Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki lipcowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
383 odpowiedzi w tym temacie

#81 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 17:46

Całe szczęście, że wróciłam się do domu po wodę z solą, bo w przeciwnym razie chyba bym umarła :P

Pijesz wode z solą tak dla ugaszenia pragnienia?

u nas tez zbiera się na burze, bo niebo nieciekawe....

Odpalamy jakis filmek i tak spedzamy wieczor.

Milego !!! :-D

iv09i09kftvt0mdm.png

#82 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 17:54

U mnie cały dzionek był parny aż w kocu lunął deszcz. Dziś dzień minął na ostatnich zakupach i pakowaniu, bo jutro wyjazd. Trochę niefajnie, bo ostatni dzień razem a ja poprztykałam się z M. A może to właśnie dlatego? Cóż, te dwa tygodnie oddzielnie na pewno dobrze nam zrobią. Poczytam Was trochę i się żegnam bo w ciemnym lesie dostępu do internetu nie będzie :lol:

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#83 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 18:51

halynka, uważaj na siebie i na maluszka ;*

Chyba ma być dziś jakiś mecz w siatkówkę, to zaraz się ogarniam i zasiadam przed tv ;-)

Chcieliśmy dzisiaj jechać z K nad wodę na rowerki wodne, ale deszczowe chmury nas odstraszyły. Ostatecznie jednak nie padało a na jutro zapowiadają również upał <sun></span>

miłego wieczorku ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#84 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 21:21

Weekend :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pod koniec juz w pracy odliczalam minuty :lol: Jutro mam nadzieje, ze sie wyspie :mrgreen: :-P
Ogolnie to leci :-P jutro z rana ogarne pare rzeczy jeszcze i mykam... 8-)
Wczoraj po pracy byl spontan nad jeziorem <plywak1></span> zabawa przednia :-P
Ludzi masa nad woda, upal straszny i na weekend podobno tez tak ma byc <opalanko></span>

Udanego weekendu ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#85 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 21:42

Melodia, W pocie traci się Na+ i Cl- a te jony są w soli ;) Ach ta chemia :lol:

Byłam z Połówkiem na piwie w jego pracy :mrgreen:
Posłuchaliśmy muzyczki i było miło :mrgreen:
Cudny wieczór. Teraz ustalamy jutrzejszego grilla nad rzeczką ;)

Miłego :*

#86 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 22:02

WYGRALIŚMY, WYGRALIŚMY, WYGRALIŚMY <huraaaaa></span>

Teraz mogę iść spokojnie spać, po takich emocjach w meczu :-P
Oczy już trochę mi się kleją, więc uciekam.

dobranoc wszystkim ;*

#87 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 22:43

Pijesz wode z solą tak dla ugaszenia pragnienia?

Nie na co dzień :P Ale kiedy idę biegać i nie mam pod ręką żadnego izotonika, dodaję trochę soli do wody, żeby uzupełnić chociaż trochę minerałów. Czasem dodaję też trochę soku z cytryny. Polecił mi to kolega - sportowiec, więc wierzę, że ma rację :P

U mnie cały dzionek był parny aż w kocu lunął deszcz.

A u mnie cały pochmurny, aż wreszcie na wieczór pięknie się rozpogodziło i obeszło się bez deszczu :)

halynka, miłego wypoczynku :)

Popołudnie i wieczór minęły mi bardzo, bardzo miło :) Po pysznym obiedzie wyciągnęłam Męża na długi spacer, a w drodze powrotnej wstąpiliśmy na piwo do mojego ulubionego klubu. Nie byłam tam od czasu otwarcia wyremontowanego piętra, więc przechodząc, grzechem byłoby nie zajść :P
W domu oglądaliśmy Openera i zakochałam się w Queens of the stone age :mrgreen: Kojarzyłam ich od zawsze, ale jakoś nigdy nie zebrałam się do tego, żeby posłuchać jakichkolwiek ich kawałków. A szkoda, bo koncert był świetny i już dałam Mężowi mojego pendrive z poleceniem zgrania całej ich dyskografii :P
Trochę mu pewnie z tym zejdzie, bo właśnie zaczął grać w którąś z tych swoich pasjonujących gier, tak więc mam przynajmniej godzinę (jak nie więcej) wolnego ;-)

#88 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 09:41

A u mnie cały pochmurny, aż wreszcie na wieczór pięknie się rozpogodziło i obeszło się bez deszczu :)

A u mnie przez cały dzień było pięknie i na wieczór też było pięknie, dzisiaj też pięknie :lol:

K musiał pojechać do szkoły, bo tydzień temu nie udało mu się zaliczyć jednego przedmiotu, jeżeli dzisiaj nie zda to czeka go wrzesień :-/
Jak wróci to może wybierzemy się nad wodę chociaż na godzinkę.

Jutro w końcu będę mogła 'dać' K prezent, jedziemy do aquaparku :mrgreen: Wcześniej jakoś pogoda była nie ta , albo K miał szkołę, mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie <amen></span>

miłego ;*

#89 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 14:15

Heloo :lol:

Wczoraj byłam na urodzinowym grillu u koleżanki. Jej mama się przeprowadziła do nowego mieszkania, a że wyjechała to tam była imprezka. Mieszkanie generalnie podbiło moje serce. Nie dość, że jest wspaniale urządzone to taras jest wielkości mojego ogrodu :shock: i również jest urządzony jak w bajce <dreams></span> Byłam tak zakochana w tym tarasie, że usnęłam tam na hamaku i spałam do rana <umieraam></span> <umieraam></span>
Dzisiaj oczywiście kac. Najgorzej, że wracałam do domu w full wypchanym pociągu. Jakieś kolonie chyba czy coś. Masakra.

Póki co chyba utnę sobie drzemkę a potem idę z psiapsiółą na rower.

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#90 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 14:38

Witam weekendowo :P

Zalatana, zabiegana ostatnimi dniami, ale co robić jaka pogoda zaczęła w miarę dopisywać :mrgreen:
Wczoraj ze znajomymi obraliśmi kierunek -> plaża <opalanko></span> Ale, że zaraz przy wejściu postawili ogródek piwny to utknęliśmy tam na ... sama nie wiem ile piwek <piweczko></span> :lol: I na tym skończyło się nasze plażowanie :mrgreen:

Dziś szykuje się na grillka i pewnie znowu jakieś wieczorne piwko w plenerze ;-) Tylko muszę trochę grzeczniej, bo wczoraj o mały włos nie dostałabym mandaciku, ale pan policjant był wyrozumiały <nuci5></span> <milicja></span> Byłby to już drugi mandacik w przeciągu miesiąca <wstydnis></span>

Pozdrawiam dziołchy ! <tancze></span> <tancze></span> <tancze></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#91 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 17:05

Olenka, avatar <lol></span>

<ciaoo1></span>
Jadę zaraz na grilla ze znajomymi. Po drodze kupimy prowiant :P

Poza tym dziś mega full make up, bo mi się chciało a i cerę mam niewyjściową dziś :P
Nałożyłam chyba wszystko co miałam w kosmetyczce, ale efekt jest :mrgreen:

Dziś planuję zaskoczyć Połówka (bo będzie na grillu) zakładając bluzkę, którą mi kiedyś kupił i którą bardzo lubi, a ja jakoś rzadko w niej chodzę :->

I bezgranicznie kocham mój depilator <serduszka></span>
No szacun dla D., że prezent bez okazji i taki trafiony :)

#92 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 22:02

<welcome></span>

Ostatnio jestem tak leniwa, że szok. Normalnie nic mi się nie chce. Dni stanowczo za szybko mijają. Psotnik śpi, mąż rozmawia z kolegą, bo do niego przyjechał, a ja tu. :mrgreen:
Mam włączoną eskę tv. Jeju, jak ja dawno żadnych teledysków nie widziałam, to teraz mam okazję. :lol:
Opowiem Wam coś. :mrgreen: Wpadł nam do domu przez komin nietoperz. :shock: <umieraam></span> Coś szurało mi przy piecu. Myślałam, że to ptaszek. Zawołałam męża, ten otworzył piec i czekalismy, ale nic się nie działo. Mąż poszedł, a po chwili widzę, że coś lata po pokoju. Nie widzialam wyraznie, bo tylko tv właczony. Wolam męza, ze ptak po pokoju lata. <umieraam></span> Mąż wchodzi do pokoju, wlacza swiatlo i mowi, ze to nietoperz. :shock: Jeju, śmiechu było co niemiara. <umieraam></span>
W koncu mężowi udało się go zlapac. O mamuniu, jakie to wstrętne stworzenie, fuj. A jakie ma ostre zęby, normalnie jak wampir.
To mieliśmy przygodę na koniec dnia. <umieraam></span>
I tym miłym akcentem życzę wszystkim dobrej i spokojnej nocy. :mrgreen:
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#93 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 08:27

<hellooo1></span>

Odpoczęta witam w ten piękny WOLNY niedzielny poranek :)

Zaraz zabieram się za pranie i prasowanie. Obiad praktycznie gotowy, więc tylko odgrzać potem.
Misiek śpi, koty harcują :mrgreen: Mamy dziś w planach wypad do IKEI - może wypatrzę coś fajnego :)
A jutro i we wtorek praca, w środę do babci jadę, w czwartek ostatnie zaliczenie, kolejny weekend pracujący i cały przyszły tydzień też. W związku z tym w pogaduchach nieprędko pewnie zawitam.
Póki co miłego odpoczynku babeczki <buzki></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#94 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 09:22

Jogobella, boże szacun dla męża :mrgreen: ja bym nigdy tego stworzenia nie dotknęła :-P

Witam się :-D

Wczoraj z koleżanką byłam na rowerze, oczywiście skończyło się że trafiłyśmy na znajomych, którzy robili grilla na osiedlowej łące i wracało nam się do domu lekkimi zakolami potem :-P Na szczęście dzisiaj obyło się bez kaca.

Jestem wyspana, właśnie pije kawuśkę i szykuję się do kościoła. A wieczorem idę na meczzzzzzzzzz :mrgreen: :mrgreen: w końcu :mrgreen: Penwie znowu sobie zedrę gardło <tanczy7></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span>

Miłej niedzieli :*
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#95 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 12:05

Jogobella , boże szacun dla męża ja
bym nigdy tego stworzenia nie dotknęła

Ja też nie, toż to mysz ze skrzydłami. :mrgreen:
Ja to chciałam okno otworzyć, ale mąż wziął ręcznik i zaświecił światło, bo inaczej nie złapałby go, a tak ssak uwiesił się na karniszu i udało się go chwycić. Jak dla mnie wstrętne stworzenie. No, ale fakt faktem, po raz pierwszy widziałam nietoperza tak blisko. :lol: Po chwili wypuścił go. A jak jeszcze latał po pokoju, to schowałam się pod kołdrę. <umieraam></span>

elizabeth, Ty pracusiu. :-P
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#96 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 12:56

heloł :mrgreen:

Panicz ma chrypke i katar czyli to co powiedział laryngolog sprawdza się <bezradny></span> cholerny trzeci migdał..dwa by z cała pewnoscia wystarczyły, to nie musi byc hurtowo :-/
mnie boli gardło bo loda mi sie zachciało..nie przepadam ale bardzo dawno nie jadłam to zjadłam..no to mam :-? a zakaz spozywania zimnego było przecież <bezradny></span>

jogobela ale mieliscie przygoda ja sie brzydze wszekich myszowatych stworów <bezradny></span> to pewnie na zawał bym zeszła...mi kiedys wleciała jaskółka do pokoju a w nocy dawno temu sowa :shock: jeszcze z odwiedzin dzikich stworzeń to pamietam jeża :mrgreen: bo zasrał ( dokładnie) cała łazienke..no ale sami go z bratem przytargalismy bo chcielismy miec jeżyka z bajki w domu <umieraam></span> no i jeszcze kura od sąsiadów wlazła nam na pietro w domu ( z drugiej strony jak ona sie nie bała wejść komuść do chaty i zaraz poleżć na sama góre <bezradny></span> ) my z bratem mtv wtedy oglądalismy bo rodzice kupili satelite :mrgreen: w tamtych czasch to był rarytas..my przed <pcmaniac></span> a kura na salony :shock: a takiego rabanu narobiła bo wlazła za skórzaną sofe i sie zaklinował i dawaj pazurami po błazerii..brat rzekł ze to chyba dzikie zwierze jakieś wlazło ubrał mamy płaszcz, kask od motoru i wziął kij od szczotki....a ja z dołu krzycze i co jest cos ..a o no jest odsuń sie...kura dostała kopa, spadła na parter, zniosła jajo w korytarzu i polazła tam skąd przyszła :mrgreen: rodzice do dzis ta historie o dzikim zwierzu znajomym opowiadaja <imprezka23></span> brachol sie wkurza bo sie tak wtedy poubierał jakby z obcym miał walczyć <omg23></span> ja miałam 15 lat a brachol 12 to moglismy miec bujną wyobraznie no nie <zatancz3></span>
kurde na wspomnienia sie zebrało..znowu mega dlugi post <hmm></span>
Dołączona grafika

#97 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 13:21

Aniusia, ale twoje posty są zajebiste, zawsze się uśmiecham jak czytam :mrgreen:

..my przed <pcmaniac></span> a kura na salony :shock:

..kura dostała kopa, spadła na parter, zniosła jajo w korytarzu

<umieraam></span>

<hello></span>

Wczoraj oglądałam tv do 1 chociaż nic konkretnego nie było :-P dziś się obudziłam o 9 to jakoś wcześnie jak na mnie ostatnio. Naleciało mnie na pomidorówkę- to ugotowałam, bo w tym tygodniu tylko raz gotowany obiad był, tak to partyzantka :shock: :lol:
Na wieczorek piwko mi się chłodzi i kupiłam popcorn do mikrofali :-P
Misiek się spakował i pojechał na w-s-i :-P
także zaczynają się samotne wieczory- i dobrze niech się trochę potęskni nam :-)
tym czasem oglądam "ogniem i mieczem" i buszuje po allegro.
Upatrzyłam strój kąpielowy w moim rozmiarze <jupi></span> jak mnie nikt nie przebije w aukcji to może wreszcie będzie w czym jechać nad wodę ;-)

#98 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 13:41

Cytat: ..kura dostała kopa, spadła na parter, zniosła jajo w korytarzu

o rany...ja sobie myslałam ze to TA Kura Aniusiowa , i jakie znowu jajo zniosła :lol:
Aniusia uwielbiam Cie czytac.

Jogobella, jeju...chyba bym na zawal padła :lol: raz mielismy mysz w mieszkaniu, ja na kanapie stałam z miotła, a mysz biedna za meblami sie trzesła :lol: a wrzasku narobiłam. :-P

Witam
U nas pogoda piekna, niestety - corcia chora, :-/ nocka z glowy wiec padam na pyszczyk
Teraz spi z małzem, a ja zaraz zjem kebaba i obejrze Czas Honoru
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#99 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 17:04

Hello!

Jakoś nie mogę się zebrać, żeby pisać bardziej regularnie :P

W piątek pojechałam do instytutu stomatologii, wyczekałam się 1,5 godziny w kolejce, żeby dostać skierowanie do specjalisty, do którego "bardzo miła" pani zapisała mnie UWAGA! na 13 września a wizyta płatna 220zł za jeden kanał (mam ich najprawdopodobniej 3). Kurczę, skąd na to brać pieniądze?! Pomijając fakt, że mam nadal chodzić z trutką w zębie przez jeszcze 2,5 miesiąca. W tej kwestii to ja mam już dość i już Wam nie truję :P

Na weekend przyjechali do nas moi rodzice. Mieli sobie posiedzieć i poodpoczywać, ale oczywiście stwierdzili, że siedzieć bezczynnie nie będą, więc postanowili pomóc nam sprzątać garaż. Matko, ile my rzeczy wyrzuciliśmy, ile tam było gratów to szok. Poza tym moja mam wpadła na pomysł, że nie tylko garaż posprzątamy, ale od razu go pomalujemy. Tak więc cały weekend zszedł nam na robocie. Mimo wszystko bardzo jestem zadowolona z ich wizyty, szkoda tylko, że tak rzadko przyjeżdżają :(

Teraz już pojechali, więc odpoczywam. Jeszcze wieczorkiem na rowerek się wybierzemy, później jakiś filmik i kima. A jutro znowu poniedziałek. Eh! jak w kalejdoskopie :P

Miłego!

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 17:29

sajuri brat ma corke i syna a drugi tylko oliwke :-)

wisienkowa moze sama pomysle nad depilatorem, nie wiesz ile polowek za niego zaplacił ???

pogoda fajna to jestescie malo plodne tutaj .

jogo fajna przygoda ;-)

ja dalej u brata ;-) milego

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych