Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy czerwcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
269 odpowiedzi w tym temacie

#241 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 06:59

Bry :)

Nawet nie będę udawać, że czytałam wszystkie pogaduchy, bo tyle skrobiecie, a ja czasu nie mam na chwilkę żeby wpaść. Tak na szybko to jestem właśnie po krótkich wakacjach, powrót do szarej rzeczywistości.

Zaraz cisnę obejrzeć suknie ślubne, bo zaczynają się wyprzedaże :D :D :D Dziś wolne, więc trochę zluzuję porty i zmniejszę tempo. :P

Za miesiąc wyprowadzka na swoje, także portfel płacze, bo kupić trzeba miliony rzeczy :P

Postaram się raz na jakiś czas wpadać, bye :P

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#242 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 08:53

Hej :)

Mały śpi , ale cos się już wierci, więc pewnie będzie się powoli przebudzać.

Pogoda okropna, leje , jest ciemno, ja bez zakupów, i nie wiem teraz co robić, bo nie mam z kim zostawić małego :roll:

no nic... najważniejsze, żeby Mały miał obiadek, coś spróbuje odkopać w lodówce :lol:

Poza tym , to nic sie nie dzieje, powiesiłam pranie na suszarce, jeszcze spróbuje ogarnąć troche te zabawki, bo przejścia nie ma.

Przy następnej drzemce Syna, zabieram się za ćwiczonka.

Milego!

iv09i09kftvt0mdm.png

#243 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 13:44

Jakoś mi tak dni ostatnio szybko uciekają... Niedługo koniec czerwca

Mnie też.

I już lipiec będzie, już?! Niemożliwe, no. :mrgreen:

Hej. :-)

Pogoda się zepsuła, ale nie ma co narzekać, bo weekend ma być upalny, a deszczu i ochłodzenia trochę się przyda.

Dni, póki co, mijają mi bez większych zmartwień. Nie jest źle.

Sprzątam, gotuję, oglądam powtórki w tv, seriale na laptopie, filmiki na youtubie, czytam. Jakoś leci...

Mam zamiar w wakacje wziąć się za pisanie rozdziału pracy licencjackiej, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dzisiaj na obiad rybka z ziemniaczkami i surówką.

W międzyczasie zajadam się malinami. :-D

Miłej reszty dnia. ;*

Użytkownik Findmysky. edytował ten post 26 czerwca 2014 - 13:45

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#244 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 14:52

Jeszcze raz ja...na chwilkę...otóż...

powiem wam,że ostatnio moje zdrowie szwankuje...zaniepokoiły mnie różne objawy <co>  więc postanowiłam odwiedzić mojego lekarza pierwszego kontaktu,w celu otrzymania stosownych skierowań na potrzebne według mnie badania.Od jakiegoś czasu(ale nie bardzo dawno)bardzo szybko się męczę,nawet marsz do pracy z pociągu przyprawia mnie o ,,trzepotanie" serca...a,że moja zastawka nie do końca normalnie funkcjonuje od urodzenia,to pomyślałam o kardiologu...nic  z tego...termin za rok mam <cryyy> .Do tego doszły wahania nastrojów i kłopoty z koncentracją oraz zapominaniem(pamięć zawsze miałam niemal absolutną).Często ostatnio robi mi się słabo,i nie jest mi zimno a zawsze byłam zmarzluchem.Powiedziałam o tym lekarzowi a ten wysłał mnie do ginekologa i endokrynologa.I dał skierowanie na badania.Pani ginekolog zleciła dziwne badanie poziomu FSH <co> ...kurczę pomyślałam...o coś się dzieje...ciąża albo rak jak nic.Zapytałam o to i usłyszałam...UWAGA!...-właśnie weszła pani w okres premenopauzalny-...tadam!O jacież pierniczę!Menopauza?!Już?!Teraz?! <cryyy>

No jak to możliwe?Przecież ja taka młoda,piękna i zgrabna jestem,że o światłym intelekcie i otwartym umyśle nie wspomnę <sun_> .Ja i...menopauza? <umieraam>

Myślałam,że z krzesła spadnęz wrażenia.Lekarka wyjaśniła mi,że to nie jest jeszcze menopauza,bo miesiączkuję a pierwszy etap PRZED...no i wszystko jasne.ciepło mi bo uderzenia gorąca mam choć rzadko narazie ale jednak.Serce wali nie z choroby,która narazie nie daje o sobie znać bo prowadzę się niezwykle porządnie i higienicznie. <sun> ale z przekwitania...O w mordę!Zapominam się i dekoncentruję?...to normalne.Wahania nastrojów?...jak najbardziej.No nie mogę w to uwierzyć,że to już.Niby przypuszczałam,niby żartowałam na ten temat...ale takie to było...niby.

A w sumie na co ja liczyłam?Na wieczną młodość ,,durną i chmurną"?Wszak mam dorosłe dzieci,więc o co chodzi?

No tak właściwie to tylko oto,że skupiając się na galopie za pieniędzmi,pracy,obowiązkach  itd  itp  nie zauważyłam przemijającego czasu.

Postanawiam  to zmienić.Muszę mieć czas dla siebie,na swoje potrzeby,pragnienia i pasje.Bo życie do jasnego gwinta mi pryśnie sprzed nosa a ja nawet połowy swych marzeń nie spełnię.Ot co.

Tak więc zbieram się do kupy,spinam poślady,bo czas umyka.To już NAPEWNO(potwierdzone przez lekarza) premenopauza.

Więc i Wy skoncentrujcie się na sobie od czasu do czasu,bo nawet nie wiecie jak szybko i Was dopadnie...ta cała PRE- albo ...już...MENO-

#245 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 16:14

Gogi, pierwszy raz slysze o takim terminie, ale wazne ze zdiagnozowane, to teraz dbaj o siebie :)

Nas teraz czeka remont, a mnie dodatkowo latanie po lekarzach...

#246 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 17:01

@gogi dobrze przynajmniej, że wiesz co Ci jest. Moja mama też dość wcześnie zaczęła przechodzić menopauzę.

Życie dopiero się zaczyna, więc korzystaj ile możesz! O! :mrgreen:

Nas teraz czeka remont, a mnie dodatkowo latanie po lekarzach...

Coś poważnego?

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#247 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 17:27

Czesc! :-P

Dzien zlecial w miare szybko. W pracy znosnie. Treningu dzis nie bedzie bo znowu mam cos z gornymi drogami oddechowymi :roll: :evil: wczoraj to byla masakra, ale leki i herbatka z miodkiem robia swoje :-P

Zimno dzis, szaro i deszczowo. Tylko spac :lol:

Jak ja bym chetnie poszla na trening <cryyy> wydobrzeje i bedzie ze zdwojona sila <tancze>

Nas teraz czeka remont
Wspolczuje :-P

Ja odliczam czas do urlopu i wylotu :mrgreen:

Jest wreszcie czas na spokojne ogarniecie neta to korzystam :-P

Pozdrawiam! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#248 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 20:06

Dzień zakończony sukcesem :mrgreen: Świetne mieszkanko na mnie czeka od 1 lipca, teraz tylko pakowanie, przenoszenie maneli i musze jakiś stolik skitrać i pewnie komódke czy coś... Ale to pokolei. Najpierw pudła. I jutro pierwsza część pakowania :mrgreen: . Zadowolonam  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#249 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 20:14

No własnie cyklinujemy podłogę na górze.. wszystkie 3 pokoje...

a spać się przenosimy do salonu... wszystko musimy powynosić..

sama jestem przerażona.....

#250 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 00:34

I tak oto po wynikach matur :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Gnałam do domu z pracy, żeby szybko zobaczyć czy zdałam i na ile. :mrgreen: ale teraz już wszystko jasne:

polski - 61 % - sukces, bo bałam się przeogromnie, matma - 90 %, angielski - 98 %, biologia rozszerzona 80 %, chemia rozszerzona - 88 %, angielski rozszerzony- 89 % :mrgreen: :mrgreen:  Trzeba to opić czym prędzej !

Za wszystkie kciuki mocno dziękuję, przydały się bardzo bardzo.

A teraz dobranoc, bo pobudka już o 6.30 :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#251 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 05:12

Inqaa gratuluje i gdzie teraz dalej?

.pobudka o 6,30 ja juz niestety na nogach od 5 :(

#252 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 06:55

Zaraz cisnę obejrzeć suknie ślubne, bo zaczynają się wyprzedaże
Wpadło Ci coś w oko/

Pogoda okropna, leje , jest ciemno,
U mnie słońce wczoraj świeciło i dzisiaj też ;)

I już lipiec będzie, już?! Niemożliwe, no
Możliwe, możliwe ;)

Też jestem w szoku, że czas tak szybko ucieka.

weekend ma być upalny, a deszczu i ochłodzenia trochę się przyda.
U mnie ma padać podobno :P

Muszę mieć czas dla siebie,na swoje potrzeby,pragnienia i pasje.
Co zamierzasz robić?

Świetne mieszkanko na mnie czeka od 1 lipca,
Gratuluję ;)

polski - 61 % - sukces, bo bałam się przeogromnie, matma - 90 %, angielski - 98 %, biologia rozszerzona 80 %, chemia rozszerzona - 88 %, angielski rozszerzony- 89 % :mrgreen:
Gratuluję!

To na jakie kierunki studiów rekrutujesz?

Niektórym się weekend dzisiaj zaczyna a ja jeszcze dziś i jutro pracuję ;)

Miłego dnia!

nixqp2.png

#253 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 07:27

@inqaa <ookk> Swietne wyniki! 

Bry. 

Strasznie sie nie wyspałam, choć wczoraj znów padłam na cycki... NIe wiem o co chodzi ostatnio, ale zupelnie sie wyspać nie moge <bezradny> . A teraz kawa! 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#254 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 08:53

polski - 61 % - sukces, bo bałam się przeogromnie, matma - 90 %, angielski - 98 %, biologia rozszerzona 80 %, chemia rozszerzona - 88 %, angielski rozszerzony- 89 % :mrgreen: :mrgreen:

Wow. Zdolna bestia!! Gratki ogromne ! <ookk> <bravoo> <bravoo>

Świetne mieszkanko na mnie czeka od 1 lipca

No to jednak się poszczęściło. Szybkiego pakowania, bo to chyba najgorsze z tego wszystkiego... ;-)

Witam się,

słońce za oknem. Fajna pogoda sie na weekend szykuje, a ja leżę w łóżku i zastanawiam się co robić. Bo mam kilka propozycji. <bing1> Mętlik w głowie a decyzję muszę podjąć szybciorem. Najwyżej będę potem solidnie żałowała <angryred>

No nic, póki co śniadanie i trochę nauki. <czirl1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#255 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 09:01

Szybkiego pakowania, bo to chyba najgorsze z tego wszystkiego...
większość szafy już w walizkach :mrgreen: Została kuchnia, resztki książek pościel i .... pralka... Dalej nie wiem co z nią zrobić <bezradny> 

I pudeł mi brakuje! <olaboga> Trzeba sie przejść do sklepu, a takiego mam lenia... 

Myślałam też, żeby sie wybrać za ubezpieczeniem dziś, ale coś mi się wydaje, że mi czasu nie wystarczy i zostawię to na przyszły tydzień... 

#256 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 13:06

@inqaa gratuluje wyników. Świetne :)

Witam serdecznie!

Ja dzisiaj mam dzień pełen wzruszeń. Pożegnania w przedszkolu. Kwiatki, czekoladki, prezenty. Normalnie co chwilę się rozklejałam. To pół roku minęło za szybko, aż nie chce mi się stamtąd odchodzić.

Ale pani dyrektor stwierdziła, że mam bronić licencjata i akurat za rok do niej wracać. :mrgreen: :mrgreen: Więc może akurat się uda.

A teraz..... jeszcze w poniedziałek na chwilę do przedszkola. A potem laba, wakacje, odpoczynek....

Niby się cieszę, że trochę odpocznę, ale jestem pewna, że po jakiś dwóch tygodniach będę już marudziła, że chciałabym gdzieś coś robić z ludźmi...

No, ale nie marudzę. Odpoczywam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#257 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 16:09

@inqaa brawo! Super wyniki. :)

Ale pani dyrektor stwierdziła, że mam bronić licencjata i akurat za rok do niej wracać.

Super propozycja. :D Nieczęsto się zdarza, więc masz motywację do nauki. :D

I weekend, zero konkretnych planów. Ale może jutro coś wymyślimy z Połówkiem. :)

Niewyspana jakaś jestem, chociaż spałam dość długo.

Siedzę z cappucino i oglądam TV.

Miłego. :*

#258 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 17:15

Co zamierzasz robić?

Spełniać swoje zachcianki,nie odrzucać marzeń tylko dążyć do ich realizacji.Być zawsze sobą,w każdej sytuacji.Zawsze znajdować czas tylko dla siebie:relaks,podróże,koncerty,spektakle,wernisaże,kursy dziewiarskie itp itd. <sun>

tak oto po wynikach matur Gnałam do domu z pracy, żeby szybko zobaczyć czy zdałam i na ile. ale teraz już wszystko jasne:
polski - 61 % - sukces, bo bałam się przeogromnie, matma - 90 %, angielski - 98 %, biologia rozszerzona 80 %, chemia rozszerzona - 88 %, angielski rozszerzony- 89 %   Trzeba to opić czym prędzej !

Brawo!!!Gratuluję!!! <bravoo>

Witam! <hello>

Jeszcze chwilka i Pan mąż wraca.Przygotowałam Mu urodzinową niespodziankę:golonkę pieczoną,ziemniaki i kapustę podsmażaną(dziś kalorie i cholesterol nie istnieją),mały zgrabny torcik z truskawkami.W prezencie butelka Ballantines^a Finest i całusy. <tanczy7>

Stół mam już nakryty,wszystko gotowe...za pół godziny będzie a tymczasem ja...przeglądam BS.

Życzę miłego wieczorku. <byebye>

#259 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 20:18

i gdzie teraz dalej?

Składam tylko na Uniwersytet Medyczny a o wynikach rekrutacji na pewno was poinformuję ;-)

@wloczykijka @Blondynka88 @nie(d)oceniona @Olenka @Findmysky. @gogi  dziękuję wam bardzo ! ;* Teraz tylko trzeba czekać ;-)

Jutrzejsza wizja mojej pracy totalnie mnie przeraża, gdyż będzie to prawdopodobnie około 15 godzin ciężkiej harówki <bezradny> Mam zamiar dobrze się wyspać w niedzielę, gdyż idę na imieniny cioci i nie chcę siedzieć jak cień :-P

Niedługo wypłata - zobaczymy ile tam mi się naskładało :mrgreen:

Dzisiaj byłam w szkole odebrać wyniki maturalne, potem na kawie ze znajomymi w McDonald's no i z tatą jeździłam po lekarzach :roll: 5 godzin czekania w kolejce, żeby wejść na 3 minuty. I to z łaski wszystko <bezradny> Tak jakby podatnicy w ogóle nie płacili przez większość życia składek na NFZ....

miłego wieczorku,  ja zaraz kładę się spać :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#260 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 20:24

Za miesiąc wyprowadzka na swoje, także portfel płacze, bo kupić trzeba miliony rzeczy

Ale za to jakie miłe są takie zakupy :) gratuluję :*

@inqaa, gratuluję :mrgreen: świetne wyniki <ookk>

Niespodziewanie dostałam dzisiaj wolny od pracy dzień, z czego ucieszyłam się niesamowicie, bo i na spacer poszłam, i na przepyszny obiad z M. i film obejrzałam i to nic, że poryczałam się na koniec, jak głupia. Teraz czas na jakąś komedię :mrgreen:

Biegać mi się już dzisiaj nie chce. Coraz częściej zresztą ostatnio odpuszczałam sobie bieganie i rano i wieczorem, więc w ramach motywacji i zachęcenia kupiłam sobie nowe buty i bluzkę pod kolor :lol: Mam nadzieję, że do w poniedziałek przyjadą i że motywator podziała :lol:

Pędzę robić kanapki z twarogiem i miodem. Kupiłam wczoraj olbrzymiasty słoik od taty koleżanki i miód będę dodawać chyba do wszystkiego. Strasznie dawno nie jadłam :mrgreen:

Miłego wieczoru <buzki>