Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Samopoczucie w ciąży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#21 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 13:02

Czytałam że najlepiej spać na lewym boku ja tez mam zawsze trochę ugięte nogi żeby nie naciągać podbrzusza
ja też właśnie o tym czytałam i próbowałam tak zasnąć z ugiętymi nogami z tym że dalej mnie bolało podbrzusze, na plecach też próbowałam zasnąć ale też nic nie dało dopiero na prawym boku jakoś mi się udało. W I trymestrze chyba pozycja na prawym boku jeste bezpieczna dla dziecka, dopiero jak brzuch jest większy nie powinno się spać na prawym boku.

strasznie się kręciłam na plecach źle , na jednym boku tez nie dobrze .. na drugim nie mogłam spać
ja mam takie coś teraz. Kręce się po 100 razy w nocy i nie mogę się ułożyć. Te ciągnięcia i rwania w podbrzuszu są okropne. A jeszcze wczoraj czułam się wieczorem jakby ktoś wbijał mi szpile w brzuch

201407101662.png

#22 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 grudnia 2013 - 13:34

Napisano 27 minut temu
krowka17, dnia 03 Gru 2013 - 10:58, napisał:

Czytałam że najlepiej spać na lewym boku ja tez mam zawsze trochę ugięte nogi żeby nie naciągać podbrzusza
ja też właśnie o tym czytałam i próbowałam tak zasnąć z ugiętymi nogami z tym że dalej mnie bolało podbrzusze, na plecach też próbowałam zasnąć ale też nic nie dało dopiero na prawym boku jakoś mi się udało. W I trymestrze chyba pozycja na prawym boku jeste bezpieczna dla dziecka, dopiero jak brzuch jest większy nie powinno się spać na prawym boku.

Też o tym gdzieś słyszałam .. masz moja droga święta rację  :mrgreen:

iwonaryki, dnia 03 Gru 2013 - 12:34, napisał:

strasznie się kręciłam na plecach źle , na jednym boku tez nie dobrze .. na drugim nie mogłam spać
ja mam takie coś teraz. Kręce się po 100 razy w nocy i nie mogę się ułożyć. Te ciągnięcia i rwania w podbrzuszu są okropne. A jeszcze wczoraj czułam się wieczorem jakby ktoś wbijał mi szpile w brzuch

Może kochana poradź się twojego gin jak te ciągnięcia i rwania są tak nie do wytrzymania .. ja takich bóli nie odczuwałam .. 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#23 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 14:34

ja mam takie coś teraz.

Ja też mam takie coś teraz, ale ja mam ogromny brzuch i dlatego nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. U mnie dochodzi jeszcze problem z prawą nerką więc naprawdę już tylko na lewym boku mogę spać. Na początku ciąży nie miałam takich dolegliwości.

Może kochana poradź się twojego gin jak te ciągnięcia i rwania są tak nie do wytrzymania ..

Dokłądnie, najlepiej z lekarzem to skonsultować i będziesz spokojniejsza.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#24 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 18:58

monia66 zaśnij na siedząco :D nie no żart :P

Ale co do kręcenia się w nocy to ja się też bardzo kręce, D. już dawno śpi a ja jeszcze się wiercę aż w końcu zasnę ale często się budzę w nocy bo np. mam mocny sen i nagle się budzę z takim bólem głowy że masakra...A tak poza tym to najlepiej zasypia mi się na lewym boku :) od zawsze ta pozycja to dla mnie szybkie spanie gwarantowane więc na razie jest ok :)

#25 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 09:33

zaśnij na siedząco nie no żart

No nie do końca żart. W szpitalu była dziewczyna w ok.20 tygodniu i miała problemy własnie z zaśnięciem i lekarz powiedział jej, aby zasypiała w pozycji siedzącej. (no prawie) 

U mnie tylko prawa strona wchodzi w grę. Jak leżę na lewym to mi się... to mam mdłości (co to ma do rzeczy to nie wnikam) no a jak na wznak to ciągnie... heh masakra.

Za to ostatnio prawie czego nie zjem to wymiotuje. Jedynie co mogę wcinać bez problemu to mięcho :/ Pijawa przegina.:) 

#26 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 11:41

U mnie tylko prawa strona wchodzi w grę. Jak leżę na lewym to mi się... to mam mdłości

A zalecają niby na lewym. Nie wiem sama o co w tym chodzi.

Za to ostatnio prawie czego nie zjem to wymiotuje

Parszywy okres, też taki miałam w ciąży. Pociesz się, że to minie niedługo. 

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#27 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 lutego 2014 - 12:45

AgnieszkoT Ja w mojej drugiej ciąży miałam wsręt na jedzenie ... wszelkie nawet zapachy przyprawiały mnie o mdłości , nawet mięsa nie mogłam jeść , na sam widok wędliny mnie skręcało okropny to był okres ale po pewnym czasie samo minęło ...

iv09vcqgirxd72tg.png

#28 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 12:52

Pociesz się, że to minie niedługo.

No własnie ja mam wrażenie, że im dalej tym gorzej. W sensie coraz więcej tych objawów i coraz mocniej się objawiają. 

wszelkie nawet zapachy przyprawiały mnie o mdłości , nawet mięsa nie mogłam jeść , na sam widok wędliny mnie skręcało okropny to był okres ale po pewnym czasie samo minęło ...

Zapachy to w miarę daję jakoś radę. Gorzej, że ja za mięsem nie bardzo przepadam i bez mięcha mogę żyć a teraz to już nie bardzo. :/

#29 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 lutego 2014 - 12:59

halynka, dnia 04 Lut 2014 - 11:41 AM, napisał:

Pociesz się, że to minie niedługo.
No własnie ja mam wrażenie, że im dalej tym gorzej. W sensie coraz więcej tych objawów i coraz mocniej się objawiają. 

Też tak i może być moja siostra cioteczna w swojej pierwszej ciąży , do samego końca wymiotowała , a teraz już niebawem urodzi i praktycznie tak silnych mdłości nie miała , różnie to jest czasami tak jest że przez całą ciążę nic nie dolega a czasami jest na  odwrót ... 

iv09vcqgirxd72tg.png

#30 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 17:19

No i zaczęlismy 39 tydz ciąży czyli można powiedzieć, że jesteśmy na finiszu icon_smile.gif samopoczucie w zależności od dnia raz lepsze raz gorsze, ale jakoś dajemy rade. Wszystko już praktycznie gotowe na przyjście na świat małego kawalera. Sama jestem ciekawa kiedy nasz synek sie urodzi. Termin z OM to 2 lipca, ale z kolei moja położna twierdzi, że może to nastąpic nawet 7-8 lipca. No zobaczymy. Póki co żadnych symptomów ani objawów przepowiadających poród na razie nie ma. Cisza i spokój. Chciałabym miec już swojego synka przy sobie, ale skoro już tyle czekałam to poczekam jeszcze troche. Może w nast tyg sie już doczekam.

201407101662.png

#31 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 05 lipca 2014 - 14:25

U mnie dopiero czwarty miesiąc mija, więc pewnie jeszcze wiele przede mną.Cieszę się, bo nie miałam żadnych wymiotów, przez krótki czas nadwrażliwość na zapachy. Teraz dołączyły spuchnięte nogi, bóle kulszowe (od połowy pośladka promieniują do pleców) i bardzo łatwo wytrącić mnie z równowagi. Czyli sytuacja się rozkręca, ale staram się nie narzekać, zostawię to sobie na później.

#32 monika088

monika088
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 03 lutego 2015 - 16:32

Witam serdecznie,

Jestem obecnie w 9tc, już drugiej. Mam od 2 tygodni takie okropne mdłości i wstręt do jedzenia (szczególnie gotowanego, smażonego pieczonego itd...) że przez to samopoczucie trochę siada. Mają Panie jakieś pomysły, doświadczenia jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam

#33 Aska85

Aska85
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 07:25

Ja w ciąży czułam się normlanie, jakbym nie była  w ciąży. Nie miałam aż takich wielkich skoków nastroju. Ciążę przeszłam na prawdę normlanie.

#34 applegirl

applegirl
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11 kwietnia 2015 - 12:04

A mówi się, że ciąża to taki wspaniały czas w życiu każdej kobiety. A tutaj proszę, pocieszanie się, że te męki niedługo się skończą :P

#35 łania

łania
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 20:40

Mam od 2 tygodni takie okropne mdłości i wstręt do jedzenia. Mają Panie jakieś pomysły, doświadczenia jak sobie z tym poradzić?

trochę to może już spóźniona rada - ale może innym sie przyda

łagodnym środkiem na mdłości dla kobiet w ciąży jest prevomit - zawiera sproszkowany imbir i jest całkowice bezpieczny dla matki i dziecka

#36 Wegan.Marta

Wegan.Marta
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08 stycznia 2016 - 08:37

Przed podjęciem decyzji o ciąży trzeba być w pełni świadomą, że ciążą to nie tylko promienna twarz i uśmiech przez cały okres dziewięciu miesięcy. Z ciążą wiąże się wiele dolegliwości, które mniej lub bardziej dokuczają. Będąc ich świadomą przed ciążą możesz po prostu ich uniknąć w jakimś stopniu. Warto poczytać co mają do powiedzenia inne kobiety, które przeszły już przez ciąże i dzielą się swoim doświadczeniem. Czasem na błędach innych też możemy się czegoś nauczyć. Jednak finalnie gdy jesteśmy gotowe to możemy być pewne, że uśmiech naszego dziecka wynagrodzi nam każdy ból i cierpienie. 

#37 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 09:29

Okruszek testuje mnie od samego początku.  :->

Mdłości, wymioty - to dla mnie już codzienność. I to wcale nie poranne, bo trwają cały dzień. Codziennie też funduje mi podbudkę o 4 rano ( no to są właściwie bardzo poranne mdłości  :roll: ) i do ok 6 mdli mnie tak, że nie ma szansy spać. Od dwóch dni jest trochę lepiej, bo zagryzam to jabłkiem.  :-)

Do tego sikanie ze 3 razy w nocy i rano zazwyczaj jestem taaaaaaaaaka wyspana.  :lol:

Ale najbardziej przestraszył mnie plamieniami, których niestety było bardzo dużo. Teraz mam luteinę i na szczęście zdarzają się coraz rzadziej. 

Odkąd się pojawił ciągle jest mi niedobrze, wymiotuję, sikam, nie śpię w nocy, a w dzień usypiam, przechlapałam sobie w pracy, nie wolno mi się kochać z Brzydkim, a mimo wszystko jestem całkiem szczęśliwa.  ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#38 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 lutego 2016 - 15:40

@ Aspirynkaaa Życzę aby te mdłości i wymioty minęły :-) , czasami te mdłości mogą i przez całą ciążę się utrzymywać , ale przeważnie do pierwszego trymestru już nie występują , w końcu każda z nas inaczej ciążę przechodzi :-) , ja w moich trzech ciążach nie miałam żadnych objawów . Najważniejsze abyście zdrowo rośli.

Ps.Który już to tydzień ciąży ?. :-)
iv09vcqgirxd72tg.png

#39 Kamilla34

Kamilla34
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 16:07

Ciekawe, od czego to zależy, że jedne kobiety są piękne w ciąży, zmieniają się na duży plus pod względem wyglądu i charakteru. Po prostu promienieją. A drugie wyglądają jakby były z krzyża zdjęte, jakby ktoś wyssał z nich resztki życia. Mają wahania nastrojów i ciężko im przeżyć ten okres. Ciężko im samym z sobą i ciężko otoczeniu, z którym przebywają. Doskonale rozumiem to, że dla kobiet w ciąży trzeba wyrozumiałym, bo to po prostu nie zależy od nich jak się zachowują. Wszystko przez te hormony.

#40 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 12 lutego 2016 - 19:58

@Aspirynkaaa posiłkujesz się czymś? Herbatka imbirowa albo jakieś specyfiki?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png