Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy marcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
451 odpowiedzi w tym temacie

#41 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 06 marca 2014 - 11:37

Hej wszystkim...

My już po lekarzu, mały dostał jakąś maść , ma niby po tym przejść. Jeśli nie to dostanie receptę na mleko.

Nigdzie mi się nie chce wychodzić, pogoda paskudna. Gdzie to wiosenne słoneczko... <bezradny>

Mąż pracuje do 16stej , zjemy obiad i pojedziemy na zakupy. Kończą się pampersy  w lodówce pustawo i to tak :lol:

Jutro przychodzą moi znajomi , a w sobote jedziemy do galerii :-) :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#42 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 marca 2014 - 12:11

Witam.

Niedawno wrócilam z hipermarketu.Raz na miesiąc,dwa, robię obowiązkowe większe zakupy.

Ogórkową mam ,takze luzik z gotowaniem.

Czeka mnie dziś drobne pranie i odkurzanie.Wiadomo,jak zwierzak w domu to i bywa,że siersci pełno.

Za oknem pochmurno,czekam na wiosnę z wielkim utęsknieniem.

Miłego dnia,dziewczyny.

#43 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 marca 2014 - 14:32

Tak w ogóle to nie wiem czemu ale nie wiedziałam, że Ty modkiem jesteś :lol: :lol: Taka spostrzegawcza jestem :mrgreen:

jestem dopiero od wczoraj, więc jak najbardziej mogłaś nie wiedzieć ;-)

Witam :mrgreen:

Wczoraj do wieczora plociłam z tatą, ale o dziwo dziś rano wstałam bez problemów. Teraz już jestem po obiedzie i muszę porobić porządek w szafce, bo mam straszny bałagan. Szczególnie w tej z papierami :lol:

Wieczorem chyba pójdę do babci i może nawet u niej zostanę :-)

Dziś rano byłam na badaniach, jutro koło 12.00 wyniki. Przy okazji zapisałam się do lekarza jutro a 16.00.

miłego ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2014 - 18:55

flirciara
czasem mnie tak określają ;-)

A co brat z żoną na to
brat wychowuje ja sam.

zawsze z liczeniem. Nawet sama rozrysowywałam sobie obrazki i przenosiłam to na haft

no to podziwiam, brakło by mi cierpliwości.

Co Twój brat na to?
jak wszyscy w domu nie ma na to pomysłu, to dziecko nie ma zakazów, ani obowiazków, z któreych bylaby rozliczana.

dzis dostałą z angielskiego ndst.

w pracy gazet troche poczytałam i tak dniowk zleciała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 marca 2014 - 19:00

jestem dopiero od wczoraj, więc jak najbardziej mogłaś nie wiedzieć ;-)

Czyli jednak nie tak źle z moją spostrzegawczością :D

I zapomniałam pogratulować ;)

Szczególnie w tej z papierami :lol:

Też tam ostatnio robiłam porządek. W czasie sesji, tak żeby się nie uczyć. :mrgreen: :mrgreen:

to dziecko nie ma zakazów, ani obowiazków, z któreych bylaby rozliczana.

A to nie za dobrze... Mała myśli, że wszystko jej wolno i szaleje. A przydałby się jej pewnie rygor.

w pracy gazet troche poczytałam

W swojej byłej pracy też to lubiłam, że mogłam sobie poczytać gazety, książki ;)

Czwartek... cudnie - bo coraz bliżej weekend.

Znowu pani dyrektor mnie wychwaliła - więc mi troszkę lepiej się zrobiło. ;)

Na dziś i jutro planów brak.... odpoczywam. Relaksuję się, czytam książkę, standardowo seriale oglądam.

Miłego wieczoru :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#46 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 06 marca 2014 - 19:25

Witam :)

Byłam tu w dzień, ale klient przyszedł i nie mogłam nic napisać :/

Dzień zleciał szybko i ponuro, niech ta wiosna przychodzi :)

Znowu pani dyrektor mnie wychwaliła - więc mi troszkę lepiej się zrobiło. :-)

Trzymaj sie kochana, bo praca super ;)

dzis dostałą z angielskiego ndst.

Tulę :*

muszę porobić porządek w szafce,

Ja robiłam przemeblowanie u dzieci :)

Za oknem pochmurno,czekam na wiosnę z wielkim utęsknieniem.

Tak jak ja :/

Miłego wieczorku :)

#47 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 marca 2014 - 19:33

Znowu pani dyrektor mnie wychwaliła - więc mi troszkę lepiej się zrobiło. :-)

Wow,super,fajnie to tak uslyszeć cos milego od drugiej osoby:)

Byłam tu w dzień, ale klient przyszedł i nie mogłam nic napisać :-/

Czasami tak bywa :-)

My już po kolacji.Synek cos tak z M dyskutuje.Mają swoje męskie sprawy.Niedlugo kąpiel,potem  zerknę na TV i lulu pa.

Dzień szybko zleciał.

Użytkownik viola edytował ten post 06 marca 2014 - 19:34

#48 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 marca 2014 - 21:44

brat wychowuje ja sam.

pisałaś? czy nie doczytałam, bo jestem w małym szoku... ;-) szkoda małej, rodzina tylko się denerwuje, a takie zachowanie i oceny w tak młodym wieku nie wróżą dobrze <bezradny>

Witam

Zalatana, zabiegana :->

Kursy zabierają mi większość dnia :-P jak wracam to chwila i już wieczór <bezradny>

Jutro na szczęście piątek :mrgreen:

wieczorkiem wypad w babskim gronie na tańce :-) piwko odstresowujące :mrgreen:

poczytam i zmykam (zawsze jak mnie nie ma chwilę to jakieś zmiany :-P )

Miłego :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#49 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 06 marca 2014 - 23:00

Dobry ;-)

Niedawno wrócilam z hipermarketu

Mi dzis ponad 3 godziny zeszlo :lol:

czasem mnie tak określają ;-)

Trzeba cos konkretnie podzialac ;-) ;-)

utro na szczęście piątek :mrgreen:

I w pracy od rana do nocy :-/ jupiiiiiii je je :-/

Ledwo wrocilam i juuz trzeba isc spac......ech ....

Udanego weekendu ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#50 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 07 marca 2014 - 06:32

Witam Was wszystkie! <buzki>

Za oknem powoli budzi się dzień,ptaki pojedynczo zaczynają swoje trele,słoneczko za chmurką,w radio Zet muzyka i humor...a ja ?...wolny dzień więc klikam od rana,bo potem wyjechać do MIASTA muszę znowu...pan mąż wybiera się jutro na ryby i robaki i zanęty jakieś potrzebuje. ;>

@magdaaaaa...hm...moja córka jest w fazie buntu,zaczęło się u niej w 6kl szkoły podstawowej...normalny dom,dwoje rodziców,własny pokój,właściwie dom bez większych problemów i ...Ona...moja córunia...wypieszczona,wyczekana...zawsze grzeczna...nagle...WAGARY,KŁAMSTWA...oszustwa,złe stopnie...i moje przerażenie.I co?Pedagog szkolny,psycholog i mnóstwo rozmów na temat,,Dlaczego?"...między wierszami i w strzępach rozmów wykrzyczała,że będzie tak robić bo mnie i tak to nie obchodzi...i poczułam się jak by mi ktoś obuchem w głowę dał...jak to?nie obchodzi?...Ona tak to czuła...niby wie,że kocham i dbam,ale...hormony szaleją i dziewczyna się pogubiła...6kl skończyła z NIETAKIM świadectwem jakbym chciała...ale zdała...we wrześniu w gimnazjum ...powtórka z rozrywki...mądra i spostrzegawcza nauczycielka zareagowała po m-cu...pogadałyśmy,pokazała mi ,,lewe" usprawiedliwienia i ...zawarłyśmy układ...wszystkie trzy,(dodatkowo mam dostęp w necie do ocen i frekwencji,raporty sms o nieobecnosciach i ocenach, i stały kontakt z pedagogiem szkolnym i wychowawcą)...po 3m-cach zostałam wezwana do szkoły...i pochwalono mnie za rodzicielską postawę,za trud i konsekwencje...a córa?...wierzga jeszcze czasem ale ...nie ma wagarów i złych ocen...nie ma oszustw...jest ograniczony internet,obowiązki domowe,i nagrody za co się da...ot choćby całus albo lizak i zapewnienie o miłości...ale moja córka ma dziś 14lat a Wasza pociecha dopiero 8...hm...ona chce na siebie zwrócić uwagę,w jakikolwiek sposób,nawet w zły...trzymam kciuki ,aby wszystko było dobrze,może brat poszuka jakiegoś psychologa i nawet sam z nim pogada...żeby nie było za późno...powodzenia. ;*

Ale się rozpisałam...ale to ważny niezwykle temat...to przyszłość naszych dzieci a one potrzebują nas i naszej uwagi, i miłości.

O i już zupełnie jasno za oknem...poza zakupami w sklepie wędkarskim pewnie sobie coś też kupię, wszak dziś moja i pana męża wypłata!!!hura!!! ;-)

Miłego dnia kochane... ;*

#51 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 07 marca 2014 - 07:12

W końcu w marcu przywitam się i ja :D

Cały czas Was podczytuję ale że u mnie nudno więc nawet nie ma co spamować :)

Jak nie badania to lekarze, jak nie sprzątanie to leżenie i tak non stop. Dzisiaj poszalałam z rana. Pranie już się pierze, mieszkanie odkurzone, gary po wczorajszym dniu pomyte, łazienka wysprzątana, sterta omletów na śniadanie usmażona i teraz tylko relaks. No jeszcze tylko spacer z uszatą i może skoczę na pogaduszki do kolegi mamy :)

A po 15 jak kochane mężydło wróci z pracy to zakupki i pewnie obiadek na mieście. No to tak w skrócie co u mnie :)

Miłego dnia!!!

#52 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 marca 2014 - 07:20

Mam jakieś ogólnie złe dni.

to cos jak ja . Bedzie dobrze:* Juz wiosna prawie :-)

@karatetyka trzymaj sie bedzie dobrze

jestem mega niezadowolona bo fryzjerka- nomen omen moja kumpela wycięła mi mega dużo włosów i ogólnie nie podobam się sobie teraz

dlatego ja nie bocinam juz wlosow..bo jak narazie kazdy fryzjer mi je spi*przyl  :evil: albo wygladalam jak szop pracz albo jakies te wlosy nijakie..... szkoda  tych twoich wiem ze byly dlugie

a kolor jaki masz teraz??

zrobiłam mu ciasto lodowe

a mozge prosic Cie o przepis w odp temacie ??  bo u mnie teraz szykuja sie same imprezki wiec prawie cos nowego bym zrobila 

@magdaaaaa moze mala ma jakies problemy skoro az kurator potrzebny ?

Jak twoje badania ?

Gogi fajna z Ciebie mama ;) 

A ja chora. Pogoda u nas fatalna

Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 marca 2014 - 07:22

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#53 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 marca 2014 - 08:09

@AgnieszkaT nie szalej tak, tylko odpoczywaj :)

@młoda ja wczoraj ścinałam włosy, też sporo urżnęła mi, ale dobrze, bo teraz jak człowiek mam, chociaż czekam,  aż mi do tej samej długości odrosną :)

Bry ;)

Wczoraj miałam piękny dzień, prowadziłam szkolenie, tak, ja szkoliłam inną pracownicę :P Tym sposobem cały dzień przesiedziałam z kawką i obserwowałam, jak pracuje, i w razie czego korygowałam jej czyny :P Kilka rzeczy nowcyh też jej pokazałam. Szkoda, że dziś nie może się taki scenariusz powtórzyc :P

No nic, zajdę zaraz do koleżanki na kawkę i do pracki, dziś już jednak będę pracować normalnie :P Także miłego dnia dla Was :)

@gogi u mnie też dziś matki boskiej pieniężnej :P Ale mam takie wydatki, że hej, okulary w poniedziałek odbieram, to trochę kasy pójdzie, plus zawse pełno innych wydatków...

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#54 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 marca 2014 - 08:50

Hej ;)

U mnie nic nowego. Widzę, że rangi wróciły na forum.

Ostatnio miałam kilka niefajnych dni pod rząd. Niby nic ale humor był słabyyy... 

Ale wczoraj wpadł narzeczony, kolację ugotowaliśmy razem, wygadałam się i od razu mi lepiej.

Szafy miałam porządkować od jakichś 3 tygodni i dalej wszystko leży rozwalone a ja nie mam kiedy tego ogarnąć.  :-/

Chyba potrzebuję weekendu tylko dla siebie ;) 

#55 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 marca 2014 - 09:00

.to przyszłość naszych dzieci a one potrzebują nas i naszej uwagi, i miłości.

dokładnie i dodam,ze rozmowy :)

Cały czas Was podczytuję ale że u mnie nudno więc nawet nie ma co spamować :-)

mam to samo :)

A ja chora. Pogoda u nas fatalna

Dużo zdrówka i słoneczka :)

@młoda ja wczoraj ścinałam włosy, też sporo urżnęła mi, ale dobrze, bo teraz jak człowiek mam, chociaż czekam, aż mi do tej samej długości odrosną :-)

dobrze,że włosy odrastają,można kombinować cos z fryzurami :)

Ale wczoraj wpadł narzeczony, kolację ugotowaliśmy razem, wygadałam się i od razu mi lepiej.

no to super :)

Witam.

Już po kawie.Kuchnia ogarnieta.Po poludniu smażę rybkę.Córka dziś przyjeżdża na obiadek.Około 14 stej odbieram syna sąsiadki ze szkoly.Tak juz od jakiegoś czasu.Poprosiła,wiec nie odmówilam.

Za oknem pochmurno.

Milego dnia babeczki:)

#56 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 07 marca 2014 - 11:24

Witam z pracy :)

Byłam już na pocznie oddać buty, które zamówiłam, bo kolor mi nie pasował :/

Piękne słoneczko za oknem, aż chce się żyć :)

Jutro w planach wypad na pokaz PANÓW do klubu :)

Miłego dnia :)

#57 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 marca 2014 - 12:03

@gogi moj brat i moja mama maja bardzo staroswieckie poglady na temat wychowania :( i BRAK IM KONSEKWENCJI i tu ja sobie moge dwoic sie i troic ale to nic nieda :roll: ja jej bardzo czesto mowie, ze ja kocham ; kiedys jej powiedziałam, ze zawsze , co by sie nie dzialo , gdzie by nie byla to zawsze bede ją kochac , to zapytała czy jak umrę to tez bede ja kochać. :P

@magdaaaaa moze mala ma jakies problemy skoro az kurator potrzebny ?
potrzebuje duscypliny i uwagi ....

Jak twoje badania ?
lekka anemia - zelazo , witamina b i końska dawka kwasu foliowego.

Jutro w planach wypad na pokaz PANÓW do klubu
będzie sie działo ;-)

ja bylam w lupmku, wrocilam z sweterkiem, i 2 bluzkami.

zaraz glowe myc i na pierwsza do pracy.

#58 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 07 marca 2014 - 22:11

@karatetyka mam nadzieję, że sie naprostuje wszystko i będzie tak jak powinno. <przytul>

I w pracy od rana do nocy
Pracusiu <buzi2> Odpocznij w weekend :)

@Tilia oby wiosna jak najdłużej u Ciebie była. <buzi2>

Witam się <jezorek11>

Wróciłam dziś ze Szcz. Niby w jednym kawałku, ale wątroba wysiada. Padam na twarz, więc zaraz łóżko i odsypianie baletu. A z rana jadę z rodzicami d PL, wieczorem powrót, więc znowu dzień w podróży mnie czeka. Ostatnio jestem obieżyświatem hahaha.

Nic, uciekam, bo godzina późna się robi ;-)

Miłego weekendu <tanczy7> <tanczy7>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 marca 2014 - 23:06

hejka , co tu tak cicho ???

ale dzis komplement usłyszałam o slicznych głebokich oczach <umieraam>

zmeczenie wychodzi , wiec zbieram sie spac , jutro popoludniówka. 

oliwka dzis zwyzywała pania na swietlicy :roll:

#60 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 08 marca 2014 - 09:45

Witam Babeczki w Dniu Naszego Święta  :mrgreen: i z tej okazji życzę nam wszystkim samych wspaniałości  :mrgreen: 

Tato podarował mi Rafaello i kwiatka z rańca więc dzień zaczął się przyjemnie  :mrgreen: Wczoraj była u nas kuzynka i farbowała mame i mnie. W sumie same odrosty mi robiła ale żeby było coś innego to mi dziabnęła 3 ciemne refleksy z boku i nawet mi się podobają  :lol:  :lol:  W końcu mam coś trochę innego na głowie  :lol: Generalnie niestety muszę zrobić projekt dzisiaj do szkoły bo jutro cały dzień będzie wyjęty z życia bo idę na powitalną impreze żużlową  :mrgreen: AA tak mi się nie chce że nie moge  :shock: No ale jak mus to mus. Wieczorem może na piwko wyskoczę ale to się jeszcze okaże.

Miłego dnia <buzki>

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."