Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy witamine K podaje się tylko wcześniaczkom?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamilka08

Kamilka08
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 12:30

Witam. Dokładnie 5 dni temu wychodząc ze szpitala otrzymałam zalecenie o podawaniu witaminy K. Urodziłam synka w 8 miesiacu. Czy tylko witamine K podaje sie jeżeli urodzi się wcześniej dziecko czy pozostałe dzieci również muszą ją przyjmować?

#2 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 10:39

wszystkie dzieci ją dostają. ;) Z tego co kojarzę w szczególności pamiętać o niej muszą mamy karmiące piersią, aby podać swojemu maleństwu.
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#3 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 14:13

dzieci dostaja wit.K te które sa karmione piersią jesli mlekiem modyfikowanym tylko wit. D :mrgreen:
bez różnicy wczesniak czy z ciąży donoszonej :mrgreen:
Dołączona grafika

#4 Kamilka08

Kamilka08
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 14:42

ale z tego co mi sie wydaje to mleko modyfikowane ma w skladzie wit d, to sie jej nie przedawkuje? ja dostalam zalecenie od poloznej abym podawala bobik z wit d i k, ale myslalam ze tylko wczesniaczki je otrzymuja, a wiec to wszestkie dzieci. :) karmie piersia od poczatku bo wiem, że to jest zdrowsze dla dziecka i nie wyobrazam sobie karmienia od poczatku z butelki, to jest piekny czas :)

#5 zuz

zuz
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 16 lipca 2014 - 18:50

Trzeba sprawdzić na opakowaniu czy dawka zawarta w mm jest dawką zalecaną dla dzieci. Ewentualnie skonsultować to z lekarzem.