Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#181 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 20:01

Ja tak mam w czasie okresu i tuż po nim. Teraz mam lenia.
Ja właśnie w trakcie @ ;)

Jutro rano ugotuję pierwszy raz zupę gulaszową. Mam nadzieję, że się uda.

Zaraz idę się kąpać i do łóżka.

Miłej nocki ;)

nixqp2.png

#182 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 21:22

Cześć!

I wakacyjny wyjazd zaliczony. Miło było, aktywnie i przywiozłam pamiątkę w postaci zakwasów i ubłoconych, zniszczonych butów. :D Jeździliśmy na rowerach, chodziliśmy po górach, spacerowaliśmy, jedliśmy pyszne placki, pstrągi, oscypki, lody (i mogłabym tak wymieniać :D), a nocą oglądaliśmy gwiazdy z balkonu, pod kocem, z drinkami. Wyjeżdżając miałam ochotę śpiewać "chcę tu zostaaaać...." :mrgreen:

Zmęczona jestem po kilku godzinach w autobusie, więc uciekam zaraz pod prysznic i spać.

Postaram się nadrobić forum w najbliższym czasie. :* Zawsze jakoś trudno dojść do siebie po powrocie. :P

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#183 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 21:43

@Janina, mniej więcej poszło tak jak myślałam. Ale czy dotrzyma słowa i faktycznie nie będzie robił żadnych problemów to wyjdzie w praniu ;-) (czyli jakieś półtora tygodnia max.)

Jestem wykończona jak koń po westernie, to tak żeby ukraińskich dziwek nie obrażać dzisiaj. Mam maraton pracowy taki, że do 31 sierpnia machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego, nawet jeszcze na półmetku nie jestem a już mnie szlag trafia, lubię swoją robotę, ale przydałoby się odpocząć, nie wspominając o jakimś zrobieniu prania czy coś :lol: 

Chcę już listopad, chcę żeby wszystko było pozapinane na ostatni guzik.

A w tym tygodniu ma wyjść decyzja w pewnej sprawie, podobno korzystna, mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii, 3majcie kciuki znowu, działają :P

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#184 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 22:26

Olimpiadę

???

dzieci kuzynki na noc

u mnie były dzieciaki z rodzicami , wiec nie czułam, ze są ;-)

pyszne placki, pstrągi, oscypki, lody

szerokie spektrum :-)

@Madź po takim maratonie bedziesz sie pławic w kasie <biglol>

za 6 h zadrynda buzik wiec mykam lulu :-P

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 17 sierpnia 2014 - 22:27

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#185 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 22:36

do 31 sierpnia machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego,

O Jezu. Współczuję strasznie i nawet sobie tego nie wyobrażam <przytul> A kciuki trzymam ;-)

@Findmysky., fajnie, że wyjazd się udał :)

Witam wieczornie :) Dzisiaj mam wolne, jutro mam wolne, pojutrze też. Co ja zrobię z taką ilością czasu? :lol: Plan niby mam, ale u mnie z planami nigdy nie wiadomo, więc jak to mówią zobaczymy w praniu :P

Odwiedziła mnie siostra, podrinkowałyśmy, poplotkowałyśmy i pewnie siedziałybyśmy jeszcze, gdyby nie to, że musiałam podjechać do pracy i podrzucić koledze klucze. Tak to jest, jak firma dysponuje tylko dwoma kompletami :roll:

I porządki w końcu zrobiłam. Porządne, generalne, wszystko teraz lśni, a mi aż jakoś dziwnie i nieswojo siedzieć w aż tak wielkim ładzie :lol:

Z Chodakowską się już dzisiaj nie spotykam. Weekendowa przerwa przyda mi się na pewno. Zamiast tego zjem w końcu moją Princessę, którą trzymam w szafce od kilku dni i o której przypomniałam sobie dopiero dzisiaj :mrgreen:

Poczytam jeszcze książkę, filmu już nie obejrzę, bo ostatnio cały czas mam tendencję do zasypiania w trakcie i oglądania na dwie a nawet trzy tury.

Dobrej nocy <buzki>

#186 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 07:57

a nocą oglądaliśmy gwiazdy z balkonu, pod kocem, z drinkami.
o rany...jak bosko.Tez chce;)

Marzycielka ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic malej ciastoline....

@karatetyka ja sie wlasnie za cwioczonka bede brala. Wczoraj najadlam sie jak swinka ;/ trza to spalic

@Madź o matko nie zazdraszczam  tyle godzin :*

Moje ciasto dyniowe i zupka dyniowa byly pyszne :)

Dzis chce kupic sobie jakies odzywki do wlosow i ziola.:P

Milego dnia 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#187 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 08:43

Moje ciasto dyniowe i zupka dyniowa byly pyszne

zarzuć pzepisem, dyni u mnie nie było w tym roku jeszcze :-D

Bry <hellooo1>

znow mnie obudziła budowa na przeciwko, ech... te chłopy taaaakie pracowite, że od 7 już hałasuję :roll:

Hrabiego to nie rusza, bo polaazł spać o 7 a ja wstałam o 8 <umieraam> Mam go z głowy do 15 przynajmniej <hepi1>

A dziś ambitne plany, w końcu te zdjęcia do dowodu zrobić i wniosek złożyć, bo do piątku mam deadline <hepi1>

No i jakieś małe zakupy warzywko - odżywkowe jak@Sajuri , bo się za te kudełki muszę wziąć, plus sprzątanie kuchni :-D

Zrobiłam se plan porządkowy, żeby nie tracić za wiele czasu na sprzątanie, to lepiej codziennie mi po trochu, tylko gary staram się myć na

bieżąco [ kurwa kura domowa ... :evil: ]

przydałoby mi się też o plastyk zachaczyć, po parę pierdół do farb, ale.. znów tam zostawię ponad stówkę, to może lepiej innym razem :lol: Uwielbiam sklepy plastyczne i ich nie znosze jednoczesnie, bo za dużo fajnych rzeczy tam <H>

jak któraś ma fajny pomysł na obiad, to podrzucać, bo ja na razie jestem bezwennna :lol:

Kala1702, dnia 17 Sie 2014 - 16:16, napisał:

Olimpiadę

no przesz są igrzyska lekkoatletyczne, plus w Krk mecze siatkarskie [ ciekawe czy Hrabia się przerzuci z gry na siatkę, którą uwielbia <hmm> 

machnę 26dni pod rząd bez dnia wolnego

a myslałam, że tylko ja taki pracoholizm miałam w sobie w zeszłym roku, ech szalona :* 

Udanego poniedziałku ;) 

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 18 sierpnia 2014 - 08:44

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#188 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 09:44

Hej, heeej!

Ja po wczorajszym koncertowaniu dzisiaj padam... nogi mnie bolą, gardło wysiada. :roll: Cały dzień teraz będę dochodzić do siebie. :lol:

Pogoda dzisiaj całkiem okej.... słonko świeci, ale nie jest ani za ciepło, ani za zimno...

Plany na dzisiaj to póki co książka... a później może wyciągnę Połówka kebaba i rower. <ookk>

Miłego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#189 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 11:17

A w tym tygodniu ma wyjść decyzja w pewnej sprawie, podobno korzystna, mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii, 3majcie kciuki znowu, działają

Trzymam! :)

szerokie spektrum :-)

Ano, same dobroci. :P

Cześć.

Na dzisiaj plany takie, żeby się do końca dopakować (jestem jeszcze u Połówka) i jakoś dotachać to wszystko do domu. Muszę zrobić pranie wieczorem, bo się trochę nazbierało. A póki co ogarnęłam pokój, siedzę z herbatą i czekam na K., kiedy wróci z pracy. Jeszcze jakieś dwie godziny. ;)

Za chwilę uciekam chyba posiedzieć w ogrodzie, bo piękna pogoda.

Miłego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#190 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 11:59

@Findmysky. fajnie, że wyjazd się udał <ookk> <ookk>

Chcę już listopad
Dołaczam się do tego życzenia.

I kciuki zaciskam skoro tak pomagają ;-)

Hrabiego to nie rusza, bo polaazł spać o 7 a ja wstałam o 8

Hahaha. Mijacie się. On funcjonuje nocą, a Ty za dnia <lol>

Witam się po weekendowo.

Weekend w miare udany, ale troche spokojny. Zakończony wczoraj delikatnym dołkiem. Ale to chyba przez moje rozregulowanie się tabletkami :/ Troche ostatnio zapomniałam o nich. <olaboga> Przynajmniej na hormony moge zwalić humorki i czekać aż miną...

Dziś w planach nauka, bo do października mam dużo do roboty. <bing1>

Miłego dnia <slonik1> <slonik1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#191 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:35

Witam siem :P

Tym razem już w sierpniu. leci ten czas strasznie szybko :shock:

U nas nic nowego, żyjemy sobie w małżeństwie, niedługo nasza 2 rocznica ślubu. Na razie planów co do świętowania jej- brak :lol: Synek biega także trochę odciąża swoją mamusię :mrgreen: Zrobił się z Niego straszny indywidualista- nie chce aby prowadzać Go za rączkę tyloko wszystko sam :-> przez coś takiego w piątek przed kościołem na chodniku zaliczył... chodnik twarzą i dzięki temu ma strupa na czubku nosa i na czole <bezradny> Cóż... życie :lol:

Poza tym to co przeszliśmy z Nim ostatnio bardzo nas martwi :cry: Ku przestrodze dla obecnych mam maluszków i dla tych przyszłych opisałam wszystko tutaj :arrow: http://babskiswiat.n...-41#entry596721

Pozdrawiam ;*

#192 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:41

On funcjonuje nocą, a Ty za dnia

pewnie dlatego się nie zabilismy :lol:

Zakończony wczoraj delikatnym dołkiem. Ale to chyba przez moje rozregulowanie się tabletkami Troche ostatnio zapomniałam o nich.

możliwe, ja przez pierwsze tyg, jak wróciłam miałam straszne jazdy :-P

Załatwiłam urzędowo dowodowe rzeczy  <huraaaaa> mam z głowy do września :lol:

zakupy zrobione, mam dynię, bakłażany i cała siatę pomidorków  <mniami2>  <mniami2>  <mniami2> teraz tylko znaleźc przepis :-D

Hrabia dalej morfujący ... " jaki tu spokój"  <hihihi1>

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 18 sierpnia 2014 - 12:41

#193 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 14:29

no przesz są igrzyska lekkoatletyczne, plus w Krk mecze siatkarskie
ja myslałam ze to sa jakies mistrzostwa LA a ona  cos innego ogladała, co tez zwą olimpiada.

a co do siatki , to tak zmarnowac szansy na promocje kraju to nikt nie potrafi lepiej niz my :roll:

Mijacie się
<ookk>

przeczytałam miłujcie sie <umieraam> ;-)

dzis pierwszy dzień bez szewowej , pojechała na urlop, tydzień spokoju ....

#194 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 19:10

o i jakieś małe zakupy warzywko - odżywkowe jak@Sajuri
ja musze zmienic diete, wlaczyc cwiczenia, silownie i jakies witaminy. Ostatnio chodze wrecz wyczerpana cos z tym trza zrobic ;/

miłujcie sie
<umieraam> hehe 

Obkupilam sie dzis w ciuszki, nowa odzywke na kudly, ziola  :lol: na wlosy ( i faktycznie kolor ciekawy, wydaja sie grubsze ) maske ziolowa itp itd. Jeszcze sobie musze isc po skarpetki zluszaczajace :P

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#195 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 19:15

Synek biega także trochę odciąża swoją mamusię :mrgreen: Zrobił się z Niego straszny indywidualista- nie chce aby prowadzać Go za rączkę tyloko wszystko sam :->

Dobrze, że chce być samodzielny. :)

mam dynię, bakłażany i cała siatę pomidorków

Jak już coś wymyślisz, co z tego zrobić to daj znać. :D

skarpetki zluszaczajace

To się będziesz musiała na jakiś czas pożegnać z butami, które odkrywają stopy. :D

A ja... piję piwko bezalkoholowe. :lol:

Zostałam jeszcze u połówka na jeden dzień, bo mnie namówił i obiecał zrobić pizzę. :P

#196 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 20:42

Hejka :)

Jutro rano ugotuję pierwszy raz zupę gulaszową. Mam nadzieję, że się uda.
I jak poszło? ;-)

Miło było, aktywnie i przywiozłam pamiątkę w postaci zakwasów i ubłoconych, zniszczonych butów. :-D
Czyli sie udalo :mrgreen:

3majcie kciuki znowu, działają :-P
Mocno trzymam :-P

Zamiast tego zjem w końcu moją Princessę, którą trzymam w szafce od kilku dni i o której przypomniałam sobie dopiero dzisiaj :mrgreen:
Ja po lykaniu magnezu jakos nie mam ochoty na slodycze :-P

Pogoda dzisiaj całkiem okej.... słonko świeci,
U mnie bylo do tego cieplutko :-P postanowilam to wykorzystac i zrobilam rowerem 32 km :mrgreen:

Ubolewam nad tym, ze wieczory sa juz takie zimne, a w dzien temperatura nie dobija juz do 35kresek :roll:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#197 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 20:56

Ubolewam nad tym, ze wieczory sa juz takie zimne, a w dzien temperatura nie dobija juz do 35kresek
ja tez , prawie 2 miesiace nie miałam na sobie spodni , a dzis nie miałam wyjscia.

film super , nie załuje ze poszłam.

teraz szukam jakiegos miejsca na urlop , ale nie jest to zbyt peoste.

#198 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 08:36

Hej wszystkim!

W sobote śpiewałam na weselu, a dopiero co dzisiaj dochodze do siebie, tak mi dało w kość... chyba dawno tego nie robiłam :-P  a w sobote następne... :roll:  nie wiem, może to już nie dla mnie.

Mały zasnął,bo troche marudził. W nocy obudził się o 3 i mu się zebrało na zabawę. Skakał , krzyczał, bił brawo ( to jego ulubione zajęcie ostatnio).

A dzisiaj planów brak, muszę pojsc tylko po jakies zakupy na obiad, no i spacerek nas czeka... :-)

Miłego!

iv09i09kftvt0mdm.png

#199 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 08:55

Witam się po weselu ;-)

Zabawa była przednia o czym świadczyły pozdzierane stopy i bolące nogi następnego dnia. Poprawiny równie udane, aczkolwiek tak się najadłam, że w pewnym momencie myślałam, że zwymiotuję. Ale jak się oprzeć tylu pysznościom? :lol:

Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie zimno, które mi wczoraj wyskoczyło, katar, ból gardła i powiększone węzły chłonne. Ach ta klimatyzacja :roll:

Wczoraj spędziliśmy jeszcze dzień z rodzinką K w Kutnie a wieczorkiem wróciliśmy do domu.

Dzisiaj trzeba wrócić do rzeczywistości - idę do pracy. Ale tak się słabo czuję, że nie chce mi się i czuję, że nie będzie to dobry dzień :roll:

Wszystkim miłego dnia ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#200 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 09:17

Jak już coś wymyślisz, co z tego zrobić to daj znać.
z dyni i pomidorków była zupa, a oprócz tego curry z kalafior i żółty ryz, generalnine kuchnia w kolorze pomarańczowym :D 

musze zmienic diete, wlaczyc cwiczenia, silownie i jakies witaminy. Ostatnio chodze wrecz wyczerpana cos z tym trza zrobic
ol jeee, same here. moje plany wracania do jogi są dalej planami, a z bieganiem nie wiem jak, bo po skręceniue konkretnym kolana na wiosnę jeszcze nie próbowałam <bezradny>

a co do siatki , to tak zmarnowac szansy na promocje kraju to nikt nie potrafi lepiej niz my
no tak, krk jest mistrzem w marnowaniu fajnych inicjatyw :roll: 

Bry <hellooo1>

wciągnełam się w serial "misja Afganistan" i wczoraj widziałam chyba 7 odcinków wieczorem, jest super :D 

miałam dziś iść  z Hrabią do ogrodu botanicznego, ale ... przesz trza imprium pilnować i znów wstanie o 14 :roll: chyba polezę sama. Choć swoją drogą coś wczoraj napomknął, że mieliśmy do zoo się przejechać ["przecież chciałaś kotki pooglądać" ] :lol:

z wczorajszego festiwalu pomarańczowego koloru w kuchni zostało sporo, więc obiad mam z głowy 8-)

dziś tylko lodówka do ogarnięcia i mogę spokojnie sobie malować :D 

Milego  <opalanko>