Tyłozgięcie macicy a sex w ciąży
Rozpoczęty przez Ines_20, 23 lis 2011 15:08
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 listopada 2011 - 15:08
witam! jestem w 8 tygodniu ciąży
lekarz prowadzący stwierdził u mnie tyłozgięcie macicy. Powiedział, że nie jest ono groźne dla naszego dziecka. Zastanawiam się jednak co w tej sytuacji ze współżyciem? Czy nie jest to groźne dla dziecka? Czy miałyście podobny problem w ciąży? Wiem że powinnam zapytać lekarza ale wtedy byłam w szoku po informacji o tyłozgięciu i nie pomyślałam nawet a teraz nie mam możliwości go zapytać
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by
Napisano 23 listopada 2011 - 17:36
Ines_20, sama mam tyłozgięcie i dwójkę dzieci, więc mogę Cię uspokoić.
Nie ma to wpływu na seks, w sensie, że nie musisz specjalnie uważać, tzn. seks przy tyłozgięciu może być taki sam jak bez tej wady macicy.
Zresztą podczas ciąży macica się odwraca do przodu i pod koniec nie ma już tyłozgięcia...
Także bzykaj się do woli
Nie ma to wpływu na seks, w sensie, że nie musisz specjalnie uważać, tzn. seks przy tyłozgięciu może być taki sam jak bez tej wady macicy.
Zresztą podczas ciąży macica się odwraca do przodu i pod koniec nie ma już tyłozgięcia...
Także bzykaj się do woli
Do dupy było w Peru...więc wróciłam...
Napisano 23 listopada 2011 - 19:37
na pewno nie zrobimy tym krzywdy naszemu maleństwu? Zatem kamień z serca
dziękuję za informację
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by
Napisano 23 listopada 2011 - 19:49
to jest poprostu pewien sposób ulozenia macicy, dziwne ze wczesniej o tym ginekolog nie mówil, zanim zaszłas w ciaze. sporo kobiet ma taka budowe , czasem mowi sie , ze jest trudniej zajść w ciąze , ale tobie sie udało
nie martw sie na zapas. gdyby mialo cos dziecku zagrazać lekarz od razu powiedziałby o zakazie wspołzycia.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko