuż, jednak nigdzie się nie ruszę kolejny dzień. Może coś dobrego za to upichcę. Jakieś pomysły na fajny obiad, z podstawowych składników (bo nic ciekawego pewnie nie mam w lodówce) ? Popołudniu do mamy muszę podjechać, ale to szybciutko autkiem śmignę.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png