Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Skutki uboczne przyjmowania hormonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#21 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 25 października 2007 - 08:54

bolesność i tkliwość piersi, nie tylko przed okresem
- uwidoczniły się żyły na piersiach

Miałam tak samo a do tego strasznie spuchłam :( nie przytyłam a właśnie spuchłam od gromadzenia wody w organiźmie odstawilam tabletki i w ciągu miesiąca wszystko wróciło do normy na szczęście .
Dołączona grafika

#22 Nova

Nova
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 18:13

mam problem, probuje sie dowiedziec od Was czy moge brac hormony, co wy o tym sadzicie ? otoz bylam u gina, powiedzial mi ze nie powinnam brac hormonow poniewaz one zwiekszaja minimalnie ale zawsze ryzyko zachorowalnosci na nowotowor ... po przeprowadzonym wywiadzie powiedzial ze jest u mnie ryzyko wiec hormony wek bo one niby pogorsza sytuacje ... wkurza mnie to bo jak mam sie zabezpieczac zeby byc z chlopakiem zadowolona z seksu , wiadomo jak jest z gumkami ... wiecie moze cos na temat mojego problemu ? dzieki za odpowiedzi ;)

tutaj rozmawiamy o antykoncepcji

#23 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 18:17

Nova, mamy już temat o antykoncepcji, nie potrzebny nowy ;-)

Jeżeli jesteś w grupie zwiększonego ryzyka (np. ktoś w rodzinie miał nowotwór), to chyba faktycznie hormony nie są dobrym pomysłem. Zresztą co my tu możemy, ginekolog najlepiej Ci powie :)
Cóż, zdrowie jest najważniejsze... Pozostają więc metody niehormonalne, np. właśnie gumki. Rozumiem, że to niekomfortowe, ale tak naprawdę nie mam innych pomysłów, bo i co tu wymyśleć <bezradny></span>

#24 Nova

Nova
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 18:52

sorki za blad , faktycznie jest juz taki temat ;) przeoczylam ;)

dzieki za odp.... niestety wkurza mnie fakt uzywania gumek, bo po 1 nie sa komfortowe, a po 2 stresuja nas fakt pekniecia, a jestesmy mlodzi i nie chcemy bobasa ... przez to nie czerpiemy przyjemnosci , nie robimy tego :/ beznadziejnie ;( ?

#25 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 18:55

Nova, a konsultowalas sie z innymi lekarzami??
Warto poznac opinie innych.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#26 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 18:56

Pewnie Madzia ma rację. Czasem jest tak, że jeden lekarz coś powie,a inny doradzi coś innego...

#27 Nova

Nova
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 19:07

nie mam mozliwosci skonfrontowania tego z innym ginem, bo u mnie nie ma nikogo dobrego, jest wredna baba :/ wiec do nie nie pojde ... ;( chce brac tabletki i nie martwic sie ...

#28 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 17:57

My uzywamy poki co prezerwatyw, standardowo. Z tym, że chcialabym zaczac brac tabletki. Po 1. sadze, ze to jest o wiele wygodniejsze ze wzgledu na to, ze podczas stosunku nie musimy sie zastanawiac z gumka itd. poza tym sex bez gumki jest przyjemniejszy :lol: a co do tych tabletek... to chce je brac i wogole, ale boje sie tych wszystkich powiklan... np. ze przytyje ( a i tak sporo waze;/) ze zaburzy sie wszystko.. w calym cyklu.. a co najgorsze, ze moze sie to odbic na moich dzieciach .... jakies choroby itd. nie wiem co o tym sadzic, wiec prosze o pomoc :))
jakos w tym lu przyszlym tygodniu wybieram sie do lekarza wiec on tez pewnie mi cos doradzi :)
pozdrawiam :mrgreen:

#29 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 18:09

boje sie tych wszystkich powiklan... np. ze przytyje

nie jest powiedziane że przytyjesz. każdy organizm reaguje inaczej. możesz schudnąć :-P np. u mnie naprzykład nie było żadnej zmiany ani nie przytyłam ani nie schudłam. a u większości osób poprawia dodatkowo cere.

ze zaburzy sie wszystko.. w calym cyklu..

wręcz przeciwnie - tabletki pozwalają uregulować cykl, a zarazem zmniejszają bolesność miesiaczek

a co najgorsze, ze moze sie to odbic na moich dzieciach .... jakies choroby itd.

tabletki absolutnie nie wpływają na rozwój dzieci!!!
earlybright7224, myśle że najlepiej będzie jeżeli porozmawiasz z lekarzem. on pomoże wybrać tabletki najlepsze dla ciebie i rozwiejae wszelkie obawy :-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#30 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 18:17

tabletki trzeba dobrze dobrac,ja po jedych przytyłam alepo innych wogóle nie miałam apetytu i schudłam
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#31 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 18:38

To dobrze, bo sie wystraszylam. Madra kolezanka mi nagadala taaakich glupot. Najbardziej sie balam wlasnie o te rzeczy, ale jak nie ma zagrozen a wrecz mozna schudnac:D to jeszcze bardziej chce je brac :-P
slyszalam jeszcze, ze tabletki yasminella sa bardzo dobrze, co Wy na to?

#32 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 18:41

moczopędne więc nie zatrzymują wody,co kto lubi.ogólnie to ginekolodzy często dają regulon-ja też polecam,wiele moich koleżanek ma o nim dobre zdanie
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#33 justa^25

justa^25
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 13:37

Tabletki, plastry antykoncepcyjne wszystko fajnie, tylko co zrobić, jeśli ktoś źle czuje się po zażyciu?? <bezradny></span> Ja niestety, mam taki problem...byłam cały czas nerwowa, wredna, zmęczona, było mi niedobrze itd. Wiem,że taki stan to normalka i powinien trwać jakiś czas, ale w moim przypadku to trwało za długo.Próbowałam z lekarzem co raz to innych środków(lżejsze, nowocześniejsze), ale zmęczyłam sie tym wszystkim, poza tym wydałam od groma kasy na plastry i tabletki!! Teraz jedyną metodą jaką stosujemy to po prostu prezerwatywa, zresztą ona chroni nie tylko przed ciążą, ale przed innymi chorobami i infekcjami przenoszonymi drogą płciową. ;-)

#34 agacia0024

agacia0024
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 18:43

Hej dziewczyny. Mam pierwsze opakowanie tebletek biore je 2 tyg. dzis dostałam okres czy to normalne ? czy dalej mam brac tabletki?

#35 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 19:08

ja nigdy nie miałam okresu podczas brania tabletek, ale tak chyba nie powinno być.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#36 agacia0024

agacia0024
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 19:16

kurcze nie wiem co teraz zrobic... czy mam barc te tebletki... :-(

#37 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 21:08

Pewnie to nie jest okres, tylko krwawienie, które może się zdarzyć przy pierwszym opakowaniu tabletek. Myślę, że możesz brać je dalej, ale może lepiej skonsultuj to z ginekologiem.

#38 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 15 lutego 2008 - 21:56

agacia0024, a to jest okres czy tylko takie lekkie plamienie czy krwawienie? Bo przez pierwszy miesiąc brania tabletek może się pojawiać delikatne krwawienie i jest to zupełnie normalne. Jeśli zaś krwawienie jest większe i Cię to martwi - zadzwoń do lekarza ;)

#39 agacia0024

agacia0024
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 23:34

Jest to taka ciemno brazowa wydzielina ze skrzepami

[ Dodano: 2008-02-15, 23:35 ]
Dzieki uspokoiłyscie mnie :->

#40 antosia

antosia
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 00:09

a jakie bierzesz tabletki???
Ja tabletki odradzam wszystkim dziewczynom:
oki ma sie ten komfort ze to jednak 99% i nie bolesne miesiączki...

ale tabletki po jakims czasie obnizaja ochotę na seks : ja brałam juz:
mercilon, marvelon, harmonet, yasmin i chyba pominelam jakies:P

mialam brak zwilżenia w pochwie bo wysuszają śluzówkę macicy...odstawiłam 2 miesiace temu i znow mam ogromna ochote na seks a przedtem bylo mi wszystko jedno..raczej wolalam sie przytulic niz to robić...po za tym skutki sa pozniej odczuwalne...;/...
z początku bylo wszystko ok..ale po pol roku brania odeszla mi ochota na te wspaniala przyjemność....