Ja właśnie w trakcie @
Ja tak mam w czasie okresu i tuż po nim. Teraz mam lenia.
Jutro rano ugotuję pierwszy raz zupę gulaszową. Mam nadzieję, że się uda.
Zaraz idę się kąpać i do łóżka.
Miłej nocki ![]()
Napisano 17 sierpnia 2014 - 21:22
Cześć!
I wakacyjny wyjazd zaliczony. Miło było, aktywnie i przywiozłam pamiątkę w postaci zakwasów i ubłoconych, zniszczonych butów.
Jeździliśmy na rowerach, chodziliśmy po górach, spacerowaliśmy, jedliśmy pyszne placki, pstrągi, oscypki, lody (i mogłabym tak wymieniać
), a nocą oglądaliśmy gwiazdy z balkonu, pod kocem, z drinkami. Wyjeżdżając miałam ochotę śpiewać "chcę tu zostaaaać...." ![]()
Zmęczona jestem po kilku godzinach w autobusie, więc uciekam zaraz pod prysznic i spać.
Postaram się nadrobić forum w najbliższym czasie.
Zawsze jakoś trudno dojść do siebie po powrocie. ![]()
Napisano 17 sierpnia 2014 - 21:43
@Janina, mniej więcej poszło tak jak myślałam. Ale czy dotrzyma słowa i faktycznie nie będzie robił żadnych problemów to wyjdzie w praniu
(czyli jakieś półtora tygodnia max.)
Jestem wykończona jak koń po westernie, to tak żeby ukraińskich dziwek nie obrażać dzisiaj. Mam maraton pracowy taki, że do 31 sierpnia machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego, nawet jeszcze na półmetku nie jestem a już mnie szlag trafia, lubię swoją robotę, ale przydałoby się odpocząć, nie wspominając o jakimś zrobieniu prania czy coś
Chcę już listopad, chcę żeby wszystko było pozapinane na ostatni guzik.
A w tym tygodniu ma wyjść decyzja w pewnej sprawie, podobno korzystna, mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii, 3majcie kciuki znowu, działają ![]()
Napisano 17 sierpnia 2014 - 22:26
Olimpiadę
![]()
dzieci kuzynki na noc
u mnie były dzieciaki z rodzicami , wiec nie czułam, ze są ![]()
pyszne placki, pstrągi, oscypki, lody
szerokie spektrum ![]()
@Madź po takim maratonie bedziesz sie pławic w kasie ![]()
za 6 h zadrynda buzik wiec mykam lulu ![]()
Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 17 sierpnia 2014 - 22:27
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 sierpnia 2014 - 22:36
do 31 sierpnia machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego,
O Jezu. Współczuję strasznie i nawet sobie tego nie wyobrażam
A kciuki trzymam ![]()
@Findmysky., fajnie, że wyjazd się udał ![]()
Witam wieczornie
Dzisiaj mam wolne, jutro mam wolne, pojutrze też. Co ja zrobię z taką ilością czasu?
Plan niby mam, ale u mnie z planami nigdy nie wiadomo, więc jak to mówią zobaczymy w praniu ![]()
Odwiedziła mnie siostra, podrinkowałyśmy, poplotkowałyśmy i pewnie siedziałybyśmy jeszcze, gdyby nie to, że musiałam podjechać do pracy i podrzucić koledze klucze. Tak to jest, jak firma dysponuje tylko dwoma kompletami ![]()
I porządki w końcu zrobiłam. Porządne, generalne, wszystko teraz lśni, a mi aż jakoś dziwnie i nieswojo siedzieć w aż tak wielkim ładzie ![]()
Z Chodakowską się już dzisiaj nie spotykam. Weekendowa przerwa przyda mi się na pewno. Zamiast tego zjem w końcu moją Princessę, którą trzymam w szafce od kilku dni i o której przypomniałam sobie dopiero dzisiaj ![]()
Poczytam jeszcze książkę, filmu już nie obejrzę, bo ostatnio cały czas mam tendencję do zasypiania w trakcie i oglądania na dwie a nawet trzy tury.
Dobrej nocy ![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 07:57
o rany...jak bosko.Tez chce;)
a nocą oglądaliśmy gwiazdy z balkonu, pod kocem, z drinkami.
Marzycielka ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic malej ciastoline....
@karatetyka ja sie wlasnie za cwioczonka bede brala. Wczoraj najadlam sie jak swinka
trza to spalic
@Madź o matko nie zazdraszczam tyle godzin ![]()
Moje ciasto dyniowe i zupka dyniowa byly pyszne ![]()
Dzis chce kupic sobie jakies odzywki do wlosow i ziola.![]()
Milego dnia
Napisano 18 sierpnia 2014 - 08:43
Moje ciasto dyniowe i zupka dyniowa byly pyszne
zarzuć pzepisem, dyni u mnie nie było w tym roku jeszcze ![]()
Bry ![]()
znow mnie obudziła budowa na przeciwko, ech... te chłopy taaaakie pracowite, że od 7 już hałasuję ![]()
Hrabiego to nie rusza, bo polaazł spać o 7 a ja wstałam o 8
Mam go z głowy do 15 przynajmniej ![]()
A dziś ambitne plany, w końcu te zdjęcia do dowodu zrobić i wniosek złożyć, bo do piątku mam deadline ![]()
No i jakieś małe zakupy warzywko - odżywkowe jak@Sajuri , bo się za te kudełki muszę wziąć, plus sprzątanie kuchni ![]()
Zrobiłam se plan porządkowy, żeby nie tracić za wiele czasu na sprzątanie, to lepiej codziennie mi po trochu, tylko gary staram się myć na
bieżąco [
kura domowa ...
]
przydałoby mi się też o plastyk zachaczyć, po parę pierdół do farb, ale.. znów tam zostawię ponad stówkę, to może lepiej innym razem
Uwielbiam sklepy plastyczne i ich nie znosze jednoczesnie, bo za dużo fajnych rzeczy tam ![]()
jak któraś ma fajny pomysł na obiad, to podrzucać, bo ja na razie jestem bezwennna ![]()
Kala1702, dnia 17 Sie 2014 - 16:16, napisał:
Olimpiadę
no przesz są igrzyska lekkoatletyczne, plus w Krk mecze siatkarskie [ ciekawe czy Hrabia się przerzuci z gry na siatkę, którą uwielbia <hmm>
machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego
a myslałam, że tylko ja taki pracoholizm miałam w sobie w zeszłym roku, ech szalona :*
Udanego poniedziałku ;)
Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 18 sierpnia 2014 - 08:44
Napisano 18 sierpnia 2014 - 09:44
Hej, heeej!
Ja po wczorajszym koncertowaniu dzisiaj padam... nogi mnie bolą, gardło wysiada.
Cały dzień teraz będę dochodzić do siebie. ![]()
Pogoda dzisiaj całkiem okej.... słonko świeci, ale nie jest ani za ciepło, ani za zimno...
Plany na dzisiaj to póki co książka... a później może wyciągnę Połówka kebaba i rower. ![]()
Miłego!
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 11:17
A w tym tygodniu ma wyjść decyzja w pewnej sprawie, podobno korzystna, mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii, 3majcie kciuki znowu, działają
Trzymam! ![]()
szerokie spektrum
Ano, same dobroci. ![]()
Cześć.
Na dzisiaj plany takie, żeby się do końca dopakować (jestem jeszcze u Połówka) i jakoś dotachać to wszystko do domu. Muszę zrobić pranie wieczorem, bo się trochę nazbierało. A póki co ogarnęłam pokój, siedzę z herbatą i czekam na K., kiedy wróci z pracy. Jeszcze jakieś dwie godziny. ![]()
Za chwilę uciekam chyba posiedzieć w ogrodzie, bo piękna pogoda.
Miłego dnia. ![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 11:59
@Findmysky. fajnie, że wyjazd się udał
![]()
Dołaczam się do tego życzenia.
Chcę już listopad
I kciuki zaciskam skoro tak pomagają ![]()
Hrabiego to nie rusza, bo polaazł spać o 7 a ja wstałam o 8
Hahaha. Mijacie się. On funcjonuje nocą, a Ty za dnia ![]()
Witam się po weekendowo.
Weekend w miare udany, ale troche spokojny. Zakończony wczoraj delikatnym dołkiem. Ale to chyba przez moje rozregulowanie się tabletkami
Troche ostatnio zapomniałam o nich.
Przynajmniej na hormony moge zwalić humorki i czekać aż miną...
Dziś w planach nauka, bo do października mam dużo do roboty. ![]()
Miłego dnia
![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:35
Witam siem ![]()
Tym razem już w sierpniu. leci ten czas strasznie szybko ![]()
U nas nic nowego, żyjemy sobie w małżeństwie, niedługo nasza 2 rocznica ślubu. Na razie planów co do świętowania jej- brak
Synek biega także trochę odciąża swoją mamusię
Zrobił się z Niego straszny indywidualista- nie chce aby prowadzać Go za rączkę tyloko wszystko sam
przez coś takiego w piątek przed kościołem na chodniku zaliczył... chodnik twarzą i dzięki temu ma strupa na czubku nosa i na czole
Cóż... życie ![]()
Poza tym to co przeszliśmy z Nim ostatnio bardzo nas martwi
Ku przestrodze dla obecnych mam maluszków i dla tych przyszłych opisałam wszystko tutaj
http://babskiswiat.n...-41#entry596721
Pozdrawiam ![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:41
On funcjonuje nocą, a Ty za dnia
pewnie dlatego się nie zabilismy ![]()
Zakończony wczoraj delikatnym dołkiem. Ale to chyba przez moje rozregulowanie się tabletkami Troche ostatnio zapomniałam o nich.
możliwe, ja przez pierwsze tyg, jak wróciłam miałam straszne jazdy ![]()
Załatwiłam urzędowo dowodowe rzeczy
mam z głowy do września ![]()
zakupy zrobione, mam dynię, bakłażany i cała siatę pomidorków
teraz tylko znaleźc przepis ![]()
Hrabia dalej morfujący ... " jaki tu spokój" ![]()
Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 18 sierpnia 2014 - 12:41
Napisano 18 sierpnia 2014 - 14:29
ja myslałam ze to sa jakies mistrzostwa LA a ona cos innego ogladała, co tez zwą olimpiada.
no przesz są igrzyska lekkoatletyczne, plus w Krk mecze siatkarskie
a co do siatki , to tak zmarnowac szansy na promocje kraju to nikt nie potrafi lepiej niz my ![]()
Mijacie się
przeczytałam miłujcie sie
![]()
dzis pierwszy dzień bez szewowej , pojechała na urlop, tydzień spokoju ....
Napisano 18 sierpnia 2014 - 19:10
ja musze zmienic diete, wlaczyc cwiczenia, silownie i jakies witaminy. Ostatnio chodze wrecz wyczerpana cos z tym trza zrobic
o i jakieś małe zakupy warzywko - odżywkowe jak@Sajuri
miłujcie sie
Obkupilam sie dzis w ciuszki, nowa odzywke na kudly, ziola
na wlosy ( i faktycznie kolor ciekawy, wydaja sie grubsze ) maske ziolowa itp itd. Jeszcze sobie musze isc po skarpetki zluszaczajace ![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 19:15
Synek biega także trochę odciąża swoją mamusięZrobił się z Niego straszny indywidualista- nie chce aby prowadzać Go za rączkę tyloko wszystko sam
Dobrze, że chce być samodzielny. ![]()
mam dynię, bakłażany i cała siatę pomidorków
Jak już coś wymyślisz, co z tego zrobić to daj znać. ![]()
skarpetki zluszaczajace
To się będziesz musiała na jakiś czas pożegnać z butami, które odkrywają stopy. ![]()
A ja... piję piwko bezalkoholowe. ![]()
Zostałam jeszcze u połówka na jeden dzień, bo mnie namówił i obiecał zrobić pizzę. ![]()
Napisano 18 sierpnia 2014 - 20:42
Hejka ![]()
I jak poszło?
Jutro rano ugotuję pierwszy raz zupę gulaszową. Mam nadzieję, że się uda.
Czyli sie udalo
Miło było, aktywnie i przywiozłam pamiątkę w postaci zakwasów i ubłoconych, zniszczonych butów.
Mocno trzymam
3majcie kciuki znowu, działają
Ja po lykaniu magnezu jakos nie mam ochoty na slodycze
Zamiast tego zjem w końcu moją Princessę, którą trzymam w szafce od kilku dni i o której przypomniałam sobie dopiero dzisiaj
U mnie bylo do tego cieplutko
Pogoda dzisiaj całkiem okej.... słonko świeci,
Ubolewam nad tym, ze wieczory sa juz takie zimne, a w dzien temperatura nie dobija juz do 35kresek ![]()
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 18 sierpnia 2014 - 20:56
ja tez , prawie 2 miesiace nie miałam na sobie spodni , a dzis nie miałam wyjscia.
Ubolewam nad tym, ze wieczory sa juz takie zimne, a w dzien temperatura nie dobija juz do 35kresek
film super , nie załuje ze poszłam.
teraz szukam jakiegos miejsca na urlop , ale nie jest to zbyt peoste.
Napisano 19 sierpnia 2014 - 08:36
Hej wszystkim!
W sobote śpiewałam na weselu, a dopiero co dzisiaj dochodze do siebie, tak mi dało w kość... chyba dawno tego nie robiłam
a w sobote następne...
nie wiem, może to już nie dla mnie.
Mały zasnął,bo troche marudził. W nocy obudził się o 3 i mu się zebrało na zabawę. Skakał , krzyczał, bił brawo ( to jego ulubione zajęcie ostatnio).
A dzisiaj planów brak, muszę pojsc tylko po jakies zakupy na obiad, no i spacerek nas czeka... ![]()
Miłego!
Napisano 19 sierpnia 2014 - 08:55
Witam się po weselu ![]()
Zabawa była przednia o czym świadczyły pozdzierane stopy i bolące nogi następnego dnia. Poprawiny równie udane, aczkolwiek tak się najadłam, że w pewnym momencie myślałam, że zwymiotuję. Ale jak się oprzeć tylu pysznościom? ![]()
Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie zimno, które mi wczoraj wyskoczyło, katar, ból gardła i powiększone węzły chłonne. Ach ta klimatyzacja ![]()
Wczoraj spędziliśmy jeszcze dzień z rodzinką K w Kutnie a wieczorkiem wróciliśmy do domu.
Dzisiaj trzeba wrócić do rzeczywistości - idę do pracy. Ale tak się słabo czuję, że nie chce mi się i czuję, że nie będzie to dobry dzień ![]()
Wszystkim miłego dnia ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 19 sierpnia 2014 - 09:17
z dyni i pomidorków była zupa, a oprócz tego curry z kalafior i żółty ryz, generalnine kuchnia w kolorze pomarańczowym
Jak już coś wymyślisz, co z tego zrobić to daj znać.
ol jeee, same here. moje plany wracania do jogi są dalej planami, a z bieganiem nie wiem jak, bo po skręceniue konkretnym kolana na wiosnę jeszcze nie próbowałam
musze zmienic diete, wlaczyc cwiczenia, silownie i jakies witaminy. Ostatnio chodze wrecz wyczerpana cos z tym trza zrobic
no tak, krk jest mistrzem w marnowaniu fajnych inicjatyw
a co do siatki , to tak zmarnowac szansy na promocje kraju to nikt nie potrafi lepiej niz my
Bry ![]()
wciągnełam się w serial "misja Afganistan" i wczoraj widziałam chyba 7 odcinków wieczorem, jest super
miałam dziś iść z Hrabią do ogrodu botanicznego, ale ... przesz trza imprium pilnować i znów wstanie o 14
chyba polezę sama. Choć swoją drogą coś wczoraj napomknął, że mieliśmy do zoo się przejechać ["przecież chciałaś kotki pooglądać" ] ![]()
z wczorajszego festiwalu pomarańczowego koloru w kuchni zostało sporo, więc obiad mam z głowy ![]()
dziś tylko lodówka do ogarnięcia i mogę spokojnie sobie malować
Milego ![]()
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Pogaduchy II |
|
|
|
Pogaduchy |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych