Wybory parlamentarne/prezydenckie
Napisano 16 września 2011 - 16:53
Jakie cechy powinien Waszym zdaniem posiadać dobry polityk?
Dlaczego kobiety są traktowane z wyższością, czy jest ich w polityce za mało? Co sądzicie?
Napisano 25 września 2011 - 21:31
Wracając do Twojego pytania to powinien być pracowity, chcieć rozmawiać z ludźmi i "być fachowcem w swojej dziedzinie". Szkoda, że nie można tego wyczytać z czoła a kandydaci są coraz lepsi w PR`rze.
A kobiet będzie w polityce coraz więcej. Nie dlatego, że są parytety ale dlatego, że jesteśmy coraz lepsze
Napisano 25 września 2011 - 22:09
Napisano 26 września 2011 - 11:08
Napisano 27 września 2011 - 14:36
Napisano 27 września 2011 - 19:38
nie ma na kogo tak na prawde glosowacże w Polsce mamy jakiś wolny wybór, możemy sobie conajwyżej wybrać tzw. "mniejsze zło
sam jeden nic w parlamencie nie zdziałaNiestety ale to my pozwalamy im na obietnice bez pokrycia i wybieramy tych, którzy dobrze krzyczą a nie tych, którzy mają merytoryczną wiedzę.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 września 2011 - 19:42
digitbee napisał/a:
że w Polsce mamy jakiś wolny wybór, możemy sobie conajwyżej wybrać tzw. "mniejsze zło
i to mnie wkurza najbardziej.
niby jest 10 kandydatów (np.) a i tak ludzie sobie cos ubzdurają ze mozna wybierac pomiedzy dwoma czy trzema i wybierają to kretyńskie "mniejsze zło"
I pomimo, że maja swojego kandydata glosują na innego, żeby głosu nie "stracić", bo przecież i tak nie ma szans wygrać.
A potem wielkie zdziwienie, ze ciagle te same osoby rządzą.
Gdyby każdy zagłosował tak szczerze, od serca - wyniki mogłyby być zadziwiające. :->
Napisano 27 września 2011 - 21:06
ja nie mam wybranego kandydata, jak mam takiego w lokalnych czy do parlamentu europejskiego to glosuje.I pomimo, że maja swojego kandydata glosują na innego, żeby głosu nie "stracić", bo przecież i tak nie ma szans wygrać.
ale w tych wyborach glosuje na taka partie, ktora jak wygra to jest szansa , ze swiat nie bedzie sie z nas smial i ze beda jakies szanse na zmiany.
Napisano 28 września 2011 - 20:07
Napisano 28 września 2011 - 20:17
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2011 - 20:23
gdzie taki jest , to bede zbierac na bileto się przenieście do innego kraju, gdzie nie będą kraść, kłamać a ludzie będą wybierać jedynie słusznych i prawych
mnie rozwalaja te hasla , ze jak dojda do wladzy to bedzi godna praca i godna placa . no ciekawe jak to zrobia , hute postawia , albo kopalnie , albo jakies zakady pracy , no co za bzdura
tych bzdur nie da sie słucha ani czytac
Napisano 28 września 2011 - 20:33
o to właśnie chodzi. wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. A w standardzie Polacy zawsze narzekają na to co mają. Choć i tak nie mają najgorzej. A co robią żeby to zmienić? Nic. Albo konieczne dla spokojnego sumienia minimum.gdzie taki jest
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2011 - 20:35
Mnie też. Mogliby obiecać jedną w miarę realną rzecz, a nie milionmnie rozwalaja te hasla
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 29 września 2011 - 08:11
Mnie też. Mogliby obiecać jedną w miarę realną rzecz, a nie milion
Rozwala mnie w szczególności obietnica darmowych przedszkoli
Przed wyborami kandydaci są w stanie obiecać takie bzdury, że głowa mała.
Niektóre są tak wymyśle i nieprawdopodobne iż widać, że to tylko kampania i nie ma to szansy realizacji.
Aż dziwne, że jeszcze niektórzy są w stanie w to uwierzyć.
Napisano 29 września 2011 - 10:48
tiaa.... bo uwierze.Rozwala mnie w szczególności obietnica darmowych przedszkoli
Smieszy mnie jak mowia co to oni nie zrobia, że spolecznosc najwazniejsza, ble ble, ble.
co racja to racja. Czego nie umiem zrozumiec - maja zdrowie, maja prace, maja dzieci, dom, autko i malo mało mało. No ale ..szczescie to nie miec. Tylko bycA w standardzie Polacy zawsze narzekają na to co mają.
mnie aż dziw bierze że sa osoby co wierze w to co obiecuja..
Napisano 29 września 2011 - 12:42
Napisano 29 września 2011 - 16:44
Mnie również to zaskakuje,ale wydaje mi się,że w dużej mierze taką potyczkę pomiędzy PIS i PO kreują media. Bardzo intensywnie dyskutowano na temat debaty Kaczyński-Tusk,a mało kto słyszał o debacie Mikke-Palikot. Podaje to oczywiście jako przykład,ale ludziom wmawia się,że wybranie "mniejszego zła" jest lepsze niż zmarnowanie głosu. A tak naprawdę powstaje pytanie czy gdyby każdy głosował zgodnie z sumieniem i przekonaniami to czy te głosy na pewno byłyby zmarnowanei to mnie wkurza najbardziej.
niby jest 10 kandydatów (np.) a i tak ludzie sobie cos ubzdurają ze mozna wybierac pomiedzy dwoma czy trzema i wybierają to kretyńskie "mniejsze zło"![]()
I pomimo, że maja swojego kandydata glosują na innego, żeby głosu nie "stracić", bo przecież i tak nie ma szans wygrać.
Napisano 29 września 2011 - 19:08
pewnie ze tak . w mediach pokazuje sie to co sie sprzedaje i najlepiej nawrzuca rządzacymMnie również to zaskakuje,ale wydaje mi się,że w dużej mierze taką potyczkę pomiędzy PIS i PO kreują media
pamietam jak zmieniały sie stawki vat , to w tv byla rozmowa z pania w sklepie , która mowila , ze vat np na paczki i mleko poszło w gore. czyli szary kowalski wnioskuje , ze nabial i pieczywo ma wiekszy vat , a faktycznie na pieczywo i na nabiał vat poszedł w dol i o tym nic nie wspomniano.
pewnie ,że nie, ale Polacy nie glosuja bo media pokazuja im same wpadki kazdego rzadu i wychodza z zalozenia , ze kto by nie był bedzie zle.A tak naprawdę powstaje pytanie czy gdyby każdy głosował zgodnie z sumieniem i przekonaniami to czy te głosy na pewno byłyby zmarnowane
No i brak rozumienia procesów gospodaki robi swoje. mnóstwo ludzi nie rozumie , ze żeby byla kasa na słuzbe zdrwoia , edukacje itp potrzebne sa podatki. Parlament to nie wrozka , któa wyciaga kase z bezdennego skarbca
Napisano 29 września 2011 - 19:39
No i do tego dochodzą sondaże, które przeprowadzane są na grupie kilkuset osób i które niby pokazują przyszły rozkład głosów w czasie wyborów. No i kiedy ludzie przez kilka miesięcy widzą, że "sondaże jasno pokazują, iż liczą się tylko dwie partie", zaczynają w to wierzyć i głosują już w większości albo na jedną, albo na drugąmedia pokazuja im same wpadki kazdego rzadu i wychodza z zalozenia , ze kto by nie był bedzie zle.
Napisano 29 września 2011 - 21:03
a kto ich traktuje poważniea mało kto słyszał o debacie Mikke-Palikot.