Związki na odległość
Napisano 28 lutego 2009 - 09:26
No i od zaufania do siebie.
Napisano 28 lutego 2009 - 10:42
Napisano 28 lutego 2009 - 12:25
Napisano 28 lutego 2009 - 13:29
Ależ oczywiście że istnieje! Już nie mówię o sobie, ale moi rodzice też to przeżywali, moja ciotka ze swoim mężem(!) żyła przez 10 lat na odległość, bo on pracuje na Islandii, Ona w Polsce mieszkała. W tamtym roku się przeprowadziła tam. I nadal siła ich uczuć jest tak samo mocna, jak nie większa.Nie ma czegoś takiego jak związki na odległość. !
One nie przeżywają próby czasu .
Przeżywają. Ale związek musi być silny.
Napisano 28 lutego 2009 - 13:38
Napisano 28 lutego 2009 - 15:30
Napisano 18 marca 2009 - 22:42
ja wytrwalam 1,5 roku i jejku zeby On chociaz byl w Polsce...
Napisano 18 sierpnia 2009 - 21:46
Napisano 19 sierpnia 2009 - 11:42
Jesli macie taka mozliwosc, nie pakujcie sie w zwiazek na odleglosc.
To nie jest fajne... wiem po sobie.
Jednak lepiej cieszyc sie z kims kto moze przy Tobie byc, przytulic, pocalowac...
Zreszta czekasz, czekasz..a pozniej i tak czesto okazuje sie zenie macie juz nic ze soba wspolnego bo sie pozmienialiscie..
Lepiej byc z kims na biezaco i sie cieszyc
PS. Sluchajcie lub nie.. dla mnie i tak zaden facet nie jest wart zeby do niego tesknic.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 11:55
Co prawda w tej kwestii trochę sie z Tobą zgadzam, że związki na odległość nie mają przyszlości choć wyjątki zdarzają się jak zawsze i wszędzie
Napisano 19 sierpnia 2009 - 12:03
Przeszlam to i wiem jak jest przed, w trakcie i po...
Kazdy z tych etapow trwal na tyle dlugo zebym mogla podzielic sie swoim doswiadczeniem.
Z pewnoscia przyszlosci nie maja zwiazki od razu skazane na odleglosc. Choc taki tez kiedys przeszlam. Ale wtedy to jeszcze malolata bylam
P prostu uwazam ze jesli macie taka mozliwosc to lepiej sie w to nie pakowac.. Telefon nie zastapi przytulenia czy chociazby trzymania za reke.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 19:20
nie generalizuj , wiele dziewczyn , takze tutaj jest szczesliwych i nie uwazaja ze ich faceci nie sa warci tego by za nimi tesknić .PS. Sluchajcie lub nie.. dla mnie i tak zaden facet nie jest wart zeby do niego tesknic.
[ Dodano: 2009-08-19, 20:21 ]
kilka dziewczyn tutaj zyje w takich zwiazkach i jakos daja rade , to nie zalezy od odległosci tylko od tego co tych ludzi łaczy i jak bardzo chca utrzymac ten zwiazekP prostu uwazam ze jesli macie taka mozliwosc to lepiej sie w to nie pakowac.. Telefon nie zastapi przytulenia czy chociazby trzymania za reke.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:43
ja bylam w trzech zwiazkach na odleglosc i widac roznice niestety. czasem mozna bardzo chciec, a jednak to, ze jest sie daleko rzadko kiedy az tak zbliza. Ja celowo juz na pewno nie bede wchodzic w zwiazki na odleglosc, bo to naprawde ciezki kawal chleba i nie zawsze sie oplaca.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 22:14
Napisano 19 sierpnia 2009 - 23:07
Wiecznie zyjemy w tym raju, no bo jak sie kogos widzi zadko to przeciez mozna byc szalenie milym
A w "normalnych" zwiazkach czesto zonk.. nie zawsze jest sielankowo.
Jak raz w tygodniu to jeszcze nie macie tak zle
Zielonooka, dokladnie to mialam na mysli
Nie twierdze ze jestem zupelnie na nie. Wierze ze takie zwiazki przezywaja, jasne, ale coz.. jest ciezko...
Napisano 20 sierpnia 2009 - 06:27
Ja wiem, że biorąc pod uwagę sytuację par, które nie widzą się miesiąc, kilka miesięcy, albo nie daj Boże rok, to nie powinnam narzekać. No ale mi ten układ i tak nie odpowiada, chociażby dlatego, żeJak raz w tygodniu to jeszcze nie macie tak zle
Otóż to. Dla mnie to namiastka związku, namiastka bliskości i namiastka prawdziwego życia we dwoje. Oby K. znalazł pracę w naszym mieście...jak wlasnie sie tak kombinuje zeby wszystko bylo cay to to czesto nie odzwierciedla tego jacy naprawde jestesmy.
Wiecznie zyjemy w tym raju, no bo jak sie kogos widzi zadko to przeciez mozna byc szalenie milym
Napisano 20 sierpnia 2009 - 08:49
Napisano 20 sierpnia 2009 - 19:51
Napisano 20 sierpnia 2009 - 20:27
Napisano 20 sierpnia 2009 - 20:59
Owszem są telefony itp. ale to nigdy nie zastąpi obecności bliskiej osoby, jej głosu, dotyku....nigdy.
Choć owszem jeśli się chce itd to można wiele wytrwać , tylko ja uważam ,że to ma swoje granice...bo przynajmniej w moim i mojego byłego każdy zaczynał mieć dość.
Nasz związek nie przetrwał pewnie między innymi przez to,ale myślę że nie był to główny powód.