strasznie sie boje róznych kosekwencji które moga wystąpić po odstawieniu
-torbiele na jajniku
-guzy piersi
-problemy z zajściem w ciazy
-zmiany nowotworowe
co myślicie?
Napisano 13 maja 2007 - 21:27
Napisano 15 maja 2007 - 22:51
mi się wydaje,że to tylko jakieś dywagacje... gdyby naprawdę było spore zagrożenie takimi skutkami, to lekarze nie przepisywaliby ich tak chętnie i tak wielu kobietom... w końcu mają oni działać na naszą korzyść, a nie na odwrót...(tzn lekarze, w sensie, że raczej nie chcieliby nam przepisywać czegoś co może nam zaszkodzić) Ja się dlatego nie przejmuję takimi "newsami"co myślicie?
Napisano 15 maja 2007 - 22:54
Napisano 03 sierpnia 2007 - 12:08
Biorąc tabletki warto też uważać co się je. Tabletka wchłania się 4h więc lepiej w tym czasie nie jeść i nie pić produktów ciężkostrawnych, mających wpływ na perystaltykę jelit, mogących powodować biegunki itp. Nie tylko chodzi tu o to, że brak hormonu osłabia działanie antykoncepcyjne tabletek, ale również powoduje plamienia, często gorsze samopoczucie itp.
ajpopularniejsza w Polsce i chyba najtańsza (czyżby refundowana?) Diane35 jest w wielu krajach na zachodzie niedopuszczona do sprzedaży.
Ponoć te tanie pigułki zawierają w sobie stare i gorsze wersje hormonów. Jeśli w trakcie brania tabletek kobieta zajdzie w ciążę (a jak wiadomo tabletki nie dają 100% zabezpieczenia) hormony zawarte w tych starych tabletkach mogą źle oddziaływać na płód i go uszkodzić. Nowoczesne tabletki mają już lepsze hormony, które w przypadku ciąży nie szkodzą dziecku.
Napisano 03 sierpnia 2007 - 12:22
Napisano 03 sierpnia 2007 - 20:52
Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:06
Napisano 06 sierpnia 2007 - 20:08
Napisano 07 sierpnia 2007 - 12:04
ja przyjmuję tabletki 2 lata, cięzko powiedzieć czy to długo, czy krótko. a negatywne skutki to mogą być i po pół roku, a może ich nie być wcale po 10 latach, reguły nie majeżeli są osoby które stosują tabletki to jaki był najdłuższy okres przez jaki je stosowałyście
czy przez rok stosowania moga być negatywne skutki
tak, był taki okres w moim życiu, kiedy miałam zdecydowanie mniejsze libido, i przypuszczam, że mogło to być efektem stosowania pigułek, bo nic innego wtedy się nie działo (nie było stresów, problemów, chorób itp). po jakimś czasie problem sam zniknąłczy to prawda że tab. zmniejszaja libido
ale nie chodzi mi o to że słyszłayście od kogos tylko czy na własniej skórze to odczułyście
przyjmujesz tabletki i mam nieregularne miesiączki? dziwne troszkętylko ja nie moge polegac na naturalnej metodzie bo mam miesiączki nieregularne
Napisano 07 sierpnia 2007 - 20:22
z tego co wiem, to tak krótkie przerwy i tak Ci w niczym nie pomogą. Wydaje mi się, że takim sposobem to możesz jeszcze bardziej sobie rozregulować gospodarkę hormonalną. Przerwy w tabletkach się stosuje, ale tylko jeśli ktoś stosuje je długo i te przerwy powinny być chyba co najmniej półroczne, żeby to dało organizmowi "odpocząć"...3 miesc. uzywałam póżniej przerwa 2 miesc. itp
Napisano 07 sierpnia 2007 - 23:12
. . . . muszę o siebie bardziej zadbać bo to nie ma żartówz tego co wiem, to tak krótkie przerwy i tak Ci w niczym nie pomogą.
Napisano 22 października 2007 - 18:15
Napisano 22 października 2007 - 18:27
zauważyłam u siebie pewne objawy, które mogą być spowodowane łykaniem tabletek....nie są one przyjemne
![]()
Napisano 22 października 2007 - 19:56
- bolesność i tkliwość piersi, nie tylko przed okresemA mozna wiedziec co to za objawy??
2,5 roku z krótką przerwąMadzia a jak długo bierzesz tablety?
Napisano 22 października 2007 - 20:32
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Torbiel jajnika - leczenie hormonami - skutki uboczne? |
|
|
|
skutki picia wódki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych