Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy marcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
451 odpowiedzi w tym temacie

#61 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 08 marca 2014 - 10:11

Witam weekendowo :)

Dobrze trochę odpocząć, chociaż wyspać się i tak mi nie dali.

Tata już o 7 obudził mnie kwiatkami, potem przyszedł wujek z kuzynem, a potem musiałam jechać na zakupy, ale teraz już relaks.

Popołudniu wpada Połówek, rodzice idą do znajomych.

Więc planuję jakiś deser, kolacyjkę, posiedzimy sobie i tak dzień minie.

Wszystkiego dobrego dla Was Dziewczyny!

<przytul>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#62 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 08 marca 2014 - 10:49

mam nadzieję, że sie naprostuje wszystko i będzie tak jak powinno

Dzięki i oby, choć w aż tak idiotycznej sytuacji nie byłam chyba nigdy :/

Hej hej :)

Dzień kobiet świętuję już trzeci dzień ;-) Przedwczoraj dostałam najpyszniejsze na świecie orzechowe czekoladki, wczoraj merci, a na koniec dnia 3 kg marchewek od znajomego, który jako jedyny pamiętał, że jestem na diecie :lol: :lol: :lol: Dla koleżanki, która dietuje się razem ze mną była za to siatka pomarańczy :mrgreen:

Pogoda dziś cudowna, słońce świeci, w domu powoli robi mi się już za gorąco i coś czuję, że okno zostanie otwarte na cały dzień. Jutro wyczekiwane wolne, a ja korzystając z czasu i z tych podarowanych marchewek napaliłam się na zrobienie marchewkowego ciasta. I mam nadzieję, że z koleżanką uda mi się w końcu spotkać, bo do opowiadania mam jej sporo.

Teraz oczywiście kawa, a potem może przywitam się z Chodakowską, choć dzisiaj jakoś wyjątkowo mi się nie chce.

Miłego dnia <buzki>

#63 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 08 marca 2014 - 11:49

a na koniec dnia 3 kg marchewek od znajomego, który jako jedyny pamiętał, że jestem na diecie :lol: :lol: :lol: Dla koleżanki, która dietuje się razem ze mną była za to siatka pomarańczy :mrgreen:
ale macie fajnego kolegę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tata już o 7 obudził mnie kwiatkami,

milutko ;-)

Ja dzisiaj czuję się wyjątkowo wyspana. Od rana zabrałam się za książki, żeby potem móc dłużej posiedzieć z K.

Wczoraj dostałam już pełny wykaz egzaminów, sale, egzaminatorów. Łącznie - 8 egzaminów z ustnymi. I to wszystko zawarte w 12 dniach. Ale jest jeden plus - 16 maja już będę miała wszystkie z głowy <ookk>

Na obiadek dziś rosół, pomogłam babci sprzątnąć mieszkanie. Planuję dziś jeszcze zrobić porządek z paznokciami.

Miłego ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#64 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 marca 2014 - 12:15

Czesc.

Jestem taka wzruszona.Rano dostałam od synka pięknego hiacynta.Najwspanialszy prezent jaki sobie mozna wymarzyć.Z zyczeniami od dziecka,coś pięknego.Mąż czai się na przygotowanie jakieś ciekawej i pachnacej kolacji.Zobaczymy co przygotuje. :-P

Po za tym katuje płytę Bocellego,poprawia mi nastrój i z doskoku zagladam na forum.

Muszę jeszcze odkurzyć,by bylo czysciutko .Ależ ten hiacynt pachnie <serduszka>

Milego dnia,babeczki!

#65 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 08 marca 2014 - 12:46

Hej <flow1>

Wpadłam złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji naszego święta! Obyśmy taki dzień kobiet miały przez cały czas, a nie tylko dzisiaj! <flow1> Przesyłam ogromne buziale dla Was <buzki>

P.S. U mnie sytuacja się klaruje, powoli wychodzę na prostą. Mam się dobrze i jak zwykle brak czasu na przeglądanie forum ;>

Wiosna idzie! <sun_>  Wybywam dzisiaj z dziewczynkami na potańcówkę, a co :-P

Pozdrawiam i ściskam mocno! <tancze>

Załączone miniatury

• 1959765_3942316013369_642738286_n.jpg

Użytkownik malwitka edytował ten post 08 marca 2014 - 12:46

#66 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 08 marca 2014 - 22:39

Hej Kochane babeczki!!!!! Dawno mnie nie było na babskim,a to ze względu na to, że nie miałam dostępu do Internetu.Stęskniłam się za Wami okropnie. U mnie nie jest za wesoło i powiem szczerze nie wiem jak to wszystko dalej będzie wyglądało.Ach, źle jest i to bardzo i mój stan psychiczny jest bardzo zły. No, ale największą radością jest Marcin.Tydzień przed feriami moje kochane dziecko pochorowało się i ferie trwały nie 2 tygodnie, a 3.Miał iść na bal karnawałowy i też nie poszedł,wolał jechać do dziadków.Mam nadzieję,że teraz częściej będę zaglądała na babski.
@inqaa, serdecznie gratuluję awansu. :)
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam. <buzki>
Edit: Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!!!!
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#67 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 09 marca 2014 - 07:30

@Witajcie forumowe gołąbeczki!!!  <buzki>

Niby wszystko jest jest jak zawsze :-? ...jak zawsze siedzę w kuchni przy oknie,jak zawsze wstaje słonko i świergolą ptaki,jak zawsze popijam ulubioną kawkę...ale...dziś mam humor pod zdechłym Azorem. kurwa

Otóż...wczoraj był Dzień Kobiet...no i nie zasłużyłam u pana męża na nic...dosłownie.Co prawda szłam wczoraj do pracy na 12godzin,sama naszykowałam sobie śniadanko i kawe,sama zrobiłam kanapki do pracy...pan mąż(nie wiem po co)odprowadził mnie na pociąg i kiedy nadjechał(pociąg oczywiście)rzucił mimochodem:wszystkiego najlepszego...i tyle...zdążyłam mu powiedziec,że nie tego oczekiwałam to powiedział,że dzień sie jeszcze nie skończył...więc byłam pewna,że po powrocie z pracy(ok.21.30)zastanę pana męża w domku z kolacją przy świecach...o ja naiwna!...nie dość,że nie czekał na mnie wieczorem wiec szłam po ciemku przez lasek,to owszem zastałam go w domu...spał pijany <impreezka>  ...z koleżką spędził ten dzień...nie było kolacji i kwiatów...  <killer>

@magdaaaaa...nie wiem czy ze mnie fajna mama...miałam podobne przejścia z synami jak byli w wieku córki...przerabiałam to już.,więc nie chce powtarzać tamtych błędów.

@89kasienka89...ty też nosisz okulary? 8-) ...czy kupowałaś może oprawki w vision ekspres?Bo ja też okularnica jestem...od 30latek całych...nigdy nie nosiłam soczewek...moje oczy ich nie tolerują...a oprawki są takie bajecznie cudne...

No i niedziela jest...co na dziś w planach...kościół,obiad,potem może spacer albo wypad rowerowy z córką...ma być dziś piękne słonko i cieplutko...w całym kraju...podobno...chyba...

Miłego dnia kochane...bądźcie radosne i szczęśliwe. ;*

P.S.

Dzień wcześniej,w piątek...kupiłam sobie bukiet tulipanów do wazonu...no to miałam kwiaty na Dzień Kobiet.Ech...życie.

Użytkownik gogi edytował ten post 09 marca 2014 - 07:34

#68 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 09 marca 2014 - 08:01

Witam i ja :)

Wczorajszy dzień przeleciał milutko :) Od męża bukiet fioletowych tulipanów i jakoś tak przyjemnie było cały dzień. Ja poszalałam w kuchni bo nie dość że obiad to chodził za mną kapuśniak :) Który oczywiście też zrobiłam :D

Kochany mąż obiecał dzisiaj zrobić mi wuzetkę :D no i że mamy piękne słońce za oknem to czeka nas spacerek z uszatą. Może w końcu do lasu się przejdziemy jak za dawnych czasów. 

Ogólnie od dłuższego czasu jest między nami super no ale to może za sprawą pijawki :) (chociaż chyba zawsze tak było) 

Nic, uciekam jakieś śniadanko sobie zrobić bo G. to pewnie do 10 pospi jeszcze.

Miłego i słonecznego dnia!!!!

#69 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 09 marca 2014 - 08:49

zastałam go w domu...spał pijany   ...z koleżką spędził ten dzień...nie było kolacji i kwiatów... 

gdyby mój facet Dzień kobiet sobie spędził z koleżanką  a ja ja dostałabym fige z makiem to zaczęłabym się troche zastanawiać...  :shock:

troche nie na miejscu takie zachowanie

U mnie nie jest za wesoło i powiem szczerze nie wiem jak to wszystko dalej będzie wyglądało.Ach, źle jest i to bardzo

Mam nadzieję że wszystko się poukłada  <pocieszacz> trzymam kciuki :*

Ogólnie od dłuższego czasu jest między nami super no ale to może za sprawą pijawki (chociaż chyba zawsze tak było) 

napewno wiadomość o dziecku was jeszcze bardziej uskrzydliła  :-D

Bry :) 

Ależ przebimbałam weekend. Objadłam się znowu ciast  :shock:  Nie no jak nie przestane to będę wyglądała jak smok  :shock: Zaraz idę na rower bo jest tak pięknie za oknem że aż żal siedzieć w domu. W sumie wszyscy jeszcze śpią a ja już od godziny grasuje  :-P Taa, jak mam wolne to wstaje skoro świt a do szkoły podnieść się nawet na 10 nie potrafię  :-P Po południu idę ze znajomymi na prezentację naszej drużyny żużlowej  :mrgreen:  :mrgreen:  W końcu  <jupi> Jak wrócę będzie pewnie koło 21 i trzeba się wtedy pakować. No a jutro come back do stolicy. 

Miłego dnia <buzki>

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#70 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 marca 2014 - 09:19

Cześć.

Niedziela, a ja ostatnio tak bardzo nie lubię tego dnia, bo ostatni dzień weekendu, bo jutro trzeba będzie znowu wstać rano. A tym bardziej jak sobie pomyślę, że teraz najbliższy wolny weekend mam pod koniec marca to jeszcze bardziej mi się nic nie chce. :roll:

No, ale nie marudząc. Za oknem piękne słonko od rana. Wczoraj spędziłam naprawdę cudny wieczór z Połówkiem. Także jakieś plusy można zawsze znaleźć. :)

Dodatkowo dostałam zaproszenie do koleżanki ze studiów na wieczór panieński, więc tym bardziej to będzie jakaś odmiana dla mnie i wyjście do znajomych może mi to skutecznie poprawi humor. :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#71 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 09 marca 2014 - 09:51

gdyby mój facet Dzień kobiet sobie spędził z koleżanką

z koleżką, czyli kolegą. A nie koleżanką ;-)

No jakby spędził dzień z koleżanką to by było co najmniej dziwne :lol:

Witam. Kolejny leniwy dzień weekendu. Leniwy, bo siedzę w domu, ale i tak czekają na mnie książki i notatki.

Na obiad dzisiaj spaghetti. Pogoda za oknem piękna :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#72 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 09 marca 2014 - 10:29

Hello :-)
Co do dnia kobiet to ja osobiscie spedzilam go z przyjaciolka :-P
Zreszta spotkalysmy 3 inne kumpelki...wszystkie mezatki ze sporym stazem.
Moze to tak jest, ze po blisko 20 latach malzenstwa chce sie spedzic dzien kobiet w towarzystwie kobiet..?
Nam w kazdym razie tak sie chcialo ;-)

Spokojnej niedzieli Babeczki :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#73 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 marca 2014 - 10:31

@Jogobella ,wszystko sie ułoży,zobaczysz ;*

,to owszem zastałam go w domu...spał pijany ...z koleżką spędził ten dzień...nie było kolacji i kwiatów...

wściekłabym sie jak chorobcia,oj wsciekła ;)

Od męża bukiet fioletowych tulipanów i jakoś tak przyjemnie było cały dzień.

kocham tulipany,ja dostalam czerwoną różę ;-)

Zaraz idę na rower bo jest tak pięknie za oknem że aż żal siedzieć w domu.

U mnie także pogoda wyśmienita :)

Dodatkowo dostałam zaproszenie do koleżanki ze studiów na wieczór panieński, więc tym bardziej to będzie jakaś odmiana dla mnie i wyjście do znajomych może mi to skutecznie poprawi humor. :-)

Pewnie bedzie wesolo,dobrej zabawy! :)

Na obiad dzisiaj spaghetti

A ja serwuję udka z kurczaczka

Witam.

Mimo,ze pogoda sliczna,to humor mam do du...y

Wszystko mnie rano drażni,chyba lewą nogą wstałam.

Nie wiem co dziś bedziemy robić,ale na nic nie mam chęci.

Zobaczymy,jak potoczy się dzień

Miłego!

#74 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 09 marca 2014 - 10:50

Cześć! :)

Widzę, że wszystkim weekend szybko mija. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym pędzącym czasem :lol:

Ja wczoraj różę dostałam od męża.

Jutro Międzynarodowy Dzień Mężczyzn- szykujecie coś dla swoich panów?

Ja chyba kupię mu moją ulubioną Milkę <umieraam> Będę miała co jeść :lol: Na pewno wskoczymy na jedzenie do baru chińskiego jak będziemy wracać ze zakupów <ookk>

Dzisiaj rano było -2*C a teraz słońce świeci :D Wyskoczę do Biedronki to się chociaż przewietrzę ;)

Do Kościoła chyba na 18:00 pójdę, jak nikt się niespodziewanie nie zjawi :)

nixqp2.png

#75 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 marca 2014 - 11:54

3 kg marchewek od znajomego, który jako jedyny pamiętał, że jestem na diecie Dla koleżanki, która dietuje się razem ze mną była za to siatka pomarańczy

jak miło :-)

@Jogobella trzymaj sie i oby było dobrze :*

@gogi no to sie ten twój połowek nie popisał <bezradny>

dziewczyny czy wasi faceci maja do was problem , jak chcecie gdzies same wyjsc ???

ja wczoraj zarobilam 2 czekolady, i 3 tulipany , kazdy w innym kolorze ;-)

obejrzałam wieczorem film i myslałam, ze szybko zasne a nie spałam do 2 godziny :roll:

u mnie tez od rana sliczne <sun>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#76 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 marca 2014 - 11:58

dziewczyny czy wasi faceci maja do was problem , jak chcecie gdzies same wyjsc ???

To zależy gdzie i z kim chcę wyjść. Generalnie to on zazdrośnik straszny, więc zawsze pozwala, ale z wielkim bólem serca. :lol: :lol:

a nie spałam do 2 godziny :roll:

Ja też jakoś tak poszłam spać, bo zanim rodziców przywiozłam, zanim się ogarnęłam to trochę zeszło. :mrgreen:

Do Kościoła chyba na 18:00 pójdę,

Z M. mamy taki sam plan... chociaż mi to się dziś szczerze powiedziawszy nawet nie chce tyłka z domu ruszać. Ale taka ładna pogoda to trza się dotlenić chociaż. Może lepiej się poczuję. :-P

Pewnie bedzie wesolo,dobrej zabawy! :-)

Dzięki! :D

Na obiad dzisiaj spaghetti.

Ja miałam wczoraj na kolację, ale ostatnią mam taką fazę, że mogłabym jeść i jeść i jeść :lol: :lol:

Jak tak patrzę na to słonko za oknem to humor mi się ciut poprawia. Gdyby jeszcze tylko ból głowy minął to byłaby bajka. ;)

Zjadłam rosół, czekam na drugie... ale to pewnie jeszcze trochę. Potem biorę tablet w łapkę i czytam dalej. <ookk>

#77 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 marca 2014 - 12:17

dziewczyny czy wasi faceci maja do was problem , jak chcecie gdzies same wyjsc

Niech no by tylko spróbował <lol> Na szczęście nigdy w żadnym związku nie musiałam się na ten temat kłócić, bo i dla mnie i na szczęście dla facetów od samego początku wszystko było jasne - ja swojego życia nie zmieniam i nadal kiedy mam ochotę na wino czy piwo i ploty, wychodzę tak samo, jak M. od czasu do czasu spotyka się na piwie z kolegami. Fakt, że i tak wychodzę zdecydowanie rzadziej, niż kiedyś, ale nie z powodu jakichś śmiesznych zakazów, tylko tego, że czasem wolę zamiast tego spędzić więcej czasu z Mężem. Ale dziś na przykład już rano zapowiedziałam mu, że wieczorem wybieram się do knajpy :P

<hellooo1>

Cudnie jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Słońce świeci, ptaki śpiewają, a ciasto już się piecze i zaczyna pięknie pachnieć :mrgreen: Humor świetny mimo delikatnie mówiąc nieprzyjemnej kwestii, która cały czas mnie jeszcze męczy. Ale nie czas dzisiaj na rozkminy ;-)

Kawy mi tylko brak. Jak zwykle zamiast przesypać trochę ze słoika, zabrałam cały do pracy i jak zwykle zapomniałam na koniec włożyć ją do torebki. Zanoszę jeszcze po południu po kawałku ciacha koleżance i koledze, więc odbiorę ;-)

No i całe szczęście, że już po dniu kobiet, bo mimo, że owszem, było bardzo miło, usłyszałam kupę życzeń i komplementów, dostałam kilka chwastów, to do kolekcji wcześniejszych słodyczy doszło jeszcze ptasie mleczko, rafaello i dwie czekolady. Normalnie bym się jarała, ale nie teraz, kurczę :P

#78 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 marca 2014 - 12:23

chociaż mi to się dziś szczerze powiedziawszy nawet nie chce tyłka z domu ruszać. Ale taka ładna pogoda to trza się dotlenić chociaż. Może lepiej się poczuję.

tez mam takie mysli ;-)

Zjadłam rosół,
me too ;-)

@karatetyka @palomka pytam, bo maz kolezanki i maz córki mojej szefowej mieli problem, ze one chca na dzień kobiet gdzies isc same na impreze :roll: nie pomyslałabym, ze po kilkunastu latach zwiazku mozna miec takie dziwne pomysły.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#79 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 09 marca 2014 - 12:42

Zaraz idę na rower bo jest tak pięknie za oknem że aż żal siedzieć w domu.

Matko, jak ja bym na rowerze pojeździła. Zazdroszcze Ci normalnie :)

Jutro Międzynarodowy Dzień Mężczyzn- szykujecie coś dla swoich panów?

A nie zastanawiałam się jeszcze. Może gdzieś romantycznie poczłapiemy albo upichcę coś na kolacyjkę :)

No teraz to i tak siedzę w domu ale wcześniej G. nie robił nigdy problemów. Sam czasem mnie wyganiał. No i w drugą stronę jest to samo. :)

U mnie 10 stopni, cieplutko, cudownie. Spacerek zaliczyliśmy, uszata padła a teraz mąż kuchnie okupuje a ja mam zakaz wstępu :D  Pachnie już bosko :)

Za to wkurzył mnie dzisiaj mąż kuzynki. Mieszkają kilka bloków dalej.... odzywają się jak czegoś chcą no i oczywiście zadzwonił, czy mąż nie zajrzał by im do lapka bo coś się dzieje. G. się wkurzył bo ileż można. 2 tygodnie temu w  niedziele też siedział i lapka im naprawiał ale wiadomo, dzieciaki instalują co popadnie, pojawi się wirus to go kasują razem z plikami systemowymi a później  zdziwienie, że nie działa. 

#80 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 09 marca 2014 - 13:38

Na obiad dzisiaj spaghetti.
Uuuuuwielbiam, obok chili concarne :mrgreen:

Ja wczoraj różę dostałam od męża.
Ja tulipanka pieknego, bo roze srednio lubie ;-)

Ani troche ;-)

a ciasto już się piecze
Aaaaaa slodycze!!!!

@AgniesztkaT kurczaczku, ty niedlugo masz polowke ciazy :mrgreen:

Witam sie slonecznie <sun>  <sun>  <sun> 

Nie bede sie rozpisywala, powiem tylko ze jest cudnie. Pogoda i tak ogolnie :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: 

Poki co po obiadku odpoczywam obecnie sama, bo maz na uczelni.

Taka ladna pogoda, to do kosciola z Okruszkiem przeszlismy sie pieszo-spacerkiem. 

Plany na po poludnie albo w 3ke albo do famili  :mrgreen:

Milej niedzieli!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć...