A euro za walutę będziemy mieli jak moje dziecko pełnoletność ukończy
(jak dobrze pójdzie
)
oby jak najpóźniej. Przy takim stanie naszej gospodarki jak jest aktualnie zmiana waluty doprowadzi ten kraj do ruiny.
Katarzyna, jesli chodzi o stosunki polsko-rosyjskie to od dawna powtarzam, że zamiast wchodzić w tyłek USA, lepiej nawiązać przyjazne stosunki z Rosją. Ale nasi politycy jakoś tak na zachód ciągną
Tu już nawet nie chodzi o wojnę (chociaż w razie takowej też mielibyśmy lepiej bo po stronie Rosji są Chiny a po stronie Chin Korea), ale o takie zwykłe stosunki sąsiedzkie.
Po co się kłócić z sąsiadem (w kawałku sąsiadem )

z powodu kraju oddalonego o tysiące kilometrów. Czego przykładem była np. tarcza antyrakietowa.
no i obnizenie podatków , tak dobrze napisałam obnizenie, nie na wszystkie produkty podatek poszedł w gore.
owszem, część podatków zmałała np. vat na produkty zbożowe.
Ale mnie z drugiej strony coś osobiście bardzo zabolało, po pierwsze podnoszenie vatu po cichaczu, gdy "wszyscy trąbili o walce o krzyż".
Po drugie wprowadzenie Vatu na książki
Może mamy 4 lata spokoju, a moze niekoniecznie.
prezydent jest z PO, rząd PO. Na ścisłe mogą uchwalić cokolwiek a prezydent im tego nie zablokuje.
Ale co prawda, na arenie międzynarodowej już nikt się z nas nie wyśmiewa.
Z PO wiążę nadzieje, że w końcu doprowadzą do oderwania państwa od kościoła. PiS by tego nie uczynił nawet za 100 lat.