Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nowy zamknięty dział

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 12:51

Co do tytylu to mialam ten sam pomysl co Magda. Intymnie.

A wejścia mogą odbywać się dwoma drogami. Np. albo forumki same pytają o dostęp i wtedy jest dyskusja czy wchodzą albo w dziale będą padały propozycje kto mógłby wejść.

chyba opcja pierwsza bylaby fajniejsza - moim zdaniem.

Bo skoro powstaje taki dział i mamy tam pisać ogólnikami, bo nie wiadomo czy za pół roku nie pojawi się koleżanka z naszego miasta to ja nie widzę sensu jego istnienia

racja. Wiec ja jestem tego zdania co Tilia....

fajnie ze cos sie dzieje, nawet nie wiedziałam ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 16:53

ASądzę, że jeśli jakaś forumka przestanie wypowiadać się w dziale np. pół roku to wtedy można by rozważać jej usunięcie.

:lol:

ale czy bezpowrotnie ??? bo sa forumki, ktore wracaja po dlugiej przerwie i jest na forum cieplo przyjeta :-) Madzik nie bylo , a teraz jest udziela sie etc , czasem wzyciu brak casu na forum a potem sie wraca i znów odbudowauje sie zaufanie :-)

Riia nie da sie tak wpuszczac do tego dzialu tylko forumek , na ktore zgodza sie wszystkie juztam bedace , bo skonczy sie to tym , ze beda tam zielone , oliwkowev Tilia i Tigra i nikt poza tym , one juz w wiekszosci maja ze soba pozaforumowy kontakt i o problemach moga swobodnie nie na necie dyskutowac ;-)

mysle ze kryterium czasowe i postwe ppwinno byc ale nie powinno byc jedynym kryterium . najlepiej jakby w dziale powstawal watek konkretnej osoby z ankieta i dyskusja i np tydzien czasu na przedyskutowanie kandydatury i potem zielone po zliczeniu glosow ale rowniez przeanalizowaniu konstruktywnej krytyki podejmuja decyzje i kasuja temat ;-)

co do tematow to mysle ze moglyby byc ogolne i takie osobiste i te osobiste na wniosek autora z ważnych powodow mogłyby byc usuniete ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 16:58

czasem wzyciu brak casu na forum a potem sie wraca i znów odbudowauje sie zaufanie :-)

No jasne, że tak. Ale skoro forumka jest nieaktywna dłuższy czas (może być nawet i rok) to w prywatnym dziale inne nie znają tej "starej" forumki i nie mają nawet możliwości jej poznania, bo jej na forum po prostu nie ma.

Szczerze to jestem zaskoczona, że tak mało osób dyskutuje na temat tego działu <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 16:59

No jasne, że tak. Ale skoro forumka jest nieaktywna dłuższy czas (może być nawet i rok) to w prywatnym dziale inne nie znają tej "starej" forumki i nie mają nawet możliwości jej poznania, bo jej na forum po prostu nie ma.

no ale to moglaby miec zabrany dostep ale potem sie o niega nowo starać

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:02

magdaaaaa, ja nie mówię, że opuszcza dział i nie ma możliwości powrotu. Przyznaje Ci rację po prostu w tym, że jak wróci na forum to znowu może zostać przyjęta przez aktualne grono tego działu.

nie da sie tak wpuszczac do tego dzialu tylko forumek , na ktore zgodza sie wszystkie juztam bedace

to prawda... ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#26 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:12

no ale to moglaby miec zabrany dostep ale potem sie o niega nowo starać

Mam podobne zdanie. Jeśli ktoś powróci na forum po dłuższej nieobecności powinien mieć możliwość ponownego starania się o dostęp, oczywiście po pewnym czasie, kiedy osoby w dziale będą miały okazję starą-nową forumkę poznać.

Kasowanie tematów- jak najbardziej. Jeśli problem został rozwiązany i autorka nie widzi potrzeby by "wisiał" nadal to ja nie wiem po co na siłę go trzymać <bezradny></span> Sprawa zakończona, temat można usunąć... oczywiście na prośbę samej zainteresowanej.

Ria jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził :-P i jakby do działu miały wchodzić tylko te osoby, które zyskały 100-procentowe poparcie obecnych tam użytkowniczek to dział umarłby śmiercią naturalną w tempie zastraszającym. Zawsze znajdzie się ktoś kto z daną osobą nie ma aż takiego kontaktu, nie zdążył jej na tyle poznać albo najzwyczajniej w świecie będzie mieć mniej czasu na forum i siłą rzeczy nie ogarnie tych "nowych", które warunki by dostać się zdążą spełnić

Tori moim zdaniem zbyt zaostrzone warunki. Myślę, że podobne do tych z działu fotkowego w zupełności by wystarczyły. Pół roku to dość czasu by kogoś choć trochę poznać i zobaczyć czy można tej osobie dać kredyt zaufania, czy pisze treściwie czy to zwykły spamer
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#27 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:27

Ok rozumiem argumenty, wiem, że zawsze będzie ktoś kto się nie zdążył poznać.

Ale nie podoba mi się to, że ktoś kto nie ufa mi może kasować swoje wpisy, a ja muszę przed tą osobą się otwierać. Sprawiedliwie byłoby to, że skoro ktoś nie ufa mi i kasuje posty nie mógł widzieć moich

Ja bardzo chciałabym skasować coś co napisałam tutaj (bo przyniosło mi to wrogów) a nie mogę. Więc uważam, że skoro ktoś coś napisał to napisał. A z ważnych powodów i ja bym chciała coś wykasować. Czy mogę? Wątpię, a widzą to wszyscy. Chciałam się wygadać, zrobiłam to za szybko i mam za swoje.

Dlatego mi się to nie podoba.

Każdy z nas urodził się ateistą

#28 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:28

a ja muszę przed tą osobą się otwierać

Przecież nie musisz. :-> Po prostu widzisz, kto w danej chwili jest w tym dziale i wtedy decydujesz, o czym pisać, a o czym lepiej milczeć.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#29 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:32

Przecież nie musisz. :-> Po prostu widzisz, kto w danej chwili jest w tym dziale i wtedy decydujesz, o czym pisać, a o czym lepiej milczeć.

No zakładając, że w dziale na 15 osób nie znam/ufam tak do końca (bo trudno ufać w 100%) 3 z nich. A mam problem o którym chciałabym pogadać, ale jest naprawdę prywatny.
Nie wchodzić wcale? Czy napisać aby pogadać z tymi którym ufam. Wybrałabym pewnie napisanie, ale trochę dziwnie bym się czuła wiedząc, że ktoś mi nie ufa, kasuje a moje czyta.

A jak myślisz czemu po napisaniu więcej nie pisałam o sobie? Bo dostało mi się po dupie. drugi raz w życiu tego błędu nie popełnię i dlatego o swoich problemach nie piszę tutaj. Gadam z tymi, które nie uważają mnie za trolla.

#30 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:41

Ale założenie, że to, co napiszę, zostaje już na zawsze, też w pewien sposób odziera dział z intymności. Ja nawet mając problem nie napisałabym w tym dziale nic, bo co z tego, że teraz piszę do dziewczyn, którym w jakiś sposób ufam, jeśli mam świadomość, że w pewnej chwili może wejść do działu ktoś, komu nie ufam wcale?

Wybrałabym pewnie napisanie, ale trochę dziwnie bym się czuła wiedząc, że ktoś mi nie ufa, kasuje a moje czyta.

To może właśnie po tym, jak ta osoba poznałaby Cię lepiej, zaczęłaby Ci ufać? Przecież od momentu wejścia do działu mogłabyś czytać na bieżąco, mówimy tylko o tym, co było.
Zresztą gdybym miała jakiś problem, który po pewnym czasie zostałby rozwiązany, nie chciałabym, żeby potem każda dostająca się do działu forumka o nim czytała. Było, minęło, po co ma tam wisieć? To już nawet pomijając kwestie zaufania. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#31 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:51

Halo! Każdy ma własny rozum i sam decyduje co i komu pisać. A poza tym czy sie ufa czy nie, jest jeszcze kwestia tego, że nie musi sie lubić wszystkich i chcieć żeby o wszystkim wiedzieli. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Bo zaufanie zaufaniem, ale w jakichkolwiek ankietach czy innych zbiorowych debatach zawsze sie znajdzie ktoś kto pod przykrywką "bo ja jej nie nam i nie ufam" będzie miał na myśli "niech spada na drzewo, nie lubie jej". Nie ma mowy o jednomyślności, zwłaszcza wśród kobiet.

Poza tym dział nie ma być drugimi pogaduchami, gdzie pisać sie będzie o tym, że mi sie obiad przypalił, ale ma być przeznaczony na prywatne rzeczy. Nigdy nie wiadomo kto czyta ogólne forum, a tu będzie pewność, że chłopak/koleżanka/ciotka/babka czy inna sąsiadka nie przeczyta, że nas wkurzyła, że mamy problem z tym, że coś tam robi, nie przeczytają, że coś nam w życiu nie wyszło, czy bardziej brutalnie, bo w życiu bywa różnie, np. ze byłyśmy świadkiem czegoś, czego świadkami być nie powinnyśmy. Dlatego nie rozumiem oburzenia, że jest możliwość, że kiedyś w trakcie istnienia działu ktoś dołączający może nie widzieć czegoś, co ktoś wcześniej pisał. temat się skończył, nie mam ochoty pisać dalej - pisze pw do modek o skasowanie tematu i po sprawie. I nie ma tego poczucia, że może kiedyś ktoś niepowołany to przeczyta. Nigdzie na forum nie kasujemy postów na życzenie (poza zdjęciami oczywiście). to ma być pierwsze takie miejsce i uważam, że słusznie, że ono powstanie. Bardzo mi się ten pomysł podoba i będę go forsować przy podsumowywaniu dyskusji. Bo się naszym dziewczynom należy.

Podoba mi się również kryterium podobne jak w dziale fotkowym. Pół roku, 800 postów i weryfikacja wewnętrzna.

Co do usuwania dziewczyn z działu - nie widzę powodu dla którego nieaktywne użytkowniczki miałyby w dziale pozostać. Konto może zawsze zostać zhakowane, a niekoniecznie chciałybyśmy, żeby ktoś niepowołany np. po kilku miesiącach przywłaszczył sobie czyjeś konto i z niego podglądał zamknięte działy. I również nie widzę powodów przez które po powrocie na bs po jakimś czasie nie miałyby móc mieć możliwości wejścia do działu ponownie.

Co jeszcze przegapiłam... aaa...

Szczerze to jestem zaskoczona, że tak mało osób dyskutuje na temat tego działu

Ja też. Wiem, że temat był już kiedyś wałkowany i sporo pomysłów wtedy padło, ale z różnych przyczyn ktoś go usunął. Także naprawdę przyda sie nam pomoc w odtworzeniu tego co było tam poruszone.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#32 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:58

Ale nie podoba mi się to, że ktoś kto nie ufa mi może kasować swoje wpisy, a ja muszę przed tą osobą się otwierać.

Ale możesz decydować na ile chcesz się otworzyć przed gronem, które aktualnie jest w dziale.

Ja bardzo chciałabym skasować coś co napisałam tutaj (bo przyniosło mi to wrogów) a nie mogę. Więc uważam, że skoro ktoś coś napisał to napisał. A z ważnych powodów i ja bym chciała coś wykasować. Czy mogę? Wątpię, a widzą to wszyscy.

Więc może właśnie tu leży problem. Skoro Ty nie możesz czegoś wykasować to dlaczego ktoś ma mieć na to przyzwolenie? Na forum ogólnym nikt nie ma usuniętych postów, chyba że spamował. Też bym usunęła wiele rzeczy i pewnie nie tylko ja. Ale jakby wtedy wyglądały tematy.
Poza tym co innego kasować temat 1 forumki, a co innego kasować pojedyncze posty w dyskusji.

JkIEp1.png

#33 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 18:59

Dlatego nie rozumiem oburzenia, że jest możliwość, że kiedyś w trakcie istnienia działu ktoś dołączający może nie widzieć czegoś, co ktoś wcześniej pisał. temat się skończył, nie mam ochoty pisać dalej

Jeśli tak to ma wyglądać to jednak co innego niż usuwam bo ma wejść ktoś kogo nie lubię/nie ufam.
I to nie jest oburzanie, ja wyrażam swoje zdanie, nie wiem czemu od razu jest to odbierane jako oburzanie. Po prostu takie usuwanie przed kimś, ale czytanie jest nie w porządku według mnie i tyle. To taka hipokryzja, ale to moje zdanie.

Więc może właśnie tu leży problem. Skoro Ty nie możesz czegoś wykasować to dlaczego ktoś ma mieć na to przyzwolenie?

Ale ja nigdy nie prosiłam o skasowanie, więc nie wiem czemu tak to rozumiesz. Dopiero teraz tak napisałam, ale od dawna już żałuję że coś napisałam. Raczej skoro innie będą mieć możliwość to czemu ja nie. A nie odwrotnie.
Uważam tylko, że skoro tam miałaby być taka możliwość, bo problem już się skończył to równie dobrze mój też się skończył więc czemu go nie kasować? Czemu tam można będzie a tutaj nie. Niektóre tutaj są bardzo prywatne.

#34 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:23

Po prostu takie usuwanie przed kimś, ale czytanie jest nie w porządku według mnie i tyle.

Ale nowa osoba wchodząc do działu wie kto w nim jest i ma możliwość wyboru na ile chce się uzewnętrznić. Ktoś kto wcześniej chciał się swoim problemem podzielić tego komfortu nie posiada, bo za miesiąc, rok, tydzień może się w dziale znaleźć ktoś kogo nie darzy zaufaniem, czy jak wspomniało zielone, najzwyczajniej nie lubi. Być może z czasem to się zmieni, bo w mniejszym gronie łatwiej się poznać. KAŻDA użytkowniczka jednak powinna mieć możliwość decydowania o tym z kim i czym chce się dzielić

Raczej skoro innie będą mieć możliwość to czemu ja nie

Dlatego w regulaminie stoi, że postów się nie usuwa, bo jakby modki na prośbę użytkowniczek zaczęły kasować pojedyncze wpisy to tematy stały by się bezwartościowe. O zamieszaniu i całej reszcie nie wspomnę. Wyjątków w tej kwestii nie ma, bo wiadomo, że gdy jednej osobie pójdą na rękę to zaraz się zaczną prośby od kolejnych osób... "no bo skoro ona mogła to ja też chcę". Poza tym dział zamknięty rządzi się swoimi prawami, właśnie z tego względu, że jest zamknięty. Pisząc na ogóle ma się świadomość, że wszyscy mają możliwość przeczytania tego co się napisze, nawet niezalogowani użytkownicy, dlatego ja dwa razy się zastanawiam na ile chcę ujawnić coś co mnie dotyczy. W dziale zamkniętym wiesz, że nikt niepowołany nie ma dostępu do Twoich postów i, jak wspomniałam, jest możliwość decydowania komu ufa się na tyle by się zwierzyć. I dlatego ja jestem za kasowaniem tematów.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#35 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:33

Czemu tam można będzie a tutaj nie.

Taki jest Regulamin forum, który zaakceptowałaś wchodząc na forum.

Nowy, zamknięty dział ma mieć nowy Regulamin, który właśnie jest ustalany (i jeśli większość będzie za tym żeby tematy były usuwane to będą, a jeśli większość zdecyduje inaczej to będzie inaczej). I jeśli komuś ten Regulamin nie będzie odpowiadał to nie ma obowiązku dołączać do tego działu.

Na razie to są tylko dyskusje, które będą brane pod uwagę podczas sporządzania takiego Regulaminu.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#36 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 20:06

Ale problemy ;P przecież nikt nie będzie nikogo do działu i do pisania w nim zmuszał.
tak jak teraz chcesz piszesz nie chcesz nie piszesz.

skoro tak mało osób się odzywa - modki zróbcie tak jak uważacie i już! ;-)

#37 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 20:35

- modki zróbcie tak jak uważacie i już!

wlasnie, wedlug zasady ze miliczenie jest przyzwoleniem :-P

Ja jestem za kasowaniem tematow.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#38 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 20:50

Jeśli z góry zakładać, że nie piszę wszystkiego, bo za jakiś czas przyjdzie Pani X, której nie lubię, to nie wiem, czy jest sens tworzenia tego działu...

Wydaje mi się, że trzeba podejść do tego tak, że tworzy się wspólny dział, niedostępny dla OBCYCH (niezarejestrowanych) i dla tych co bywają i nie piszę, a podczytują (np. Kahela :-P nie mogę się od Was uwolnić ) i tam można się otworzyć troszku bardziej i mieć pewność, że nikt niepowołany nie przeczyta tego...

Tyle, że powinna być opcja, o której pisała nie(d)oceniona :

możliwość, że kiedyś w trakcie istnienia działu ktoś dołączający może nie widzieć czegoś, co ktoś wcześniej pisał. temat się skończył, nie mam ochoty pisać dalej - pisze pw do modek o skasowanie tematu i po sprawie. I nie ma tego poczucia, że może kiedyś ktoś niepowołany to przeczyta. Nigdzie na forum nie kasujemy postów na życzenie (poza zdjęciami oczywiście). to ma być pierwsze takie miejsce i uważam, że słusznie

A może jest możliwość, żeby w taki dziale powstawały tematy i np. ktoś zakłada temat i przy pomocy modka zaznacza, które z Forumek, mających dostęp do tego działu, będzie miało dostęp do danego tematu..? Nie wiem na ile to jest wykonalne technicznie...no i poza tym zrobiłyby sie kółka wzajemnej adoracji - bez sensu to co napisałam, wieczorne bredzenie... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#39 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 20:54

zrobiłyby sie kółka wzajemnej adoracji

taki dział powinien zawierać tylko jakieś problemy..
żeby potem nie zrobiły się tam pogaduchy a na forum cisza :-P

#40 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 21:00

żeby potem nie zrobiły się tam pogaduchy a na forum cisza :-P

O właśnie o to chodzi.

Z założenia ma to być dział w którym można napisać o tym, o czym na ogóle nigdy byś nie napisała z obawy, że ktoś kto nie powinien to przeczyta. Będzie to zamknięty krąg osób, które wzajemnie sobie ufają i wiedza, że mogą liczyć na dobre słowo, ale i obiektywną opinię.

Co do kasowania wątków, to też już moim zdaniem doskonale zostało to wyjaśnione- pisząc w tym dziale zwierzasz się osobom, które tam są i którym ufasz, nie zastanawiając się czy za pół roku nie dostanie tam dostępu twoja szwagierka <bezradny></span> Ma być Intymnie- tak jak same proponujecie ten dział nazwać.

I nikt nikomu tam nie karze być, naprawdę :-P Obecność dobrowolna za zgodą obecnego tam już składu ;-)