Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasi milusińscy :-)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6163 odpowiedzi w tym temacie

#5501 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 09:52

Madzik :), chomiczek bardzo podobny do obu moich. Chociaż moj jeden jest ogromniasty!

viola, nie przepadam za rybkami, ale te są bardzo ciekawe :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#5502 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 15:13

wiecie co .... chce sobie kupić szynszyle... ale zupełnie nie wiem jak się nią zajmować... tak mnie te zwierzęta uwiodły że nie mogę się powstrzymać od kupna tego...

ma któraś może z was?

#5503 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 15:37

viola, rybki są super ;-) ja mam mieczyka czy jak mu tam ;-)
krowka17, no ja nie mam ale wydaje mi się, że tak jak każdym gryzoniem ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#5504 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 23:15

18.10.09

śliczniutki żółwik ... a ślimaczek też fajny aż sama mam ochotę sprawić sobie takiego żółwika szczerze mówiąc :P

18.11.09

wiesz że też rozważam kupno chomiczka :) dzisiaj cały dzień myślałam o nim...

20.11.09

wiecie co .... chce sobie kupić szynszyle... ale zupełnie nie wiem jak się nią zajmować... tak mnie te zwierzęta uwiodły że nie mogę się powstrzymać od kupna tego...

Nie mogłam się powstrzymać,żeby tego nie zacytować.....Krówka Ty zmieniasz zdanie co chwila,a zwierzę nie jest rzeczą :roll: żółw,chomik,szynszyla może za dwa dni fretka potem coś tam jeszcze innego....poczytaj najpierw jakie są koszty utrzymania takiego zwierzęcia,kosztach przed kupieniem zwierzaka (klatka dla szynszyli powinna być spora,a to niestety kosztuje). Poczytaj na forach o tych negatywnych rzeczach dotyczących trzymania zwierzaka,którego chcesz kupić i zastanów się czy podołasz. Jak Twój pies odnosiłby się do szynszyli. I czy będziesz się nim zajmować przez 10-15 lat?
Bo na fotografie słodkich pyszczków ja też lubię popatrzeć ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5505 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 10:44

Tilia, póki co sie zastanawiam a ze pisze sobie o chomiku bądź szynszyli to co z tego ? mam różne pomysły ale kupie tylko jednego zwierzaka !

#5506 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 12:05

krowka17, Tilka ma rację ;-)
I bardzo ważne rzeczy napisała...
Ja mam szynszylę, tzn moja Karola, ale tak naprawdę ja...
Klatka jest ogromna, sięga mi do pasa i tak musi być, bo one muszą się wyskakać...
Co za tym idzie - wokół klatki jest pełno trocin i żarcia...
Jak się szynszyla kąpie (to jest kąpiel w takim specjalnym piasku-broń Boże w wodzie) to wokół syf i pył...
I następna ważna rzecz - szynszyla w dzień śpi, w nocy skacze i zasuwa po klatce jak walnięta, ja w tym samym pokoju spać nie mogę, więc pomyśl czy masz ją "w razie wu" gdzie wystawić... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#5507 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 17:21

Kahela, nie wiedzialam ze takie sa te zwierzeta <umieraam></span>

I następna ważna rzecz - szynszyla w dzień śpi, w nocy skacze i zasuwa po klatce jak walnięta,

Bardzo dosadnie opisane ;-)

Fakt, zwierzeta to duza odpowiedzialnosc. Z drugiej strony szkoda tez tych ktore siedza w zoologikach :-/

#5508 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 22:42

Ja mam szynszylę

Pokazuj zdjęcia :!: :-D

i jak tigra tu wpadnie to niech lepiej pokazuje psiaka <ciah></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5509 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 23:02

Pokazuj zdjęcia

gdzieś już chyba pokazywałam, ale patrząc na ilość stron, to nie do znalezienia... :-P
Jutro może jakieś wrzucę... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#5510 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 21:04

a ja mam 2 pieski, 2 papuzki, kotka ( z aniedługo będą małe :D )i jeszcze keidys był chomik ale Pan Zły Kot mi go ... zjadł ;-(
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#5511 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 21:15

widze ze masz spora gromadke .

jeszcze keidys był chomik ale Pan Zły Kot mi go ... zjadł ;-(

jak to sie stało ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#5512 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:13

i jak tigra tu wpadnie to niech lepiej pokazuje psiaka <ciah></span>

łojej, tylko nie bij :-P Jako, że mój aparat się rozładował udało mi się cyknąc tylko jedną fotkę- może zadowoli Cię póki nie naładuje baterii i nie zaliczymy sesji zdjęciowej :-P

A poza tym to mój piesek to lada dzień zostanie uduszony gołymi rękoma, więc nie wiem czy zdążę jeszcze cyknąc jakąś fotkę :lol: Od tygodnia wychodzimy z nią na spacer (wcześniej zabronił nam weterynarz), a ta mała zołza jeszcze ani razu się nie załatwiła na dworze <bezradny></span> Myślałam, że to jej zdenerwowanie nowym zwyczajem potrwa 3- 4 dni, ale wciąz nic się nie zmienia. Spacer traktuje niemal jak karę i nie chce odejśc od nogi nawet na dwa kroki :roll: Że już nie wspomnę o załatwianiu się, bo o tym nie ma mowy. Nawet kiedy wydaje mi się, że już zaczyna szukac miejsca to w pewnym momencie Leila znowu zaczyna mi się platac między nogami i nie chce wleźc na trawnik. Za to zgadnijcie co robi jak tylko wrócimy do domu :evil: :evil: :evil: Jakby specjalnie trzymała, żeby tylko nie załatwic się na podwórku. Najgorsze jest to, że to wcale nie są krótkie spacerki, a niestety nie mam możliwości, żeby każde nasze wyjście z nią trwało po kilka godzin.

Załączone miniatury

• 100_3576.jpg
  • 100_3665.jpg

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#5513 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:26

Tigraa84 sliczny psiaczek,napewno niezly rozrabiaka ;-)

#5514 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:46

tigraa84, mój pies nie chciał się kiedyś załatwiać poza ogrodem i jak poszłam z nim na spacer to wzięłam go na przetrzymanie. Wiadomo,że nie udało się za pierwszym razem,ale za którymś z kolei nie wytrzymał i załatwił się na łące.Dostał wtedy taką pochwałę i smakołyki,że to już nie problem :-)

Wydaje mi się,że malutka nie kuma tego,że na dworku można się załatwiać no bo przecież sikała w domu i było dobrze. Może spróbuj wybiec z nią na dwór jak tylko zacznie sikać w domu i nagrodzić jak chociaż na sekundę kucnie na dworze(nie wiem gdzie mieszkasz i czy jest wykonalny ten szaleńczy bieg ;-) )
A najlepiej ze szczeniaczkiem wychodzić na spacer po spaniu,jedzeniu lub dłuższej zabawie. Może im częściej będzie bywać na dworze w końcu nastąpi moment,że się wysika.
Chyba,że jest nauczona sikać na gazetę to wtedy niech gazeta pójdzie z nami na spacer :-P

Pocieszę Cię,że mojemu psu zdarzało się popuścić do ok.roku czasu w domu. Było to bardzo sporadyczne,ale się zdarzało. I często pieski tak do pół roku potrafią jeszcze nasiusiać w domu :-)

łojej, tylko nie bij :-P

Muszę,bo inaczej się ociągasz :-P

JkIEp1.png

#5515 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:55

I często pieski tak do pół roku potrafią jeszcze nasiusiać w domu :-)

Zdaję sobie z tego sprawę ;-)

wzięłam go na przetrzymanie

I taki mam własnie plan na najbliższy weekend. Tak długo będziemy chodzic po dworze, aż się wreszcie załatwi chocbym miała na to poświęcic cały dzień :-P wiem, że jak już raz się uda to Leila zaskoczy o co chodzi :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#5516 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 11:48

wiem, że jak już raz się uda to Leila zaskoczy o co chodzi :-P

Najlepiej od razu po spaniu z nią wyskoczyć :-)

A ja czekam na zdjęcia z niecierpliwością :-D

JkIEp1.png

#5517 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:19

tigraa84, przeurocza i śliczna jest :D
ale wygląda na niezłą aparatkę ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#5518 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:35

tigraa84 jaki śliczny ten psiaczek boziu kochana normalnie tylko wyściskać, wymiętosić aj :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#5519 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 16:12

tigraa84, psiak śliczy, teraz pozostało ją tylko 'wychowac' bo uroku jej nie brakuje ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#5520 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 17:22

tigraa Leila jest przecudna! piękna psinka i wydaje się taka kochana nic tylko przytulić! :lol: