Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jednorazowy dawca nasienia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 20:59

Przed chwila szperając w necie spotkałam forum gdzie kobieta zastanawiała sie czy nie skorzystac z jednorazowego dawcy ( tak to okresle ) by mieć dziecko. Wielu facetów zaproponowało pomoc. Co o tym sądzicie? o kobietach , które chca mieć dzieci własne , nie adoptowane; a mąż nie może , albo są samotne, Na in -vitro ich nie stać. Zastanawiam się jak te kobiety do tego podchodzą , czy nie boja sie chorób , co jak nie wyjdzie za pierwszym razem i jak potem moga spojrzeć w lustro no i co w przyszłosci dziecku powiedzieć <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 21:16

magdaaaaa, powiem tak... dla mnie to głupie :P rozumiem, że ktoś pragnie dziecka, ale żeby za wszelką cenę?? Za cenę własnej godności?? Czy ona naprawdę myśli, że faceci pójdą z nią do łóżka z czystej dobroci serca?? A co potem powie temu dziecku?? Kolejna historyjka z cyklu "tata był bohaterem i zginął na wojnie", a może prosto w twarz, że ojciec chciał sobie poużywać, a ona tylko skorzystała?? Dla mnie to chore i tępe...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#3 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 21:35

Dla mnie to chore i tępe...

powiem tak... dla mnie to głupie

jejku dziewczyny, dlaczego wydajecie takie kategoryczne opinie?

Jestescie wszystkie bardzo młode, nie wiecie, co czuje kobieta, która desperacko pragniedziecka. Co w tym złego, ze ktoś jej w tym dopomoże? In vitro? dla większosci kobiet nie do przejścia ze wzgledu na cene. Jak mężczyzna nie ma nic przeciwko, ja ie widzę problemu..
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#4 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 21:45

magdaaaaa, powiem tak... dla mnie to głupie :P Dla mnie to chore i tępe...

Właśnie tez sie zastanawiam dlaczego niektorzy ludzie sa tacy ograniczeni...
Nie bylas w takiej sytuacji i nie wiesz jak to jest i mam nadzieje ze nie bedziesz....Bo to nie jest proste... Wydaje mi sie ze jezeli kobieta bardzo pragnie dziecka a facet nie ma nic przeciwko to czemu nie... A co pozniej powie dziecku to juz jej problem.... nawet jesli zrobi z niego bohatera to co jakis problem w tym jest? Najwazniejszw zeby to dziecko kochala dbala o nie i dobrze wychowala a my nie mamy prawa oceniac jej pobudek...
Dołączona grafika

#5 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 17:49

indonezjaa, skinnybitch, dla mnie to głupie i wiem że nigdy bym tego nie zrobiła. Czemu?? Bo mam szacunek do swojego ciała. Po prostu. Szanuje swoje ciało i jeżeli chcę się zbliżyć do kogoś fizycznie to tylko z osobą którą kocham, a nie bo chcę mieć dziecko. Fajnie że jestem ograniczona bo nie szukałabym dawcy nasienia przez internet, nie narażając się przy tym na chororby, tudzież wszelakie wyłudzenia, szantaże lub po prostu oszustwa. Jest pewna granica między pragnieniami i dążeniem do spełnienia marzeń a upadkiem i utraceniem godności osobistej. Przynajmniej dla mnie.

[ Dodano: 2009-04-14, 19:35 ]
ps. a co jeśli ten jednorazowy dawca okaże się niewypałem?? no przeciez nie zawsze się udaje za pierwszym podejściem... no i co wtedy?? aż do skutku ten sam czy może za każdym razem ktoś inny??
...

#6 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:26

Jak juz napisalam i powtorze sie jeszcze raz nie mamy prawa nikogo oceniac a co za tym idzie pisac ze to ze chce dziecka jest glupie... I malenka, piszac ograniczona nie mialam na mysli ze ty np bys tego nie zrobila i dlatego jestes ograniczona tylko fakt ze zaczelas od wypisywania ze to glupie chore i tepe.... To ze czegos nie rozumiemy nie znaczy ze jest glupie a ograniczona moge nazwac osobe ktora to z gory ocenia....Wiec zle mnie zrozumialas :roll:
Dołączona grafika

#7 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:33

skinnybitch, no mądre napewno nie jest... <bezradny></span> :roll:

#8 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:35

skinnybitch, ale każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii

#9 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:37

Alisekai, ale kultura wymaga aby nie okreslac decyzji drugiego czlowieka jako glupie chore czy tepe nie znajac tego czlowieka ani jego sytuacji....nie sadzisz?

[ Dodano: 2009-04-14, 19:43 ]
malenka, nie tobie to oceniac :roll:
Dołączona grafika

#10 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:49

skinnybitch, w zupelnosci się podpisuję pod każdym twoim słowem.

malenka, myślę, że skoro ktoś sie na cos takiego decyduje to na pewno się w jakiś sposób zabezpieczy. Poprosi o badania na HIV, żółtaczkę choroby weneryczne, nie wiem, ale nie sądzę, zeby ot tak sżła na żywioł..
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#11 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:50

skinnybitch, no ok skoro uważasz że szukanie sobie partnera sexualnego przez neta jest wporzo to Twoja sprawa. Dla mnie to głupie i tępe i świdaczy o małej wyobraźni tej kobiety. I jeżeli uważasz że seks i dziecko z innym facetem (nawet gdy ten się zgadza) umocni związek, sprawi że w trójkę stworzą szczęśliwą rodzinę... to naprawdę jesteś w błędzie bo ta sytuacja będzie ciążyła na nich do końca życia, zwłaszcza gdy nie daj boże dziecko na coś zachoruje... <bezradny></span>

#12 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:51

malenka, zauwaz absurdalnosc tej sytuacji nazywasz kogos glupim i tepym bo postepuje inaczej niz ty bo sumienie pozwala mu na cos wiecej niz tobie... Dla mnie i moim zdaniem to jest jak najbardziej ograniczone....tyle
Dołączona grafika

#13 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:52

malenka, nie tobie to oceniac

oceniam gdyż jestem na forum i żyję wolnym kraju gdzie istnieje wolność słowa, mam do tego po prostu prawo. Ocieniam : jest głupie.

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:53

kilka domów dalej mieszka dziewczyna , która w taki sposób postarała sie o dziecko, nie znam szczegółow, wiem ze uwazała ze nie znajdzie nikogo na stałe i tak postanowiła. miała 26 lat. Chłopiec ma teraz 7 lat. Jego biologiczny ojciec nie wie o jego istnieniu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:54

malenka, ty sie przeczytaj dziewczyno i przeczytaj co napisala magda... Gdzie tam masz cos wspomniane o rodzinie? On ma jej zrobic dziecko a nie tworzyc zwiazek :roll:
Dołączona grafika

#16 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

skinnybitch, wydaje mi się, że malenka ma więcej racji... Bo każdy ma prawo do wygłaszania swoich poglądów. Poza tym nie rozpatrujemy sytuacji konkretnej obywatelki X, więc uważam, że w tym wypadku można swoje zdanie wyrażać nawet na temat tego, co się myśli o takich kobietach... Chociaż z drugiej strony to jest taka sama sytuacja jak powie się coś złego na geja... Od razu człowiek ma przypiętą etykietkę nietolerancyjności.
Ale forum to jest forum. Można wyrażać swoje opinie i każdy wyrażając swoją opinię jest świadom że etykietkę taką może dostać.

#17 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

malenkaoceniam: jestes ograniczona ;-)

[ Dodano: 2009-04-14, 19:55 ]
Alisekai, dlatego powiedzialam ze jest ograniczona bo mam do tego prawo :->
Dołączona grafika

#18 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:55

bo postepuje inaczej niz ty

że co??
wcale nie dlatego. Po prostu uważam że jest to głupie i tyle. Jest wiele rzeczy których bym nie zrobiła a mimo to nie potępiam za to ludzi i nie uważam za głupote.

[ Dodano: 2009-04-14, 20:57 ]

malenkaoceniam: jestes ograniczona

gratuluje "elokwentności"... ;)

#19 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:58

Jest wiele rzeczy których bym nie zrobiła a mimo to nie potępiam za to ludzi i nie uważam za głupote.

Tego nie wiem ale jakos mi sie nie wydaje

[ Dodano: 2009-04-14, 19:58 ]
A dziekuje wzajemnie ;-)
Dołączona grafika

#20 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:01

babki ... zaczynacie OT ... i to taki porządny ...

ja zachowania tych kobiet nie popieram, ale i nie potępiam ...sama NIGDY nie zrobiłabym czegoś takiego, ale rozumiem że one mają powody ... i dlatego absolutnie nie zamierzam na nie z tego powodu najeżdżać... każdy żyje tak jak uważa

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.