Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nowy zamknięty dział

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 11:35

Jako, że powoli odkopujemy rzeczy, które lata świetlne temu były na tapecie, powracamy do Waszego pomysłu stworzenia zamkniętego działu z przeznaczeniem na rzeczy, o których niekoniecznie chcecie pisać na ogólnym forum, np. w pogaduchach.

Dział powstanie, to już pewne. Druga pewna rzecz - niedługo (czyt. w przeciągu max kilku najblizszych miesięcy).

Czego potrzebujemy od Was?

Ponieważ pomysł był Wasz, chcemy, żebyście same nam powiedziały czego od działu oczekujecie. Na początek :

1. Tytuł działu - sprawa pierwszorzędna, bo zez tytułu nie powstanie <lol></span>

2. Kto ma otrzymywać dostęp - nie chcemy listy dziewczyn, które rozpoczną jego tworzenie, ale pomysły na zasady przyjmowania kolejnych osób. Warunki, jakie powinny być spełnione, żeby kolejne osoby pojawiały się w nim. Macie tu pełne pole popisu. Może to być np.:
- dostęp automatyczny, po przekroczeniu konkretnej ilości postów (uwaga na nabijaczy i spamerów!)
- dostęp przez wewnętrzne ankiety
- dostęp na zaproszenie po wcześniejszej debacie wewnętrznej bez ankiet i innych podobnych historii
- dostęp podobny do tego do działów ze zdjęciami - posty i czas na forum
- al o co wam jeszcze do głowy przyjdzie

3. Zasady jakie beda obowiazywaly w dziele (wszelkie pomysly mile widziane)

------------------------------------------------------------------------------------
Po debacie (ze wzgledow logistycznych dajmy sobie czas do 25 sierpnia, ewentualnie, jesli burza mozgow bedzie tego wymagala, wydluzymy go ;-) ), przysiadziemy z modkami i zbierzemy w calosc wasze pomysly i bedziemy dzialac dalej.

I na koniec, ku przestrodze - nie zakladajcie, ze skoro temat jest na ogolnym forum, to bierzemy wszystkich jak leci. Na pewno zostana osoby, ktore sie na poczatku do dzialu nie dostana z roznych przyczyn. I podobnie jak w fotkach - nic straconego. To nie ma byc miejsce zamkniete i hermetyczne, ale otwarte na nowe uzytkowniczki. Takze fochy jak najbardziej niemile widziane ;-).

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 12:46

1. Tytuł działu

Może coś w stylu "Wyspa kobiet"? <hmm></span> jako, że będzie to lekko odrębny dział, jak taka wyspa? <hmm></span>

2. Kto ma otrzymywać dostęp

Moim zdaniem dostęp automatyczny to kiepski pomysł.

dostęp na zaproszenie po wcześniejszej debacie wewnętrznej bez ankiet i innych podobnych historii

plus do tego właśnie posty i czas aktywności od momentu rejestracji na forum (bo ktoś może być aktywnym użytkownikiem, a ktoś rok ale tylko od 3 miesięcy dopiero pisze).
Do tego podanie, 2 zdjęcia i paszport polsatu <umieraam></span>

3. Zasady jakie beda obowiazywaly w dziele

moim zdaniem fajną zasadą by było, że każda użytkowniczka ma swój wątek z problemami :-P i np. przed wejściem jakiejś nowej forumki ma możliwość (nie przymus, bo wiadomo problemy będą różne ;-) ) wyzerowania swojego wątku (czyt.skasowania) :P

Na pewno zostana osoby, ktore sie na poczatku do dzialu nie dostana z roznych przyczyn.

To proponuje możliwość ukrycia jakie użytkowniczki są w tym dziale, żeby właśnie nie było fochów ona jest, a ja nie :lol:

WOW coś się dzieje! <lol></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 03:44

o jak fajnie ;-)
moze intymnie :-P

zasady jak w fotkach beda najlepsze , bo sa jasne zasady zeszczypta subiektywizmu

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 17:04

Skoro nikt nie chce się wypowiedzieć to ja swoje 5 groszy dołożę :-P I uważam, podobnie jak magdaaaaa, że dostęp powinien być przyznawany na podobnych zasadach jak do działu z fotkami. Oczywiście osoby, które już dostęp będą posiadać powinny mieć możliwość wypowiedzenia się w tej kwestii przed wpuszczeniem nowej użytkowniczki jeśli będą miały jakieś zastrzeżenia poparte konkretnymi argumentami. A co do nazwy- ktoś kiedyś chyba rzucił pomysł "między nami kobietami" i jako mi ta nazwa przypasowała.

moim zdaniem fajną zasadą by było, że każda użytkowniczka ma swój wątek z problemami :-P i np. przed wejściem jakiejś nowej forumki ma możliwość (nie przymus, bo wiadomo problemy będą różne ;-) ) wyzerowania swojego wątku (czyt.skasowania) :P

popieram :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#5 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:05

Jak w fotkach? A inicjatywa wejścia do działu ma wychodzić ze środka czy każdy może sam kandydaturę zgłaszać?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#6 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:25

czy każdy może sam kandydaturę zgłaszać?

troche to będzie krzywdzące jak się któraś nie dostanie
ale z drugiej strony w fotkach też tak jest. nie koniecznie każda będzie chciała w tym dziele być ;-)

no jak ten dział wystartuje?
kto zasili grono tego działu jako pierwszy? modki zdecydują kto ma tym byc na wstępie?

#7 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:27

kto zasili grono tego działu jako pierwszy? modki zdecydują kto ma tym byc na wstępie?

Po części pewnie tak, po drugie będzie to zależało na pewno od tego co ustalicie, czyli ilosć postów, czas na forum itd.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#8 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:31

czyli ilosć postów, czas na forum itd.

proponuję zaostrzyć jeszcze bardziej niż w fotkach te ilości.

#9 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:40

A inicjatywa wejścia do działu ma wychodzić ze środka czy każdy może sam kandydaturę zgłaszać?

Wydaje mi się, że jeśli ktoś będzie miał ochotę do działu wejść to, tak jak w fotkach, sam powinien poprosić o dostęp i wtedy taką osobę bierze się na tapetę i decyduje o jej "być albo nie być"

jak bardzo?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#10 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:41

kto zasili grono tego działu jako pierwszy?

to ostatnia rzecz do ustalenia :P jeszcze nie wiadomo jak dział bedzie wyglądał dokładnie :P

#11 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 18:44

każdy może sam kandydaturę zgłaszać

Myślę, że to będzie najlepsza opcja, ponieważ:

nie koniecznie każda będzie chciała w tym dziele być

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#12 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 20:18

Bardzo podoba mi sie pomysł, żeby każda forumka w dziale miała swój temat, który będzie mogła usunąć w razie, gdyby nowa osoba dostająca się do działu jej nie podpasowała. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 20:47

a wlasnie jak z dostepem ??? raz na zawsze i po wycofaniu jak z fotkami nie ma powrotu ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 21:45

jak z dostepem ??? raz na zawsze i po wycofaniu jak z fotkami nie ma powrotu ???

wedlug mnie tak powinno być.
albo chcesz być albo nie

[ Dodano: 2013-08-13, 09:03 ]
Torii1988 napisał/a:

Tigra napisał/a:
jak bardzo?

np. min rok na forum i 3000 tys postów + ankieta wśród forumek

#15 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 09:01

A ja uważam, że wpływ na obecność w dziale nie powinno mieć kasowanie tematów. Skoro zakładam taki temat to dla grona, które jest mi znane. Więc gdy problem się zakończy, a ma wejść nowa forumka, z którą nie mam zbytniego kontaktu to dlaczego nie mogę zdecydować o wyzerowaniu wątku?
Jedna forumka będzie mi znajoma i ok - niech czyta, a druga nie ;-)

Sądzę, że jeśli jakaś forumka przestanie wypowiadać się w dziale np. pół roku to wtedy można by rozważać jej usunięcie.

[ Dodano: 2013-08-13, 10:06 ]

np. min rok na forum i 3000 tys postów + ankieta wśród forumek

<umieraam></span>

A wejścia mogą odbywać się dwoma drogami. Np. albo forumki same pytają o dostęp i wtedy jest dyskusja czy wchodzą albo w dziale będą padały propozycje kto mógłby wejść. Bo czasem odmówi się jakiejś forumce, a za pół roku ona by się nadawała jednak już nie będzie pytać, żeby znowu nikt jej nie odmówił. Wtedy ktoś sam zgłasza jej kandydaturę.

Albo lista w dziale "starających się o dostęp" i co jakiś czas dyskusja :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#16 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 10:49

Nie wiem czy ja powinnam się wypowiadać, bo jestem dla części niewiarygodna, ale sam pomysł takiego działu jest ok. nawet bardzo. Rozumiem, że ktoś nie chce pisać o sobie wszystkim, sama popełniłam ten błąd i nie mogę tego cofnąć, a czego żałuję.

Ale nie podoba mi się jeden pomysł: aby była możliwość kasowania wpisów. Czemu? Bo to trochę nie w porządku że wtedy osoba wpuszczona musi napisać o sobie wszystkim, ale ktoś jej nie ufa i kasuje przed nią swoje wpisy. Dla mnie wtedy nie powinna otrzymać dostępu skoro jej ktoś nie ufa. Bo w sumie jeśli któraś mi nie ufa to czemu będzie czytać o moich problemach ale ukrywać swoje? Jeśli mam być ankieta to albo każda się zgadza albo osoba czeka. Moim zdaniem to będzie w porządku.

Każdy z nas urodził się ateistą

#17 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 11:14

Riia, zgadzam się z tobą. to było by nie fair kasowanie postów "przed kimś"
chyba, że dana osoba chce odejść z działu to niech kasuje ale nie ma już tam powrotu.

zamiast pisać a potem kasować może lepiej nie pisać wcale :-P

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 11:22

wg mnie jesli chodzi o te 3000 postow, to jest to ilosc kosmiczna dla osob, ktore pisza tresciwie i nie spamuja w dziennych, ciuszkowych i podobnych tematach. z kolei kwestia usuwania tematow wg mnie jest dobrym pimyslem. skoro dzial ma hyc przeznaczony na problemy, to po co maja tam wisiec te rozwiazane. poza tym niekoniecznie musimy chciec, zeby o rzeczach o ktorych bedzie tam napusane czytaly jakies konkretne osoby. dostep na zaproszenie i na zapytanie - moze byc nieglupim pomyslem i fajnie wypalic ;-)

#19 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 11:50

Bo to trochę nie w porządku że wtedy osoba wpuszczona musi napisać o sobie wszystkim, ale ktoś jej nie ufa i kasuje przed nią swoje wpisy

To ja z innej beczki :) jak wchodzi nowa osoba to ona wie kto obecnie jest w składzie i na ile może zdradzić szczegóły swojego problemu tworząc temat. Natomiast osoby, które już stworzyły swój wątek nie mają pojęcia kto za jakiś czas przeczyta o ich problemach.
Bo skoro powstaje taki dział i mamy tam pisać ogólnikami, bo nie wiadomo czy za pół roku nie pojawi się koleżanka z naszego miasta to ja nie widzę sensu jego istnienia <bezradny></span>

zamiast pisać a potem kasować może lepiej nie pisać wcale :-P

Ale ja chciałabym rozwiązać swój problem z tym konkretnym gronem. Jak dojdzie nowa osoba i uznam, że mój problem jest zbyt prywatny to wtedy usuwam. Tak jak pisałam wyżej. Kasowanie nie oznacza, że nagle wszystkie wątki znikną, bo przecież różne forumki będą się dostawały do działu i będą obdarzone różnym zaufaniem.

Nie wiem czy ja powinnam się wypowiadać, bo jestem dla części niewiarygodna, ale sam pomysł takiego działu jest ok

I to jest właśnie przykład na to, że zgłoszenia powinny być dwojakiego rodzaju. To, że uważasz, że teraz jesteś dla części niewiarygodna nie oznacza, że to za jakiś czas się nie zmieni :-)

JkIEp1.png

#20 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 12:04

Natomiast osoby, które już stworzyły swój wątek nie mają pojęcia kto za jakiś czas przeczyta o ich problemach.

No ale to te osoby które tworzą ten dział wpuszczają nową, więc wiedzą kogo. I jeśli nie ma zgody od wszystkich które już w tym dziale są to po prostu moim zdaniem nie należy jej jeszcze wpuścić. Bo jak widać nie ma na tyle zaufania innych. To dział prywatny, o prywatnych rzeczach, więc wszystkie powinny sobie ufać. Inaczej dział moim zdaniem nie ma sensu.

Ale ja chciałabym rozwiązać swój problem z tym konkretnym gronem. Jak dojdzie nowa osoba i uznam, że mój problem jest zbyt prywatny to wtedy usuwam.

To napisz do nich na priw skoro z wybranymi chcesz rozmawiać. A jak nowa by tego chciała? Ona nie ma wyboru, musi się zgodzić na wszystkie które już tam są, albo nie wchodzi wcale. A może chce się wygadać bo ma intymny problem o którym nie chce pisać bo inne działy może przeczytać każdy nawet nie będąc na forum.

I to jest właśnie przykład na to, że zgłoszenia powinny być dwojakiego rodzaju. To, że uważasz, że teraz jesteś dla części niewiarygodna nie oznacza, że to za jakiś czas się nie zmieni :-)

Chodzi mi o to, że nie wiem czy powinnam udzielać się do takiego działu, przy jego tworzeniu. Bo wiem, że niektórych zdanie się nie zmieni, bo już to jakby zostało powiedziane. Więc nie wiem czy moje zdanie jest po prostu tutaj istotne. Ale to nie ten temat.
Ale tak mnie uderzyło to kasowanie.

Każdy z nas urodził się ateistą