ja też już byłam ![]()
u mnie o dziwo wydaje mi się dużo ludzi... i dobrze.
Napisano 10 maja 2015 - 16:02
ja też już byłam ![]()
u mnie o dziwo wydaje mi się dużo ludzi... i dobrze.
Napisano 10 maja 2015 - 16:49
juz tak
a Ty już byłaś??
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 10 maja 2015 - 20:36
Według nieoficjalnych wyników - Bronisław Komorowski i Andrzej Duda w II turze.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 10 maja 2015 - 22:01
Love Love Love
Napisano 11 maja 2015 - 11:27
dzis powiedziałam koleznce, która nie glosowała, ze jak moje podatki beda szły na pomniki smolenskie i muzea kolejnych powstań to bedzie jej wina ![]()
Napisano 11 maja 2015 - 11:46
Czekam na kolejne starcie ![]()
Według nieoficjalnych wyników - Bronisław Komorowski i Andrzej Duda w II turze.
Napisano 11 maja 2015 - 17:04
na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle ![]()
Napisano 11 maja 2015 - 20:56
wazne ze pójdziesz, brak krzyzyka to tez głos
na II turę pójdę i oddam głos nieważny, nie ma na kogo głosować już w ogóle
Napisano 12 maja 2015 - 12:38
A ja nie zamierzam głosować .. w pierwszej turze też nie głosowałam .. byłam pewna że wygra Komorowski , i wolałabym aby to on był nadal prezydentem
.

Napisano 12 maja 2015 - 15:41
bez glosów nie wygra
byłam pewna że wygra Komorowski , i wolałabym aby to on był nadal prezydentem .
Napisano 19 maja 2015 - 09:58
A ja nie zamierzam głosować .. w pierwszej turze też nie głosowałam .. byłam pewna że wygra Komorowski , i wolałabym aby to on był nadal prezydentem
.
To trzeba było iść i zagłosować...
Z całym szacunkiem, ale to kompletny bezsens.
Lepiej idź na spacer.
Napisano 19 maja 2015 - 10:17
Madź, dnia 11 Maj 2015 - 18:04, napisał:
No nie do końca... Jeśli nie pójdzie to chu chu wie, co się stanie z jej kartą do głosowania- jak odda nieważny głos- wie że jej karty ktoś potem nie wypełni. Tak wiem, że karty nie są podpisane, ale jeśli zostaną puste... Ja nie wiem co się z nimi potem dzieje a Ty? Wiem co się powinno dziać, ale prawdy nie zna żadne z nas...
I od razu mówię, że z jednej strony w żadne teorie spiskowe nie wierzę- z drugiej- parę razy już mnie życie i nasz Kraj zaskoczyły- tak więc... ![]()
Napisano 19 maja 2015 - 11:38
@Marzycielka24 Nie lepiej oddać ważny głos, niż wierzyć w teorie sPISkowe?
![]()
Tyle ile wyborców podpisało się na liście, tyle musi być kart do głosowania w urnie. Bez przesady...
Użytkownik Roxi edytował ten post 19 maja 2015 - 11:40
Napisano 19 maja 2015 - 12:04
@Marzycielka24 Nie lepiej oddać ważny głos, niż wierzyć w teorie sPISkowe?
Lepiej- jeśli wśród kandydatów jest taki który chciałabyć, żeby był Twoim Prezydentem... Jeśli takiego nie ma- czemu wybierać "mniejsze zło"?
A co do teorii sPISkowych- no nie trafiłaś z moimi preferencjami
Po prostu stwierdzam fakt- ani Ty ani ja nie wiemy co się dzieje z tymi pustymi kartami- a przy nazwisku na liście wyborców- nie trudno machnąć podpis- kto to potem sprawdza?
Użytkownik Marzycielka24 edytował ten post 19 maja 2015 - 12:05
Napisano 19 maja 2015 - 18:51
Lepiej idź na spacer.
Weź rozwiń, bo nie rozumiem w czym lepszy byłby spacer ![]()
Mam prawo głosu, mogę z niego skorzystać jak mi się podoba. Gdyby było na KOGO głosować postawiłabym krzyżyk normalnie, ale skoro wyboru praktycznie nie ma
Dla mnie który z kandydatów by nie wygrał dużo by nie zmieniło. Obaj mają w dupie zaplecze socjalne, obaj nie potrafią pokazać co zrobili DOBREGO dla nas, zwykłych szarych obywateli tylko potrafią gadać o tym co ten drugi/jego partia spartolili.
O żadnych teoriach bym nawet nie pomyślała. Po prostu nie potrafią postawić nas na nogi, mamy pobić w tym roku rekord jeśli chodzi o emigrację. To świadczy tylko o tym jak bardzo jest u nas źle.
Nie miałabym nic przeciwko gdyby ktoś inny się teraz wykazał. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mogło być jeszcze gorzej...
Napisano 19 maja 2015 - 20:45
Akurat ja w tym roku również nie mam zielonego pojęcia na kogo można byłoby oddać SENSOWNY głos. Bo głosować byle głosować to co za sztuka ![]()
Komorowski? No okej, jest sobie tym prezydentem, ale czy jakieś większe korzyści, my, jako Polacy z tego mamy? Chyba tylko rosnący odsetek młodych ludzi na emigracji.
Co do Dudy to nawet nie zabiorę głosu, bo dla mnie ten człowiek w ogóle nie powinien się znaleźć w II turze...
Ostatnia debata zresztą pokazała, że oprócz wytykania błędów konkurencyjnej partii, żaden z panów nic ciekawego powiedzieć nie mógł..
No i jeśli chodzi o Dudę jakoś razi mnie jego stosunek anty w sprawie in vitro. Chyba jestem jakaś wyczulona na tym punkcie po prostu ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 19 maja 2015 - 21:06
ja uwazam, ze skoro mamy prawo głosowac to trzeba z tego korzystac , jesli nie mamy na kogo to uwazam, ze niewazny głos to tez jest glos. gdyby takich głosów było kilka procent to nie przeszłoby to bez echa.
Napisano 20 maja 2015 - 08:26
@Madź
Proszę rozwijam - głos nieważny to nie jest głos, jak z resztą sama nazwa wskazuje - jest NIEWAŻNY. Jeszcze raz powtarzam, że non sensem jest dla mnie pójście i dopisanie se kogoś na liście (wgl. dowiedziałam się o tym z FB, bo tym też się chwalą).
Nie idź na głosowanie w ogóle. To jest moje zdanie.
Ktoś inny ma się wykazać - ok, ale jeśli myślisz że prezydent może mieć kolosalny wpływ na poprawę życia w tym kraju, z ustrojem parlamentarno - gabinetowym, nie prezydenckim to jesteś w ogromnym błędzie...
Ps. Dlaczego tak źle jest Ci w tym kraju?
Napisano 20 maja 2015 - 09:30
Proszę rozwijam - głos nieważny to nie jest głos, jak z resztą sama nazwa wskazuje - jest NIEWAŻNY.
Głoś nieważny jest nieważny? Tylko połowicznie masz rację, bo jest on ujęty w statystykach. Czyli jednak coś znaczy, znaczy, że chce mi się ruszyć dupę z domu i postawić ten krzyżyk chociażby w obu miejscach (kto Ci powiedział, że zamierzam sobie dopisywać?
)
Robię tak zawsze, jeśli jest na kogo - głosuję. Jeśli nie ma, idę i oddaję głos nieważny.
Nasza frekwencja w tym roku pozostawia wiele do życzenia ![]()
Dlaczego tak źle jest Ci w tym kraju?
Uznaję, że to pytanie retoryczne.
Ktoś inny ma się wykazać - ok, ale jeśli myślisz że prezydent może mieć kolosalny wpływ na poprawę życia w tym kraju, z ustrojem parlamentarno - gabinetowym, nie prezydenckim to jesteś w ogromnym błędzie...
Wiem jaką funkcję pełni w naszym kraju prezydent
Zostałam uświadomiona na lekcjach historii ![]()
Napisano 20 maja 2015 - 09:54
Uznaję, że to pytanie retoryczne.
Oj to na pewno nie jest pytanie retoryczne.
Chętnie o tym pogadam w innym temacie.
Co do celowego oddania głosu nieważnego i kwestii statystyki - oddaniem nieważnego głosu wpłyniesz na miarodajność wyborów tylko tak, że statystyki wrzucą Cię do nic nie znaczących zbiorów głosów nieważnych (nieważnych z różnych powodów od debilizmu do patriotyzmu), a przecież wystarczy na wybory po prostu nie iść i wskazać rzeczywistą, miarodajną frekwencję wyborczą.
Wiem jaką funkcję pełni w naszym kraju prezydent
Zostałam uświadomiona na lekcjach historii
Nie wiem skąd ten sarkazm. Ja o jego roli w dokładny sposób dowiedziałam się ze studiów prawniczych, z historią kojarzy mi się prędzej poczet królów polskich lub prezydent Gabriel Narutowicz.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Wybory Miss Polonia |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych