Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy lipcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
349 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 06:34

Witam w miesiącu lipcu! :)

Oby był ciepły i słoneczny.

Uciekam do pracy ;)

nixqp2.png

#2 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 08:42

@Blondynka88 praktyki mam w Towarzystwie Profilaktyki Społecznej  ;-)

witam się w lipcu ;-)

Jakie szczęście że dzisiaj obudziło mnie słońce a nie ulewa  :mrgreen: Aż inaczej świat wygląda, wczoraj miałam przez to jakiś melancholijny nastrój. Zaraz się zbieram i lece na praktyki a wieczorem czekam mnie spotkanie z koleżanką która się wczoraj obroniła więc będzie malutkie świętowanie  ;-)

Nie moge sie ostatnio do gadać w ogóle z mama ....  i nie wiem co z tym zrobić bo od kiedy przyjechałam do domu ciągle jakieś kłótnie. Dobrze że mam te praktyki to przynajmniej nie będzie mnie w domu w ciągu dnia.... 

Idę na kawusie i śniadanie i lecę 

Miłego :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#3 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 09:37

Dzien dobry! :mrgreen:

Jakie szczęście że dzisiaj obudziło mnie słońce
A u mnie cala noc lało, blyskało, wiało, a teraz jest spokojnie lecz bez sloneczka.

Wczoraj po poludniu przeszlo istne tornado. Polamane drzewa, uszkodzone dachy, deszcz, ze nic nie bylo widac :shock:

Idę na kawusi
Ja zrobilam sobie duzy kubas latte z pianka :-P do tego czekoladki pistacjowe :lol: 

Piekne jest zycie urlopowicza :mrgreen:

Rozpoczelam 1 faze mojego urlopu :lol: mianowicie 2 tygodnie w lipcu :mrgreen:

W piatek w nocy wylatujemy na wycieczke <opalanko> <huraaaaa>

Jak to co roku u mnie wszystko dopracowane, kasa odlozona wiec tylko korzystac 8-)

Ten tydzien korzystam z wolnego czasu. Wypady na zakupy, spotkania ze znajomymi, treningi, remont itd  ;-)  No i chyba nie wspominalam, ze w sierpniu zdaje prawko na motor :lol: Kolejne marzenie, ktoro spelnie :mrgreen: Caly kombinezon itd. juz mam, teraz trwaja poszukiwania motoru :mrgreen:

Poza tym to ..... tyle co chcialam napisac :-D

Udanego dnia! ;-) ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#4 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 11:58

Ja zrobilam sobie duzy kubas latte z pianka

Narobiłaś ochoty. Zaraz sobie zrobię. :D

W piatek w nocy wylatujemy na wycieczke

Gdzie? :D

Cześć, witam się w lipcu. Od kilku lat jakiś deszczowy lipiec jest.

Ogarnęłam trochę dom, zmyłam naczynia, kompocik się robi, zaraz kawka i pójdę pozbierać malin, póki nie pada - a potem pomyślę co z nich zrobić. :D

Miłego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#5 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 13:26

Jeju, kiedy ten czas ucieka..

Witajcie tak w ogole...

Remont już niedługo, wszystko podszykowane.

A ja już padam.. ech.. a co to będzie jak wszystko trzeba będzie jeszcze raz poukładać..

ech...

@katti jakimi motorami jeździsz ? czy tam będziesz jeździć ?

#6 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 15:08

Nie moge sie ostatnio do gadać w ogóle z mama ....
Ojjj znam tez bol :roll:

W piatek w nocy wylatujemy na wycieczke
Ajjjj zazdroszcze :-P  A gdzie i tylko w 2ke czy cala paczka?  @katti powodzenia na egzaminie na prawko ;-) 

Remont już niedługo,

U mnie nadal trwa, tylko kolejnych pomieszczen :roll: 

@inqaa gratuluje wynikow z matury ;*

Witam sie w lipcu :mrgreen: 

Pogoda teza juz nienajgorsza ;-) 

Okruszek jeszcze drzemie, wiec z mezem zjedlismy obiad i skonsumowali szybki deserek  <diabelek>  

Teraz cd remontu :-P 

Ogolnie chce mi sie chceeeeee jak nic  :lol: 

A, no i szykujemy sie na maly urlopik, tylko jeszcze nie wiemy gdzie :lol: .

Milego!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#7 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 15:28

Witam się w lipcu. Całkowicie wolna, tzn. w sensie pracy.. :roll: Staż zakończony. Wypadałoby zacząć czegoś szukać znowu.

Póki co cieszę się, bo załatwiłam dzisiaj dosłownie wszystko w szkole, co oznacza, że mam trzy miesiące wakacji.. Cieszy mnie to bardzo, bo już mnie trochę takie weekendy i nauka wymęczyły.

Niby mam coś działać z pracą licencjacką przez wakacje, ale zobaczymy jak to wyjdzie. :lol:

Teraz mogę spokojnie poczytać książki i porobić to na co pracując, ucząc się czasu nie znajdowałam.

No i odliczam dni do wyjazdu nad morze z Połówkiem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#8 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 18:02

Gdzie? :-D

Tym razem kierunek Tajlandia.

w 2ke czy cala paczka?
Teraz jedzie nas 4 :-)

@katti powodzenia na egzaminie na prawko ;-)

Nie dziekuje ;*

@katti jakimi motorami jeździsz ?
Zaczynalam za gowniarza na Jawie :mrgreen: im dalej w las tym bardziej motory typu sportowego, enduro i cross.

A motoru szukam tzw. scigacza :-)

Od kilku lat jakiś deszczowy lipiec jest.
U mnie na szczescie teraz swieci sloneczko i jest przyzwoicie cieplo :lol: :lol:

Skorzystalam z tego i zrobilam porzadek w ogrodzie przy kwiatach :-P Bylam tez na treningu.

Zaraz zmykam z dwiema kolezankami na miasto. Zycze wszystykim udanego wieczoru :-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#9 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 19:36

Tym razem kierunek Tajlandia.

Pozazdrościć! :mrgreen:

Ja nie wiem gdzie w tym roku wyjedziemy <hmm> nawet terminu urlopu jeszcze nie wyznaczyłam :-P chciałabym gdzieś zagramanice, ale jakoś kasa w tym roku się nas nie trzyma :-)

Witam w lipcu :-)

Pogoda jak w marcu czyli jak w garncu, albo jak w kwietniu co przeplata ;-) dzisiaj mieliśmy takie gradobicie, że już oczami wyobraźni widziałam zimowe klimaty <umieraam>

Dzionek spokojny, szybko zlatuje. Niedawno rozmawiałam z Siostrą - tegoroczną maturzystką. Przeżywa teraz rekrutacje ;-)

Wieczorkiem pewnie znowu zrobimy sobie kino we dwoje z Miśkiem :-)

Udanego wieczorku! :mrgreen:

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#10 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 21:31

@nikus co remontujecie ?? myśmy mieli tylko cyklinować ale się okazało że od razu się dwa pokoje zrobi..

gorzej że cała góra "zamknięta" i sie kisimy w salonie...

@katti najwięskza prędkość jaką osiągnęłaś ?

#11 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 07:09

Witam w środku tygodnia ;)

Pogoda się poprawia- podobno w weekend ma być upalnie <ookk>

My też planujemy "remont"- wymienić drzwi wejściowe do domu i pomalować dom od zewnątrz.

W planach jest wymiana dachu, ale zobaczymy ile by to kosztowało.

Miłego dnia życzę <flow1>

nixqp2.png

#12 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 08:27

@Blondynka88 a płaski czy spadzisty dach ??

też myśleliśmy, ale póki co koszty nas przerosły...

a u nas znów pada... też słyszałam, ze weekend ma być upalny ale póki co jakoś tego nie widzę....

Dziś do lekarza... jutro chyba na badania.. zobaczymy jak to będzie

#13 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 09:23

@katti zazdroszczę wyjazdu ! Ile taka przyjemność kosztuje, jeśli mogę spytać?  ;-)

Dzisiaj mam wolne, ale muszę jechać do pracy na zebranie  :evil: 10 minut zebrania a prawie godzina stania w korkach  :evil:

Potem wybieram się do ojczulka,bo trzeba zawieźć go do pracy, bo musi coś odebrać  ;-) Po południu pewnie widzę się z K i regeneruje siły na jutrzejszy dzień w pracy  :-P

weekend ma być upalny

podobno bardzo upalny ! 

Niedawno rozmawiałam z Siostrą - tegoroczną maturzystką. Przeżywa teraz rekrutacje

Jak jej poszło? Angielski i te inne?  ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#14 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 09:29

a płaski czy spadzisty dach ??
On jest płaski, ale do tej pory nie było na nim żadnej blachy tylko tzw. "papa" termozgrzewalna.

a u nas znów pada
U mnie słońce świeci i ptaszki ćwierkają :D

Zaraz zjem obiadek i zbieram się do pracy ;)

nixqp2.png

#15 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 10:06

Jak jej poszło? Angielski i te inne? ;-)

Angielski poszedł rewelacyjnie, ponad 90% z obu. Matma niestety słabo około 45%, oba polskie powyżej 70% i geografia nie pamiętam, ale też zadowolona :) ogółem nie zdało matury 1/4 maturzystów z jej liceum :shock:

Witam,

dzisiaj z łóżka nie mogłam się podnieść takim twardym snem spałam :shock: zaraz pod prysznic, może posprzątam łazienkę i potem do pracy.

Miłego dnia! <kwiatek2>

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#16 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 10:47

<hello>

Zalatanam na maxa, codzień do pracy, braki personalne wychodzą i dają się we znaki. Dziś nocka, dzięki temu dałam radę wreszcie posprzątać cokolwiek mieszkanie bo już był syfek :-P

Zaraz uciekam do przychodni po skierowanie do laryngologa bo mam kolejną infekcję ucha :roll:

buzka ;-)

#17 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 11:27

Witam w lipcu!
Mam klopot z laptopem i netem.Pisze na telefonie a ze nowy to i nieobcykana jestem.Wiec i litery i bledy i ogolnie syf.ups.o emotikonach pomarzyc.
Mam wolne dzis i jak zawsze dzialka.
pozdrawiam

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 11:57

Ja tez z telefonu. Rozwalilam laptopa to teraz mam. U mnie ok, jade do pracy. Wieczorem meczyk. Obowiazkow w domu teraz nie mam w zwiazku z wypadkiem w pracy. Raf robi wszystko oprocz gotowania ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 12:37

Hej Wszystkim :-)

Mały zasnął więc mam chwilę, żeby coś naskrobać.

U nas wszystko dobrze, mąż przez wakacje będzie przychodził o 14stej, więc mamy więcej czasu dla siebie.

Zaraz nastawiam obiad, serwuje polędwiczkę wieprzową w sosie pieczarkowym ziemniaczki i sałateczka.

Synkowi, już wczoraj zrobiłam zupke. Teraz cos mu się odmieniło, i nie lubi gotowych słoiczków. Tylko dławi się, pluje, jakby niewiadomo co tam było. Dlatego mamusia sama wszystko przygotowuje i  tak Mały zjada całą miseczke, bez żadnego problemu.

Na krótkie wakacje jedziemy pod koniec lipca, mamy zarezerwowany domek prawie nad jeziorem  niedaleko Żywca. Znaleźliśmy tam ( i niedaleko tej miejscowosci)sporo atrakcji, więc się nie będziemy nudzić. Poza tym pojedziemy sobie stamtąd do zakopanego , krakowa i pewie coś jeszcze w trakcie wymyślimy. Nie chciałam z Małym tak gdzieś daleko jechać, więc to co znaleźliśmy jest w sam raz  :-)

Miłego!

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 02 lipca 2014 - 12:44

iv09i09kftvt0mdm.png

#20 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 12:40

bry bry :) 

Właśnie wróciłam do domu, dzisiaj jakoś wcześnie wyjątkowo  :-P także pogoda jest więc czas odpalić rower  :lol:  :lol: Rano stary dziadzio w autobusie mnie podrywał i błagał o nr tel  :lol: gdyby był z 50 lat młodszy to może bym sie zastanowiła... ale taki natręt że masakra. 

Jak usłyszałam w radiu że przerwa od meczów dzisiaj jest to sie zaczęła zastanawiać coja będę wieczorem robić i co mnie ukołysze do snu  :lol:  :lol: Jakoś ostatnio jest to dobra metoda dla mnie na sen  :lol:

Idę coś na szybko upichcić i na przejażdżkę  ;-)  

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."