Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wybory parlamentarne/prezydenckie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 września 2011 - 21:06

nie(d)oceniona, ale to nie chodzi o to czy kogoś się traktuje poważnie czy nie tylko sam fakt,że jedni są faworyzowani przez media :-)
Po prostu to był przykład :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 września 2011 - 21:11

Wiem, że przykład :P Moje stwierdzenie wzięło się z faktu, że większość moich znajomych o ile już oglądają cokolwiek związanego z polityką, typów pokroju palikota czy mikke traktują jako błaznów sejmowych. Zresztą, nawet w mojej rodzinie osoby na prawdę interesujące się tym co się dzieje na wiejskiej nie właczyły by na taką debatę tv. A wiadomo, że tv puszcza to, co się "oglądnie", więc logicznym jest, że zawsze ktoś będzie faworyzowany.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 30 września 2011 - 12:51

Dżizys, dzisiaj wracała tramwajem do domu a tam siedzenia poklejone SLDowskimi hasłami "bezpieczne przedszkola i szkoły, szpitale bez kolejek, i inne bajery" <lol></span>
Na wybory sobie pójdę, ale popis, sld i inne takie to nie mają co na mnie liczyć już :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#24 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 września 2011 - 14:16

mam przed soba Liste jednego kandydata

Obiecuje bezpałtne przedszkola :lol:
bezplatne posilki dla dzieci z rodzin potrzebujacych pomocy
poprawe jakosci opieki zdrowotnej :mrgreen:
przeciwdzialanie bezrobociu ..

haslo kiedys : Najwazniejsze to pomagać ludziom" a hasło na dzis : Jutro bez obaw
:lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#25 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 30 września 2011 - 17:29

U nas w sobote na osiedlu jedna z kandydatek rozdawała ulotki i chusteczki higieniczne w opakowaniu ze swoją podobizną <lol></span>
z Kolei dzisiaj znalazłam w skrzynce ulotkę innej kandydatki, która jest lekarzem, i na odwrocie ulotki były podane prawidłowe wyniki ciśnienia i badań krwi :lol:

Czego ludzie nie wymyślą, że zwrócić na nich uwagę :roll:

#26 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2011 - 15:31

Obiecuje bezpałtne przedszkola :lol:
bezplatne posilki dla dzieci z rodzin potrzebujacych pomocy
poprawe jakosci opieki zdrowotnej :mrgreen:
przeciwdzialanie bezrobociu ..

tylko wczesniej musi odkryc w naszym kramu złoza ropy naftowej, aby byla ba to kasa <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#27 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 października 2011 - 15:40

i chusteczki higieniczne w opakowaniu ze swoją podobizną <lol></span>

marketing działa nie ma co <umieraam></span> musi być bardzo pewna, że inwestycja się zwróci bo w samych chusteczkach utopiła masę kasy pewnie <lol></span>

Zgadnijcie co siędziało w Rzeszowie dziś :P Koronowali jakiś tam obraz czy statułę. Zgadnijcie kto był? PiSiaki z szanownym kaczorem na czele <umieraam></span> Nawet moja babcia ich podsumowała - wszędzie się pchają, gdzie mogą przyczepić swoją propagandę do beretów albo klerowi na plecach zawiesić.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#28 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03 października 2011 - 13:21

Taaa, i teraz ten nagły cud objawiony w Sokółce, bzdura na maksa <umieraam></span> <umieraam></span>
doskonale wbijają się w kampanię.. ale nie o to nie o to...
A co z niepełnosprawnymi? Tyle gadają o ułatwieniach i zatrudnianiu, a u mnie w okręgu jest tylko jedna posłanka, która taką osobę zatrudnia. Co z pozostałymi polityczkami?

#29 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 03 października 2011 - 19:45

Ja zagłosuje na platformę. Nie chce powrotu Kaczyńskiego do władzy. To będzie największa porażka dla Polski. On zmienia twarze. Raz jest czarny, a raz biały, innym razem czerwony.
Dla rozluźnienia polecam fajny filmik na yt z tym:

Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#30 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:48

Ja uważam, że oczywiście powinno się głosować, tylko jest problem w tym, że nie wiadomo na kogo. W moim okręgu nie znam prawie żadnego kandydata z tego co zrobił wcześniej, a jakbym wierzyła obietnicom to... wiadomo.
Z resztą do domów ulotki przynoszą tylko z PO i PIS-u, tak samo duże plakaty. Żeby odnaleźć w ogóle kandydatów tych mniejszych partii trzeba się namęczyć ;/

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#31 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 października 2011 - 13:30

tylko jest problem w tym, że nie wiadomo na kogo.

otoż to. Mowie ze powinno sie isc bo tylko wowczas masz szanse by sie zmieniło na lepsze. Problem w tym ze ja nie wiem kto jest dobry. Bo dl amnie to tylko takie gadanie. Wielkie obietnice bez pokrycia. Jak to zawsze.

A jacy oni wszyscy piekni na na tych plakatach, jacy wypichceni. Jak młodzi bogowie. Tylko obecuja, daja. Nic tylko brac.

Bo sory ale w darmowe przedszkola , zmiejszenie bezrobocia czy tez polepszenie ( haha) słuzby zdrowia juz nikt nie uwierzy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#32 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 04 października 2011 - 22:21

To masz twardy orzech do zgryzienia :(. Najlepiej jest głosować na osoby, które znasz. Jeśli nikogo nie znasz to ja patrzę w życiorys, co ktoś osiągnął, na jakim polu był aktywny.

Wysyłam jeszcze jedną parodię - na rozluźnienie :). Nie ukrywam, że spoty wyborcze to jedna z najmilszych dla mnie części kampanii :)

#33 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 05 października 2011 - 13:24

Aldis, filmik motywuje, żeby dupę ruszyć i iść zagłosować <umieraam></span>

to też jest dobre:
http://www.youtube.com/watch?v=CjOilVTVm_I&feature=player_embedded
oni coś tam, coś tam potrafią <umieraam></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#34 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 05 października 2011 - 13:25

Ja uważam, że oczywiście powinno się głosować, tylko jest problem w tym, że nie wiadomo na kogo. W moim okręgu nie znam prawie żadnego kandydata z tego co zrobił wcześniej, a jakbym wierzyła obietnicom to... wiadomo.
Z resztą do domów ulotki przynoszą tylko z PO i PIS-u, tak samo duże plakaty. Żeby odnaleźć w ogóle kandydatów tych mniejszych partii trzeba się namęczyć ;/

Niekoniecznie namęczyć. Google są bardzo pomocne, a teraz praktycznie każdy polityk prowadzi bloga, mają swoje strony... Ja tak wybrałam swoją kandydatkę z Poznania, nr 5 z listy PO. Teraz mogę spać spokojnie ;-) ;-)

#35 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 05 października 2011 - 21:32

Neve ma dużo racji. Teraz jest nadmiar informacji raczej niż niedosyt.

Madź - śmieszny filmik :) Przypomniała mnie się ta sytuacja. Podrzucam kolejną parodię :) Kampania wyborcza nie musi być sztywna :) Z reklamy stoperanu :)

#36 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06 października 2011 - 10:00

:lol: Aldis :mrgreen: wesołe
Pewnie, ze mam dużo racji. Czy ktoś faktycznie może powiedzieć, ze dostępu do info brakuje? Nie sądzę. Oczywiście, nie chodzi tylko o net, bo ten jeszcze nie wszędzie dociera :!: ale są inne sposoby. I co, laseczki, głosujemy czy nie?

#37 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 09 października 2011 - 21:33

I co, laseczki, głosujemy czy nie?

Oczywiście, że głosujemy bo to od nas zależy w jakim państwie żyć będziemy.

Niestety wygrywa PO i to oznacza dalsze podwyżki, zabieranie uprawnien i przywilejów dla niepełnosprawnych i najuboższych, życie ponad stan tych najbogatszych. Ponad to pzez te cztery lata PO nie zrobiło kompletnie nic żeby żyło nam się lepiej.
aż strach pomyśleć co będzie dalej. Już teraz nam jest ciężko a co będzie jak nasze dzieci dorosną??
Dołączona grafika

#38 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 października 2011 - 21:43

Aneczka, a inne partie, które obiecują gruszki na wierzbie? :roll: albo po prostu nie wywiązaliby się z obietnic wyborczych, albo zadłużyli tak budżet, że w rezultacie i tak odbiłoby się na szarych obywatelach <bezradny></span>
Ja jestem jak najbardziej z wyboru zadowolona i wcale nie uważam, żeby te ostatnie 4 lata były bardzo złe jeśli chodzi o rząd. Zdziwiona jestem jednak mocno tak dobrą pozycją Palikota.

Od 10 do ponad 40 miliardów złotych kosztowałaby realizacja przedwyborczych obietnic największych partii. Jeśli słowa przejdą w czyny to budżet może tego nie wytrzymać - tak wynika z szacunków "Rzeczpospolitej"
Partie chętnie obiecują wyborcom rozmaite wydatki na ich rzecz, ale nie mówią, skąd wezmą na to pieniądze. Co ciekawe, wszystkie większe ugrupowania są zgodne co do tego, że należy ciąć deficyt budżetowy. Tymczasem realizacja ich obietnic spowodowałaby jego znaczący wzrost.

PO obiecuje w czasie kolejnej kadencji m.in. odmrozić płace dla budżetówki, dać znaczne podwyżki nauczycielom akademickim i policjantom oraz przyznać wyższe ulgi na trzecie i kolejne dziecko. Z wyliczeń dziennika wynika, iż w ciągu czterech lat działania takie kosztowałyby budżet państwa 15-20 mld zł.
Większy apetyt na wydawanie pieniędzy ma PiS, który chce podwyższyć świadczenia dla najuboższych, przyznać dodatki emerytom i rencistom, upowszechnić dostęp do Internetu i współfinansować budowę ścieżek rowerowych. Gdyby te plany miałby zostać zrealizowane - uszczupliłyby państwową kasę nawet o 40 mld zł.

SLD tradycyjnie chce maksymalnie rozbudować świadczenia socjalne oraz wspomóc kolej. Pociągnęłoby to wydatki nawet do 35 mld zł. Tylko PSL przedstawił na tyle ogólne hasła, że nie da się oszacować ich kosztów. "Wskazujemy obszary, w których należy wprowadzić reformy, a nie konkretne rozwiązania" - wyjaśnia Stanisław Żelichowski, szef klubu PSL.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#39 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 09 października 2011 - 22:05

wcale nie uważam, żeby te ostatnie 4 lata były bardzo złe jeśli chodzi o rząd.

Niestety ja uważam, że jest tragicznie i jak do tej pory tak źle nie było jak jest teraz. PO wywiązało się góra z jednej lub dwóch obietnic tak naprawdę a poza tym nic. Ja muszę patrzeć nie tylko na siebie czy męża ale też na dzieci aby w życiu dobrze miały i nie musiały żebrać na ulicy o kawałek chleba. To jak będzie dalej to w tym momencie zależy od nas

Zdziwiona jestem jednak mocno tak dobrą pozycją Palikota.

a ten to już w ogóle urwał się z choinki czy jak?? Gada od rzeczy a postulaty wyborcze ma tak kosmiczne, że aż niewiarygodne to wszystko jest.

albo zadłużyli tak budżet, że w rezultacie i tak odbiłoby się na szarych obywatelach <bezradny></span>

Eli ale to właśnie przy tym rządzie najbardziej wszystko odczuli najbiedniejsi i niepełnosprawni. Dlaczego zabiera się im możliwość pracy po siedem godzin, dlaczego manipuluje się przy rentach socjalnych i progach po przekroczeniu, których trzeba świadczenie zawieszać?? Dlaczego pozwala się emerytom zajmować poważne stanowiska przy dużej liczbie ludzi młodych pozostających bez pracy?? Takich pytań jest bardzo dużo i ja przy tym rządzie nie znalazłam na nie odpowiedzi a jestem tym coraz bardziej przerażona.
Dołączona grafika

#40 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 października 2011 - 22:11

Zdziwiona jestem jednak mocno tak dobrą pozycją Palikota.

A ja spodziewałam się mniej więcej takiego wyniku. Znam naprawdę wiele osób, które od samego początku deklarowały chęć zagłosowania na niego, no i jak widać deklaracje wprowadzili w życie.

Gada od rzeczy a postulaty wyborcze ma tak kosmiczne, że aż niewiarygodne to wszystko jest.

Nie wydaje mi się, żeby jego postulaty były komiczne. Mimo, że na niego nie głosowałam, to w wielu kwestiach się z nim zgadzam.