Witam.
Może spróbujcie ratować małżeństwo idźcie do poradni. Rozwód to ostateczny krok. Jeżeli będziesz potrzebowała prawnego wsparcia zajrzyj tutaj...Wspierają emocjonalnie i wykazują zrozumienie dla sprawy.
Napisano 04 kwietnia 2016 - 09:57
Witam.
Może spróbujcie ratować małżeństwo idźcie do poradni. Rozwód to ostateczny krok. Jeżeli będziesz potrzebowała prawnego wsparcia zajrzyj tutaj...Wspierają emocjonalnie i wykazują zrozumienie dla sprawy.
Napisano 04 kwietnia 2016 - 10:22
Witam,
czasami orzeczenie o winie może okazać się też przydatne, gdy w przyszłości Strona bierze pod uwagę staranie się o kościelne stwierdzenie nieważności swojego małżeństwa.
Pozdrawiam!
ps. temat ten poruszam na swoim blogu.
Napisano 12 lutego 2018 - 11:37
Nimfa a skąd jesteś? Bo wiesz, jeśli uzyskasz rozwód bez orzekania o winie to możesz mieć problemy np. z otrzymaniem alimentów na siebie. A rozwód z orzekaniem dobry adwokat potrafi wywalczyć na pierwszej rozprawie. Jeśli jesteś z Warszawy to zgłoś się do adwokat Ingemary Grom. Kancelarię znajdziesz w sieci. Kobieta zna się na rzeczy i wszystko Ci wyjaśni. Z pewnością pomoże.
Napisano 13 lutego 2018 - 12:55
Znajdź dobrego adwokata, on na pewno dobrze doradzi i może sprawiedliwie podzielić majątek.
Napisano 05 marca 2018 - 13:53
Nie poddawaj się nigdy, zwłaszcza jeśli wina jest po jego stronie. Mój mnie zdradzał, miałam na to dowody, ale tak mi nakładł do głowy, że mnie zniszczy i zabierze dzieci jak pokażę to w sądzie, że chciałąm się poddać. Na szczęście trafiłam na naprawdę dobrego adwokata, który mnie przekonał, że możemy wygrać i cały czas mnie wspierał. Tutaj masz do niego namiar: Kancelaria Adwokacka Piotr Nawocki, Ul. Brukowa 6/8 Łódź, tel. 692 975 652. Pogadaj z mecenasem i sama zobaczysz, że nie warto dawać za wygraną. Wiem co mówię, bo ja się strasznie bałam rozwodu, a teraz mam to już za sobą i mega się cieszę, że nie odpuściłam. Powodzenia!
Napisano 07 marca 2018 - 21:21
Orzeczenie o winie zawsze przedłuża przeprowadzenie rozwodu,wydaje mi się,że nie jest potrzebne pranie brudów na sali sądowej,to do niczego dobrego,ani przyjemnego nie prowadzi. Dobry adwokat doradzi najlepiej,co będzie korzystne dla obu stron.
Napisano 16 marca 2018 - 15:29
Jeśli zależy Ci na szybkim rozwodzie to lepiej bez orzekania. Jeśli jednak chcesz się zemścić na mężu albo wyegzekwować swoje warunki to lepiej z orzekaniem o winie.
.
Napisano 17 marca 2018 - 12:04
Ja jestem zwolennikiem dogadania się ze sobą przy stole i pójść wtedy tylko po papier, po co niepotrzebnie przedłużać wszystko i prac brudy publicznie - a przy orzeczeniu o winie tak już się niestety dzieje
Napisano 24 lipca 2018 - 18:02
najpierw to przede wszystkim postaw na dobrego adwokata, który własnie dobrze doradzi i zajmie sie sprawą. Od siebie polecam panią adwokat Magdalene Grześkowiak z Warszawy. Na swoim koncie nie ma żadnej przegranej sprawy.
Napisano 27 września 2019 - 10:24
Zdecydowanie bez.
Z orzekaniem o winie jest problematyczny oraz drogi.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 28 kwietnia 2021 - 11:48
Jeżeli wina jest ewidentna to adwokat albo radca prawny załatwi to możliwie szybko i bezboleśnie, trzymam kciuki!
Napisano 02 września 2021 - 10:00
Wszystko zależy chyba od danej sytuacji. Czasami lepiej dla świętego spokoju zrobić rozwód bez orzekania o winie. Ale czasami lepiej zrobić to orzekanie o winie, by dowalić do porządku tej przeciwnej stronie, która nas skrzywdziła. Taka prawda. Co do adwokatów itd to wszystko zależy od naszego miejsca zamieszkania. Polecam też zajrzeć tutaj https://kancelariamcm.pl/
Napisano 01 lutego 2022 - 13:00
Trzeba pogadać z prawnikiem. Ważne są też mediacje.
Napisano 21 kwietnia 2022 - 12:50
Rozwód to ciężka rzecz... ale czasem jest konieczny. Tutaj można przeczytać kilka porad na temat tego, jak napisać i złożyć pozew o rozwód https://www.positive...-pozew-o-rozwod. Generalnie najlepiej, żeby zajęła się tym doświadczona kancelaria, ale warto wiedzieć, na co musimy być przygotowani.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Jak ustalić numer księgi wieczystej po adresie lub numerze działki? |
|
|
|
Stomatolog na nfz czy prywatnie |
|
|
|
Pompa ciepła czy piec na pellet |
|