Skutki uboczne przyjmowania hormonów
Napisano 16 lutego 2008 - 00:16
Guest_Kociak_*
Napisano 16 lutego 2008 - 23:02
Poza tym w moim przypadku nie widzę innej metody... Mój Piotrek ma uczulenie na gumki. Więc co nam zostaje? Globulki, które sie pienią? Przerywany czy kalendarzyk, które jak dla mnie nie jest ŻĄDNĄ metodą antykoncepcyjną?
W sumie tak właśnie ostatnio myślałam, że niby jest tyle metod, a tak naprawdę takim które są w miarę wygodne i zaufane są dwie - a jeżeli któraś z tych dwóch metod odpada z jakichś względów ( tak jak u nas) no to pozostaje jedna metoda.... Ale mi to wybór
Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:08
bralam wczesniej tabletki, zaczelam od diane35 ale jakos mi nie sluzyly, poznej byly microgeon czy jakos tak ale po pol roku humory mnie dobijaly i mojego miska tez
Napisano 17 lipca 2008 - 13:57
Dziękuje z góry za odpowiedź
Napisano 17 lipca 2008 - 14:02
Napisano 17 lipca 2008 - 14:34
Napisano 17 lipca 2008 - 14:35
oczywiscie nie wszystkie ale takie alergie u niemowlat to tez moze byc przyczyna tabletek aczkolwiek nie musi,
ja bralam tabletki przez pol roku i przestalam bo bylam u lekarki i mi troche opowiedziala na ten temat... teraz akurat nic nie stosuje ale to zalezy od sytuacji w jakiej sie jest. (tak zadecydowalismy razem z Tomkiem)
ja wiem ze kilka lat przed planowana ciaza powinno sie odstawic tabletki ale w tak mlodym wieku mozesz brac dopoki nie zdecydujesz sie na ciaze...
w sumie gdyby tab letki byly az tak szkodliwe dla ciazy i niemowlat nie wprowadzili by ich na rynek, ale dobrze ze cie to interesuje
najlepiej wybierz sie do lekarza tam wszystkiego sie dowiesz na temat tabletek a jesli sie zdecydujesz to od razu doktor moze ci je przepisac
Napisano 18 lipca 2008 - 13:58
Napisano 18 lipca 2008 - 14:04
to dobrze,ze twoj lekarz tak powaznie podszedl do sprawy i wszytsko kontroluje i wysyla cie na badania. W ten sposob bedzie mogl lepiej dobrac ci tabletki i nie bedziesz musiala "testowac" 5 roznychChodze do lekarza od ponad roku i co 2 miesiące mam wizyty i kontroluje wszystko u mnie, bo coś jest ze mną nie tak:( i każe robić badania hormonów i mówi ze jak wszystko skontroluje to dobierze mi tabletki:) w sumie powtarza to już od samego początku:) Mam nadzieje że już za niedługo mi je przepisze i że wszystko będzie dobrze:) Moja mama miała problem w czasie mojego porodu i boje sie czy to nie jest dziedziczne...
Napisano 18 lipca 2008 - 20:39
wiem ze lekarze maja podpisane kontrakty z koncernach, mi lekow i dostaja kase za przepisanie ich tak wiec nie wysylaja kobiet na badania (bo to przeciez wydatek dla kasy chorych,chyba ze idzie sie prywatnie) tylko zapisuja te z umowy bo to zarobek
Napisano 27 lipca 2008 - 22:21
PS: Olciiia jestem wlasnie od dzisiaj w Berlinie na Spandau i bede do soboty:)
Napisano 31 lipca 2008 - 07:29
Napisano 31 lipca 2008 - 09:49
acha, lekarz mi powiedzial, ze biorac anty, kazda z nas powinna sie czuc tak jakby ich nie brala. czyli nic nie powinno sie dziac. jesli jest inaczej to wtedy probuje sie z innymi. bo jest w koncu kilka grup.
Napisano 31 lipca 2008 - 11:04
Napisano 05 sierpnia 2008 - 19:30
Napisano 05 sierpnia 2008 - 19:38
Napisano 05 sierpnia 2008 - 20:19
Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:31
Nie muszę się martwić ze nie mamy prezerwatywy i w ogóle... Nawet nie wiem jakie jest uczucie przez prezerwatywe
A skutki uboczne?? Brak.. Więc moja pani doktor ginekolog idealnie trafiła z doborem tabletek dla mnie