Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

"Seks - tak ale dopiero po ślubie"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
363 odpowiedzi w tym temacie

#161 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 09 września 2008 - 12:53

Sandy, ja po prawie czterech latach co prawda slysze o wspolnej przyszlosci, ale kiedys.. Ale tez zadnego pierscionka nie mam.. <bezradny></span>
Tez boje sie ze facet ktory dostanie wszystko szybko szybcirj sie znudzi. Ale zeby czuc sie naprawde kochane musimy zaufac.. Bo tak zawsze bedzie nam czegos brak..
I to nie tylko w kwestii seksu, ale tez innych. Moze nie jestes go zupelnie pewna?

Myslicie ze facet musi najpierw "sprawdzic" kobiete w lozku zanim pomysli o niej jako o tej na cale zycie?

#162 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 09 września 2008 - 13:01

Ale czasem jest tak,że koleś planuje z dziewczyną,że z nią się ożeni i cały czas jej ględzi ile to chce mieć z nią dzieci itp.,a potem ją porzuca.
Dla mnie to widać czy ktoś kocha czy nie.Poza tym to też zależy od wieku no bo jeśli jest para i koleś ma 30lat i spotyka się z dziewczyną 4 lata i przez 4 lata do niej nawet nie piśnie słowem o małżeństwie to według mnie nie za dobrze oznacza.Ja np.jestem z Marcinem dość długo,ale trudno było żebym wymagała od niego,żeby mi w wieku 18lat pierścionek dawał.
Sandy co do takich obaw to nie mogę porównać za dużo,bo Marcin to mój jedyny taki poważny chłopak,ale jak z nim zaczynałam te zabawy :oops: to też miałam takie myśli,ale jak widać nie znudziłam mu się,więc dla mnie to jednak kwestia zaufania drugiej osobie,że kocha i czasu

#163 Sandy

Sandy
  • Użytkownik
  • 199 postów

Napisano 09 września 2008 - 13:03

Wiesz,masz rację z tym zaufaniem.Tylko ja z natury jestem nieufna,a już facetom to wogóle... nie wiem skąd to u mnie ale tak jest,kolezanki nawet się żalą ze o NICZYM im nie mówię,chętnie słucham mówię o studiach i innych rzeczach ale o soebie nigdy,chyba że tu na forum.Może taki charakter.

A co do Twojego pytania to mślę,że nie,bardziej wbrew pozorom liczy się dla faceta to czy się dobrze czuje z dziewczyną,czy mają o czym rozmawiac,czy ona nie ma zbytnich humorków,nie obraża się o byle co.
Ale faceci powiedzą że muszą,no i chyba normlane jest że chcą uprawiać seks z dziewczyną,a jak jest fajnie to jest fajnie,chyba że sie w łózku nie układa to...wszystko pewnie przestaje sie układać,seks jest mimo wszystko jednym z ważniejszych elemetów szczęsliwego związku a jak jest nieudany to są sfrustrowani i powoli oddalają się od siebie,rzadko kiedy próują cos z tym zrobić ale w porę zzauwazają ze po prostu nie będą w stanie się dopasować do siebie.

#164 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 września 2008 - 15:30

Myslicie ze facet musi najpierw "sprawdzic" kobiete w lozku zanim pomysli o niej jako o tej na cale zycie?

ee to nie jest zasada ;-)

Myślę, że warto się dobrać i pod tym wzgledem :P
Tzn jeśli ludzie się kochają i na prawdę chcą być ze sobą całe życie itd tylko np czekają rok bo nie było wolnego terminu na ślub :P to co to za różnica czy teraz czy za rok jak i tak chcą być ze sobą? :P
Dla mnie to na prawdę bez różnicy ;-)
Ja bym nie wytrzymała bez seksu, bo ja straszny zboczuch jestem :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#165 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:42

No oczywiśce że seks dopiero po ślubie :mrgreen: ale nie u mnie <serduszka></span> he he a tak szczerze mówiąc, to Kościołowi nic do tego czy ktoś z kim śpi czy nie, a seks z ukochaną osobą nie jest niczym złym, bo poczęści seks jest to jakaś tam cześć miłóści a człowiek spełniony że tak powiem w seksie to człowiek szczęśliwy. A jak ludzie się kochają i są szczęśliwy to wszystko w porzadku jest :-D Pozatym ksiądz to też facet, więc czasami ich twierdzenie na temat seksu przed małrzeskiego którego wogóle według ich twierdzenia nie powinno być, może winikac z tego że oni nie mogą, ich strata ja im drogi życiowej nie wybierałam <huraaaaa></span>

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#166 Miya

Miya
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 09 września 2008 - 18:52

To z tymm małżeństwem...
JEst tak że wqiększość gada a i tak oddaje się przed...
Ja też tak gadałam.. Do czasu. Kiedy nie poznałam mojego ukochanego... Jakoś tak wyszło.. Nie powiem, żeby to był mój wymarzony pierwszy raz ale warto było ^^
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#167 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 09 września 2008 - 20:47

ja szanuje decyzje o seksie po slubie ale osobiscie kota w worku bym nie wziela

#168 Miya

Miya
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 12 września 2008 - 12:23

Lady Jo Kota w worku|? w jakim sensie?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#169 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 12 września 2008 - 15:08

w jakim sensie?

no chyba w takim, że nie wie jaki jest w łóżku itd i nie brała by takiego męża w ciemno :P
tak to zrozumiałam ;-)

#170 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 12 września 2008 - 16:52

kota w worku w sensie wyjsc za maz za kogos z kim kompletnie nie mozesz sie dogadac w lozku, z kim ci jest poprostu zle, macie zupelnie inne temperamenty lub inne upodobania,
jezeli chce sie za kogos wyjsc powinno sie poznac te osobe, rowniez w kwestii seksualnej

#171 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 13 września 2008 - 07:15

Teoretycznie, dobrze jest poczekać z seksem do ślubu, ale niestety teoria rzadko idzie w parze z praktyką <hoho2></span>
Jestem w Peru...

#172 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 września 2008 - 11:09

malutka-iwona, coz.. Wydaje mi sie ze wiecej osob by czekalo, gdyby nie sytuacja.. A ze z legalizacja zwiazku nielatwo, to tez i wytrzymac chodzac po 6 lat tez.. <bezradny></span>

#173 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 września 2008 - 12:20

gdyby nie sytuacja..

jaka sytuacja?
a co to ślub się bierze jak najszybciej żeby tylko szybko pójść do łóżka?
Ja tego nie praktykuję itd ale chyba nie po to jest ta wstrzemięźliwość

#174 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:04

cerrata, taka sytuacja ze mlodzi chca sie najpierw ustawic itd co trwa kilka lat. Trudno zeby wtedy zyli tak jak Kosciol nakazuje...

#175 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:05

szczerze? nie bardzo rozumiem teraz o co ci chodzi? ;-)

#176 Miya

Miya
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:14

A ja chyba kapuję :P Mirabelka__22 zgadzam się... Mało kto teraz tak żyje w zgodzie z Katolickimi przekonaniami na temat utraty dziewictwa przed slubem... W zasadzie teraz to jak spojrzysz nma tą młodzież w wieku 14-16 lat to to jest nie możliwe by tego dotrzymała...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#177 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:18

W zasadzie teraz to jak spojrzysz nma tą młodzież w wieku 14-16 lat to to jest nie możliwe by tego dotrzymała...

no ale przecież jak ktoś chce to będzie żył zgodnie z tym swoim postanowieniem

Wydaje mi sie ze wiecej osob by czekalo, gdyby nie sytuacja..

tego nie rozumiem
że wiecej osób by czekalo gdyby nie co?

#178 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:27

Mało kto teraz tak żyje w zgodzie z Katolickimi przekonaniami

ale powód tego jest tylko jeden:gdyby księża katoliccy przestrzegali celibatu to może zwykli katolicy też by trzymali się zasad np. co do seksu przed ślubem, a tak ja mam z czegoś rezygnować a oni mają dzieci czy nawet związki gejowskie :shock:
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika

#179 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:29

eh to nie temat na poczynania księży ;-)
kościół i wiara przestały być.. wiarygodne
tyle w tej kwestii
;)

#180 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:31

tyle w tej kwestii

<bravoo></span>
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika