Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wybory parlamentarne/prezydenckie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 10 maja 2015 - 16:02

ja też już byłam :)

u mnie o dziwo wydaje mi się dużo ludzi... i dobrze. 

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#82 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 maja 2015 - 16:49

a Ty już byłaś??
juz tak ;-) ludzi malutko bylo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#83 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 maja 2015 - 20:36

Według nieoficjalnych wyników - Bronisław Komorowski i Andrzej Duda w II turze.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#84 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 maja 2015 - 22:01

Kukiz 3 ! Jestem dumna :)

Love Love Love

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 maja 2015 - 11:27

dzis powiedziałam koleznce, która nie glosowała, ze jak moje podatki beda szły na pomniki smolenskie i muzea kolejnych powstań to bedzie jej wina ;-)

#86 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 maja 2015 - 11:46

Czekam na kolejne starcie :)

Według nieoficjalnych wyników - Bronisław Komorowski i Andrzej Duda w II turze.

#87 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 maja 2015 - 17:04

na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle <bezradny>

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 maja 2015 - 20:56

na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle
wazne ze pójdziesz, brak krzyzyka to tez głos ;-)

#89 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 maja 2015 - 12:38

A ja nie zamierzam głosować .. w pierwszej turze też nie głosowałam .. byłam pewna że wygra Komorowski , i  wolałabym aby to on był nadal prezydentem ;-).

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 maja 2015 - 15:41

byłam pewna że wygra Komorowski , i wolałabym aby to on był nadal prezydentem .
bez glosów nie wygra

#91 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 maja 2015 - 09:58

A ja nie zamierzam głosować .. w pierwszej turze też nie głosowałam .. byłam pewna że wygra Komorowski , i  wolałabym aby to on był nadal prezydentem ;-).

To trzeba było iść i zagłosować...

na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle <bezradny>

Z całym szacunkiem, ale to kompletny bezsens.

Lepiej idź na spacer.

<ookk>

#92 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 maja 2015 - 10:17

Madź, dnia 11 Maj 2015 - 18:04, napisał:

na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle

No nie do końca... Jeśli nie pójdzie to chu chu wie, co się stanie z jej kartą do głosowania- jak odda nieważny głos- wie że jej karty ktoś potem nie wypełni. Tak wiem, że karty nie są podpisane, ale jeśli zostaną puste... Ja nie wiem co się z nimi potem dzieje a Ty? Wiem co się powinno dziać, ale prawdy nie zna żadne z nas...

I od razu mówię, że z jednej strony w żadne teorie spiskowe nie wierzę- z drugiej- parę razy już mnie życie i nasz Kraj zaskoczyły- tak więc... ;-)

#93 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 maja 2015 - 11:38

@Marzycielka24 Nie lepiej oddać ważny głos, niż wierzyć w teorie sPISkowe?

;-)

Tyle ile wyborców podpisało się na liście, tyle musi być kart do głosowania w urnie. Bez przesady...

Użytkownik Roxi edytował ten post 19 maja 2015 - 11:40

<ookk>

#94 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 maja 2015 - 12:04

@Marzycielka24 Nie lepiej oddać ważny głos, niż wierzyć w teorie sPISkowe?

Lepiej- jeśli wśród kandydatów jest taki który chciałabyć, żeby był Twoim Prezydentem... Jeśli takiego nie ma- czemu wybierać "mniejsze zło"?

A co do teorii sPISkowych- no nie trafiłaś z moimi preferencjami ;-) Po prostu stwierdzam fakt- ani Ty ani ja nie wiemy co się dzieje z tymi pustymi kartami- a przy nazwisku na liście wyborców- nie trudno machnąć podpis- kto to potem sprawdza?

Użytkownik Marzycielka24 edytował ten post 19 maja 2015 - 12:05

#95 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 maja 2015 - 18:51

Lepiej idź na spacer.

Weź rozwiń, bo nie rozumiem w czym lepszy byłby spacer ;-)

Mam prawo głosu, mogę z niego skorzystać jak mi się podoba. Gdyby było na KOGO głosować postawiłabym krzyżyk normalnie, ale skoro wyboru praktycznie nie ma <bezradny> Dla mnie który z kandydatów by nie wygrał dużo by nie zmieniło. Obaj mają w dupie zaplecze socjalne, obaj nie potrafią pokazać co zrobili DOBREGO dla nas, zwykłych szarych obywateli tylko potrafią gadać o tym co ten drugi/jego partia spartolili. 

O żadnych teoriach bym nawet nie pomyślała. Po prostu nie potrafią postawić nas na nogi, mamy pobić w tym roku rekord jeśli chodzi o emigrację. To świadczy tylko o tym jak bardzo jest u nas źle. 

Nie miałabym nic przeciwko gdyby ktoś inny się teraz wykazał. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mogło być jeszcze gorzej... :roll: 

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#96 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 maja 2015 - 20:45

Akurat ja w tym roku również nie mam zielonego pojęcia na kogo można byłoby oddać SENSOWNY głos. Bo głosować byle głosować to co za sztuka :roll:

Komorowski? No okej, jest sobie tym prezydentem, ale czy jakieś większe korzyści, my, jako Polacy z tego mamy? Chyba tylko rosnący odsetek młodych ludzi na emigracji.

Co do Dudy to nawet nie zabiorę głosu, bo dla mnie ten człowiek w ogóle nie powinien się znaleźć w II turze...

Ostatnia debata zresztą pokazała, że oprócz wytykania błędów konkurencyjnej partii, żaden z panów nic ciekawego powiedzieć nie mógł..

No i jeśli chodzi o Dudę jakoś razi mnie jego stosunek anty w sprawie in vitro. Chyba jestem jakaś wyczulona na tym punkcie po prostu ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#97 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 maja 2015 - 21:06

ja uwazam, ze skoro mamy prawo głosowac to trzeba z tego korzystac , jesli nie mamy na kogo to uwazam, ze niewazny głos to tez jest glos. gdyby takich głosów było kilka procent to nie przeszłoby to bez echa.

#98 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 maja 2015 - 08:26

@Madź

Proszę rozwijam - głos nieważny to nie jest głos, jak z resztą sama nazwa wskazuje - jest NIEWAŻNY. Jeszcze raz powtarzam, że non sensem jest dla mnie pójście i dopisanie se kogoś na liście (wgl. dowiedziałam się o tym z FB, bo tym też się chwalą).

Nie idź na głosowanie w ogóle. To jest moje zdanie.

Ktoś inny ma się wykazać - ok, ale jeśli myślisz że prezydent może mieć kolosalny wpływ na poprawę życia w tym kraju, z ustrojem parlamentarno - gabinetowym, nie prezydenckim to jesteś w ogromnym błędzie...

Ps. Dlaczego tak źle jest Ci w tym kraju?

<ookk>

#99 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 20 maja 2015 - 09:30

Proszę rozwijam - głos nieważny to nie jest głos, jak z resztą sama nazwa wskazuje - jest NIEWAŻNY.

Głoś nieważny jest nieważny? Tylko połowicznie masz rację, bo jest on ujęty w statystykach. Czyli jednak coś znaczy, znaczy, że chce mi się ruszyć dupę z domu i postawić ten krzyżyk chociażby w obu miejscach (kto Ci powiedział, że zamierzam sobie dopisywać? :lol: )

Robię tak zawsze, jeśli jest na kogo - głosuję. Jeśli nie ma, idę i oddaję głos nieważny. 

Nasza frekwencja w tym roku pozostawia wiele do życzenia <bezradny>

Dlaczego tak źle jest Ci w tym kraju?

Uznaję, że to pytanie retoryczne. 

Ktoś inny ma się wykazać - ok, ale jeśli myślisz że prezydent może mieć kolosalny wpływ na poprawę życia w tym kraju, z ustrojem parlamentarno - gabinetowym, nie prezydenckim to jesteś w ogromnym błędzie...

Wiem jaką funkcję pełni w naszym kraju prezydent ;-) Zostałam uświadomiona na lekcjach historii ;-)

#100 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 maja 2015 - 09:54

Uznaję, że to pytanie retoryczne. 

Oj to na pewno nie jest pytanie retoryczne.

Chętnie o tym pogadam w innym temacie.

Co do celowego oddania głosu nieważnego i kwestii statystyki - oddaniem nieważnego głosu wpłyniesz na miarodajność wyborów tylko tak, że statystyki wrzucą Cię do nic nie znaczących zbiorów głosów nieważnych (nieważnych z różnych powodów od debilizmu do patriotyzmu), a przecież wystarczy na wybory po prostu nie iść i wskazać rzeczywistą, miarodajną frekwencję wyborczą.

Wiem jaką funkcję pełni w naszym kraju prezydent ;-) Zostałam uświadomiona na lekcjach historii ;-)

Nie wiem skąd ten sarkazm. Ja o jego roli w dokładny sposób dowiedziałam się ze studiów prawniczych, z historią kojarzy mi się prędzej poczet królów polskich lub prezydent Gabriel Narutowicz.

<ookk>