Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki lipcowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
383 odpowiedzi w tym temacie

#201 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 11:43

Hej Dziewczyny!
Dawno mnie nie było. Zalatanie przedślubne daje sie we znaki. ;)
Jeszcze 4 dni. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. :)))

Dzisiaj i jutro jeszcze do pracy, a później 2,5 tyg urlopu! Nie mogę sie doczekać!

no no, to trzymamy kciuki - bez paniki i stresu ;)

Ja jeszcze dziś i jutro bez dziecka - od soboty z dziadkami nad morzem, cieszą sie wolnością i tęsknię...

A tak swoją drogą - będe o tobie mysleć pozytywnie, bo w sobotę też idę na ślub i wesele ;)
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#202 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 11:58

Dzień dobry ;-)

Powoli dochodzę do siebie po wczorajszym badaniu :-P
Oby tylko wyniki były dobre. Jutro wizyta u gina :-)
Ciekawe co słychać u mojego Krasnala <serduszka></span>

Byłam już w centrum. Oczywiście znowu ostre starcie zaliczyłam z jakąś starą babą w autobusie - ojj... strasznie mi zachodzą za skórę :evil: Nie cierpię starych bab !

M. ma od jutra urlop, ale jedzie do Łodzi na sprawę w sądzie. Nie wiem po co go czołgają, no ale trzeba. Od czwartku działamy - sprzątanie, zakupy, pieczenie ciast. W piątek przyjeżdza już moja mama. Gorąco się robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Idę nastawić pranie i jakiś obiados zorganizować ;-)

Miłego dnia <buzki></span>

#203 czika

czika
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 12:40

Od poniedziałku mam urlop i spędzam go z rodzinką:D. Dzisiaj odpoczywamy po wczoraj, bo byliśmy w Dinolandii, dzieciaki się bawiły super, szczególnie w jaskini i parku linowym, a ja z mężem mogliśmy poleniuchować na plaży w tym czasie;). Relaksik, dobre jedzonko, słońce! Tego mi trzeba! a jutro ruszamy do Wrocławia, wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie byłam:). Nie moge się doczekać!

#204 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 12:49

eloszka :-D

ja wlasnie wysprzątałam mieszkanie, ugotowałam obiadek i zrobiłam sałateczkę :) Wieczorem przyjeżdzają znajomi i będziemy sobie zwiedzać i balować do soboty :) Jeśli dobrze wszystko pojdzie to może rozpocznę od pażdziernika drugi, mój wymarzony kierunek :) póki co szanse są ale nie piszę nic więcej by nie zapeszać :)

miłego dnia :*
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#205 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:06

Oby tylko wyniki były dobre.

To najważniejsze ;-)

nikus :lol: to nie żadne takie plany :lol:
Ale okazało się, że wypali. Jedziemy dziś z Miśkiem do Manufaktury, bo tam stoi ambulans do oddania krwi. W końcu namówiłam go, żeby też oddał, tym bardziej, że ma rzadką a bardzo potrzebną krew ;-) No i ja zrobię znów podejście, mam nadzieję, że poziom hemoglobiny już będzie w normie <amen></span>

Także się szykuję, bo zaraz podjeżdża K i ruszamy. A przy okazji mam w planach kupić sobie jakąś kurteczkę :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#206 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:58

<hellooo1></span>
Witam się, jak dla mnie jeszcze porannie :P Spać chce mi się niesamowicie, pić jeszcze bardziej, zjadłabym w sumie też jeszcze coś i wstawać strasznie mi się nie chce, a na 16 muszę zwlec się jakoś do pracy... A wszystko przez wczorajszą dziwną, bardzo dziwną noc, kiedy z koleżanką jako napiwek dostałyśmy butelkę Jim Beama :mrgreen: i podczas której w pewnym momencie już naprawdę od śmiechu bolały mnie wszystkie mięśnie na twarzy :P

W mieszkaniu bałagan. Zabierałam się za sprzątanie, ale kompletnie nie mam teraz mocy. Mąż zresztą też. Właśnie ucina sobie kolejną drzemkę :lol: Zabiorę się za to chyba dopiero w nocy. A jutro wolne i przede mną 3 dni nad morzem :mrgreen:

#207 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 14:02

heloł babole :mrgreen:

maaagda nie lubie gotowac makaronu i tego sprawdzania czy dobry, cedzenia itp no za duzo zachodu :-P
agnieszkaT no spoko, że placki z młodych ziemniaków byly :lol:
sajuri zdrówka dla małej <pocieszacz></span>
nikus fajnie masz ze kura Twoja sam gdzies z okruszkiem sie wybierze....moja kura gapowata i wygodna wszędzie rodzinnie leziemy :-?
inqa no nie wiem czy po oddaniu krwi dasz rade za kurtka biegac <bezradny></span>
palemka zadzwoń do drzwi sąsiadów i powiedz ze sa tacy co maja sex rzadziej niz oni i zeby to robili ciszej bo Cię z zazdrosci skręca.....napewno zadziała :lol: albo niech chociaż radio włąćzą na ten czas :-P

antybiotyk zjadłam gardło dalej boli <bezradny></span>
Panicz dzis zaczyna pokasływac mam na dzieje ze to nic powaznego :-?
jutro dopiero kolezanka z dzieckiem przyjedzie wiec bedzie sie działo :shock:
obiados- krokiety i barszczyk :mrgreen:

wczoraj zrobiłam 16 słoików korniszonów i jak tylko sie z nimi uporałam to @ nadejszła :lol:
ogólnie humor do <dupaaa></span> moze jakbym w totoloto wygrała to by sie cos w tym temacie zmieniło <umieraam></span>
a hamulec ręćzny mi dzis zaszwankował i nowa brame u rodziców staranowałam...moze nie całkiem ale wygiełam <wiking1></span> i centralny zamek mnie w konia robi szczególnie pod marketem jak mi drzwi od kierowcy nie otwiera tylko od pasazera <sciana></span> <olaboga></span> <hmm></span>
Dołączona grafika

#208 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 14:31

Gorąco się robi

Nooo 4 dni... :mrgreen:

Aniusia, teraz ja się katuję pęsetą, ale nie mam mało włosków i nie są cienkie, ale jaki efekt za to <lol></span>

Kala1702, ambitna kobieta jesteś ;) Drugi kierunek ;-)

<ciaoo1></span>
Coś się samotna dziś czuję :P Ale to dobrze, potęsknię sobie i będzie git :)
Jakieś lipne te horrory oglądam, bo wczoraj w nocy kuzynkę odprowadziłam i nie bałam się :)

#209 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 15:57

Aniusia, teraz ja się katuję pęsetą, ale nie mam mało włosków i nie są cienkie, ale jaki efekt za to <lol></span>

no widzisz jak czasem dobrze posłuchac starszego :mrgreen:

jest @ jest parcie na konia z kopytami :shock:
Dołączona grafika

#210 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 17:24

[W ogóle ten rok jakiś taki kiepski <bezradny></span> a to dopiero pół roku minęło...oby druga połowa była lepsza.

oby tak było :* <pocieszacz></span>

ciasto wczoraj fajnie wyszło , juz prawie cale zjadlam ;-) <jesc></span>
dzis przyszedl okres , cieszyłam sie , ze sie przestawil i u brata nie mialam , ale balam sie by za dlugo sie nie ociagał , aby na koniec sierpnia nie wypadl i dzis jest ;-) ale tak spoko, ze moge zapomniec.

zerwalam porzeczki , nastawilam winko i na dzis planw brak.

[ Dodano: 2013-07-16, 18:34 ]

nie lubie gotowac makaronu i tego sprawdzania czy dobry, cedzenia itp no za duzo zachodu

to uzywaj tego z zupek chińskich :-) ja jak gotuje sobie to nie problem bo lubie "na zab" ale komus to juz nie bardzo , zdarza sie rozgotowac. :roll:

opaliłam sie w zeszłym tyg , to znaczy wyrownałam opalenizne na plecach i dzis skora schodzi.

[ Dodano: 2013-07-16, 18:40 ]

jak zwykle zaparkowałam pod piekarnią, żeby kupić chleb, wysiadłam z samochodu, weszłam na drugi schodek, dotknęłam drzwi piekarni a tu słyszę "Panie kierowco, proszę podejść". Oglądam się i widzę samochód straży miejskiej. Żeby się znowu nie denerwować napiszę tylko, że dostałam 100zł grzywny i 1 pkt karny. :)

wybrazilam sobie to i mnie rozbawilo <umieraam></span> ale oczywiscie przykro mi z powodu mandatu <pocieszacz></span> mojego brata ostatnio zlapali i chcieli 5 pk i 3 stówy , ale powiedzial ze ma urodziny , spojrzeli w dowod , troche pogadali i skonczylo sie na pouczeniu , brat ma 34 lata , zone i 2 dwoje dzieci w domu a jezdzi jak wariat.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#211 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 19:07

troche pogadali i skonczylo sie na pouczeniu ,

to i tak dobrze, że nie dostał punktów ani mandatu ;-)

Aniusia niestety nawet kurtki nie kupiłam <bezradny></span> Ale za to ładną bluzeczkę :-P

Krwi niestety ani ja ani K nie oddaliśmy, ja muszę czekać do 24 lipca i wtedy przyjść. K również musi trochę poczekać, bo mimo iż miał dobry wynik hemoglobiny i ciśnienie to lekarz wyczuł mu powiększony węzeł chłonny, który od razu go zdyskwalifikował <bezradny></span> Spróbujemy za parę dni :->
I tak byłam z niego dumna, bo robił to pierwszy raz i nawet nie mrugnął okiem przy wkłuciu igły, gdy pielęgniarka pobierała mu próbkę.
Dlatego zabrałam go potem na lody do Grycana :-D

W planach prysznic :->

#212 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 06:30

hejo :)

Leże w wyrze i staram się wstać by iśc do toalety ale cos mi to nie wychodzi :-P Wczoraj przyjechali do mnie znajomi i trochę popiwkowaliśmy sobie na balkonie. Dzisiaj mamy w planach trochę zwiedzania: Łazienki, starówka, stadion itp. Więc dzień zapowiada się bardzo aktywnie.

Ogolnie wypadł mi ząb, który miałam jakoś zimą nadlewany i nie mogę jesc połowy rzeczy bo mnie boli :( Masakra, znowu mnie czeka wizyta u dentysty :(

Miłego dnia :*
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#213 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 07:58

Madzik jeśli można spytać to jakie badanka miałaś :?: test na glukoze :?:

Witam się,

Ostatnio troszkę zaniedbuje bs, ale w sumie nie ma sie co dziwić. W sobote Nasz wielki dzień... :->

Wczoraj odebrałam suknie, już wisi sobie ładnie , więc jestem spokojna, kupilam do niej kolczyki jeszcze mi brakuje bransoletki, bo naszyjnika nie będe mieć, do tej sukni nie potrzebuje. Pozostały mi do kupienia tylko pończochy ( chociaż nigdy nie nosilam i nie wiem jak bede sie w nich czuła dlatego zastanawiam sie nad rajstopami cielistymi po prostu .. no ale nie wiem) i już będe cała gotowa :-)

Dzisiaj jeszcze próba tańca :-D
Jeszcze się nie denerwuje, ale chyba dlatego , że do mnie to może nie dociera :?:
<bezradny></span>
Boje się , że w sobote w Kosciele nie powiem ani jednego słowa bo mnie zatka...

Pogoda robi się ładna.. w koncu! :-D

iv09i09kftvt0mdm.png

#214 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 08:14

Ogolnie wypadł mi ząb, który miałam jakoś zimą nadlewany i nie mogę jesc połowy rzeczy bo mnie boli :( Masakra, znowu mnie czeka wizyta u dentysty :(

Co to znaczy nadlewany?
No i współczuję, bo ja mimo iż nie czuję bólu podczas wizyty zawsze się strasznie stresuje i sama nie wiem czym.

Dzisiaj oddaję krew i zobaczymy jak tam choroba, zaraz idę ale jeszcze pranie mi się wiruje to poczekam.
Potem dwie nudne konferencje i wolne.

Jakaś dzika jestem ostatnio bo nie chce mi się z nikim spotykać. Wyciągają mnie koleżanki a ja ciągle wymówek szukam. Ale naprawdę nie mam ochoty na spotkania (no chyba że z przyjaciółką).

Każdy z nas urodził się ateistą

#215 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 12:04

Bry :mrgreen: :mrgreen:

Dziś dzień załatwiania spraw, od rana na nogach i od rana latam to tu, to tam. Ale jeszcze zdążyłam wpaść do koleżanki na kawę.

Zaraz umyję włosy i zabieram się za obiados. Potem Kocur mój przybędzie, zjemy i ruszamy na zakupy, potem podskoczyć w jedno miejsce i mam nadzieję, że na dziś już koniec będzie.

ogólnie to do weekendu będę pewnie latać, załatwiać sprawy i nie mogę doczekać się piątku wieczorem, gdy wezmę w plenerze do ręki zimne piwko i będę się w pełni relaksować :lol:

Miłego dnia :*
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#216 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 12:40

Dzisiaj jeszcze próba tańca

Kurcze my nasz taniec weselny ani raz nie cwiczylismy :lol: Spontan byl ;-)

Co to znaczy nadlewany?

Mi sie wydaje, ze jesli sa duze ubytki, np. tylko pol zeba zostaje, to wkreca sie wtedy taki wkret metalowy i na nim odbudowuje zab ;-)

gdy wezmę w plenerze do ręki zimne piwko i będę się w pełni relaksować

Ooooo tak :mrgreen:

Aniusia tak maz zabiera Okruszka bez zadnej mojej "prozby", ale w koncu to i jego dziecko ;-)

Sajuri Okruszek zawsze zostanie moim Okruszkiem :mrgreen: :mrgreen:
A szczepienie to bylo hexa ostatnia juz.

Hej

Pogoda cudna, to i humorek oki ;-)
Niestety denerwuja mnie tylko sasiedzi i ich menelowe zachowanie :evil:
Okruszek drzemie, maz w pracy i po obiedzie na dodatek.
Wczorajsze popoludnie spedzilismy jednak we 2ke u nas na podworku. DZis zapowiada sie powtorka z rozrywki :lol:
Jedynie kolerzanka wpadnie po moj welon, po potrzebuje na probna fryzure, a swojego jeszcze nie ma ;-)
Tyle.

Milego

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#217 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 13:31

<ciaoo1></span>
Rozgrzebałam szafę i nie mam weny jednak na układanie w niej <bezradny></span>
Mam tyle ciuchów, a nie mam się w co ubrać.

Piję zimne piwko i zamulam na razie.
Wieczorkiem do ciotki idę na grilla.

Zrobiłam mega pranie, wszystko co znalazłam wrzuciłam do pralki :P
Teraz się suszy już, ale pogoda się psuć zaczyna.

Jutro koszenie trawy i upał ma być. Może opalę dupsko w końcu :P

#218 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 15:55

inqaa a jak róznica u ciebie miedzy ostatnia hemoglobina a dzis ???

wczoraj na szybko tusz zmywalam i rano jak panda wygladalam.

po pracy zahaczylam fotografa , fotka moze byc , z zabkami :mrgreen: ale w dowod malo kiedy patrze t pikus.

Melodia19 ja bym nie ryzykowala z tymi rajstopami skoro to pierwszy raz.

chcialam sobie rybke zrobic w piekarniku , ale nie mam folii aluminiwej , wiec bedzie na parze.

[ Dodano: 2013-07-17, 16:56 ]

upał ma być. Może opalę dupsko w końcu

ja nawet jakbym chciala opalic to nie mam jak , bo moj ogrodek widac z garazu mojego brata , gdzie czesto jest mnostwo jego kolegow.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#219 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 17:04

inqaa a jak róznica u ciebie miedzy ostatnia hemoglobina a dzis

nie pobierali mi krwi nawet, ponieważ muszę mieć miesiąc przerwy a miesiąc mija 24 lipca :-? Będę wiedzieć 25 lipca najprawdopodobniej ( chyba, że znów nie pozwolą mi oddać <bezradny></span> )

Byłam już u taty, zwierzątka nakarmiłam a teraz siedzę i opycham się krakersami :-P
W planach już dzisiaj w sumie nic ;-)

#220 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 17:47

Melodia ja też przed ślubem pończoch nie nosiłam, ale tym razem zaryzykowałam i byłam zadowolona. No i chłodniej mi było :P

Witam!

Mam takiego lenia, że szok :/ przyjechałam do domu, ugotowałam bób i teraz siedzę na kanapie i go wcinam. Nawet się jeszcze nie przebrałam w domowe ciuchy.
Pogoda super, słoneczko, cieplutko, ale co z tego jak się cały dzień kisi w pracy a do urlopu jeszcze trzy tygodnie.
Muszę jeszcze coś sobie do jedzenia zjeść, bo bób mi tylko głód zaostrzył :P

Na resztę wieczoru planów na razie żadnych :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych