Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Skutki uboczne przyjmowania hormonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#41 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 00:13

antosia, może poprostu miałaś źle dopasowane tabletki. ja znowu biorę od jakiegoś 1,5 roku i szczerze mówiąc nie widze absolutnie żadnych zmian,czy to fizycznych czy psychicznych. i wole tabletki niż ryzykować z naturalnymi
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#42 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 00:16

antosia tak może i jest u ciebie ale nie musi byc u każdego,dobrze dobrane tabletki nie mają skutków ubocznych.a ochota na sex może nawet byc duuuużo większa(tak jak u mnie) a że brałaś już tyle...no czasami trzeba kilka przetestowac i to nic dziwnego.a że skutki później odczuwalne...no ja biore już ponad 6 lat i jeszcze nie odczuwam nic poza tymi dobrymi :-/ agacia0024 to zwykłe plamienie,bierz dalej,ale przy najbliższej wizycie powiedz o tym,takie plamienia czasami utrzymują sie do 3-4 pierwszych cykli
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#43 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2008 - 23:02

antosia, nie można generalizować. Tym bardziej jeśli chodzi o tabletki, bo one zupełnie inaczej wpływają na różne kobiety ;) Po prostu może jeszcze nie trafiłaś na te swoje. Poza tym jak długo brałaś tabletki? bo jeśli zmieniałaś je co 2 miesiące, to możliwe że tak naprawdę tych wszystkich nie przetestowałaś i to te ciągłe zmiany wpłynęły na Twój brak ochoty na seks...

Poza tym w moim przypadku nie widzę innej metody... Mój Piotrek ma uczulenie na gumki. Więc co nam zostaje? Globulki, które sie pienią? Przerywany czy kalendarzyk, które jak dla mnie nie jest ŻĄDNĄ metodą antykoncepcyjną?

W sumie tak właśnie ostatnio myślałam, że niby jest tyle metod, a tak naprawdę takim które są w miarę wygodne i zaufane są dwie - a jeżeli któraś z tych dwóch metod odpada z jakichś względów ( tak jak u nas) no to pozostaje jedna metoda.... Ale mi to wybór :D

#44 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:08

my teraz uzywamy gumeczek :( juz dwa razy nam peklo ubranko :( ale na szczescie bylo to w dni nieplodne :mrgreen:
bralam wczesniej tabletki, zaczelam od diane35 ale jakos mi nie sluzyly, poznej byly microgeon czy jakos tak ale po pol roku humory mnie dobijaly i mojego miska tez :-/ ostatnio zaczelam brac yasmin ale plamienie trwalo cale 28 dni i mialam dosc, nawet nie zaczynalam drugiego listka :-| oboje bylismy zadowoleni kiedy wczesniej bralam tab. bo praktycznie zero stresu i nie bylo tej przerwy na zalozenie prezerwatywy, ale jak plamilam przez 28 dni i przez ten czas sie wogule nie moglismy kochac to oboje stwierdzilismy ze pomeczymy sie do slubu w ubranku a po slubie chulaj dusza piekla nie ma i postaramy sie o dzidzie :mrgreen:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#45 jomon89

jomon89
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 13:57

Witam :-) Współżyje z chłopakiem półtora roku i chce wreszcie zacząć brać tabletki antykoncepcyjne. Ale mój facet mówi że słyszał iż mogą one spowodować w przyszłości problemy z zajściem w ciąże oraz zagrożenie dla dziecka i możliwość urodzenia dziecka z jakimiś alergiami, upośledzeniami itp. Napiszcie co wiecie na ten temat:-) Czy to prawda:-)
Dziękuje z góry za odpowiedź:-) Pozdrawiam:-)

#46 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:02

Z tego co wiem piguly nie maja na to najmniejszego wplywu.

#47 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:34

jomon89, Z tego co mi wiadomo nie udowodnion powiązania miedzy tym że urodzisz jakieś niepełnosprawne dziecko itp a tym że brałas tabletki... niekiedy nawety tabletki przed tym chronią bo niepozwalja na nieporzadane zaplodnienie gdy kobieta ma np.zapalenie pluc i musi brac silne antubiotyki a po wyleczeniu zaczyna odrazu wspłzyć (antybiotylki nadal są w krwi) jeśli lekarz cię zbada i dobrze dobierze tabletki wtedy nie zaszkodzą ci w zajściu w ciążę w przyszłości.

#48 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:35

a ja musze powiedziec ze tez o tym slyszalam i wiem ze kobiety ktore braly tabletki moga miec problemy np z zajsciem w ciaze, to prawda!
oczywiscie nie wszystkie ale takie alergie u niemowlat to tez moze byc przyczyna tabletek aczkolwiek nie musi,
ja bralam tabletki przez pol roku i przestalam bo bylam u lekarki i mi troche opowiedziala na ten temat... teraz akurat nic nie stosuje ale to zalezy od sytuacji w jakiej sie jest. (tak zadecydowalismy razem z Tomkiem)

ja wiem ze kilka lat przed planowana ciaza powinno sie odstawic tabletki ale w tak mlodym wieku mozesz brac dopoki nie zdecydujesz sie na ciaze...

w sumie gdyby tab letki byly az tak szkodliwe dla ciazy i niemowlat nie wprowadzili by ich na rynek, ale dobrze ze cie to interesuje

najlepiej wybierz sie do lekarza tam wszystkiego sie dowiesz na temat tabletek a jesli sie zdecydujesz to od razu doktor moze ci je przepisac ;)

#49 jomon89

jomon89
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:58

Chodze do lekarza od ponad roku i co 2 miesiące mam wizyty i kontroluje wszystko u mnie, bo coś jest ze mną nie tak:( i każe robić badania hormonów i mówi ze jak wszystko skontroluje to dobierze mi tabletki:) w sumie powtarza to już od samego początku:) Mam nadzieje że już za niedługo mi je przepisze i że wszystko będzie dobrze:) Moja mama miała problem w czasie mojego porodu i boje sie czy to nie jest dziedziczne...

#50 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 14:04

Chodze do lekarza od ponad roku i co 2 miesiące mam wizyty i kontroluje wszystko u mnie, bo coś jest ze mną nie tak:( i każe robić badania hormonów i mówi ze jak wszystko skontroluje to dobierze mi tabletki:) w sumie powtarza to już od samego początku:) Mam nadzieje że już za niedługo mi je przepisze i że wszystko będzie dobrze:) Moja mama miała problem w czasie mojego porodu i boje sie czy to nie jest dziedziczne...

to dobrze,ze twoj lekarz tak powaznie podszedl do sprawy i wszytsko kontroluje i wysyla cie na badania. W ten sposob bedzie mogl lepiej dobrac ci tabletki i nie bedziesz musiala "testowac" 5 roznych :-?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#51 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 20:39

angik1683, no wlasnie bo dzisiajsi lekarze to by tylko odwalic robote i nara... :roll:
wiem ze lekarze maja podpisane kontrakty z koncernach, mi lekow i dostaja kase za przepisanie ich tak wiec nie wysylaja kobiet na badania (bo to przeciez wydatek dla kasy chorych,chyba ze idzie sie prywatnie) tylko zapisuja te z umowy bo to zarobek <bezradny></span> <bezradny></span> rzadko kiedy zdaza sie taki lekarz ktory skieruje na takie badania wiecjomon89, masz szczescie ;)

#52 jomon89

jomon89
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 22:21

Bylam w piatek u lekarza:) Wyjasnil mi wszystko:) Ale i tal wstrzasnelo mna to co mi powiedzial.... Dziewczyny Pamietajcie!! Gdy bedziecie w ciazy nie palcie papierosow ani nie pijcie alkoholu!! Moja mama palila i moje zdrowie jest takie jakie jest... Moj chlopak jest tego samego zdania:) Pozdrawiam:)

PS: Olciiia jestem wlasnie od dzisiaj w Berlinie na Spandau i bede do soboty:):)

#53 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 31 lipca 2008 - 07:29

Kurcze ...przez pierwszy miesiąc brania tabletek czułam się rewelacyjnie,aż właściwie byłam zdziwiona,że nie mam żadnych skutków ubocznych poza bólem piersi.....Teraz jestem w połowie drugiego listka no i zaczęło się.....plamienia a dzisiaj obudziłam się z bólem głowy i mdłościami ::(. Kurcze........mam nadzieje,że przejdzie mi to do przyszłego miesiąca :(. A jak to było\jest z wami ?

#54 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 31 lipca 2008 - 09:49

September, kurcze ja nie pamietam juz bardzo swoich skutkow brania tabletek:/ wiem, ze bolaly mnie lydki i w pierwszym miesiacu milam male krwawienie gdzies tak w polowie opakowania. Dzis wlasnie dostalam @ i powinnam zaczac pierwsze opakowanie (bo doktorek mi zalecil ponownie lykac) ale przekladam to na nastepny miesiac z przyczyn osobistych o ktorych nie chce tu pisac ;-) az sama jestem ciekawa jak bede sie czula :-) no i te stosunki do konca 8-) mrrrrrrr
acha, lekarz mi powiedzial, ze biorac anty, kazda z nas powinna sie czuc tak jakby ich nie brala. czyli nic nie powinno sie dziac. jesli jest inaczej to wtedy probuje sie z innymi. bo jest w koncu kilka grup.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#55 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 31 lipca 2008 - 11:04

September, jeśli te mdłości nie przejdą to końcem listka albo będą na tyle uciążliwe że nie do zniesienia idź do lekarza niech ci da inne może źle ci dobrała hormony.... jak brałam pierwsze tabsy to całe 3 miesiące wymiotowałam miałam dołka i w ogóle byłam nie do życia ciągłe mi sie w głowie kręciło , potem przestałam w ogóle je brać i po jakimś czasie zaczęłam inne no nie miałam zdanych objawów bo udało mi sie trafić w dobre tabsy jak dal mnie, brałam je przez 5 lat ... teraz znowu muszę zmienić i się boję trochę skutków ale już wiem że trzeba przetrzymać pierwszy miesiąc potem juz jest ok :-)

#56 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 19:30

Hej ,mam do was pytanko :).....czy przytyłyście po tabsach , jeśli tak to czy sporo ?!

#57 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 19:33

September, każdy inaczej reaguje na tabletki. ja przykładowo nie przytyłam nic. ale jak ty zareagujesz nie wiadomo
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#58 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 19:38

Wiem,że każdy inaczej reaguje.......ja niestety przytyłam,ale staram się walczyć z przybyłymi kg < póki co 2 kg> .......

#59 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 20:19

September, jeśli przytyjesz więcej widz skonsultować sie z lekarzem bo jak dobrze pamiętam to woda zatrzymuje sie w organizmie a to jest nie zdrowe... znajoma zmieniał przez to tabletki po po 3 opakowaniu wyglądała strasznie ... jakby ważyła 80 kg ....

#60 salsa208

salsa208
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:31

Ja biorę tabletki od prawie dwóch latek i jestem zadowolona :lol:
Nie muszę się martwić ze nie mamy prezerwatywy i w ogóle... Nawet nie wiem jakie jest uczucie przez prezerwatywe ;)

A skutki uboczne?? Brak.. Więc moja pani doktor ginekolog idealnie trafiła z doborem tabletek dla mnie :-) I za to jej wielkie dzieki :lol: